Bacchus Wijnfestival

In juni is Bacchus Wijnfestival terug in het Amsterdamse Bos en wel twee weekenden lang.

Tijdens het weekend van 10, 11 en 12 juni èn het weekend van 17, 18 en 19 juni wordt het bos omgetoverd tot een feestje van wijn, eten en muziek met sprookjesachtige verlichting bij schemer.

 

Mooie wijnen in een eigen wijnglas

Dit festival begint bij de Amsterdamse wijnwinkels. Uit alle hoeken van de wereld presenteren zij hun beste wijnen per glas en per fles. Zo is er al een perfect glas verkrijgbaar vanaf € 3,00.

Bij binnenkomst op Bacchus Wijnfestival krijg je direct een Royal Leerdam wijnglas dat je mee naar huis mag nemen. Achter iedere wijn schuilt natuurlijk een interessant verhaal om uren over te praten, maar het genieten staat bij Bacchus Wijnfestival voorop.

Ga op een goddelijke wijn en spijs reis    

Eet je graag een oester bij een strakke Chablis of drink je een vette Chardonnay bij een nog vetter broodje entrecôte? Een keur aan culinaire hoogstandjes van pop-up restaurants en mobiele keukens zijn te vinden in het Amsterdamse Bos.

Neem een tafeltje bij Etikette, Brasserie van Baerle, Terpentijn of Jacobsz. Of smul bij één van de vele mobiele keukens op het festival.

Proeven of je kaas hebt gegeten van wijn en bier

Proef jij blind het verschil tussen rosé en witte wijn? Bacchus Wijnfestival daagt je uit! Op het festival zijn heel veel proeverijen waar je aan mee kunt doen.

Doe in Het Wijnlokaal mee aan de 'Cheese War' en bepaal wat beter past bij de kazen van Fromagerie Kef,
een heerlijk IPA biertje van Bier&cO of een rode klapper van Okhuysen.

Op de website van Bacchus Wijnfestival vind je alle proeverijen, wedstrijden en spelletjes die op het festival te doen zijn.

Een muzikaal feestje

Om er zeker van te zijn dat het festival op z’n kop staat, zijn er bekende clubs en organisatoren aangetrokken. Niemand minder dan Chicago Social Club, 22Tracks, Festimi, Frits, Disco Dolly en Vrijmibodisco zorgen voor een grootse line up.

Iedere dag zijn er live acts en DJ’s die alles spelen van soul tot aan relaxte house en Hip Hop. Uiteraard onder begeleiding van spreekstalmeesters Pim Veth en Horace Cohen. Hoe de line up er precies uitziet maakt de organisatie binnenkort bekend.

Tijden en kaarten

Het festivalterrein opent de vrijdagen om 16:00 en de overige dagen om 14:00. Vrijdag en zaterdag sluit het festival om 23:00 en zondag om 22.00. Kaarten zijn online en bij deelnemende wijnwinkels verkrijgbaar.

Regulier entree kost € 15,00. Een 'Dik Voor Mekaar' kaart is één dag entree, een glas gevuld met bubbels bij binnenkomst en 20 munten voor eten en drinken. Deze kaart kost € 47,50. Alle prijzen zijn exclusief fee.
Er is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar aan de deur a € 17,50.

Meer info: bacchuswijnfestival.nl

Impressie 2015

Food Truck Festival TREK

Food Truck Festival TREK tovert parken om tot een groot en gezellig openlucht restaurant met tientallen mobiele keukentjes waarbij eten, drinken, live muziek en kleinkunst worden gecombineerd.

 

Het festival wordt geleid door de ‘BurgeRmeester van TREK’ en is gratis toegankelijk. Er wordt wel een vergoeding gevraagd voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas.

Bij de eerste bestelling betalen bezoekers hiervoor een eenmalige bijdrage van € 2,50 waarna het festival ‘glas’ bij iedere bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’ exemplaar bij het volgende drankje.
Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk.

De aftrap van het Food Truck Festival TREK is dit jaar in Rotterdam van vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei in het Roel Langerakpark. Het Vroesenpark, waar TREK Rotterdam aanvankelijk plaats zou vinden, is uiteindelijk niet geschikt genoeg bevonden voor het rondreizende foodfestival.

De ervaring van vorig jaar leert dat ons festival erg in trek is en we verwachten dat het op deze plek nog beter tot zijn recht komt. Het familiefestival trok vorig jaar 8.000 bezoekers per dag en is voor alle leeftijden.
Voor meer informatie zie www.festival-trek.nl

Programma

 

 

Vier Pasen bij het Foodfestival Amsterdam

Paasbrunch? Eieren zoeken? Lekkere hapjes en drankjes?

Tijdens de Paaseditie van Foodfestival Amsterdam hoef je niet meer naar de meubelboulevard.

Bovendien is het binnen altijd mooi weer!

 

Van 24 tot en met 28 maart zijn er meer dan zeventig foodtrucks in de Europahal van de Amsterdamse RAI.
Daarnaast pop-up restaurants, live muziek, workshops, proeverijen en een kidsplein mét zweefmolen.
Vertier voor de vega en de carnivoor!

A World of Food tijdens deze Paaseditie van het Foodfestival Amsterdam. Letterlijk! Indiaas, Ghanees, Afghaans naast The Fat Dog en Jaimie van Heije en verse vis van Jan van As.

Verstop (eieren met) je schoonfamilie, laat je verrassen op het JeneverPlein, kom thuis op het Gin TonicPlein en maak macarons, sushi of gegrilde insecten tijdens één van de vele workshops.

Vijf dagen culinair genieten voor de hele familie. Overdag met de kids, ’s avonds met de dj!

Wijnplein

Rood, wit, bubbles! Per fles of per glas. De vinologen vertellen je het verhaal van de wijn en in het Wijntheater zit entertainment onder de kurk.                             

Kraftbierplein

Een Schôon Mèdje, een Moatje, Witte Gij’t? Tilburgs troef op het Kraftbierplein. Klassiek tarwebier gecombineerd met Duitse en Amerikaans hoppen. Proost!

Muziek

Live bands, dj’s. Ook deze editie weer een strakke programmering met onder andere Erick E. Ga los met Dinner, Drinks & Dance!

Programma

24 maart: 07:00 – 23:00 uur      
25 maart: 15:00 – 24:00 uur
26 maart: 12:00 – 24:00 uur
27 maart: 12:00 – 23:00 uur
28 maart: 12:00 – 21:00 uur

Overige info

Goed bereikbaar met fiets, OV en de auto. Parkeren kan op het terrein. De entree is gratis, met uitzondering van vrijdag-, zaterdag- en zondagavond, dan bieden we een gevarieerd entertainmentprogramma aan en betaal je vanaf 18.00 uur vijf euro per persoon.

Een herbruikbaar glas kost euro 2,50, munten à euro 2,50 zijn bij de ingang te koop, cash of pin.

Voor meer informatie check foodfestivalamsterdam of onze facebookpagina. Koop tickets online

Theater: SWAG True Style Never Gets Old

‘Fashion you can buy, but style you possess.

It's about self expression and, above all, attitude’.

 

Om SWAG te zijn heb je persoonlijkheid nodig. De 94-jarige New Yorkse Iris Apfel, bij een groot publiek bekend door de portretten die fotograaf Ari Seth Cohen van haar maakte, heeft dat. De vrouwen in SWAG hebben het ook.

SWAG True Style Never Gets Old is een hartverwarmende show vol persoonlijke verhalen over mode en schoonheidsidealen. Stoere, sexy en eigenzinnige persoonlijkheden tussen de 24 en 80 jaar showen zonder schaamte en met gevoel voor humor hun kleding en daarmee hun ziel.

Ontwerpster, model en ballerina Josie, actrice en performer Daphne en stijlicoon Lenny en actrices Barbara en Saskia delen hun tips, geheimen, dromen en tranen over schoonheid, jong zijn en het onvermijdelijke ouder worden.

Achter dit ogenschijnlijk oppervlakkige onderwerp blijkt een wereld vol verrassende, grappige, diepzinnige en ontroerende verhalen schuil te gaan.

SWAG True Style Never Gets Old laat zien hoezeer kleding vertelt wie we echt zijn.

‘You can be gorgeous at thirty, charming at forty and irresistible the rest of your live’: COCO CHANEL.

Concept, regie en tekst
Saskia Huybrechtse

Cast 
Daphne Gakes
Saskia Huybrechtse
Lenny Moeskops Rietvink
Josie van Weringh
Barbara Wurfbain

Speellijst

Theater: Simone!

Na twee succesvolle eigen shows en veelvuldig geprezen hoofdrollen in musicals is
Simone Kleinsma nog te zien in de theaters met een soloprogramma.

Een buitenkans om de vrouw achter de vedette beter te leren kennen.

 

 

In deze intieme voorstelling komen ze allemaal samen: de zangeres, de musicalster, kleinkunstenaar en actrice. Maar bovenal de vrouw zelf. In deze kleine show is Simone persoonlijker dan ooit. 

Begeleid door Bernd van de Bos op de vleugel haalt Simone vroege herinneringen op, deelt  ze haar dromen, maar ook haar onzekerheid en verdriet.  Zingend en spelend verklaart ze de liefde, mijmert, grapt, vervloekt en klapt uit de school.

Lang gekoesterde liedjes worden afgewisseld met gloedvolle nieuwe teksten die liefdevol en genadeloos verwoorden waar Simone nu staat.

Een compleet en actueel portret van een gerijpte ras artiest die reflecteert op hoe ze tot nu toe geleefd heeft.  En die, als ze het zelf voor het zeggen heeft, nog een heel leven heeft te gaan.

De titel van het programma vat de inhoud volgens ons prima samen. Dit is Simone, met een uitroepteken.

Speellijst

Thuis een wijnproeverij organiseren

Iedereen weet wel wat een wijnproeverij is,
een gezellige bijeenkomst waar mensen uiteraard wijn gaan proeven.

Het proeven van wijn is net zo oud als de productie van wijn.

 


Vanaf de 14e eeuw werd het wijnproeven meer gestandaardiseerd en werd de eerste stap tot het objectief proeven gemaakt. Bij het professioneel wijnproeven gebruikt men vaak een eigen wijntaal, waarmee men de smaken en geuren van de wijn probeert zo goed mogelijk te beschrijven.

Vaak wordt daarbij een wijnbeoordelingssysteem of systematiek gebruikt en een standaard bijpassend proefglas. Het bouquet van de wijn, de viscositeit, de transparantie zijn zaken welke worden besproken gedurende de wijnproeverij.

Tegenwoordig zijn de wijnproeverijen erg populair als familieuitje, bedrijfsuitje of gezellig met vrienden of vriendinnen. Tijdens het wijnproeven wordt de wijn in een glas geschonken en wordt de kleur, geur en smaak van de wijn wordt beoordeeld.

De wijn word uitgespuugd in een kwispedoor of een gewone wijnemmer. 

Zelf een proeverij organiseren

Het zelf thuis organiseren van een wijnproeverij met vrienden of met je wijnproefclubje is populair. Onderstaand enkele tips om van zo'n avond een groot succes te maken. Een goede voorbereiding is zeer belangrijk.

Hoeveel flessen wijn heb je nodig?

Het aantal flessen dat je nodig hebt, hangt af van je budget, het aantal proevers en de ervaring die de proevers hebben. Voor wijnliefhebbers die nog niet zoveel proefervaring hebben, zijn zes tot acht wijnen een geschikt aantal.

Meer ervaren proevers kunnen tot ongeveer twaalf flessen proeven. Op een wijnproeverij schenk je de glazen natuurlijk niet vol. Het gaat immers om het proeven en niet om het drinken. Een bodempje is genoeg.

Van een fles van 75 cl. moet je circa 18 mensen kunnen laten proeven. Als je gasten de wijn doorslikken in plaats van uitspugen, is het verstandig om zeker niet meer dan acht flessen te serveren.

Welke wijnen kies je?

Dat is altijd een van de leukste maar ook lastigste vragen. Het is leuk als de flessen die je kiest een zekere samenhang hebben. Dat doe je door een 'thema' te kiezen. Dat thema kan van alles zijn.

Voor de hand liggend is om wijnen uit een bepaald land of een bepaalde streek te kiezen. Bijvoorbeeld acht verschillende Spaanse wijnen of drie flessen uit de Rhône en drie flessen uit Bordeaux.

Op die manier kun je flessen onderling vergelijken en met elkaar op zoek gaan naar verschillen en overeenkomsten. Je kunt ook kiezen voor verschillende wijnen van dezelfde druif.

Bijvoorbeeld zes verschillende wijnen van de Syrah druif of drie wijnen uit verschillende landen maar wel van dezelfde druif.

Zoek je meer inspiratie? Sommige proefclubjes spreken af dat iedereen een of meerdere flessen meeneemt. Dat kan rond een thema zijn of volstrekt willekeurig.

Hoe bepaal je de volgorde?

Het is belangrijk om een goede volgorde te bepalen voor het inschenken van de wijnen op je wijnproeverij.
In principe werk je van wit naar rosé, naar rood en dan naar zoet. Een verkeerde volgorde kan tot teleurstellingen leiden omdat wijnen dan niet tot hun recht komen

Je kunt de wijnen één voor één inschenken of ze in 'flights' serveren. In het laatste geval schenk je verschillende wijnen die bij elkaar horen tegelijk in. Bijvoorbeeld een flight van drie witte wijnen, een flight van drie rode of een flight van twee zoete wijnen.

Je gasten kunnen de verschillende wijnen dan beter vergelijken maar dat heeft alleen zin als de wijnen ook echt iets met elkaar te maken hebben. Als je voor flights kiest, let er dan op dat je voldoende glazen hebt.

Decanteren of karafferen?

De meeste wijnen kun je inschenken zonder dat je ze eerst hoeft te decanteren of te karafferen. Maar er zijn uitzonderingen. Zeer oude rode wijnen of ongefilterde wijnen kun je vaak beter decanteren om te voorkomen dat er sediment in je glas komt.

Wijnen die nog niet helemaal op dronk zijn, kun je beter karafferen om ze zuurstof te geven.

Zorg dat je elke wijn op de juiste temperatuur serveert

De temperatuur van de wijn heeft een enorme invloed op de smaak van de wijn. Wijnen die te koud worden geserveerd, komen strak en dun over. Te warme wijnen worden onaangenaam log. Let er daarop goed op dat je verschillende soorten wijn op de juiste temperatuur serveert.

Proef je blind of niet?

Je kunt er voor kiezen om al je wijnen - of enkele - blind te laten proeven. Je gasten weten dan niet welke wijn er in hun glas zit. Je kunt de fles in aluminiumfolie wikkelen maar er zijn ook hoesjes die speciaal voor blindproeven zijn gemaakt (zie foto).

Je gasten kunnen dan - beargumenteerd - raden welk type wijn (land, druiven, jaartal) ze proeven. Bedenk wel dat blindproeven - zelfs voor doorgewinterde fijnproevers - erg moeilijk is. De kans dat wijnen goed geraden worden is daarom klein.

Je kunt het wat makkelijker (en leuker) maken door hints te geven of door vooraf drie of vier mogelijke antwoorden te geven (multiple choice).

Waar heb je het over?

Voor wie nog nooit een wijnproeverij heeft georganiseerd: er zijn geen strikte regels. Het gaat om de gezelligheid en om iets over je wijn of over je eigen smaak te leren. Over het algemeen bespreek je wijn-voor-wijn met elkaar: Wat ruik je? Wat proef je? Wat denk je van de kwaliteit en vind je de wijn lekker?

Het gaat er niet om of je 'gelijk' hebt, het gaat er vooral om onder woorden te brengen wat je vindt en waarom. Als de groep wat groter is, dan kun je een 'regisseur' kiezen die het gesprek stuurt zodat iedereen in ongeveer gelijke mate aan bod komt.

Heel handig is om een proefformulier te gebruiken. Iedereen vult eerst per fles dat formulier in, waarmee je een goede basis hebt om de wijn vervolgens met elkaar te bespreken Maar ja, dan heb je dat formulier keurig voor je liggen, pen in de aanslag, maar weet je niet wat voor dingen je nu zou kunnen noteren.

Serveer je iets te eten?

Om goed te proeven zijn hapjes niet nodig. Je kunt je beperken tot water en eventueel wat stokbrood. Eten is niet nodig om tussen twee wijnen te 'neutraliseren'. De volgende wijn 'neutraliseert' over het algemeen de vorige.

Het is natuurlijk wel gezellig om een iets meer aangeklede proeverij te organiseren maar zorg dan wel dat je hapjes niet te overheersend zijn. Lichte kazen bij wit, een mooie ham bij het niet al te zware rood of een goede, pittige worst bij zware rode wijnen gaan bijna altijd goed. Blauwschimmel kaas is dikwijls een heel fijne verrassing bij zoete wijn.

Wat heb je nog meer nodig?

Zet altijd een karaf met water en waterglazen op tafel. Je zou het niet zeggen, maar van wijnproeven kun je dorstig worden. En water is bovendien fijn om tussen twee wijnen mee te spoelen. Verder is het aan te raden 'spittoons' op tafel te zetten waarin je gasten de wijn kunnen uitspugen.

Je kunt ook voor kleine emmertjes of vazen kiezen, maar leg dan een stukje keukenpapier onderin om spatten te voorkomen.

Veel plezier met je wijnproeverij gewenst!

Wat je nodig hebt voor een geslaagde wijnproeverij kun je hieronder bestellen.

VacuVin Rapid
Ice Wijnkoeler
€ 16,99
Brabantia Classic Kurkentrekker
€ 15,48
Bohemia kristal
Decanteer karaf
€ 14,99
Wijn Proeven
complete praktische cursus

€ 38,00
Wijn inzicht
over proeven en maken van Franse wijn
€ 29,95
Wat proef ik?
wijn is zoveel lekkerder als je weet wat je proeft
€ 15,99

Bron: Andere wijn

Ooit van gehoord?

Ik hoor het steeds vaker om me heen.

Ik ga vanavond naar een pub quiz.

Zelf had ik er nog nooit van gehoord.

Misschien ben ik wel de enige maar dat denk ik niet.

 

Houd je van gezelligheid met spelletjes en doe je wel eens mee aan IQ-testen? Dan is dit missschien ook iets voor jou.

De pub quiz is overgewaaid uit Groot-Brittannië dat eenmaal per week of maand in een café wordt gehouden.en waarbij teams van ongeveer 4 à 5 personen het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, aardrijkskunde, muziek, films, etc.

Let op: een pub quiz heeft niets te maken met IQ, maar alles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op 'weetjes' uit het geheugen naar boven te halen.

Daarom staat de pub quiz garant voor een paar uur plezier voor jong en oud, man en vrouw, op elk niveau.
De vragen worden niet alleen gesteld door de quizmaster, maar komen ook in de vorm van fotorondes en muziekvragen!

Spelindeling

De pub quiz telt meestal 6 rondes van 10 vragen, die in teamverband beantwoord moeten worden.
Van Dick Trom via Adele tot de Europese hoofdsteden: alles kan aan bod komen!

Tussen deze rondes door is er tijd voor intermezzo’s als een rondje 'Waar of Niet Waar', 'Petje op, Petje af', 'Wie Ben Ik', etc. Plezier en hilariteit voeren de boventoon!

Het team dat na zes rondes de meeste punten heeft verzameld, mag zich 'De pub quiz kampioen' noemen!
De pub quizmaster staat garant voor een compleet verzorgde op maat gemaakte pub quiz, inclusief geluid en professionele quizmaster.

Het publiek dat zich nu bezighoudt, lijkt de combinatie van uitgaan en een ouderwetse spelletjesavond met vrienden te waarderen.

Google eens op pub quiz, misschien is er wel een bij je in de buurt!

Musical: Chez Brood

Brood, de muzikant. Brood, de kunstenaar.
Brood, de volstrekt unieke, creatieve geest die weigerde volwassen te worden.

2016 is het Herman Brood-jaar; de rock & roll-legende zou 70 geworden zijn.

 

Vijftien jaar na het overlijden van zijn vriend schrijft Bart Chabot, in samenwerking met Xandra Brood,
een eerlijk en liefdevol muzikaal portret waarin precaire onderwerpen niet worden gemeden.

Naast Herman zien we ook een aantal belangrijke personen om hem heen: zijn vrouw, zijn moeder en zijn goede vrienden Jules en Bart.

Bart Chabot: 'Herman wilde ooit nog een solovoorstelling maken. Die show zou ‘Chez Brood’ gaan heten.
Na Hazes en Shaffy werd het de hoogste tijd voor een meeslepend document over Herman. Want dat heeft hij verdiend'.

Cast 
Stefan Rokebrand
Owen Schumacher
Tibor Lukács
Anne Lamsvelt
Rosa Reuten

Band onder leiding van
Jan Rot

Script 
Bart Chabot

Regie 
Victor Löw

Advies
Xandra Brood

Klik op de speellijst om tickets te kopen

Trailer

 

Extra aandacht voor vrouwenzorg

Ben je op zoek naar inspiratie voor een meer bewuste en verantwoorde lifestyle?

Kom naar De Nationale GezondheidsBeurs van
11 tot en met 14 februari!

Een goed voornemen voor dit nieuwe jaar.

 

Bezoek de Nationale GezondheidsBeurs in de Jaarbeurs Utrecht, met 40.000 bezoekers en 300 exposanten de grootste consumentbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl.

Op de beurs kun je kennismaken met een aantal bloggers van FemNa40 zoals: Juglen Zwaan van aHealthylife en Zus en Zorg.

Zus & Zorg heeft een speciaal ‘Vrouwenzorg plein’ ingericht waar een grote verscheidenheid aan zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen zich presenteren, zoals een gynaecoloog, cardioloog, seksuoloog, chirurg, overgangsconsulente en voedingsdeskundigen.

Hier kunnen vrouwen terecht met zorg gerelateerde vragen. Het programma bestaat uit interessante lezingen en workshops over onder andere het ‘vrouwenhart’, de ‘overgang’, ‘seksualiteit’, ‘incontinentie’, ‘ontlastingsklachten’ en ‘migraine’.

Maar ook ‘voeding’ en ‘ontspanning’ passeren de revue. Een aantal specialisten houden daarnaast spreekuur (zonder afspraak) om dieper in te gaan op de persoonlijke situatie. Uiteraard is er ook ruimte voor entertainment!

Enkele highlights: Op zaterdag 13 februari zal de bekende portretfotograaf Arnaud Mooij 'Het gezicht van de Overgang' maken, een marathon shoot van 100 vrouwen in de overgang. En deelt 'Susan in de Overgang' haar ervaringen op hilarische maar vooral herkenbare wijze.

Beauty & verzorging

Gezond van top tot teen. Deze zone biedt een divers aanbod van beauty- en verzorgingsproducten. Van huid tot haar, van oog tot oor, van mond tot voet. Van persoonlijke hygiëne tot natuurlijke make-up.

Uitgebreide checks en persoonlijk advies. Welke middelen helpen echt? Welke ondersteuning bevordert de juiste lichaamshouding? Goede raad op maat!

Eten & drinken

Lekker eten kan ook gezond(er) zijn! Leer hoe het lekker(der) te bereiden. Ontdek verrassende voeding die past binnen een gezonde leefstijl. Van kooktips tot dieetadvies, van powerfruit tot vitamine boost, van recept tot mineralenwijzer.

Wat te kopen, hoe te bewaren, te bereiden en te genieten? Bakken, braden, koken, grillen of frituren?
Gezond leven vraagt om bewust eten en drinken!

Body & mind

Is een bewuste levensstijl iets voor jou? Dit jaar extra aandacht voor het thema Natuurlijk Mooi in Balans. In de Body Mind Lifestyle zone bieden deelnemers je een unieke ervaring en een breed aanbod voor een geïnspireerd, gezond en gebalanceerd leven.

Laat hier je zintuigen prikkelen op het gebied van integraal welzijn, zingeving en persoonlijke groei met o.a. Mindfulness, Yoga, Pilates, Oosterse bewegingskunst, Ayurveda, Ontspanning, Opleidingen & coaching, kleding & lifestyle producten.

Sport & fitness

De zone met gevarieerd aanbod aan sport, reizen, gezond bewegen en fitness. Interactieve workshops en workouts, presentaties en advies op maat. Van persoonlijk trainingsschema tot actieve en gezonde groepsvakantie. Van sportschool tot sportkleding. Van hometrainer tot fiets.

Houd het lichaam in goede conditie. Stilzitten is geen optie!

Tickets kun je hier bestellen. Maak er een leuk dagje uit van!

Theater: De thriller Hartstocht

Normaliter gaat je naar het theater, ziet een voorstelling, drinkt wellicht na afloop een drankje en gaat dan weer naar huis.

Dat kan ook anders! Deze avond is het recept voor een paar bloedstollende uren.

 

En dat zul je ervaren met deze thriller. Voordat je de theaterzaal ingaat, ben je al ondergedompeld in passie, spanning, vreemdgaan en vriendschap. En na afloop van de voorstelling houden we dat gevoel nog even vast…

Wat krijg je dan? Een bloedstollende voorstelling, waarin gebeurtenissen elkaar in een hoog tempo opvolgen. Als toeschouwer word je de emotionele wereld van de vier personages ingetrokken, hun verwikkelingen zetten je telkens op het verkeerde been en de ontknoping is ronduit verrassend.

Hartstocht, een thriller laat de duistere drijfveren zien van wat vrienden en geliefden elkaar aan kunnen doen. Hoe ver gaan we voor de liefde? De thriller werd geschreven door de rot in het vak Koos Terpstra en jong schrijftalent Nhung Dam.

Zij hebben zich laten inspireren door Alfred Hitchcock en dat vermengd met het schurende uit ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ en het erotische uit ‘Les Liaisons Dangereuses’.

Cast
Oda Spelbos
Sandra Mattie
Vincent Croiset
Evert van der Meulen

Voor de voorstellingen en speeldata kun je kaarten reserveren via www.eventim.nl.

De voorstelling is vanaf 10 februari te zien. Klik hier voor de locaties waar de voorstelling te zien is en op welke data.

Fotograaf: PIEK - drukwerk

Musical: Amandla! Mandela

De musical blikt vanuit Nelson Mandela’s cel op Robbeneiland terug op zijn leven.

Met zijn enorme charisma en uitzonderlijke levensverhaal spreekt Nelson Mandela tot bijna ieders verbeelding.

 


De naam Nelson Mandela heeft een herkenningsfactor van nagenoeg 100% met een zeer positieve associatie. Hij bezit een sterrenstatus en staat bij mensen uit alle lagen van de samenleving hoog in aanzien.

Jong en oud is positief over Mandela en denkt met grote achting over hem. Naast de Nobelprijs voor de Vrede kreeg Nelson Mandela meer dan 200 (!) eretitels en onderscheidingen uitgereikt. Zelf zei hij bescheiden:
'Ik geloof niet dat er in de geschiedenis veel over mij te vertellen valt’.

Van 9-jarig jongetje, diep onder de indruk van de wijsheden van de Xhosa-chiefs - regeren vanuit begrip in plaats van strijd - tot aan zijn vrijlating na 27 jaar gevangenschap en zijn regeerperiode als eerste zwarte president van Zuid-Afrika.

De musical, met feestelijke Zuid-Afrikaanse muziek van het Khayelitsha United Mambazo Choir, dans en zang, viert het leven, het werk en de nalatenschap van een man die een inspiratiebron was voor miljoenen mensen.

Cast
Kenneth Herdigein – Nelson Mandela
Peter Bolhuis
Joanne Telesford
Walter Sisulu
Mike Ho-Sam-Sooi
Werner Kolf
Ad Knippels
Reinier Demeijer
Romano Haynes
Noah Blindenburg
Naomi van der Linden
Bart Sietsema.

Amandla! Mandela gaat op 28 februari 2016 in première en is tot en met 24 april 2016 uitsluitend te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Bestel nu een kaartje via de: website

 

Foodfestival Amsterdam: een indoor foodie walhalla!

Alle foodies verzamelen! Het grootste indoor foodfestival van Nederland komt naar de Rai!

Jep: komend weekend is het dan eindelijk tijd voor Foodfestival Amsterdam.

 

Indoor Foodfestival

Op dit moment wordt de Europahal van de Rai omgetoverd tot een bonte verzameling van geuren, kleuren en smaken. Hier gaat het allemaal gebeuren: de nieuwste trends op culinair gebied, gezellige live muziek en uiteraard heel veel hapjes en drankjes.

Dat wordt straks lekker warm en gezellig binnen genieten van bijzondere gerechtjes, heerlijke wijnen en ambachtelijke biertjes.

Er komen 70 foodtrucks

Pardon? Jep. We herhalen: 70 foodtrucks. Allemaal in de culinaire line-up om ons vier dagen lang een gigaselectie aan street- en fingerfood voor te zetten. Maar er is meer.

Pop-up restaurants van bijvoorbeeld Jackson Dubois en Jaimie van Heije. Een heus 'Zeefoodplein' waar een Fruit de Mer-toren van 3,5 meter hoog gebouwd wordt. Een bomvolle foodmarkt én een sterrenzaak waar chefs als Alain Alders en André Gerritsen hun kunsten vertonen.

Kunnen we daar ook wat te drinken bij krijgen?

Natuurlijk! Er zijn mobiele barretjes, een wijnplein, maar ook een soort mini-bier-festivalletje waar verschillende brouwerijen lokale craftbiertjes voor ons tappen. En wat doe je na al dat proeven?

Precies: even de voetjes van de vloer. Want met zowel jazz, soul, singer-songwriters, complete bands en Dj’s wordt het ook nog eens gezellig swingen!

Zet ‘m in je agenda: Foodfestival Amsterdam

26 t/m 29 november. Entree is gratis. Meer info >>

Leuke Sinterklaasevenementen voor de kleintjes

Sinterklaas is alweer een weekje in het land..

De intocht vond dit jaar in Meppel plaats,
waarmee het de eerste keer was dat de Sint in Drenthe aankwam.

 

Heb je geen tijd gehad met je kroost naar een van de intochten te kijken? Niet getreurd! Wie de intocht gemist heeft en Sint nog geen hand heeft kunnen geven, kan dit gelukkig nog op andere manieren doen. GoEuro heeft het gemakkelijk gemaakt en enkele tips en een overzicht van evenementen bij jou in de buurt voor je op een rijtje gezet!

Sinterklaashuis in Heemskerk en Emmen

In dit bijzondere huis kun je een kijkje nemen in het drukke leven van de Sint en Pieten. Elke woensdag, zaterdag en zondag kun je hier met je kids terecht en meedansen, pepernoten bakken en cadeautjes inpakken. De huizen staan door heel Nederland verspreid. Wij hebben die in Emmen en Heemskerk in het bijzonder gehighlighted.

 • Vanaf het centraal station Emmen loopt men in 8 minuutjes naar de bibliotheek, waar het Sinterklaashuis gevestigd is. In Heemskerk is het huis gevestigd in pand Multimate, bereikbaar met bus 73 vanaf het station.
 • De kosten zijn respectievelijk gratis in Emmen of 2 euro voor volwassenen of kinderen vanaf 3 jaar in Heemskerk.

 

Sinterklaas weekend in Center Parks

Geen zin in al het geregel, rommel in huis, en de stress die daarbij komt kijken? Trek je handen er volledig vanaf en geniet van een geheel verzorgd Sinterklaasweekend in Center Parks de Eemhof. Wanneer de Sint en Pieten vergezeld met Jochem van Gelder het feest starten, kan je zelf, genietend van een glas wijn in de bar, vanaf veilige afstand toekijken!

 • Het Sinterklaasweekend is van 4 t/m7 december in Center Parcs en is te bereiken met de bus vanaf Almere stad of Amersfoort.
 • Een compleet huisje kun je boeken vanaf 185 euro.

 

Jochem van Gelder en Raak in Hoorn

Voor een groot spektakel in Hoorn moet je bij kindervriend Jochem van Gelder en meisjesgroep Raak! zijn. Ze hebben samen een groot feest voorbereid wat leuk is voor volwassene én kind. Ze reizen overigens door het land dus je kunt ook kijken of ze wellicht nog Dichter in de buurt optreden!

 • 2 December in de Hamletzaal in Schouwburg het Park te Hoorn. Een kaartje kost 19 euro.
 • Vanaf Hoorn Centraal is het 10 minuten wandelen naar de schouwburg.

 

Bekijk hier de trailer van de Sinterklaasfilm die nu in de bioscoop draait!

Goeuro

Theater: Sophie, een leven in 12 scènes

Sophie is een nieuwe toneeltekst, een fijnzinnig geschreven stuk vol humor en ontroering waarin in alle eenvoud tastbaar wordt wat dat eigenlijk is:
een mensenleven.

 

In Sophie zien we een meisje van acht opgroeien tot jonge vrouw, tot moeder en uiteindelijk oma. In de voorstelling, die speelt in Sophie’s meisjeskamer in haar ouderlijk huis, zien we haar leven aan ons voorbijtrekken.

Haar conflicten en haar keuzes. Haar geluk en haar verdriet. Het leven van Sophie is net zo gewoon en net zo bijzonder als ons eigen leven en dat van iedereen om ons heen.

Voorafgaand aan de voorstellingen van Sophie op 17 november en op 8 en 15 december ben je vanaf 18.00 uur welkom voor het indoor foodfestival in theatersferen. Klik hier voor meer informatie

Cast
Tjitske Reidinga
Ria Eimers
Peter Bolhuis
Frederik Brom
Tarikh Janssen
Harpert Michielsen
Daniel Cornelissen

Speeldata

De voorstelling is nu te zien t/m 23 december in het DeLaMar theater in Amsterdam. 

Klik hier voor de ticketverkoop

Trailer


 

Margriet Winter Fair

Feestdagen beginnen op Margriet Winter Fair,
het grootste winterfeest van Nederland wordt een overdekte stad met honderdduizend lichtjes.

Wat je hiervoor moet doen staat hieronder. Reageer snel, want de Fair is van 13 t/m 19 november! 

 

Aanstaande vrijdag 13 november gaat de 15e editie van Margriet Winter Fair van start met alle inspiratie voor de feestdagen, een extra bijzonder winterfeest. Het grootste winterfeest van Nederland wordt een overdekte stad met honderdduizend lichtjes.

Beleef op Margriet Winter Fair een unieke stedentrip met een eigen museumplein, foodhallen, theaters, optredens, proeverijen, modeshows, shops en heel veel inspirerende gratis workshops.

Inspiratie voor de feestdagen

Margriet Winter Fair is al 15 jaar het grootste winterfeest van Nederland en dit jaar is er van alles te vinden dat je in de grote steden ook kunt beleven met een echt museumplein en supergezellige foodhallen.

Een overdekte winterstad met honderdduizend lichtjes. Alles ademt hier de feestsfeer van de bijzondere periode die eraan komt. Je beleeft tijdens deze stedentrip als het ware de hele decembermaand in één dag.

Zoals je tijdens een dagje uit gewend bent, kun je inspiratie opdoen en shoppen bij de ruim driehonderd winkeltjes. Je kunt genieten van optredens van o.a. Nick&Simon, VanVelzen, de 3J’s, Hind, Jan Smit en nog vele anderen.

Na een dagje-uit op Margriet Winter Fair ben je klaar voor de feestdagen: je weet welke kleding je aan moet, wat je klaar kunt maken aan heerlijkste hapjes en hoe je je huis gezellig kunt maken met de laatste feestelijke trends.

Stad van honderdduizend lichtjes

Een week lang kun je naar optredens, proeverijen, shoppen en veel inspirerende gratis workshops.
Een feestelijk voorproefje:

 • House of Beauty - de 4 verschillende beautyworkshops laten je stralen.
 • Margriet Theater - een uitgebreid aanbod met feestelijke, spectaculaire optredens van de leukste artiesten van Nederland: Jan Smit, Nick&Simon, VanVelzen en nog veel meer.
 • NIEUW - Foodhallen - van zoete chocolade tot zoete aardappels en alles er tussenin.
 • Villa Margriet - het bruisende centrum van de Fair vind je in een feestelijk verlicht glaspaleis Ook rondom de villa is van alles te doen, zien en te ontdekken en staat in het teken van happy & healthy leven. Zin in een lachworkshop?
 • NIEUW - museumplein - met hoge bomen en bankjes die zo uit Parijs lijken te komen en waar je workshops van 6 musea kunt volgen van o.a. het Nationaal Glasmuseum uit Leerdam.
 • Homemadeplein - de moosite cadeautjes, (woon)accessoires maak je hier helemaal zelf.
 • NIEUW - Happy & Healthy corner met gezonde smoothies en een verlichte fontein die brandt als je gaat fietsen.


Nieuw op Margriet Winter Fair zijn de Foodhallen

De indoor food markets zijn inmiddels over de hele wereld te vinden. Bekend uit Amsterdam, Londen en Madrid kun je nu als bezoeker allerlei uiteenlopende gerechtjes ter plekke maken, proeven en eten.

Uniek bij Winter Fair is dat je een aantal hapjes en drankjes afkomstig uit allerlei culturen ook mee naar huis kunt nemen. De combinatie van lekker leven met gezond eten, vind je op Margriet Winter Fair.

Denk aan de geur van hazelnoot, karamel, truffel en chocolade met smaak van happy & healthy food.
Samen gezellig eten met kleine hapjes, rijk van smaak aan een gedekte tafel in warme kleuren, maakt dit jaar de feestdagen extra gezellig.

Ga naar Margriet Winter Fair van 13 november t/m 19 november 2015, Jaarbeurs Utrecht. De Fair is elke dag geopend van 10.00-18.00 uur. Kaarten via margrietwinterfair.nl/kies-je-kaart

Kerstcircussen op een rijtje

Veel mensen gaan met het gezin met veel plezier rond de Kerstdagen naar een Kerstcircus.

Er zijn er een paar in Nederland en om niet voor een teleurstelling te komen staan, is het handig bijtijds kaartjes te bestellen!

Daarom zetten we de grootste circussen die dit jaar gehouden worden voor je op een rijtje.


 

Kerstcircus Ahoy Rotterdam

Kerstcircus Ahoy bestaat 45 jaar! Alle reden om dit te vieren met een extra spectaculair programma.
Van bloedstollende motorstunts in een stalen bol tot adembenemende trapeze in de nok van Ahoy en van fascinerende ‘Zopfhang’ (aan eigen haar door de lucht zweven) tot aan hartveroverende pony’s, geiten, honden, poezen en ezels. Klik hier voor de acts

Speeldata van 19 december tot en met 28 december 2015.

Bestel hier je ticktes

Kerstcircus Carré Amsterdam

Het meest bekroonde Kerstcircus ooit! Het 31ste Wereldkerstcircus, dat in Carré gehouden wordt van
17 december 2015 t/m 3 januari 2016, kan men zonder overdrijven 'het meest bekroonde Kerstcircus ooit' noemen.

Zo goed als alle nummers zijn bekroond op de grote Circusfestivals van de wereld in Monte Carlo, Parijs, Montreal, Peking en Moskou.

Vier acts wonnen de Oscar van de Circuswereld, de felbegeerde Gouden Clown en twee de Zilveren Clown. Het Wereldkerstcircus verenigt het klassieke circus met het nieuwe circus en biedt zonder meer een programma van wereldniveau met zo’n 100 medewerkers.

Het Wereldkerstcircus is al vele jaren het meest bezochte kerstcircus in Nederland. Het is inmiddels een traditie geworden voor ruim 50.000 mensen. Een traditie die altijd blijft verrassen. Spanning, schoonheid en sensaties blijven de kernwoorden van het Wereldkerstcircus.

Speeldata van 17 december 2015 tot en met 3 januari 2016.

Bestel hier je tickets

Kerstcircus Den Haag

De show is spectaculairder dan ooit. Vanuit alle delen van de wereld komen bekroonde acts naar het Malieveld. Geniet van onnavolgbare acrobatische stunts en lach om onze moderne clowns.

Groot Kerstcircus Den Haag is de familieshow bij uitstek tijdens de kerstvakantie. Op deze pagina tref je een overzicht aan van de eerste acts. De komende weken worden nog meer artiesten toegevoegd, kom dus regelmatig terug op deze site en blijf op de hoogte.

Speeldata van 19 december 2015 tot en met 3 januari 2016.

Bestel hier je tickets

Limburgs Kerstcircus Sittard

Het thema van het nieuwe programma is Magic Moments. Een show vol magische verrassingen in de droomwereld van het Circus! Ster van het programma zal zijn de Deense illusionist KIM KENNETH and his Magic company. Een spetterende finale met 4000 liter water en gouden acrobaten.

Speeldata van 22 december 2015 tot en met 3 januari 2016.

Bestel hier je tickets

Veel plezier!

Bioscoop: WINACTIE Die Laatste Zomer

Portret van een moderne familie, waarbij relaties getekend worden door familiegeheimen waarin aspecten als leven, liefde en de dood centraal staan.

 


De recalcitrante veertigjarige Antoine verkeert in een moeilijke fase in zijn leven. Zijn werk als architect biedt geen uitdagingen meer, hij is verlaten door zijn vrouw, de relatie met zijn kinderen is gecompliceerd en hij heeft onenigheid met zijn zus Agathe.

Zijn complexe karakter wordt veroorzaakt door zijn groeiende obsessie over de mysterieuze dood van zijn moeder 30 jaar geleden, een traumatische gebeurtenis die hij nooit heeft kunnen verwerken.

Zijn vader heeft destijds het onderwerp als taboe verklaard en iedereen verboden over haar dood te praten. Antoine besluit dat het tijd wordt zijn verleden onder ogen te komen en de waarheid te achterhalen.

Verfilming van de gelijknamige roman (2009) van de succesvolle schrijfster Tatiana de Rosnay,
die internationaal doorbrak met haar bestseller 'Haar naam was Sarah'.

Regie
Francois Favrat

Cast
Mélanie Laurent
Laurent Lafitte
Audrey Dana

WINACTIE

FemNa40 mag van Cinéart 2 vrijkaarten, 1x het boek Die Laatste Zomer en 1x het boek Haar Naam was Sarah verloten. Wat moet je doen om hiervoor in aanmerking te komen:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de voorpagina en like de Facebook pagina van FemNa40
Stuur een e-mail met je naam en adresgegevens naar info@femna40.nl

Ben je al ingeschreven voor de nieuwsbrief, dan kun je natuurlijk ook meedingen door een e-mail te sturen.

De actie loopt tot en met 27 oktober aanstaande.

Trailer

 

5 Nieuwe Van Gogh’s ontdekt

Altijd al eens je tanden in één van de meesterwerken van Vincent van Gogh willen zetten?

Tot 25 oktober brengt De Culinaire Werkplaats (Amsterdam) met de eetinspiratie Vincent een hommage aan het veelbesproken en veelbewogen leven en werk van Vincent van Gogh.

 

Een kunstenaar die zich kenmerkte door een bijzondere mix van geestdrift, tegendraadsheid en talenten en die een bovenmatige fascinatie had voor de natuur en aandacht voor de zwoegende mens. 

Van Gogh voor al je zintuigen

Deze maand neemt De Culinaire Werkplaats in vijf gerechten alle zintuigen mee op reis langs het werk van
Van Gogh en zijn tijdgenoten. Ervaar zelf de waardering van Van Gogh voor het zware boerenleven in de negentiende eeuw.

Ontdek als een ware Vincent de kracht van de Japanse prentkunst en proef een vleugje inspiratie uit de zonovergoten Provence. Ook mogen gasten hun tanden zetten in Van Gogh’s iconische penseelstreken.

Verder heeft De Culinaire Werkplaats enkele cocktails gecreëerd als ode aan Vincents liefde voor de kroeg.

'Met de eetinspiratie Vincent willen we mensen aan de hand van de levensloop van Vincent van Gogh inspireren tot bewuster eten. Van Gogh is immers een kunstenaar die meer is dan zijn artefacten aardappel, zonnebloem, stukje oor en absint', legt Eric Meursing uit, die al zijn gasten wil laten ontdekken of zij een Vincent zijn of niet.

Studio De Culinaire Werkplaats

Midden in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt worden thema’s en in dit geval het werk en leven van Van Gogh, getransformeerd tot eetervaringen voor al je zintuigen.

De Culinaire Werkplaats is een ontwerpstudio en werkplaats voor eigentijdse eetconcepten en eetverhalen op het snijvlak van eten en kunst.

De initiatiefnemers zijn Marjolein Wintjes (conceptualist) en Eric Meursing (3D ontwerper en chef). Het duo is voortdurend op zoek naar nieuwe smaken, texturen, combinaties en manieren van eten.

Aan de hand van steeds wisselende inspiratiebronnen werken zij aan het bord van de toekomst, al dan niet in opdracht van derden. Groenten, fruit en bijzondere granen staan hierbij immer in de hoofdrol.

De Bergense Kunst10-daagse

Een primeur voor de Bergense Kunst10-daagse. Amara Hoeve aan de Oosterdijk 3 in Bergen ontpopt zich tijdens het evenement als een bruisende hotspot voor de liefhebbers van beeldende kunst, poëzie, food en muziek.

 

De kinderen kunnen zich heerlijk vermaken in het kids paradise met o.a. een springkussen en een voorleesbus. Voor de mannen is er een gezellige bar en live-muziek, zodat de dames eindelijk eens rustig op alle gemak van kunst, poëzie en heerlijk eten kunnen genieten.

De boerderij, Amara Hoeve, opent tijdens de Kunst10-daagse een pop-up restaurant. Een exclusieve chef-kok komt samen met leerlingkoks heerlijke bistrogerechten bereiden. Deze gerechten zijn allemaal gemaakt van streekproducten.

Muzikaal is er ook volop te beleven, zoals de Colombiaanse zanger Juan Noguera, die samen met zijn band de opening op zaterdagmiddag 17 oktober feestelijk afsluit. Van donderdag t/m zondag is er dance en deep house door DJ Lady Lago en jamsessies door de Woodlounge Band.

Op 18 en 24 oktober worden er poëzie-estafettes gehouden waar telkens zes dichters aan meedoen. Zo zal onder andere de Alkmaarse dichteres Alja Spaan optreden. Spaan heeft afgelopen jaar nog de tweede prijs gewonnen op de prestigieuze Turing gedichtenwedstrijd.

Uiteraard staat de kunst centraal. Zo zijn er van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 25 oktober honderden werken te bewonderen van zeventig internationale kunstenaars. Uit Europa, maar ook uit andere delen van de wereld, zoals Singapore en China.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een bijzondere samenwerking tussen Global Village en Bozar de l’Abattoir (uit België).

De veelal kleinere werken van de internationale kunstenaars worden aangevuld met middelgrote kunstwerken en grote buitenobjecten en installaties van vijftien bekende Bergense kunstenaars als: Gerard Moret,
Jerôme Bech, Giorgi Shengali.

Jeroen van Paassen, de man achter Global Village, is de samensteller van de expositie.

Veiling

Op zondag 25 oktober wordt er vanaf 14 uur een kunstveiling gehouden.

Amara Hoeve aan de Oosterdijk 3 is tijdens de Kunst10-daagse op werkdagen geopend van
12:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 12:00 tot 24:00 uur.

Op het erf is bovendien volop parkeergelegenheid. Voor meer informatie: Website


Joan Priego - Kapitalistisch zelfportret

Musical: De Tweeling

Vanaf 2 oktober is de gloednieuwe Nederlandse musical 'De Tweeling', gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo, te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Hierin wordt het aangrijpende verhaal verteld van de tweelingzusjes Lotte en Anna, die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden worden en opgroeien in totaal verschillende werelden; Anna in Duitsland, Lotte in Nederland.

 

Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog worden de tegenstellingen alleen maar groter.
Een strijd tussen het hart en het geweten van de zussen is het gevolg.

Kunnen ze het verleden laten rusten en de kloof tussen hun werelden overbruggen?

Cast
Rosa da Silva
Hanna van Vliet
Kees Boot
William Spaaij

Muziek
Ilse DeLange en JB Meijers

Trailer

  

Theater: De gelukkigste dag

De Nederlandse Pietje Bel, Johnny de Mol,
erg bekend van zijn rollen in televisieseries en spelprogramma's, maakt nu zijn debuut op het toneel en is vanaf 9 oktober te zien in het Theaterstuk 'De gelukkigste dag'.

 

Zijn tegenspeelster is niet minder dan Johanna ter Steege die over de hele wereld heeft gereisd,
geacteerd heeft in verschillende talen en gewerkt heeft met beroemde regisseurs.

In het theaterstuk vertolken zij de hoofdrollen:

Hij: een steenrijke dertiger die alleen in een prachtige loft woont en zich omringt met de duurste kleding en spullen.

Zij: een pittige cateringdame die in haar eentje zorgt voor haar puberdochter.

Ze zijn in De Gelukkigste Dag een avond tot elkaar veroordeeld als op zijn verjaardagsfeest de genodigden het een voor een laten afweten. Te midden van de champagne en een overvloed aan eten raken de twee aan de praat, over vriendschap, geluk en geld.

Beetje bij beetje vallen de maskers en ontdekt zij de ware reden voor de feestavond. En die is een stuk duisterder dan ze had kunnen bedenken.

Kaartverkoop is al begonnen, klik hier om te bestellen

Het stuk wordt geregisseerd door Gijs de Lange.

Culinair zomerevenement ‘Mosselen in de Oude Haven’

Muziek, mosselen en bijpassende wijnen rondom het water, wat wil je nog meer?

Dat kan op 12 september in het sfeervolle uitgaansgebied de Oude Haven in Rotterdam dat tot een pittoreske vissershaven transformeert.

 

Gedurende deze dag vindt het culinaire zomerevenement ‘Mosselen in de Oude Haven’ plaats.
Bezoekers wanen zich in een authentiek Hollands vissersdorp waar men geniet van de Zeeuwse delicatesse.

Op verschillende locaties door de haven heen zijn mosselen te proeven met bijpassende wijnen. Muziek van een traditioneel Shantykoor maakt het evenement compleet.

Mosselhaven

Met de langsvarende bootjes en de uitgestrekte terrassen langs de kade is de Oude Haven dé plek om samen met vrienden en familie te genieten van het culinaire zomerevenement ‘Mosselen in de Oude Haven’.

Het zomerse evenement bestaat uit een sfeervolle markt waar bezoekers genieten van lekkernijen uit de zee. De Oude Haven heeft een rijke mosselgeschiedenis; de eerste steiger werd in 1351 aangelegd en daardoor werd het een belangrijke losplaats voor mosselen.

Op zaterdag 12 september is de Oude Haven weer voor één dag een belangrijke mosselhaven.

Rotterdam en de Mosseltrap

Door de aanleg van de eerste steiger in 1351 werd het mogelijk voor schepen om af- en aan te meren, waardoor de Oude Haven een belangrijke losplaats voor mosselen werd. Mosselen werden vervoerd over de ‘Mosseltrap’. Een kleine en unieke verbinding tussen de haven en stad.

Op zaterdag 12 september wordt deze trap wederom in gebruik genomen voor het evenement en kan het publiek genieten van mosselen die op verschillende wijzen zijn bereid. Denk hierbij aan de traditionele Hollandse mosselen, mediterrane Spaanse mosselen of de pittige Thaise mosselen.

Met een hapje en een wijntje in de zon is het Rotterdamse vakantiegevoel compleet!

Oude Haven Rotterdam

De Oude Haven is een sfeervol uitgaansgebied grenzend aan de architectonische kubuswoningen en uitermate geschikt voor een zomers evenement.  Het uitgebreide horeca aanbod, de pittoreske sfeer en de centrale ligging maken het een uitgaansgebied bij uitstek.

Geniet tijdens ‘Mosselen in de Oude Haven’ van een ongedwongen sfeer, gezelligheid én ‘het zwarte goud uit Zeeland’.

Details
Datum: Zaterdag 12 september 2015
Locatie: De Oude Haven, Rotterdam
Tijd: vanaf 14:00 uur
Toegang: gratis


Bron: Today's Specials

WINACTIE: 2x2 vrijkaarten voor betaalbare kunst

Betaalbare kunst? Interessant.

Hoe kom je daar zo bij?

Nou, min of meer door het volgende.

Is het herkenbaar?

 

Je bent moeder geworden op latere leeftijd. Vanzelfsprekend komen er allerlei extra uitgaven bij.
Combineer dat met het wereldwijde moeilijke economische tij. En ineens heb je minder te besteden.

Daar kan ik overigens wel een aparte blog aan wijden. Want hoe interessant het ook is wat er allemaal gebeurd is, des te interessanter is het hoe je ermee omgaat.

Bezuinigen en besparen

Zonder direct in details te treden of in ‘ach en wee‘-geklaag te belanden, je leven verandert dan gewoon. Het is even wennen om ineens wat minder uit te kunnen geven. Tja, things like this happen.

Toch ben ik op mijn eigen manier positief bezig. Met het leven anders in te richten. Namelijk in de vorm van besparen en bezuinigen.

Tweedehands is het nieuwe eerstehands

Uh, lees ik dat goed? Yep, ik ben gewoon veel meer tweedehands gaan kopen. Niet alleen de kleertjes voor onze peuterdochter, maar ook voor mijzelf. Natuurlijk heb ik genoeg kleding en heb ik nagenoeg niets nodig.
Toch geeft het een kick om een zo goed als nieuwe skinny jeans van Mango voor 6 euro te kopen in plaats van 39,95 euro.

En bijvoorbeeld een 12,5 inch LOEKIE-fietsje voor ons dochtertje? 40 Euro in plaats van 198 euro. Ik kijk daarbij veel meer naar kwaliteit, dan kwantiteit.

Ruimte voor de mooie dingen in het leven

Maar als je niet alles tweedehands wilt doen of je wilt zo nu en dan ook aandacht hebben voor de niet noodzakelijke, maar wél mooie en luxe dingen in het leven, zoals kunst? Dan weet ik een leuk event voor je.

Pak je agenda maar en noteer: 'de 12e ARA Art Fair', 24 en 25 oktober in hotel ARA in Zwijndrecht. Zoals de organisatie het zelf zegt: 'Betaalbare kunst, ook voor de kleinere beurs'.

Niet alleen schilderijen, aquarellen en tekeningen, maar ook beelden van keramiek, brons en steen. En er is nog veel meer te zien.

Geluk zit hem in kleine dingen, zoals kunst

Ik geloof in ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Daarom wil ik ook altijd een gevoel hebben bij mensen en evenementen. Dit is een event waar ik zelf nog niet eerder van heb gehoord. Toch geeft het mij een goed gevoel, omdat de nadruk wordt gelegd op de toegankelijkheid, de gezelligheid en ook op de betaalbaarheid voor de kleinere beurs.

Ook gaan alle opbrengsten naar de kunstenaars. Een klein deel gaat naar de organisatie in verband met de kosten die ze hebben gemaakt. En ook zó leuk. Elke bezoeker krijgt bij aanmelding via de website bij binnenkomst een Peruaans gelukspoppetje (het poppetje verwijst naar een project in Peru wat zij een warm hart toedragen)!

Draag jij kunst ook een warm hart toe? Zou jij deze beurs willen bezoeken? De organisatie geeft 2x2 kaarten weg voor de liefhebbers! Je krijgt behalve toegang tot de ARA Art Fair ook een Peruaans gelukspoppetje én een glas wijn!

Wat is jouw reden om graag de ARA Art Fair te willen bezoeken? Laat een reactie achter in de comments.
Wie weet win jij wel twee kaarten!

En dan nu de winactie

Ik mag samen met FemNa40 2x2 toegangskaarten weggeven. Wat moet je doen om in aanmerking te komen:

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en like de Facebook van FemNa40 en mijn pagina op Facebook.
 • Stuur een e-mail met je naam en adresgegevens naar info@femna40.nl.
 • Ben je al ingeschreven, dan kun je natuurlijk ook meedingen.


PS niet gewonnen? Geen nood. Je kunt zelf ook toegangskaarten aanschaffen bij de ARA Art Fair
(reserveer online en krijg 1 euro korting op de toegangsprijs).

De winactie loopt tot en met 31 augustus.

Tot de volgende keer,
Rory Blokzijl

40envoorheteerstmoeder.nl
 

Nelly van Maanen - Serenity  Waldie van Wetten - Blue kriebels
Corinna de Jong - Lust

 

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Het is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen dat duurt van 20 t/m 30 augustus.

Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.

 

Vol trots presenteert Noorderzon deze bijzondere 25e editie. Een festival vol nieuwe voorstellingen van overal ter wereld.

Werk gemaakt in de favela’s van Rio, in de bruisende buurten van Brooklyn, in de complexe metropool Teheran en op het afgelegen eiland Jailolo in de noordelijke Molukken.

Noorderzon verwelkomt oude bekenden als 600 HIGHWAYMEN (VS), De Utvalgte (Noorwegen) en
Christiane Jatahy (Brazilië) terug in Groningen met nieuwe projecten en nodigt spannende (jonge) gezelschappen als La Re-sentida (Chili), Manual Cinema (VS) en El Conde de Torrefiel (Spanje) voor het eerst uit op het festival.

Noorderzon presenteert een beklemmende voorstelling van Pablo Larraín, die momenteel een van de meest spannende film- en theatermakers ter wereld is en laat met de indrukwekkende show van Cirque Inextrémiste opnieuw het beste zien op het gebied van het spannende nieuwe circus.

Het festival is daarnaast ook diepgeworteld in de cultuur in het noorden van het land. De openingsvoorstelling van deze jubileumeditie is niet voor niets de wereldpremière vanPhobia van het Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni in samenwerking met En-Knap (Slovenië), Slagwerk Den Haag en schrijver/filosoof Bas Heijne.

Alle verdere informatie op noorderzon.nl

Muziekfestijn Haarlem Jazz & More

Haarlem Jazz & More is een uniek meerdaags evenement in de oude binnenstad van Haarlem.

De verschillende buitenpodia zijn gratis en vrij toegankelijk.

Het festival vindt plaats op 19, 20, 21 en 22 augustus 2015.

 

Programma
 

Woensdag 19 augustus Grote Markt
17:05-17:40 uur: Maestro Mikel And the Einzel Gang
18:05-18:50 uur: Sarah Jane
19:10-19:55 uur: Benjamin Herman & Robin Nolan trio
20:15-21:00 uur: Causes
21:20-22:05 uur: Andy Frasco (USA)
22:15-23:00 uur: Bravoure House Orchestra met Tobias Camman, Sammy Sticks, Mitch Crown & Nicolay
23:05-00:00 uur: Erick E live miss Bunty
00:00-05:00 uur: Official HJ&M 2015 Afterparty in Club Ruis

Donderdag 20 augustus Oude Groenmarkt
18:30-20:30 uur: New Harlem Deluxe
20:30-00:00 uur: Conserve Allstars

Vrijdag 21 augustus Klokhuisplein
20:00-22:30 uur: Ruud de Vries & Funky People
22:30-01:00 uur Buckwheat

Zaterdag 22 augustus Proveniersplein
19:00-19:45 uur: Rootbag
20:15-21:00 uur: The Pignose Willy’s
21:30-22:45 uur: My baby
23:15-00:30 uur: John the Revelator & The Alabama Horns

Praktische info
 

Met de bus
Via connexxion.nl zijn de actuele bustijden te zien naar het centrum van Haarlem. Via 9292.nl kun je gemakkelijk je reis plannen met het openbaar vervoer.

Met de trein
Op ns.nl kun je je treinreis plannen naar treinstation Haarlem. Het is vervolgens een gezellige wandeling van 5 tot 10 minuten naar de Grote Markt van Haarlem. Via 9292.nl kun je gemakkelijk je reis plannen met het openbaar vervoer.

Met de auto
Als je met de auto naar Haarlem Jazz & More wilt komen, kijk dan hier voor parkeermogelijkheden. Je kunt je autorit ook combineren met het openbaar vervoer door je auto te parkeren bij winkelcentrum Cronje of bij treinstation Haarlem-Spaarnwoude. Daar kun je verder met de bus of trein naar het treinstation van Haarlem reizen.

Overige info
 

Amsterdam Gay Pride botenparade

Amsterdam viert dit jaar op 1 augustus haar 20ste botenparade, het paradepaardje van de Amsterdam Gay Pride.

80 Organisaties staan op de eerste zaterdag van augustus paraat om op een feestelijke manier te laten zien waar zij voor staan en strijden.

 

De deelnemers van het festival zorgen op tachtig boten voor een spetterende show met dj’s, opzienbarende thema’s en vooral heel veel lol, die aanstekelijk werkt bij alle toeschouwers op de oevers van de Prinsengracht en de Amstel. 

De boten varen van het Westerdok naar het Oosterdok. De eerste boot vaart om 14:00 uur de Prinsengracht op en de laatste boot zal rond 18:00 uur de parade bij het eindpunt afsluiten.

De 6 km lange route biedt bezoekers genoeg ruimte om langs de grachten te staan. Ook is het mogelijk om met een eigen boot te komen, echter kan een ligplaats met de boot nooit gegarandeerd worden. Lees hier over de mogelijkheden voor ligplaatsen langs de route. 

Wie varen er mee?

De botenparade is een groot evenement en vergt veel voorbereiding. In februari start de inschrijving voor de parade, waarna begin maart door middel van een loting wordt bepaald welke organisaties er meevaren.
Zie hier de deelnemerslijst.

Voor een impressie van het gebeuren uit 2014 klik je op onderstaand filmpje.Foto

Sail Amsterdam 2015

Sail Amsterdam wordt voor de negende keer gehouden en vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus.

Het is een spectaculair gebeuren dat eens in de 5 jaar Amsterdam aandoet. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJhaven.

De laatst gehouden Sail Amsterdam was in 2010.

 

Met de Sail-In Parade van 8 kilometer lang wordt de opening van Sail Amsterdam 2015 een stuk groter dan voorheen: twee keer zo lang als de vorige editie in 2010.

Een groot aantal grote zeilschepen doet Sail Amsterdam voor het eerst aan, zoals de Atyla uit Spanje.
De Kapitan Borchardt uit Polen komt eveneens voor het eerst.

Na jaren van afwezigheid zal de ARC Gloria uit Colombia ook weer acte de présence geven. Het schip waarop de mannen trots hun volkslied zingen en dat terwijl ze hoog op de ra's staan.

Het is dus een evenement dat je niet moet missen! Alle verdere informatie is hier te vinden.

Voor een impressie van de laatste sail in 2010, zie onderstaande filmpjes.

Bron + foto

 

Musical: The Bodyguard

Ook zo genoten van de film met Kevin Costner en Whitney Houston?

Vanaf september beleef je het live in het Beatrix Theater Utrecht.

Mis deze gevaarlijk lekkere avond uit niet!

Boek daarom nu en feel the heat with somebody.

 

 

Frank Farmer, voormalig secret service agent, wordt ingehuurd om superster Rachel Marron (Romy Monteiro) te beschermen tegen een onbekende stalker. Kan hij het gevaar op afstand houden? Of zorgt de aantrekkingskracht tussen hen voor een veel grotere uitdaging?

Speellijst The Bodyguard

De vele hits van Whitney Houston, waaronder;

‘I Wanna Dance With Somebody’
‘Run To You’
‘One Moment In Time’
‘I Will Always Love You’

Cast

Romy Monteiro – Rachel Marron
Mark van Eeuwen – Frank Farmer
Dave Mantel – Frank Farmer
Carolina Dijkhuizen – Nicki Marron

Ticketverkoop

Klik hier om je tickets te bestellen

Trailer

 

Eropuit deze week

Heb je zin om deze week eropuit te trekken,
een festival te bezoeken of gewoon met je partner, kinderen of vrienden naar het theater te gaan?

Vaak weet je niet precies wat en waar iets speelt of welke richting je nu eens op wilt gaan. 

Bekijk onderstaand overzicht met een aantal suggesties om snel op ideeën te komen voor de komende dagen.

 

Nachtmarkt Middelburg
Deze gezellige en druk bezochte nachtmarkt in Middelburg is uitstekend bereikbaar en heeft alles in zich om jong en oud te vermaken. Daarbij zijn er op de Markt ook vele gezellige terrasjes. Er worden dit jaar 3 nachtmarkten georganiseerd op de Markt in Middelburg in Zeeland op 10 juli 2015.

Pasarderie Ommen
Tijdens de zomervakantie wordt in Ommen een "Pasarderie" georganiseerd: een combinatie van een pasar, cultuur, braderie, muziek en food stands. Met alle soorten stands, drinks, Oosterse eetstands en Cariben hotdogs. Ontspannen slenteren midden in het gezellige centrum van Ommen. 10 juli t/m 11 juli 2015 in het Centrum van Ommen, Overijssel.

Rijnweek
De Rijnweek staat voor een week lang feest in Rhenen. Met veel optredens van bekende artiesten en activiteiten voor jong en oud. Er is de hele week kermis met bijzondere attracties, een motortoertocht, oldtimerrit, brandweer-demonstratie en natuurlijk optredens van vele artiesten op het grote podium. 4 juli t/m 11 juli 2015 in Rhenen in de provincie Utrecht.

Over het IJ Festival
Over het IJ Festival is hét zomerse theaterfestival van Amsterdam. Het festival neemt elf dagen lang bezit van de NDSM-werf en spreidt zich vanuit daar uit in de wijken van Noord en langs de oevers van het IJ. 2 juli t/m 12 juli 2015 Amsterdam-Noord (Amsterdam), Noord-Holland.

Lepeltje Lepeltje Zwolle
Zwolle maakt zich op voor drie dagen Bourgondisch genieten. Het Ter Pelkwijkpark zal het toneel zijn van Lepeltje Lepeltje Zwolle, hét culturele foodfestival voor jong en oud, waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. 10 juli t/m 12 juli 2015 Ter Pelkwijkpark in Zwolle, Overijssel.

Parade Den Haag
Het mobiele theaterfestival de Parade strijkt jaarlijks neer in het Westbroekpark in Den Haag. Het park verandert in een plein vol met theater, muziek, dans en bijzondere horeca. De zweefmolen draait, de tenten staan en artiesten verleiden de bezoekers om naar hun bijzondere voorstellingen te komen. 3 juli t/m 12 juli 2015 in Den Haag, Zuid-Holland.

Taribush Kuna Festival
Taribush Kuna is een intiem festival op het Dwingelderveld. Het programma bestaat uit muziek, theater, kunst, literatuur en workshops. De diverse voorstellingen variëren in genre; van akoestische pop, 'funky' rap, ingetogen eenmansacts tot uitbundige circusartiesten. 9 juli t/m 12 juli 2015 in Taribush Kamp de Marke in Dwingeloo (Westerveld), Drenthe.

Historische Havendagen Coevorden
De Historische Havendagen te Coevorden oftewel de Koevern’se Historische Havendagen zijn 4 dagen vol festiviteiten in het centrum van Coevorden en in en om de gezellige haven. Op het programma staat: meer dan 60 historische schepen, kasteelschip, de brandweer, de roadshow van de Koninklijke Marine en de Koninklijke Marechaussee, nautische markt, ambachten, de bekende piekies markt, kermis, roofvogelshow, optredens, shantykoren, kindervoorstellingen, streekproducten en nog veel meer. 10 juli t/m 12 juli 2015in Coevorden, Drenthe.

Uitzinnig.nl

Foto voorpagina

 

Food Truc Festival voor de bourgondiërs onder ons

Houd jij ook zo van eten en drinken en heb je zin in een leuke en vooral lekkere middag of avond?

Na het grote succes in Utrecht en Maastricht komt er 17, 18 en 19 juli een festival in het Amstelpark in Amsterdam.

 

Muziek, eten en drinken

Het gratis toegankelijke TREK festival is misschien echt iets voor jou! Neem je goede humeur, je leukste vrienden en het zonnetje mee en het genieten kan beginnen! Voor je lekkere trek... maar vooral ook voor de gezellige trek... dan ben je bij ons dus aan het juiste adres!

Onze tientallen mobiele keukentjes toveren het stadspark om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant.
Je vindt hier het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen.

Kijkende naar de vorige edities van TREK belooft het weer een heerlijk smaak- en sfeervol festival te worden. Of je nu met je familie, geliefde, collega’s of vriendengroep gaat, jullie zijn allemaal van harte welkom.
TREK vindt plaats in het Amstelpark en is gratis toegankelijk.

Vergoeding voor de glazen

Ze vragen wel om een vergoeding voor het milieuvriendelijk hard-plastic FESTIVAL-TREK glaswerk. Bij je eerste bestelling betaal je daarom een eenmalige bijdrage van € 2,50 voor een FESTIVAL-TREK ‘glas’.

Vervolgens vragen wij jullie de glazen bij iedere bestelling af te geven bij de bar; wij zorgen ervoor dat je weer een schoongespoeld, nieuw exemplaar krijgt voor je bier, wijn of fris.Je glas kun je het gehele weekend gebruiken. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk.

Even voor in de agenda 10, 11, 12 en 13 september komt het festival in het Westbroekpark in Den Haag.

Special: Terras guide Amsterdam

Van noord naar zuid en van oost naar west.

Van club sandwich tot halve kreeft en van koffie met taart tot cocktails met oesters, voor een broodje, borrel of bitterbal.

Met je lief, je ouders of kindjes: hier in Amsterdam kun je heerlijk in het zonnetje zitten!

 

Centrum

Hannekes Boom. Hier geldt: bestellen aan de bar, maar dan heb je ook wat. Goede salades bijvoorbeeld en kleurige picknicktafels, lekkere muziek, ongedwongen sfeer en jazeker... ook nog eens aan het water.

Brandstof. Je zit aan een kruispunt, maar ja die zon hè? Relaxte sfeer, mjammie tarte flambée’s en prima bruchetta’s bij de borrel.

Lion Noir. Oh my, wat een verademing! Laat hier de drukte van de Leidsestraat en het Koningsplein maar lekker achter je. Binnen is het al mooi, maar de tuin is echt een pareltje! Rust, groen, fijne lunch, goed diner, maar ook cocktails en bites.

Waterkant. Met Parbo bier, roti en tropische tunes waan je je hier even in Paramaribo. Waterkant heeft studentikoos publiek, een agenda vol festiviteiten, altijd te weinig vrije stoelen, een doordrinkbare rosé en lekkere springrolls.

Noord

Pllek. Ja, toffe plek is dit. Vanaf CS neem je het pontje naar de NDSM Werf en dan zie je de containers,
het terras en stadsstrand al liggen. De sfeer bij Pllek is vrij en creatief, het eten lekker en verantwoord en het uitzicht... dat moet je gewoon ervaren!

Eye. Nog zo’n weids uitzicht, maar dan juist in een übergestileerde omgeving. Leuk om te combineren met een film of tentoonstelling, maar ook voor alleen de carrot cake of ravioli is dit een prima bestemming.

De Ceuvel. Hippie happy en ja, een beetje gehypt, maar toch wel heel leuk en authentiek! Bij dit grappige paviljoen met scheepshellingterras combineren ze duurzaamheid en bewustwording met creabea gezelligheid, lekkere muziek, toffe events en fijne happen.

Cafe ‘t Sluisje. Een 110 jaar oud bruin café waar je met uitzicht op de Nieuwdammerhaven voor prima prijsjes een uitsmijter, appeltaart, broodje ossenworst of sateetje eet. Echt een tochtje op de fiets waard!

West

De Liefde. Niet aan de straat, maar lekker tussen het groen. Klein schattig ding met groot terras in het Bilderdijkpark. Vriendelijke bediening, lekkere soepjes, kroketten met brood en kidsproof.

Razmataz. Onder de luifel of op de stoep, dit is een erg fijn hoekje aan het Hugo de Grootplein. Topplek voor de borrel, want hier serveren ze 48 soorten gin, witte Lillet zoals het hoort, en goede kaasplankjes.

Du Cap. Groot, groter, grootst. Met gezellige banken, zachte kussens, volle zon, decadente salades kreeft, heerlijk mensjes kijken en hoge borreltafels. Tip: ga hier ook eens naartoe voor een heus vakantiegevoel-ontbijtje.

Remise 47. Vers aangelegd en ruim opgezet, plus naast de Film- en FoodHallen. Hier géén doorzakstoeltjes of vieze geplastificeerde borrelkaarten, maar fijne wijn, cocktails, een topbroodje pulled pork, profi bediening en lekkere taartjes.

Oost

Roest. Ook zonder alle drukbezochte events is het hier dankzij hun terras, loods, keukenbus, supermarktbar én stadsstrand prima toeven. Laat je hoge hakken maar thuis, hier flip flop je überchill door het leven!

De Biertuin en Smokin Barrels. Mag ik die vanwege de lange tafels, parasols, heaters en hippe dertigers even in één adem noemen? Ik doe het gewoon. De Biertuin als old time favorite voor bier, kipkluiven en chille bediening. En Smokin Barrels als fijne variant voor burgers, kreeft en gin-tonics.

Café Hesp. Een klassieker inderdaad. Niet bekend vanwege de beste bediening ever, wél vanwege het prachtige uitzicht over de Amstel. Verder: bijzondere bieren, eenvoudige happen, altijd druk en tot laat in de avond zon!

De Vergulden Eenhoorn. Veelzijdige newbie met fijne buiten-de-stad-sfeer. Deze monumentale boerderij kreeg een gave make-over en heeft nu een bar, restaurant, veel groen,  picknicktafels, een mooi terras op de binnenplaats en een bijzondere menukaart met heerlijke gerechten!

Zuid

Ron Gastrobar. Jaaaa, al in de tijd van Sophia was dit natuurlijk een topterras! Nog steeds de hele dag zon, zon, zon, comfortabele stoelen,  kleine gerechtjes en goede wijnen per glas. Plus michelinster, dus reserveren is handig.

George WPA. Voor de Eggs Benedict op zondagochtend en voor de Steak Tartaar op… nou ja elk moment van de dag. Beetje blasé, maar dat past hier wel. Prima stoepterras met hoog mensjes-kijken-gehalte.

Affourtit. Geen spoortje Oud Zuid snobisme op dit zwoele-zomeravond-borrel-hoekje. Wat dan wel?
Gezellig zitten onder de luifel, relaxte bediening, lange tafels, mjammie geitenkaaskroketjes en prima Rueda.

De Vondeltuin. Klinkt als een plekje uit een boek van Annie M.G. Schmidt en eerlijk is eerlijk veel kids hier.
En ja, ook self-service. Maar met overal tafeltjes, zitjes, twee bars, prima rosé, goede snacks en veel zon is het hier echt altijd gezellig.

De hoogte in

Even klaar met al die voorbijrazende fietsers? Op deze terrassen zie je de stad op een heel andere manier.

Floor 17. Luxe op grote hoogte. De loungebanken, het briesje, de café-del-mar-muziek: hier kom je in een heuse vakantievibe. Chablis per glas, lekkere cava, royale Rooftop Platters, The Big Green Egg en een adembenemend uitzicht!

Canvas Volkshotel. Van vers sapje bij het ontbijtbuffet tot een cocktail bij zonsondergang; hier kun je niet alleen genieten van the view over Amsterdam Oost, maar ook van de veelzijdige menukaart!

Sky Lounge. Dit mooie dakterras naast het Centraal Station biedt een prachtig uitzicht over de stad en heeft een echt hotelbarsfeertje. Vooral op de vrijdag- en zaterdagavond vanwege de goede cocktails en DJ’s tot in de late uurtjes.

En verder?

Ja, nog even een kleine PS, want ook deze adresjes wil ik jullie toch echt niet onthouden.

In de Jordaan vind ik het bij The Dylan oh zo fijn. Een beetje op stand, maar dat glas verkoelende Sauvignon smaakt er dan ook wel erg lekker! In De Pijp heb je natuurlijk het Gerard Douplein, maar ik vind zelf vooral de hoekjes van Volt (topburger) en Wijnbar Glouglou (ehm.. wijn) zo charming. Oh en Venster 33 en Binnen Buiten, niet te vergeten.

Kláár nou? Oké oké, nog eentje dan. In de Baarsjes, want daar hebben ze - inderdaad - Edel. Een prachtplek aan het water, met terras op de kade, een gezellig vlonder, een toffe lunchkaart en chille bediening. Amen.

Chin chin meiden! Op een mooie zomer!

Theater: Terug naar toen

Tijdens de regenachtige dagen in Nederland is het misschien tijd voor een theaterbezoek.

Een aanrader is de voorstelling 'Terug naar Toen', met Tjitske Reidinga in De LaMar in Amsterdam.

 

Zij schittert in deze zomerkomedie op een reünie met 8 mannen. Na de eerste drie succesvolle zomerkomedies met Tjitske Reidinga, Het geheugen van water (2012), Een ideale vrouw (2013) en Bedscènes (2014), komt de veelzijdige actrice deze zomer terug met de uitbundige komedie Terug naar toen.

Kees Prins bewerkte dit stuk van de fameuze Engelse toneelauteur Michael Frayn over een groep oud-studenten, die tijdens een reünie weer veranderen in de kwajongens van toen. Wat is er overgebleven van hun dromen en idealen? En wat is er geworden van die vrouwelijke student waar ze allemaal verliefd op waren?

Vijfentwintig jaar na hun afstuderen, komen de mannen van een veelbelovende jaargang naar hun oude universiteit voor een diner. Tijdens de lange nacht op de campus, bloeien oude vriendschappen weer op,
maar ook vergeten vetes en gênante herinneringen.

Rosalie van Rooij (Tjitske Reidinga), wordt bijna letterlijk heen en weer geslingerd tussen haar oude liefdes en veroorzaakt een nacht die niemand snel zal vergeten.

Cast
Tjitske Reidinga
Peter Blok
Dick van den Toorn
René van 't Hof
Frederik Brom
Martijn Nieuwerf
Hans Leendertse
Guy Clemens
Wil van der Meer

Tickets zijn te bestellen via de website.

Ladies Night

Als je met je moeder, dochter, vriendinnen, zussen of een vrouwenclubje vooraf aan de voorstelling extra verwend wilt worden, kun je gebruikmaken van de door Douglas samen met het DeLaMar Theater georganiseerde exclusieve ladies nights.

Vanaf 17.30 uur staan in de foyers specialisten van allerlei beautymerken klaar om alle moeders, dochters, vriendinnen, zussen en andere vrouwenclubjes te voorzien van gelakte nagels, huidverzorgingsadvies en bijgewerkte make-up.

Data en tijden:
Woensdag 24 juni, woensdag 1 juli en woensdag 8 juli 2015. Ladies nights van 17:30 tot 20.00 uur.
Aanvang voorstelling 20.00 uur.

De ladies nights zijn gratis toegankelijk op vertoon van je kaartje voor een van bovenstaande data.

Tijdens de ‘ladies night’ is het ook mogelijk om een hapje eten te bestellen, er is de keuze uit een zelf samengestelde salade bij de saladebar en chicken yakitori saté!
 

Hotspot: Scandinavian Embassy

Ik besloot om naar Scandinavië te gaan.

Gewoon omdat ik daar zo’n zin in had.

 

Ik verlangde al een tijdje naar de frisse lucht, het evenwicht met de natuur en vanzelfsprekend naar de pure smaken van de bijzondere keuken.

Inmiddels droomde ik alleen nog maar over hun frisse appel, ei, yoghurt en komkommer-dips, gecombineerd met het aardse van hun wortel- en knolgroenten, met de kruidige bite van gemarineerd lamsvlees.

Ik kon de Gravad Lax en dille al ruiken, zeg maar. En ik hoefde er niet eens het vliegtuig voor te nemen!

Amsterdam, de Pijp. Een rommelig stukje stoep aan het Sarphatipark, waar altijd teveel fietsen geparkeerd staan. Je loopt er zo voorbij en het is ook maar een ieniemienie pandje, maar onderschat het niet! Want hier huist een klein, maar tegelijk ook een heel écht stukje Scandinavië: Scandinavian Embassy. Hip, zonder nep te zijn en hot, zonder hulp.

Het interieur is inderdaad heel erg Scandinavisch. En dan niet op de ultieme designmanier, maar in een minimalistische, tikje industriële en stoere stijl. De timmerwerkplaats-look noem ik het maar even en ik vind het top.

Gestripte muren, veel wit en nog veel meer hout. Oh en weinig meubilair. Het is vooral de geur van koffie,
met hier en daar een vleugje van de wildstoof, die hier de ruimte vult.

En dat is eigenlijk ook wel logisch, want deze hotspot wordt gerund door een duo, waarvan de ene helft barista en de andere helft chef is. Daarom is de keuken ook geïntegreerd in de bar. In die pannetjes waarin wij een smeuïg hertengerechtje vermoeden, kan dus ook zomaar een zelfgebrouwen fruitsapje, thee- of koffiemelange pruttelen.

De boeken, de muziek, de inrichting, de geuren en de smaken: alsof je op vakantie bent! Want hier doe je alles op z’n Scandinavisch: een beetje hakkietakkie Engels spreken met de enorm vriendelijke bediening, naar het toilet gaan in een soort onaf saunahokje én eten en drinken volgens de authentieke Scandinavische keuken.

Een keuken in harmonie met de natuur en de seizoenen en waar farming, fishing, hunting and collecting centraal staan.

En dat straalt de menukaart dan ook uit. Zalm met gepocheerd ei op roggebrood, havermoutpap met bessen, honing en geitenyoghurt, paté van beer en eland met ingelegde komkommer, doperwtensoep met Deense kaas en ouderwetse Seaman’s Beef.

De gerechten vertellen één voor één verhalen van ambacht, habitat en puurheid. Eten wordt hier echt beleven. Ik nip wat aan mijn kopje geïnfuseerd heet water met biologische appel en in het park geplukte vlierbessenbloesem en geniet van de Sillmacka: haringsalade met kaviaar, ei, ui, en augurk, geserveerd op
- juist - knäckebröd.

Bij het verlaten van de Scandinavian Embassy overvalt me het paniekerige gevoel dat ik mijn koffer vergeten ben, maar dan bots ik tegen een rij vreselijk in elkaar geklitte fietsen op. Ik glimlach: oh nee, we zijn gewoon weer in Amsterdam.

Note: een deel van deze blogpost verscheen eerder in mijn culi-column voor Talkies Magazine.
Foto's: Nienke Hofkamp

 

Hotspot Glouglou

Glouglou is de eerste Amsterdamse wijnbar die zich volledig richt op Vin Naturel. Watte? Vin Naturel.

Dat is wijn in pure vorm, zonder geknutsel en zonder additieven.

Is dat altijd lekkerder?

 

Ik vind van niet. Is dat altijd leuk? Hell yeah! Want je proeft meer druif en meer leefomgeving. En dat kan echt hartstikke leerzaam, spannend en lekker zijn.

We zitten weer eens in de Pijp

Op een goed hoekje met een goed stukje stoep zit sinds enige tijd namelijk Glouglou. Een wijnbar plus shop,
mét terras. Kijk, dat gaat al goed. Aan de buitenkant: geglazuurde geveltegeltjes, gezellige klim-op, mooie glas-in-lood-versiering en een tof logo op de ramen.

Binnen is het sober op de positieve manier en tóch gezellig. Er staat een proeflokaal-achtig barmeubel en hip schoolmeubilair. Op de grond: zo’n gekleurde tegeltjesvloer waar je meteen verliefd op wordt. Aan de muur: krijtborden en Franse posters.

Verder nog iets? Bier op de tap en heel veel wijn op de kaart. Met gelukkig een fiks aantal per glas.

Natuurwijn dus

Oneerbiedig zeg ik vaak dat het zo... ehm... ruikt. En dat het smaakt naar druivensap. Foei Nienke foei! Technisch gezien hartstikke onjuist natuurlijk. Maar ik bedoel het liefkozend. Want ik vind Vin Naturel in het glas eigenlijk altijd wel een interessante beleving.

Soms lekker rechttoe rechtaan en soms opeens met een verrassende dynamiek. Bovendien vind ik het vaak ook wel hele mooie voorbeelden van de manifestatie van terroir.

De wijnkaart biedt een uitgebreide selectie en vele streken zijn vertegenwoordigd, maar we kiezen voor Loire, Chenin Blanc, waar we op het terras in de namiddagzon van genieten. Puur, een tikje boers en lekker uitgesproken. Echt een leuk glas.

Gezamenlijk wordt besloten dat er wel wat naast mag. Komt dát even goed uit, want op de kaart staan onder de wijnen ook wat begeleiders. Olijven, goed brood, kaas, lekkere worst en sappige sardientjes: gewoon prima bedacht.

We nippen en happen en zwijgen tevreden. Inwendig kroon ik Glouglou al tot aanwinst voor de buurt, want ik kan me helemaal voorstellen dat zelfs de meest sceptische zuurpruim hier alsnog in een Bourgondische levensgenieter verandert.

Volgens de eigenaren kom je hier niet om deftig te proeven en oeverloos te ouwehoeren, maar om te drinken en te ervaren. Top. Dat is namelijk precies wat wij hier deden. Een aangename verrassing, dit sympathieke tentje. Goede sfeer, aardige mensen en fijne hapjes. Met pure wijn zonder gedoe, voor puur genieten zonder gedoe.

Dikke like!

  

Wie? Glouglou.
Wat? Wijnbar en -shop voor vin naturel.
Waar? Tweede van der Helststraat 3, in De Pijp, Amsterdam
Waarom? Om wijn te drinken.

Rollende Keukens in Amsterdam

Woensdag 13 mei is de start van alweer de 8e editie van het evenement Rollende Keukens en duurt tot en met zondag 17 mei.

Op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam zullen tientallen mobiele eetgelegenheden samenkomen om tot een groot openluchtrestaurant te worden.

 

Lekkernijen

Meer dan honderd tot eettent verbouwde campers, dubbeldekkers, busjes en brommers serveren pizza’s,
verse soepen, verfijnde visgerechten, smoothies en veel meer lekkers.

Geniet van de culinaire hoogstandjes in de zon of tijdens een filmvertoning in de openlucht.

Muziek

Het geheel wordt omlijst met uiteenlopende muziekgenres en op diverse lokaties (zie line up per dag).

Praktische informatie

De parkeergelegenheid bij het terrein van de Westergasfabriek is slecht. Je kunt dus beter met het openbaar vervoer komen of je auto aan de rand van Amsterdam parkeren.

Je kunt de Westergasfabriek vanaf Amsterdam Centraal Station lopend bereiken in ongeveer 30 minuten of met tram 10.

Rollende Keukens is op woensdag open van 18.00 tot 23.00 uur en op alle andere dagen van
13.00 tot 23.00 uur. De entree is gratis.

Kijk voor meer info op Rollende Keukens


 

Veel plezier!

Foto's

 

In Spaanse sfeer

De Libelle Zomerweek is dit jaar geheel in Spaanse sfeer.

Als de weergoden ons goed gezind zijn, kun je dus je espadrilles en wijde strokenrok uit de kast halen en er lustig op los dansen op de vele muziekgenres van de aanwezige artiesten.

Het festijn vindt plaats op het Almeerderstrand in Almere van 18 t/m 24 mei van 10.00-18.00 uur.

 

Programma

Artiesten

Workshops

Verwijzing stands

Praktische info

Kaarten bestellen

Bestel hier je toegangskaarten en profiteer van € 4,- korting en betaal € 15,50 i.p.v. € 19,50. En snelle beslissers ontvangen een leuk Fiesta del Sol make-up tasje cadeau*. Wees er dus snel bij want op is op!

Toegangskaarten en parkeerkaarten zijn ook te koop via telefoonnummer 0900-13 53 (€ 0,45/min,
10.00-22.00 uur). Tevens kun je terecht bij alle winkels van Primera voor toegangs- en parkeerkaarten.

Vervoer per touringcar

Kom je met de auto? Vergeet dan niet gelijk ook een parkeerkaart te kopen voor € 7,- want zonder toegangsbewijs is toegang tot het Zomerweek-parkeerterrein niet mogelijk. Een parkeerkaart kan eventueel ook nog tegen contante betaling op het parkeerterrein gekocht worden voor € 10,-.

Neem verder een kijkje op de site van de Libelle Zomerweek voor lekkere Spaanse recepten en voor een impressie van Libelle Zomerweek 2014

*Het make-up tasje ligt tijdens de Libelle Zomerweek voor je klaar bij de boodschappenbewaarservice.
Op vertoon van het toegangsbewijs kun je het make-up tasje ophalen tussen 10.00-12.00 uur.

Wil je dus alvast in de vakantiesfeer komen? Verblijd ons dan met je bezoek!

Tot ziens! 

Concert: Guus Meeuwis

Groots met een zachte G - De Jubileumeditie!

Guus Meeuwis bezoekt in 2015 wederom het Philips Stadion in Eindhoven voor zijn Groots met een zachte G concerten.

In juni staat Guus voor het 10e opeenvolgende jaar in het Philips Stadion. 'Dus is het tijd voor een feest!', aldus Guus.

 

De concertreeks wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot: Groots met een zachte G - De Jubileumeditie.
Op vrijdag 12, zaterdag 13, zondag 14, vrijdag 19 en zaterdag 20 juni 2015 zal hij het stadion weer op zijn grondvesten laten schudden.

'De eerste keer in het Philips Stadion was een jongensdroom die uitkwam en nu staan we daar straks voor het 10e jaar op rij. Wauw! Ik ben er ongelooflijk trots op en voel me meer dan vereerd. De Groots concerten zijn voor mij Genieten met een hoofdletter G', aldus Guus Meeuwis.

De concerten van Guus Meeuwis staan al negen jaar garant voor een Groots feest met een spectaculair decor en een geweldige sfeer. De vele hits van de Brabantse zanger worden afgewisseld met verschillende muzikale verrassingen. Een energieke show vol vaart en plezier!

Bezoekers kunnen voorafgaand aan de concerten alvast genieten van de Brabantse gastvrijheid op het
Plein van de Hemelse Voorpret, een gezellig horecaplein direct naast het stadion. De concerten, door velen betiteld met de geuzennaam zomercarnaval, is uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse muziekevenement van een solo artiest in Nederland.

Meer informatie over de Groots met een zachte G concertreeks vind je op de website

VIP arrangementen

Je kunt voor deze concerten voor een VIP arrangement boeken. Meer informatie hierover kun je vinden op de website

 

Koningsdag!

Hoe bijzonder is het eigenlijk dat wij als land één dag allemaal tegelijk feestvieren… Voelen jullie dat ook?

Ik wel. Ik word altijd zo blij bij de gedachte dat die dag overal dingen worden georganiseerd en het leven wordt gevierd.

Want zo zie ik het. We vieren met z’n allen die dag feest, allemaal op onze eigen manier.

 

Die dag hoor je in elk nieuwsbericht over de feestelijkheden overal. Een positieve vibe die door het land gaat.
Ik geniet ervan met volle teugen. In mijn eigen dorp. Waar dit hele weekend van alles wordt georganiseerd.

Spelen

Gisteravond ben ik al begonnen met bowlen en lasergamen. Samen met een groep, jong en ouder. Georganiseerd door JOOJ. Een groep voor de Jongere oudere/oudere jongere. Een initiatief van één man!

Een groep die inmiddels in een paar maanden gegroeid is naar bijna 700 leden! En elke maand een dansavond organiseert met heerlijke herkenbare muziek waar ik helemaal op los kan gaan!

Laser gamen

Wat heb ik genoten van het laser gamen. We kwamen binnen in een mysterieuze ruimte. Met opzwepende muziek. Gekleed in een lichtgevend pratend ‘harnas’.

Bij één team waren de lichten op het harnas rood. De andere blauw. De bedoeling is dan dat je de andere partij zoveel mogelijk raakt met de laserstralen die uit je geweer komen.

Normaal gesproken hou ik natuurlijk niet van op elkaar schieten. Maar hier kwam het kleine kind naar boven. En deed het me denken aan het cowboytje spelen met m’n broers vroeger. Spannend en de adrenaline begon lekker te stromen.

Ik bakte er overigens niks van, want ik had de helft van het spel maar begrepen. Ha ha. Dat ‘ding’ praat ook nog tegen je hoorde ik later. You’re down. En dan doet je geweer het 6 seconden niet. En ik maar denken dat het geweer bij mij niet goed werkte!

Ik liep gewoon als een opgewonden kind door alle obstakels heen en schoot op bijna iedereen die ik tegenkwam. Omdat dan de lichten van het harnas ook uit zijn als je bent geraakt (wat ik ook niet had begrepen). 

Dus heb ik ook regelmatig iemand van mijn team geraakt. Daar heb ik achteraf dan weer ontzettend om gelachen! Maar nu ik het snap, is het de volgende keer nog spannender en zal ik beter opletten ha ha!

Het leven is een feest en jij bent uitgenodigd!

Geniet zoveel je kunt. Want er is niets belangrijker dan dat jij je goed voelt. Waarom? Omdat je door de essentie die je uitstraalt, het gevoel wat je hebt, de gedachten die je denkt, meer van hetzelfde aan zult trekken. Daar zorgt de wet van aantrekking voor. En het mag! Het leven is bedoeld om vreugdevol te zijn!

 

Musical: Heerlijk Duurt Het Langst

Vijftig jaar na de première in 1965 komt de succesvolle musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink dan eindelijk terug in de Nederlandse theaters.

 

Humor, nostalgie en prachtige liedjes zijn de ingrediënten voor dit ‘heerlijke’ muzikale verhaal over de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun dochter Pinkie. De originele verhaalaanpak en de speelse en humoristische toon, dat is Annie M.G. Schmidt op haar best.

Hij gaat vreemd met zijn secretaresse. Zij zet hem het huis uit en zoekt haar heil bij buurman Ton. Totdat Pinkie thuiskomt met Ali en haar ouders vertelt dat ze met hem naar Turkije zal emigreren.

Het in onmin levende echtpaar doet verwoede pogingen dochterlief in Nederland te houden. En dat alles gesitueerd in de jaren zestig, een van de meest opmerkelijk decennia uit de afgelopen eeuw.

Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink op hun best!

Cast

Lone van Roosendaal
Alfred van den Heuvel
Chris Tates
Arie Cupé
Rosalie de Jong
Dick Cohen

De voorstelling is tot en met 14 juni nog in de Nederlandse theaters te zien. Zie hiervoor de speelijst en ticketverkoop

Trailer

Pop-up: De Melksalon

Vroeger had je zo’n reclame waarbij een meisje,
dat in de bediening loopt, haar bestelling aan de barman doorgeeft en voor zichzelf een melk bestelt.

'Vijf bier, drie cola, twee cuba’s, een juice… en één meèèlk'.

Ik vond haar superstoer, zwierend met dat dienblad en met zo’n enorme bos blond, getoupeerd haar met een very eighties Madonna-strik erin. Dus zei ik ook altijd meèèlk, in plaats van melluk.

 

Inmiddels zijn we 25 jaar verder en om eerlijk te zijn: ik drink eigenlijk nooit meer melk. Dat is niet zozeer vanwege al dat anti-lactose gedoe, maar meer omdat ik er vanaf het moment dat ik op kamers ging simpelweg niet meer opgekomen ben om het überhaupt in huis te halen. Misschien hadden ze niet moeten stoppen met die ‘melk, de witte motor’ promo’s?

Maar: melk aan de bar bestellen, het kan weer!

1 April popte er in Amterdam namelijk een nieuw concept op: de MelkSalon! Een tijdelijk proef- en ontwerplokaal waar consumenten, melkveehouders, zuivelverwerkers, ontwerpers en wetenschappers samen kunnen komen om de waarde van melk opnieuw te ontdekken.

Klinkt als een een soort bewustwordingsdingetje, hè? Klopt, want precies vandaag vervalt namelijk het Europese melkquotum. Daarmee worden de beperkingen op de hoeveelheden melk die melkveehouders mogen produceren, opgeheven. Dat betekent dus een soort ‘Oud & Nieuw’ voor melkveehouders.

De MelkSalon vond het daarom, juist nu, tijd voor een dialoog om op een belevende en co-creatieve manier op zoek te gaan naar de herwaardering van melk, passend bij deze tijd.

Hoe ze dat gaan doen?

Op heel veel manieren. Ten eerste is er de winkel slash melkbar. Schijnt rond 1900 heel normaal geweest te zijn: melkbarren in Amsterdam. Stadsbewoners dronken er melk van boeren uit de buurt. En ook bij deze hedendaagse versie kun je vanaf vandaag gewoon binnenlopen voor een glas melk.

Leuk. Maar er is meer: leuke, leerzame en lekkere evenementen. De Milk Talks, bijvoorbeeld: lezingen en proeverijen met thema’s als de geschiedenis van melk, technologie en onze relatie met de koe. Verder kun je met de MelkSalon op pad: bezoek boerderijen of wandel mee met de Old Amsterdam Milk Tour om de rijke geschiedenis van melkmarkten en melksalons in de stad te ontdekken.

Tenslotte zijn er de ontwerpsessies, voor de combi melk en design én heuse Melk Diners waarbij
chef Gilbert Kolff van FondRotterdam samen met Samuel Levie een serie bijzondere maaltijden bereid.
Natuurlijk met melk in de hoofdrol en telkens een ander thema.

Tja. Zit ik dan met mijn amandelmelk-havermoutje. Ik gaf het al toe: melk is óók voor mij een beetje een zielloos bulkproduct geworden en eerlijk gezegd heb ik de maatschappelijke discussies over de consumptie van melk, de invloed op milieu en landschap en de prijs die men ervoor betaalt niet heel erg gevolgd.

Een goede reden om de Melksalon te gaan bezoeken. Voor de awareness en ja... stiekem ook om voor één keer aan een bar te staan en te kunnen zeggen: '… en één meèèlk'.

Proost!

Trailer uit de 80-er jaren

whateverisgoodforthesouldothat.com

Moederdag in Tassenmuseum Hendrikje

De perfecte locatie om moeders en oma's in het zonnetje te zetten.

Op zondag 10 mei biedt het Tassenmuseum Hendrikje het exclusieve Moederdagarrangement aan.

 

Moeders kunnen met hun familie genieten van een vol programma met onder andere een unieke rondleiding en een uitgebreide High Tea. Het sfeervolle 17e eeuwse grachtenpand, waar het museum in gevestigd is, maakt de dag extra speciaal.

Het Moederdagarrangement

De combinatie van het grachtenpand, de geliefde tassencollectie en het exclusieve arrangement maken Moederdag 2015 tot een onvergetelijke dag. Het arrangement is als volgt samengesteld:

Gratis toegang en een rondleiding door het museum èn de spraakmakende tentoonstelling ‘Ugly - over smaak valt wel te twisten’.

 •  Een uitgebreide High Tea.
 •  Een polaroidfoto om deze bijzondere dag vast te leggen.
 •  Een speciale verrassing voor alle moeders.
   

High Tea Hendrikje

High Tea Hendrikje, die tijdens Moederdag wordt geserveerd, bestaat uit thee met diverse luxe hartige en zoete hapjes. Dit zijn onder andere sandwiches, klassieke scones en handgemaakte bonbons. High Tea Hendrikje wordt geserveerd in de 17e en 18e eeuwse stijlkamers en in het gezellige museumrestaurant.

Praktische informatie

Het Moederdagarrangement wordt aangeboden voor een speciale prijs van €34,50 per persoon
(voor museumkaarthouders €29,50 per persoon). Voor dit bedrag krijg je: toegang tot het museum,
een rondleiding, High Tea Hendrikje, een polaroidfoto en een verrassing. Je kunt deelnemen aan het programma om 12.00 uur, 13.00 uur of 14.00 uur.

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch of via reserveringen@tassenmuseum.nl. Het is dan ook mogelijk om aan te geven op welk tijdstip je wilt beginnen.

Een auto kopen? De vrouw beslist mee!

Een auto kopen is niet per definitie een mannending. Uit recent onderzoek is gebleken dat bij liefst 58% van de aankopen de vrouw of vriendin meebeslist.

Althans, dat geven de mannen aan. Reden temeer dat vrouwen werden geinterviewd op de Huishoudbeurs in Amsterdam RAI of zij dit gevoel deelden.

 

Vrouwen wel, kinderen niet

De Nederlandse man geeft het zelf aan: Vrouwen beslissen in 58% van de gevallen mee over de aankoop van een auto. Voor de mannelijke bezoekers van de AutoRAI ligt dit zelfs hoger: 73%. Naar de kinderen wordt aanzienlijk minder geluisterd. Bij slechts 4% van de aankopen mogen zij hun mening geven.

Ouders doen het wat dat betreft beter en worden bij 9% van de mannen betrokken bij de aanschaf. Of de Nederlandse vrouw zelf vindt dat zij meebeslist, werd week tijdens de 70e Huishoudbeurs onderzocht.

Waar let een vrouw op

 • Zuinigheid
 • Benzineverbruik
 • Automatisch parkeren
 • Stabiliteit op de weg
 • Wat kost een auto
 • Kleur van de auto


AutoRAI, het grootste auto-evenement van Nederland, toont heel veel automerken, primeurs, exclusieve auto's en klassiekers. Ook zijn er vele activiteiten om te bekijken of aan mee te doen. Informatie is te vinden op www.autorai.nl of facebook.com/autorai.

Toegangskaarten kun je bestellen op de website.

Bron

Pop-up: De Crazy Kreeft

We zijn in de Pijp. Al voelt dat niet zo. Plastic meeuwen aan het plafond, visnetten aan de muur en zand op de vloer.

Het doet eerder denken aan een goedkoop visrestaurant uit 1985, ergens aan een toeristische boulevard.

 

Aan de andere kant: het is wel weer eens wat anders dan al dat industriële restaurant-design, de Scandinavische lunchroom-tentjes en de übergestileerde koffie-bars van nu.

Welkom bij de Crazy Kreeft

Nieuwe toko? Zoiets. De Crazy Kreeft is een pop-up project van Café de Pijp, ín Café de Pijp. De naam zegt het al: hier eet je kreeft. Vergeet de decadentie die daarmee geassocieerd wordt, want hier is géén wit linnen, géén kristalglas en géén tafelzilver. Dit is een studentencafé met een bewust overdreven maritiem thema en een stripfiguurkreeftje als logo. Dusss.. begin je hier ook niet met champagne, maar met een Gin-Tonic. De Rasp & Basil, als ik me er even mee mag bemoeien.

Op de kaart? Kreeft, natuurlijk

Als cocktail, als sashimi, als bisque en als kroketje. Een halve, een hele en ook nog één in oosterse stijl, met kokosmelk en rijst. Leuk, maar we kwamen voor kreeft met mayo. Al zien we op de tafels naast ons ook fijne porties fingerlicking goodlooking vlees verschijnen.  Rib-eye, Tournedos en sappige burgers op burgerbroodjes met van die grillstreepjes. Oké oké; we zijn om, en gaan voor the best of both worlds: surf & turf. Voor €35,- scoor je twee halve burgers, twee halve kreeften, salade, friet en huisgemaakte mayo. Niets meer aan doen.

Alhoewel.. door al dat jolige hilliebillie-gedoe vergaten we heel even dat kreeft eten nog hard werken is ook. Gelukkig krijg je hier na je bestelling zo’n ordinair bestek-emmertje op tafel, met daarin - goh - bestek (dat we voor het ultieme strandtentgevoel lekker níet gebruiken), van die voorverpakte vochtige citroendoekjes (waar we later erg dankbaar voor zijn), kreeftvorkjes, en… een waterpomptang. I kid you not. Met een bouwmarktgevoel, njammajajajippiejippiejee, klussen we de scharen open. Top-idee.

Zo. Nu hebben we wel een toetje verdiend. Chocolade brownie met karamelsaus klinkt goed. En zo smaakt het ook.

Kom je hier op vrijdag? Dan neem je daarna geen koffie, maar nog een glas wijn. De felgekleurde, papieren placemats verdwijnen van de tafels, het volume van de muziek gaat omhoog en er komen nog wat groepjes studenten en hipsters binnen. Onze omgeving verandert langzaam van tacky badplaats-tent terug naar Café de Pijp. Fine by us.

We drinken nog een G&T en proosten op ons eindoordeel: amicale bediening, gezellig, druk, en prima eten voor een prima prijs. De Crazy Kreeft is niet alleen leuk bedacht, maar ook leuk uitgevoerd. Van ons mogen ze nog wel even blijven.

Cheers!

Ook zin in een avondje tussen het steigerhout en de strandstoeltjes? Reserveren doe je hier.

Foto:s Nienke Hofkamp

Welkom op de Keukenhof

De Keukenhof is dit jaar geopend van 20 tot en met 17 mei en dagelijks geopend van 08.00 - 19.30 uur.

Tijdens het jaarlijkse Noordwijk Marketing Event op vrijdag 13 maart jl. heeft de Keukenhof de Noordwijk Marketing Promotieprijs 2015 gewonnen. 

Het is zeker een bezoek waard om de Keukenhof te bezoeken.

 

Dit voorjaar staan meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 verschillende soorten tulpen.
Een unieke en onvergetelijke belevenis.

Voor de laatste trends kun je veel inspiratie opdoen voor je eigen tuin of terras.

Inspiratietuinen

 • Amsterdamse tuin
 • Insectentuin
 • Kruidentuin
 • Outlet-tuin
 • Rob's inspiratietuin
 • Romantische tuin
 • Selfie-tuin
 • Historische tuin

 

Verder is er een overvloed aan bloemen en kun je genieten van spectaculaire bloemenshows,
unieke kunstwerken en geweldige evenementen. Vergeet vooral de Tulpomania tentoonstelling in het
Juliana Paviljoen niet.

2015 is het Van Gogh-jaar in Keukenhof. Van Gogh vormt inspiratie voor de bloemenshows en de nieuwe Selfie-tuin. Hoogtepunt dit jaar is het spectaculaire bloembollenmozaïek van een zelfportret van
Vincent van Gogh in duizenden tulpen.

 

Eten en drinken

Op de Keukenhof  zijn er vijf paviljoens met sfeervolle restaurants waar je van het uitzicht geniet met een koffie, een drankje of een heerlijke lunch. En in het hele park serveren verschillende kraampjes wafels,
broodjes rookworst of lekkere Hollandse Nieuwe.

Keukenhof is ook voor kinderen een groot feest. Met de gratis speurtocht, een kinderboerderij, doolhof en speeltuin vermaken zij zich opperbest.

Tickets kun je bestellen via de site.

Bron

Foto

Beurs Vrouw! Vandaag laatste dag!

Welkom voorjaar! De zon zal zich weer laten zien en je hebt leuke plannen voor het weekend gemaakt.

Je gaat misschien wel met je dochter, moeder of vriendin naar de beurs Vrouw! in Leeuwarden.

FemNa40 staat met een stand waar van alles en nog wat te doen is en waar je mee kunt doen met winacties.

 

Een ultiem dagje uit

Denk je eens in… duizenden vrouwen die een dag lang genieten van shoppen, beautybehandelingen,
een wijntje op het terras, lekker eten en trends spotten tijdens een fashion show. Zie je het voor je?

Dát is beurs Vrouw! Het is de start van de lente, we voelen de voorjaarszon al bijna op onze huid. Tijd om jezelf summer proof te maken!

Op Vrouw! haal je die exotisch uitziende en zeer kleurrijke voorjaarsmode van 2015 alvast in huis.

Unieke totaalbeleving

Al zeven jaar is Vrouw! een enorm succes. Vrouwen ervaren de beurs als dé ultieme dag uit, een totaalbeleving van winkelen, proberen, beleven, proeven en ervaren.

Duizenden bezoekers dompelen zichzelf ieder jaar onder in alles dat Vrouw! te bieden heeft: ‘shop till you drop’, modeshows met de nieuwste collecties, een echte couturiershow, live optredens van Nederlandse sterren en een variatie aan workshops.

Maar Vrouw! is meer dan alleen shoppen. Je ontdekt er dé mode- en interieurtrends voor 2015 en krijgt advies op het gebied van kleur, stijl, haar en make-up. Complete metamorfoses vinden er plaats!

Vrouw! is de ultieme dag uit in het vroege voorjaar samen met je vriendinnen, zus of moeder.

Openingstijden
Vrijdag 13 maart 13.00 – 22.00 uur
Zaterdag 14 maart 10.00 – 18.00 uur
Zondag 15 maart 10.00 – 18.00 uur

Entreeprijzen
Entreeprijs aan de kassa      € 11,50
Online kaartverkoop             €  9,50
Kinderen t/m 12 jaar             Gratis entree

Adres
WTC Expo Leeuwarden
Entree West - Slauerhoffweg
Tel: 058 2941500

Betaalbaar en ruime parkeergelegenheid
Het WTC Expo beschikt over grote gemakkelijk bereikbare parkeerterreinen. Op onderstaand overzicht zijn de parkeerterreinen aangegeven. Bij sommige evenementen geldt betaald parkeren. Kijk hiervoor op de desbetreffende websites. Oprijden is mogelijk zonder parkeerkaart. Voor het afrijden kun je een uitrijdkaart kopen bij de kassa, infobalie en garderobe van het WTC Expo.
Parkeerterrein B1 is exclusief voor het Holland Casino.

DWDD Pop-up museum

'Dit lijkt me nou zó leuk om te mogen doen',
fluistert de dame naast me tegen haar vriendin.

'Ooh, mij ook', antwoord ik ongevraagd. We zijn in het DWDD pop-upmuseum.

 

Het concept is simpel: Neem tien vaste gasten van het tv-programma en bombardeer die tot conservatoren. Koppel ze aan grote Nederlandse musea, waar ze mogen rondsnuffelen in de depots en laat ze elk met hun keuzes een expositieruimte inrichten. Voilà; een pop-up museum.

Nou ja, voilà voilà?

Volgens DWDD ging hiermee een stille, lang gekoesterde wens in vervulling. Waarom een televisieprogramma een eigen museum wil? Ik denk dan omdat het een ideale manier is om nóg meer te kunnen vertellen en om nóg meer te kunnen laten zien. En omdat het ook wel een beetje bij de Vara past, natuurlijk.

Maar het idee voor het museum ontstond eigenlijk toen Jeroen Krabbé in een uitzending sprak over de door hem samengestelde tentoonstelling Soulmade, waarvoor hij kunst uit de depots van het Tropenmuseum tevoorschijn mocht halen. Ronddwalen in die kelders…

Die mevrouw naast mij heeft gelijk, dat móet ook wel vet leuk zijn om te doen. Op een redactievergadering van DWDD werd vervolgens geopperd om van zoiets een rubriek voor in het programma te maken, maar dat idee was eigenlijk alleen een goed idee als die verborgen kunst ook écht geëxposeerd zou kunnen worden.

Mee eens. Gelukkig werd er een gastheer gevonden: het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Tien zalen voor vier maanden.

Thema? Verborgen kunst

Mijn heimelijke vrees dat deze tentoonstelling een bij elkaar geraapt zooitje zou gaan worden, blijkt onterecht; de gastconservatoren zijn juist heel thematisch te werk gegaan. Zo richt Halina Reijn haar hoekje in met werkelijkheid en fictie.

Hangt er nu een echte Van Gogh? En zo niet, maakt dat uit? Vind ik leuk, dat een actrice kiest voor de grenzen rondom ‘doen alsof’. Op haar muur staat: 'Ik ben de echte meestervervalser. Van liegen heb ik mijn beroep gemaakt. Hoe geloofwaardiger ik nep kan maken, hoe meer ik word beloond'.

Er zijn er wel meer die dicht bij zichzelf blijven: Cécile Narinx heeft een collage op haar muur die me meteen doet denken aan de lay-out van een fashion magazine. Alsof je zo een tijdschrift binnenstapt.

Fidan Ekiz kiest vooral foto’s van krachtige moeders en heftige onvolmaaktheid. Pieter van Vollenhoven en Nico de Haan laten ons de geschiedenis van de schilder- en tekenkunst van - jawel - vogels zien.

Afgebeeld als maaltijd op een bord, maar ook als jachttrofee en als pronkstuk, meegenomen door zeevaarders uit verre oorden. Jasper Krabbé eert de jaren '80: 'Ik wil ermee laten zien waar ik vandaan kom. Dit zijn mijn helden, met deze guys begon het'. vertelt hij in de NRC pop-upkrant.

De ruimtes die de meeste indruk op mij maakten waren die van Nico Dijkshoorn en Marc-Marie Huijbregts.
Die van Marc-Marie straalt vooral verbinding uit. Heel meta; het lijkt hier niet om de kunst te draaien, maar om de relatie tussen de mens en de kunst.

Grappig: er zijn ook opvallend veel mensen in deze ruimte: wij, maar ook al die portretten. Daardoor gebeurt er voor mijn gevoel héél véél op deze vierkante meters. Zelf heeft hij daarover gezegd: 'Kunst gaat om communicatie. Je kijkt en voelt de energie van de kunstenaar. Bij portretten komt daar nog energie bij, die van de geportretteerde. En dan ben je met z’n drieën'. Al die energie en empathie, ik vind het wel bij hem passen.

Ook veel menselijks in de zaal van Nico Dijkshoorn. Zijn ruimte is licht en kleurrijk. En de afgebeelde taferelen zijn eigenlijk heerlijk alledaags. Opeens ben je niet meer in een museum, maar in een keuken of in de stad, gewoon op straat. Like.

Hij heeft tekstjes bij de schilderijen geschreven, het eerste dat in hem opkwam toen hij het zag. Te gek. Ze gaan niet over compositie en kleurgebruik, maar over hoe je worstjes moet snijden, over hoe trots je op je pan kunt zijn, over zielige trams die de hele dag hetzelfde rondje moeten rijden en over wie of wat in dit schilderij nou het meest opvalt.

'Die auto, mag die daar wel staan'? Het is precies wat ik dacht. En met dat bewustzijn, die niet-hoogdravende gedachten bij het kijken naar zoiets moois, daarmee brengt hij de kunst heel dichtbij.

Eigenlijk bezoek je hier elf musea tegelijk. Plus: je ziet werk dat normaal in de kelder ligt. En dan is het óók nog eens níet bij elkaar gebracht door mensen die daarvoor doorgeleerd hebben, maar door mensen die we ‘kennen’ van het programma, waarvan we een boekje hebben gelezen of een voorstelling hebben gezien. Toegegeven: behoorlijk uniek.

De zaaltjes hebben één voor één echt een eigen sfeer gekregen. Veel indrukken, veel prikkels. En wat ik heel bijzonder vind, je ziet er niet alleen die verborgen kunst, het biedt natuurlijk ook een kijkje in de mind van de samensteller.

Van de breekbare verstilling die Joost Zwagerman ons toont, tot de drukke pop-art met juist weer heel veel beweging in de zaal van Jan Mulder. De kunst is hier net zo verschillend als de mensen die het uitkozen. En dat geeft echt een extra dynamiek aan deze tentoonstelling.

Het DWDD pop-upmuseum is leuk. En nog te bezoeken t/m 25 mei. Praktische info hier.

Boekenweek van start

Vandaag 7 maart is de 80ste boekenweek van start gegaan.

Het thema wat voor dit jaar gekozen is ‘waanzin’, onder het motto: 'Te gek voor woorden'.

Het boekenweek geschenk is geschreven door Dimitri Verhulst 'De zomer hou je ook niet tegen'.

 

 

Synopsis

Pierre is een beginnende zestiger en ontvoert een mentaal gehandicapte jongen van vijftien naar de Provence. Daar zal hij de jongen het verhaal vertellen over de liefdesrelatie die hij met zijn moeder had, hoe die tot stand kwam, over haar intense kinderwens en zijn twijfel over zijn rol als vader.

Uiteindelijk zal hij het ook moeten hebben over hoe die prachtige en passionele relatie eindigen kon en wanneer de mentaal gehandicapte jongen werd verwekt.

'Dit boek zal de bijzondere interesse wekken van de overspelige huisvrouw uit Lisse, de socialistische relatiebemiddelaar uit Bloemendaal, de in een midlife-crisis verkerende heren uit alle rangen en standen,
de twijfelaars over het ouderschap van beider kunne en de mentaal gehandicapten die helaas te stom zijn om het te kunnen lezen.

Het verenigt het beste uit de stationsroman met de Schone Letteren, is geschikt voor beginnende lezers zowel als voor verzuurde recensenten, sluit nauw aan bij het thema van de boekenweek, zijnde 'te gek voor woorden' en kan worden gezien als een 'vintage Verhulst' gezien de aanwezigheid van enkele zijner vertrouwde thema's zoals daar zijn: de olijf, de thermos, het rotsklimmen, de erectie, de dakpan, en uiteraard ook de auto'.

 

Cadeau

Het is het cadeau van uw boekhandel bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken tijdens de Boekenweek. Maar dat is nog niet alles: op zondag 15 maart,
de laatste dag van de Boekenweek, kun je er gratis mee reizen. Het boek wordt dan een NS-Dagkaart t.w.v. € 50,80!  (Lees alles over gratis reizen met NS).

Afsluiten Boekenweek

Traditioneel wordt deze week afgesloten met het Boekenbal voor Lezers dat plaatsvind op de laatste zaterdagavond 14 maart van de Boekenweek. Dit jaar vindt het plaats in de Lichtfabriek in Haarlem. Het wordt een groot feest voor iedereen die de literatuur een warm hart toedraagt.

Activiteiten

Voor activiteiten bij jou in de buurt hebben honderden bibliotheken, boekwinkels, theaters en musea van alles georganiseerd en is er veel te beleven op literair gebied. Neem een kijkje in het activiteitenoverzicht

Bron

Heerlijk Haarlem

Wij van Ladytalk houden van shoppen, dat is bekend.

Al enige jaren organiseren we met groot succes shopdagen voor iedereen die houdt van nieuwe steden ontdekken en een echte VIP treatment.

 

Sommige steden zijn altijd heel populair! Een goed voorbeeld is Haarlem. En dat is niet voor niets.
Haarlem heeft alles in huis voor een dagje heerlijk winkelen.

De autoluwe, monumentale binnenstad telt volop exclusieve boetieks, trendy kledingzaken, charmante antiek- en curiosawinkeltjes en talloze speciaalzaken op elk denkbaar gebied. In de grote winkelstraten zijn bovendien de belangrijkste (inter)nationale winkelketens te vinden.

Deze enorme verscheidenheid leverde Haarlem al een aantal keren de titel ‘Beste winkelstad van Nederland’ op. En ook de ‘Leukste winkelstraat van Nederland’, de Kleine Houtstraat, vind je in Haarlem.

Op 26 en 27 maart gaan we shoppen en beleven in Haarlem! Haarlem is een stad die leeft. De combinatie van cultuur en shoppen maakt Haarlem tot een unieke stad en het is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Haarlem blinkt uit in diversiteit en behoort daarmee zonder twijfel tot één van de leukste steden van Nederland. Haarlem is met haar 150.000 inwoners een middelgrote stad en beschikt over een compact en overzichtelijk centrum. Wij zijn dan ook groot fan van deze prachtige en gezellige stad!

Kortingscode

Speciaal voor FemNa40 geeft Ladytalk een unieke kortingscode weg waardoor je nu met maar liefst 15% korting kunt deelnemen aan de Shopping Experience in Haarlem.

Ga naar de bestelpagina, bestel je kaarten, voer kortingscode femna40LT in en ontvang de korting direct bij het bestellen van jouw tickets.

Kom je naar de beurs 'Vrouw!' in Leeuwarden op 13, 14 of 15 maart dan kun je je hier ook inschrijven voor deze Shopping Experience. Ladytalk staat samen met FemNa40 op de stand 3040.

Beleef één van de populairste winkelsteden van Nederland met korting! En geniet van een heerlijke dag met de voor jou uitgestippelde shoproute en unieke aanbiedingen.

Tickets zijn exclusief verkrijgbaar via ladytalk.nl, dus wees er snel bij!

Geschreven door: Femke van Aalst

Film: Het Nieuwe Rijksmuseum

En mag ik dan van jou uit de categorie ‘duurt even, maar dan heb je ook wat' het Nieuwe Rijksmuseum?

Man man man, wat zijn we er allemaal druk mee geweest. Want… je kon er niet meer onderdoor fietsen, het ging steeds langer duren, het ging steeds meer geld kosten.

En ja, het zou ook heel erg mooi gaan worden.

 

Wel... mooi, dat werd het

En in de documentaire ‘het Nieuwe Rijksmuseum’ maken we het hele proces weer mee. Maar dan van heel dichtbij. Ditmaal volgen we de verbouwing niet vanuit de krant, maar vanuit de coulissen. En hoewel de outcome bekend is, maakt dat de film zeker niet minder boeiend.

We krijgen veel te zien. Ja, natuurlijk óók de beruchte meetings, waarin de opgelopen vertragingen en kosten voor ijzingwekkende stiltes zorgen. En de vele (soms amusante, soms vermoeiende) discussies met de fietsersbond.

Maar we zien ook de oude muren, die zuchtend en steunend de pijnlijk lege ruimtes moeten dragen,
een dominante directeur die zich beklaagt (‘Zo kan ik toch geen Louvre bouwen?’), de aanstekelijke genegenheid van een curator voor de kunstwerken op zijn afdeling (‘Ik kon aan niets anders meer denken’) en spanning en sensatie tijdens het biedproces bij een kunstveiling.

En dat alles dan weer heel knap en steeds zo prachtig in beeld gebracht. Van de lichtinval bij de lawaaiige sloop van majestueuze muren tot en met de close-ups van de minutieuse penseelstreken van de restaurateurs:
een stukje kunst an sich!

De hoofdrolspelers in deze docu zijn natuurlijk ‘echte mensen’. De gedreven directeur, ijdele architecten, fijnzinnige curatoren, een ietwat eenzame opzichter en eigenwijze Amsterdammers, voor mij maakten juist deze menselijke portretten de film zo interessant.

De belangen zijn groot en de emoties lopen natuurlijk hoog op. Maar ze zijn wel heel écht.
Herkenbaar. Eindeloze discussies over smaak, frustratie over bureaucratie en teleurstelling over een promotie of businessdeal die niet doorgaat. Maar ook intens verlangen naar de komst van iets moois en oprechte ontroering als alles samenkomt: things we can relate to.

De paradox van dat statige gebouw, die gastronomische bedragen, de slepende vergaderingen, het eeuwige gesteggel en dan daartegenover de onontkoombare passie, al die authentieke en herkenbare emoties:
het levert een spanning en energie op die tot het einde van de film voelbaar blijft.

“Die werken, die moeten schitteren.”

In wat een drama vol verbittering had kunnen worden, herinnert regisseuse Oeke Hoogendijk ons gelukkig vooral aan waar het allemaal om draait: de kunst. Hoe de liefde voor kunst van de strijd met de ego’s, deadlines, fietspaden en vergunningen wint? Ga het nog snel op groot scherm zien! Minder lange rijen dan voor
Late Rembrandt, maar net zo’n lust voor het oog.

Het 'Nieuwe Rijksmuseum’ draait nog voor dit meesterstuk in de bioscoop. Check de agenda hier

Bron

Willeke Alberti ‘Leven als een lied’ op tv

Op 28 februari op NPO 2 om 21.25 uur is de voorstelling te zien waarin Willeke Alberti haar 60-jarig jubileum vierde in het Koninklijk Theater Carré met de voorstelling 'Een leven als een lied'.

Ze is nog heel actief en zingt nog steeds de sterren van de hemel. 

 

Tijdens de voorstelling nam ze je mee op een persoonlijke muzikale reis langs belangrijke momenten in haar leven. Gezellige en vrolijke nummers wisselt ze af met mooi, aangrijpend repertoire. Ze werd begeleid door haar vaste live orkest, o.l.v. Peter van der Zwaag. En natuurlijk waren er een paar verrassingen georganiseerd.

Er kwamen specilae gasten om haar te verrassen zoals:
André van Duin 
Paul de Leeuw 
Jenny Arean
Arie Cupé
Tonny Eijk
Johnny de Mol

Regie en samenstelling is van Arie Cupé.

Een deel van opbrengst van de Galavoorstelling ging naar de Willeke Alberti Foundation.

Foto

De alleen-etende mensch

Over medelijden, moed en troost en over dat dit allemaal misschien wel niet nodig is…

Toen ik jong was, vond ik mensen die alleen in een restaurant zaten te eten altijd enorm zielig.

Dan waren we met mijn ouders en broertje uit eten en zat een paar tafels verder een meneer in zijn eentje aan een tafeltje.

 

Hartverscheurend vond ik dat en ik stelde dan ook vaak voor om hem uit te nodigen aan onze tafel. Tijdens de avond bleef ik maar checken of meneer niet ter plekke aan zijn eenzaamheid ten onder zou gaan, maar dit gebeurde natuurlijk nooit.

Tientallen keren legden mensen mij uit dat alleen natuurlijk niet hetzelfde is als eenzaam. Het heeft eigenlijk ook wel iets moedigs of juist iets luxueus. Zoals in het werk van Harry Mulisch.

In zijn boeken gaat de hoofdpersoon vaak (geromantiseerd) alleen uit eten, die hoofdpersonen zijn altijd vér van zielig. Ze eten goed en smakelijk, hebben meer tijd om hun omgeving te observeren, leggen contact met obers en genieten vaak extra van de smaken op hun bord of in hun glas.

Daarnaast heb ik tijdens mijn werk trouwens ook nog nooit meegemaakt dat de alleen-etende gast tijdens het hoofdgerecht van ellende in huilen uitbarst.

Eigenlijk vertrekken ze juist vaak innig tevreden en dan beeld ik me maar in dat ze na hun vorstelijke maal naar hun eennpersoons hotelkamer gaan, om daar met een goed boek weg te zakken in een behaaglijk warm schuimbad en zulke door-mijzelf-bijgevoegde-beelden troosten mij dan wel weer.

Alleen is een puur fysieke toestand

Dat klinkt natuurlijk raar; dat ík getroost zou moeten worden omdat ik een ander zielig vind. Maar dat is eigenlijk precies waar het om draait, ik vind die mensen misschien zielig, maar dat betekent natuurlijk niet dat zij dat zelf ook zo ervaren.

Dat bevestigt ook professor Van Avermaet, sociaal psycholoog, in een artikel van Goed Gevoel: ‘Hoe anderen van buitenaf toekijken op iemand die alleen zit, verschilt erg van hoe die persoon er zelf over denkt. Mensen die naar het park gaan als een sociale bezigheid beschouwen, gaan op die manier ook naar anderen kijken en dat gedrag vergelijken met hun eigen verwachtingen'.

Het is duidelijk: ík beschouw naar een restaurant gaan blijkbaar gewoon heel erg als een sociale bezigheid.
Voor mij is eten verbinding maken. Met je zintuigen, je lijf, jezelf, maar vooral met anderen. Eten is ontmoeten, delen, erover praten, van elkaar proeven.

Ik heb er ook altijd zo’n oerbeeld bij van dieren die bij een waterbron of voederplaats samenkomen en met
z’n allen daar eten en drinken. Samen eten hóórt eigenlijk gewoon, vind ik.

Maar dat vindt dus niet iedereen

Ga jij vaak alleen uit eten? Omdat het zo loopt of juist omdat je dat zo prettig vindt? Of zou je graag alleen uit eten gaan, maar durfde je tot op heden niet?

Gong Xi Fa Cai! Gelukkig Chinees Nieuwjaar!

Voor de Chinezen is Nieuwjaar gestart op
19 februari.

De meeste activiteiten tijdens het Chinees Nieuwjaar in Nederland vinden volgens traditie in Amsterdam plaats bij de Nieuwmarkt en de Zeedijk (zaterdag 21 februari), maar dit jaar zijn de activiteiten uitgebreid op 20 februari met feestelijkheden op de Dam.

Ook in Den Haag wordt hier ruimschoots aandacht aan besteed.

 

 

Gong Xi Fa Cai! (Gelukkig Nieuwjaar!)

Het Chinees Nieuwjaar, oftewel het Lunar Nieuwjaar, is het belangrijkste event op de Chinese kalender en wordt wereldwijd gevierd. Op deze dag komen Chinezen met de hele familie, staan rituelen met eten, offers bij tempels en de kleur rood centraal.

Bijgelovige personen kunnen hun hart ophalen bij Chinees Nieuwjaar: volgens de Chinezen kun je je namelijk gelukkig eten. Zo staat er standaard yu sheng (rauwe vissalade ) en fai-hai (zeewier) op het menu, die beide voor geluk en voorspoed zorgen.

Het Jaar van de Geit (Yang)

Dit jaar is het voor de Chinezen het 'Jaar van de Geit'. De officiële feestelijkheden vinden op de Dam plaats op 20 februari. De viering gaat om 19.20 uur van start met honderdduizendklappers om de kwade geesten te verjagen. Op het dak van NH Grand Hotel Krasnapolsky is er ook een grote vuurwerkshow en er zijn een draken- en leeuwendans.

De Bijenkorf organiseert volgens traditie ook jaarlijks speciale activiteiten om Chinees Nieuwjaar te vieren, inclusief traditionele leeuwen- en drakendans in het warenhuis, muzikale optredens en theeceremonies.

Chinatown Amsterdam

In de Amsterdamse Chinese buurt staat een echte boeddhistische tempel: de Fo Guang Shan He Hua. Bij de Chinese tempel vindt jaarlijks de Chinese nieuwjaarsviering plaats. Op 21 februari starten de festiviteiten hier om 12.00 uur met de traditionele leeuwendans.

De stoet trekt vervolgens inclusief kung fu vechters door de buurt om uiteindelijk op de Nieuwmarkt te eindigen. Mocht je trek krijgen van al het spektakel dan kun je je tegoed doen aan Chinees eten, bij bijvoorbeeld het drijvende Chinese restaurant Sea Palace op de Oosterdokskade. Ook aan de Stormsteeg en de Geldersekade zitten veel Chinese restaurants.

Wellicht ben je ook benieuwd naar welk teken jij bent in de Chinese horoscoop. Klik dan deze link aan.

Om een impressie te krijgen van hoe het eruit ziet, onderstaand een video van 2014:

 

Bron

DiningCity Restaurantweek

Wil je eens dineren in een toprestaurant wat normaal gesproken een dure aangelegenheid is?

Van donderdag 5 maart tot en met zondag 15 maart is er de DiningCity Restaurant Week waar je voor een schappelijke prijs kunt genieten van een hoogstaand diner waar maar liefst 1.000 restaurants aan meedoen.

 

Tien dagen lang zijn er een select aantal tafels beschikbaar voor een fantastisch 3-gangen diner voor maar
€ 27,50. Wil je dit eens ervaren, dan kun je via www.restaurantweek.nl een keuze maken uit een van de meewerkende restaurants. Reserveren kan uitsluitend vie de website en je ziet onmiddellijk of er nog plaats is in het betreffende restaurant.

Je kunt uitsluitend op deze website het restaurant van je keuze real time reserveren. Klik op een regio om alle geselecteerde restaurants te bekijken.

LET OP!

Online reserveringen zijn tijdens de DiningCity Restaurant Week de enige geldige reserveringen.

Foto

Kookworkshop: Liefdespanters on tour

Mannenkunde voor Vrouwen, de humor- en liefdevolle (kook)workshop met Liefdespanters
Jan Heemskerk en Marcel Langedijk in
The Harbour Club.

Cocktails, koken, discussie, biefstuk, chefs, heerlijk eten, verhalen, vlijmscherpe messen, antwoord op vragen die je nooit durfde stellen en veel plezier!

 

Jan Heemskerk en Marcel Langedijk zijn ex-Playboy, schrijver, columnist, zelfbenoemd vrouwenfluisteraar en auteur. In hun ‘Handboek voor de Liefdespanter’ onderzoeken en doorgronden ze de relatie tussen man en vrouw.

In deze nieuwe humor- en liefdevolle (kook)workshop ‘Mannenkunde voor Vrouwen’, verklappen ze alles waarover je met je man, date, verloofde of vriend niet (meer) kunt, durft of wilt praten. En bieden handvatten en praktische tips.

De shows starten om 18.00 uur. Prijs per persoon € 69,95 (diner & drankjes inbegrepen). Wees er snel bij,
want het aantal zitplaatsen is beperkt!

Koop nu je ticket(s)!

Woensdag 11 februari - Rotterdam
Donderdag 12 februari - Scheveningen
Vrijdag 13 februari - Amsterdam

Huishoudbeurs viert 70ste editie

In het kader van de 70ste Huishoudbeurs mag FemNa40 5 maal 2 toegangskaarten weggeven. (Actie is gesloten)

Wat moet je hiervoor doen: Like de pagina van FemNa40 op Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief op de FemNa40-site. Vervolgens mail je je e-mailadres naar info@femna40.nl.
De winnaars krijgen een code toegestuurd die ze kunnen verzilveren op de website van de Huishoudbeurs www.huishoudbeurs.nl/media.
Eén code geeft recht op één kaart.

 

Van vakbeurs voor de huisvrouw naar lifestyle event

Duizenden vrouwen kijken er elk jaar naar uit. Er wordt speciaal voor gespaard en vrije dagen worden ruim van tevoren aan werkgevers doorgegeven. De Huishoudbeurs viert dit jaar haar 70ste editie en is een begrip in ons land!

Tijdens deze speciale editie is het feest met veel cadeaus, eten, drinken en verrassingen én er wordt op een bijzondere wijze teruggeblikt op 70 edities Huishoudbeurs.

In 1950 werd de allereerste Huishoudbeurs georganiseerd. In de beginperiode werd het evenement meerdere keren per jaar gehouden, vandaar dat de beurs dit jaar aan haar 70ste editie toe is. In 1950 trok de 1e editie 50.000 bezoekers en positioneerde de Huishoudbeurs zich als de vakbeurs van de huisvrouw. 

De Huishoudbeurs was in de jaren 50 een ‘toonkamer’ van nieuwe producten, als hét forum waarop allerlei maatschappelijke instituties en groeperingen een podium kregen en waar nieuwe ontwikkelingen en trends zichtbaar werden.

Verkoop vanuit de standhouders was verboden op de beurs. In die tijd ging de beurs een uurtje dicht tussen 18.00 - 19.00 uur, omdat de vrouw dan thuis voor haar man moest koken. Van openstelling op zondag was überhaupt geen sprake. Zeventig edities later is de Huishoudbeurs nog steeds het gezelligste dagje uit voor elke bezoeker.

Lifestyle event

In de afgelopen jaren wordt de Huishoudbeurs door gemiddeld een kwart miljoen vrouwen bezocht en is het echt een lifestyle event. 'Waar het vroeger slechts om het huishouden draaide, hebben we nu een kleurrijk event met diverse podia met artiesten, een Azië Pasar Malam Festival, Innovatie Lab en gaan de dames met gemiddeld 7 kilo aan shop bagage naar huis'; aldus Nicole Mengerink, beursmanager Huishoudbeurs.

Huishoudbeurs Museum

Voor de 70ste editie is er een speciaal Huishoudbeurs Museum ontwikkeld, waar de bezoeker teruggaat in de tijd. Decennia oude huishoudelijke objecten geven een mooi overzicht van de technische innovatie en maatschappelijke trends die jaarlijks zichtbaar waren op de beurs.

Van een ouderwetse houten wasmachine tot een koelkast van 120 kilo. Samen met historisch film- en beeldmateriaal zorgen ze voor een nostalgisch gevoel bij de bezoekers. Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Science Center NEMO.

Praktische informatie Huishoudbeurs 2015

Van 21 februari tot en met 1 maart 2015 wordt de Huishoudbeurs gehouden in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 26 en vrijdag 27 februari van 11.00 tot 22.00 uur.

Het Azië Pasar Malam Festival in hal 7 is dagelijks tot 21.00 uur geopend, op  donderdag 26 en vrijdag 27 februari tot 22.00 uur. Zondag 1 maart tot 18.00 uur.

Festival Fantastique is elke dag geopend vanaf 10.00 uur: de centrale hal waar bezoekers kunnen genieten van verrassend vermaak, entertainment en optredens van diverse artiesten.

Benieuwd hoe de Huishoudbeurs er vroeger uitzag en hoe de beurs door de jaren heen veranderd is? 
Bekijk dan onderstaande filmpjes. Het leuke is dat de opa van 2 van de redactieleden te zien is in het eerste filmpje. Hij demonstreert de Rotel in 1961. De foto met die blonde vrouw links op de voorpagina is de moeder van deze 2 redactieleden.

  

  

Word jij Dé Tefal Vrouw 2015?

Inschrijving is gesloten!
Als je je inschrijft voor De Tefal Vrouw van het jaar maak je kans op een jaar lang Tefal producten. 

Is jouw huishouden heilige grond? Ben jij een bakfanaat, een poetsfan of een strijkprinses?

Doe mee aan de test en kijk welk Tefal product het beste bij jou en jouw huishouden past.

 

Maak kans op het product uit de test, een jaar lang gratis Tefal producten. Word vertegenwoordiger van Tefal op de Huishoudbeurs 2015 en ontvang 2 VIP dagkaarten.

De inschrijving is tot en met 2 februari. Dus schrijf je snel in middels de onderstaande button.

Word jij Dé Tefal Vrouw 2015?

 • Je ontvangt een jaar lang Tefal producten en 2 VIP kaarten voor de Huishoudbeurs 2015 voor één dag;
 • De bekendmaking van de selectie van De Tefal Vrouw 2015 vindt plaats op 3 februari 2015;

 • De selectiedag voor De Tefal Vrouw 2015 vindt plaats in Veenendaal op 6 februari 2015 op een nader te bepalen tijdstip. Word je uitgekozen is aanwezigheid op een later vastgesteld tijdstip verplicht;
 • De bekendmaking van De Tefal Vrouw 2015 vindt plaats op 11 februari 2015;
 • Word je uitgekozen als De Tefal Vrouw 2015, dan is aanwezigheid op een later vastgestelde datum en tijdstip tijdens Huishoudbeurs 2015 (21 februari 2015 - 1 maart 2015) verplicht;
 • Mocht je niet hieraan voldoen, vervalt het recht op de prijs;

 • Je gaat akkoord met overige algemene actievoorwaarden.

 

Friesland: Hoofdstad van de Smaak 2015

De Friese hoofdstad is er klaar voor:
de prestigieuze titel ‘Hoofdstad van de Smaak 2015’.

Een jaar lang staan regioproducten en hun producenten uit de noordelijke provincie in de spotlights.

Dit gebeurt tijdens zowel bestaande als nieuwe evenementen waarbij de regionale gastronomie een belangrijke rol speelt.

 

In de zogenoemde Smaakkalender die voor 2015 is gemaakt, prijken festiviteiten als het Smaakparadijs in het Natuurmuseum Fryslân, de Sneinspicknick op Moeder- en Vaderdag en het culinaire festival Smûk & Smikkel in voormalig gevangenis de Blokhuispoort.

Friese ‘smaakmakers’ zoals de talentvolle kok Jan Smink en Frieslands 'meest markante horecaondernemer' Willem Schaafsma dragen bovendien hun steentje bij door de Friese gastronomie prominenter op de (menu)kaart te zetten.

Friese hoofdstad met recht Smaakstad 2015 door culinair talent

Het lijkt geen toeval te zijn dat Leeuwarden is verkozen tot Hoofdstad van de Smaak 2015. Friesland zit momenteel in een unieke culinaire flow, waarin ze als geen ander veelvuldig gebruikmaken van hun eigen regionale producten afkomstig van de drie streekmerken Waddengoud, Wâldpyk en De Marren.

Ook heeft Friesland de afgelopen maanden verschillende culinaire prijzen binnengehaald. Zo ging de prijs voor duurzaamste restaurant naar Het Ambacht in Heerenveen.

Chef-kok van restaurant Eindeloos in Leeuwarden, Willem Schaafsma, won de eerste editie van de Hill Billy Cooking Contest. Dit is een wedstrijd waarbij deelnemers uit het hele land zelf streekproducten moesten verzamelen en daarmee het lekkerste gerecht moesten maken.

Dezelfde Willem werd dit najaar verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer Friesland en dong afgelopen week mee voor de landelijke titel. Tjalke Stoelwinder won de nationale onderscheiding Held van de Smaak 2014, omdat hij zich inzet voor vergeten boonsoorten en peulvruchten, zoals het ‘giele wâldbeantje’ uit de Friese Wouden.

And last but not least: jong Fries talent Jan Smink doet als Nederlands kampioen mee aan de internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or op 27 en 28 januari.

Voorproefje van het programma

Foodies zijn in 2015 aan het juiste adres in Friesland. In de voorjaarsvakantie (13 t/m 28 februari) wordt in Leeuwarden het culinaire jaar officieel geopend met het food festival het Smaakparadijs in het Natuurmuseum Fryslân.

Hierbij kunnen bezoekers een route lopen langs verschillende smaaksoorten, variërend van bittere tot zoete en van oude tot nieuwe smaken. Ook in het Fries Museum in Leeuwarden worden in februari smaakrondleidingen gegeven met aansluitend proeverijen van streekproducten.

Op zondag 22 maart kun je in de binnenstad van Leeuwarden gastronomisch genieten van hapjes, drankjes en jazzmuziek tijdens Jazz & Taste en op Moeder- en Vaderdag wordt hier een Friese Sneinspicknick 
ofwel zondagse picknick georganiseerd.

Op 24 en 25 mei vindt het culinaire festival Smûk & Smikkel plaats in Leeuwardens voormalige gevangenis de Blokhuispoort. Verder kun je het gehele jaar in Leeuwarden op culinaire ontdekkingstocht met de Friese Food Tour van WEareGRUTSK, waarbij je uiteenlopende culinaire adresjes bezoekt en Fryske specialiteiten proeft zoals sûkerbôle en Beerenburg.

Buiten Leeuwarden kun je terecht bij Natuurtuin ’t Hummelhûs in Oudehorne voor een Kookworkshop Onbekende Groenten vanuit het thema ‘Onbekend is onbemind?’.

Wie zich wil verdiepen in de Friese landbouwhistorie en graanproductie gaat in februari naar de expositie
‘Op zoek naar de pannenkoek’ die de tien stappen van graan naar pannenkoek in beeld brengt in het Fries Landbouw Museum in Earnewâld.

Van 28 t/m 31 mei proef je bovendien de sfeer op landgoed Oranjewoud bij Heerenveen tijdens het Oranjewoud Festival boordevol muziek, kunst, historie, natuur en (natuurlijk) gastronomie.

De volledige smaakkalender is terug te vinden op de website www.lwdsmaakstad2015.nl.

Bron

Theater: De verleiding van een moordvrouw

Ken je dat gevoel? Zijn we zonder hem niet veel beter af?

Neem drie onweerstaanbare, weergaloze vrouwen, voeg daar drie ellendige, liefdeloze mannen aan toe en geniet.

 

Zit je niet allemaal wel eens op een punt in je relatie waarin je elkaar liever kwijt dan rijk bent? Dat je beseft dat je partner meer een blok aan je been is geworden dat je elke dag maar meesleept? Vraagt niet iedereen zich wel eens af hoe het leven zou zijn zonder die ander…?

Komedie

In de duivels geestige komedie De verleiding van een moordvrouw draait het om Nicky, Deborah en Molly die al jaren het één en ander tolereren van hun echtgenoten. Als tijdens een van de maandelijkse dinertjes hun (ongeziene) mannen in de eetkamer golf spelen, nemen de vrouwen elkaar voor het eerst in vertrouwen en onthullen zij alle drie dat hun huwelijk zich op de rand van de afgrond begeeft.

Nicky’s echtgenoot is aangeklaagd voor verduistering, Molly’s echtgenoot stalkt haar elke seconde van de dag en Deborah haar man gaat haar verlaten voor een andere vrouw.

De vrouwen zijn hun kerels behoorlijk beu. Als de mannen zichzelf per ongeluk insluiten in de pas geïnstalleerde vrieskast, worden de vrouwen geconfronteerd met een wel heel macabere beslissing. Zullen ze hun mannen voor eeuwig in de kou laten staan of hen toch maar ontdooien?

Cast
Sanne Vogel
Nienke Römer
Camilla Siegertsz
Sarah Chronis

Tickets en Speellijst

Expositie Micky Hoogendijk

In de Eduard Planting Gallery in Amsterdam heeft de opening plaatsgevonden van een expositie van Micky Hoogendijk.

Met 'The Other Side of Fear is Freedom' laat de kunstfotografe iconische portretten zien, in kleur en zwart-wit, die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen. 

 

Mickey was model en actrice en werd bij het grote publiek bekend door haar rol in GTST. De laatste jaren concentreert zij zich vooral op haar carrière als fotograaf en kunstenares. Aan het werk van Micky Hoogendijk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag dat uitmondt in een explosie van ideeën. Terugkerende thema’s zijn religie, maatschappij en mythologie.

De krachtige beelden die getoond worden op de expositie vormen het resultaat van de nieuwsgierigheid van de fotograaf naar het 'anders' zijn van mensen en objecten. Soms speelt zij met perspectief, soms met een andere blik op de werkelijkheid. Bij alle werken is er de continue zoektocht, de beweging naar 'The Other Side', die de kijker aan het denken zet.

Micky Hoogendijk is afkomstig uit een kunstfamilie en ontwikkelde al vroeg een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek. Als actrice en model stond ze jaren voor de camera. Sinds 2010 woont Micky in Amerika en staat zij als fotograaf achter de camera.

Het vrije werk van Micky Hoogendijk is eerder te zien geweest op kunstbeurzen als Art Platform Los Angeles, (e)merge in Washington, Contemporary Istanbul, RAW Art Fair in Rotterdam, KunstRAI en PAN Amsterdam. Ook exposeert zij in galeries in Amerika, Japan en Europa.

De expositie is te zien tot en met 7 maart 2015:

De Eduard Planting Gallery
Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam
Open van wo. t/m za. van 13.00 tot 18.00 uur.

Vanavond 13 januari is Mickey te gast bij RTL Late Night om 22.30 uur.

  
Foto's: Mickey Hoogedijk 
Foto frontpage: RTL Boulevard \

Bron

De Nationale GezondheidsBeurs

We hebben waarschijnlijk allemaal goede voornemens gedaan om het nieuwe jaar te beginnen en de wil is er om deze voornemens ook waar te maken.

Wat je ook kunt doen is je laten inspireren op
De Nationale GezondheidsBeurs voor een meer bewuste, verantwoorde lifestyle.

 

De Beurs is op 5, 6, 7 of 8 februari 2015 en dagelijks geopend van 10.00 - 17.30 uur, in de Jaarbeurs Utrecht.
Er staan ongeveer 250 exposanten en is daarmee een van de grootste consumentbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde lifestyle.  

Er is volop keuze in 6 thema’s: Medisch & Zorg, Beauty & Verzorging, Eten & Drinken, Sport & Avontuur,
Body & Mind en eHealth & Technologie.

Voor iedere bezoeker is er een Goodiebag en iedere dag begint met een spetterende, muzikale,
energieke opening! Let's go!

Wat is er te doen?

Er zijn Meet & Greets  met motiverende sprekers als Rens Kroes, Dr. Frank en Dennis van der Geest.
De sfeervolle paviljoens bieden actieve workshops, smakelijke proeverijen, de nieuwste trends en leerzame presentaties rond voeding en gezondheid.

Verder worden er interactieve demonstraties en adviezen gegeven. Op allerlei gebied  zijn er gezondheidstesten aanwezig en krijg je advies op vele medische vragen. Geniet van Pure wellness verwennerij met massage of opgebrachte make-up.

Leer koken (en daarna culinair genieten) van topkoks in Europa’s Gezondste Kooktheater. Bewegen en fitness zijn er op elk niveau met motiverende instructeurs. Geniet van de knetterverse feelgood food en healthy juice bars.

Lessen in Yoga, Mindfulness en Oosterse bewegingsvormen voor innerlijke rust en ontspanning kun je eens uitproberen. Ehealth primeurs zoals Google Glass en Garmin Connect. En natuurlijk zijn er heel veel gezonde aanbiedingen en gadgets.

Het is het gezondste dagje uit voor mensen met gezond verstand!

Tickets

Tickets voor de GezondheidBeurs kosten € 20,- per stuk excl. € 1,50 bestelkosten.

Bestel je een Beursticket voor De Nationale GezondheidsBeurs in de voorverkoop en ontvang 25% korting op de entree. Je betaalt dan € 15,- in plaats van € 20,-. Wachten in de lange rij bij de kassa hoeft dan niet en en kun je direct doorlopen.

Klik voor je tickets op onderstaande button


 

Impressie

 

Theater: Vrouwen willen maar 1 ding

Cabaretduo Niet Schieten! staat garant voor een avond lachen en nog meer lachen. Dat er ook een duidelijk verhaal in de voorstelling zit, maakt van een bezoek een onvergetelijke theateravond.

Ze gaan het hele land door dus komen ook bij jou in de buurt.

Mannen willen weten wat vrouwen nu echt willen? Zorg dat je erbij bent en bekijk wat die 2 mannen over ons te vertellen hebben!

 

Man: Wat willen jullie dan?

Vrouw: Weten jullie dat nu nog niet?

Man: Waarom zeggen jullie het niet gewoon?

Vrouw: Waarom moeten we altijd alles zeggen?

Man: Waarom moeten wij altijd alles raden?

Vrouw: Wie zegt dat jullie moeten raden?

Man: Waarom doen jullie nu zo moeilijk?

Vrouw: Waarom denken jullie altijd zo makkelijk?

Man: Weten jullie zelf wel wat jullie willen?!

Vrouw: Uhhh… ja… natuurlijk.

De heren van Niet Schieten! voelen zich genoodzaakt om diep in de vrouw te duiken. Heel diep. En uit die schijnbaar oneindige diepte wordt één ding opgetakeld… Een openbaring voor mannen, maar zeker ook voor vrouwen. Is dit echt het grote vrouwengeheim? Oordeel zelf.

Regie
Vincent van den Elshout

Cast
Arend Edel
Maarten Hennis

Speellijst 

 

Jhelisa Sings A Tribute to Nina Simone

De Amerikaanse zangeres Jhelisa is een diva die al twintig jaar actief is op het snijvlak van neo-soul, acid-jazz en hiphop.

Haar veelzijdigheid heeft ze mede te danken aan haar uitstekende genen: Jhelisa is een nicht van Carleen Anderson (Incognito, Brand New Heavies) en haar tante is Vicki Anderson,
ooit achtergrondzangeres bij James Brown.

 

Met haar nieuwste project duikt Jhelisa het verleden in, want samen met jazzpianist Robert Mitchell brengt ze 1 februari in TivoliVredenburg een ode aan ‘The mother of jazz’: Nina Simone.

Verwacht verrassende nieuwe arrangementen en interpretaties van deze twee jazzgrootheden!

Nina herself

Eva-Maria Westbroek eindelijk terug

Na lange tijd treedt de wereldberoemde Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek binnenkort voor het eerst weer op in Nederland.

Het is welliswaar pas 16 mei maar deze concerten zijn zo uitverkocht dus als je op tijd wilt zijn om een kaartje te bemachtigen, zou ik het nu doen.

De kaartverkoop is al van start gegaan.

 

Eva-Maria Westbroek geeft op vrijdag 16 mei haar medewerking aan een benefietconcert in Koninklijk Theater Carré voor het netwerk Musicians without Borders, waarvan zij onlangs ambassadeur werd.

Deze organisatie zet zich in conflictgebieden in om mensen door middel van muziek tot elkaar te brengen. Musicians without Borders heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, maar is met muziekprojecten actief op de Balkan, in het Midden-Oosten en in Centraal- en Oost-Afrika.

Op het benefietconcert wordt het Messa da Requiem van Guiseppe Verdi uitgevoerd. Van alle negentiende eeuwse koorwerken is Verdi's beroemde dodenmis volgens kenners de meest toegankelijke.

Eva zingt samen met haar echtgenoot Frank van Aken, alt Tania Kross en bas Jaco Huijpen. De uitvoering wordt begeleid dirigent Boudewijn Jansen en het Noord Nederlands Orkest en het Toonkunstkoor Amsterdam.

Kaartverkoop

Internationale furore

Eva is een van de meest gevraagde operadiva's ter wereld en heeft in vrijwel alle grote operahuizen van de wereld gezongen. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werkte jarenlang in Duitsland, bij de Stuttgarter Staatsoper. De afgelopen jaren maakte zij in het buitenland furore met vertolkingen van titelrollen in opera's als Manon Lescaut van Puccini en Anna Nicole in het Royal Opera House.

In tientallen Nederlandse bioscopen wordt op 29 januari live vanuit het Royal Opera House in Londen een operavoorstelling vertoond waarin Evan Maria Westbroek de hoofdrol speelt.

Het gaat om het Franse Revolutiedrama Andrea Chénier van Giordano. De lijst met theaters is te vinden op de Nederlandse website van Royal Opera House Cinema.

 

 

Kerstcircus Ahoy

Vurig en gracieus in de nok van het Kerstcircus Ahoy presenteert Powerwoman Furia haar spectaculaire trapeze act. 

De organisatie van Kerstcircus Ahoy heeft de roodharige powerwoman Furia weten te strikken om met haar trapeze act af te reizen naar het gezelligste circus van Nederland.

Eerder werden al de komst van stuk voor stuk wereldsterren bekendgemaakt voor het programma van Kerstcircus Ahoy.

 

'Een act van wereldformaat. Wij mogen trots zijn dat wij haar in het programma hebben', aldus circusproducent Fernand Banning. De in Rusland geboren Furia heeft een soloact die de toeschouwers voortdurend op het puntje van hun stoel zal laten zitten. 

Duizelingwekkend hoog vliegt ze in de nok van het circus aan een trapeze. Voor haar act heeft ze de hele breedte van de piste nodig, de snelheid waarmee ze heen en weer zwaait is ronduit indrukwekkend.
Daarbij combineert ze gratie en schoonheid met furieuze salto’s en pirouettes, waarbij ze soms enkel aan haar hakken hangt.

Furia is een wereldster op alle gebieden en heeft voor haar show ook al verschillende prijzen gewonnen.
Klik hier voor een impressie van de gracieuze trapeze act.

Al met al belooft de complete line up van Kerstcircus Ahoy weer voor veel spanning, sensatie, vertedering en humor te gaan zorgen, onder muzikeale begeleiding van het Orkest Joe Schwarz. Tromgeroffel en trompetgeschal!

Line up

Kid Bauer: Zeldzame witte leeuwen en leeuwinnen
Paulo Folco : Hondenfeest
Khadgaa Truppe: Gespierde krachtpatsers
Namayca Bauer: Fun met de kinderboerderij
Duo Monastyrsky: Wie had ook alweer wat aan?
Eliza Khachatryan: Schoonheid op grote hoogte
José Michel: Een nat pak voor een gulle lach
Robi Berousek: Game, set and laugh
Repriseclown Versace: Mexicaans plezier

Kijk voor meer informatie: www.kerstcircus.nl.

Voorstellingen en kaarten

Kerstcircus Ahoy vindt plaats van vrijdag 19 t/m zondag 28 december 2014. Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar bij de kassa van Ahoy, via Ticketmaster, telefonisch via 0900-235 2469 (€0,45 p/m) of
0900-300 1250 (€0,60 p/m) en via de bekende voorverkoopadressen. Kijk voor toegangsprijzen, tijden en arrangementen op www.kerstcircus.nl.

Het kerstrecept waar je harten mee wint

Je kunt er niet omheen: de feestdagen staan voor de deur! Rinkelende bellen, lichtjes in de bomen, veel gezelligheid, talloze kerstfilms op televisie en vooral veel en lekker eten. 

Maar voor sommige mensen liggen deze dagen wat zwaar op de maag. Wist je dat 3.5 miljoen Nederlanders zich eenzaam voelen (onderzoek RIVM)? Dat is 1 op de 4 volwassen mensen. Dat is veel! Eenzaamheid kan vele oorzaken hebben.

 

Dat je na je pensioen verleerd bent hoe je vriendschappen moet aangaan, dat je anders bent en je daardoor niet begrepen voelt of omdat je de schijn in je relatie naar buiten toe probeert op te houden. Social media helpen ook niet echt enorm.

Mensen kunnen helemaal niet tegen eenzaamheid. Het verteert mensen. Uit onderzoek blijkt dat als mensen (een paar) hechte vriendschappen hebben ze langer en meer geluk voelen in hun leven. Willen we dat niet allemaal?

Zet je in tegen die eenzaamheid

Dus wat als jij je nu eens zou kunnen inzetten tegen die eenzaamheid. Die van jezelf of een ander. Het hoeft niet vergezeld te gaan met dramatische vioolmuziek, maar wat als je nu eens een dezer dagen aanbelt bij die ene buurvrouw, die ene neef of die (helemaal niet onknappe) collega.

Wellicht til je de ander een stukje uit de eenzaamheid en verrijk jij je leven met een nieuwe onverwachte vriendschap. Dat een vriendschap zomaar kan ontstaan uit de meest bijzondere situaties zien we ook in de geweldige Franse film Une Nouvelle Amie van de gelauwerde François Ozon. Une Nouvelle Amie draait vanaf 18 december in een theater bij jou in de buurt.

Synopsis

Claire (Anaïs Demoustier) en Laura (Isild Le Besco) zijn hartsvriendinnen. Wanneer Laura na een kort ziekbed op jonge leeftijd komt te overlijden, belooft Claire dat ze voor Laura's man, David (Romain Duris) en hun 6 maanden oude dochtertje Lucie zal zorgen.

Een belofte die Claire in eerste instantie zwaar valt omdat het gemis van Laura zo groot is. Totdat ze David thuis opzoekt en ziet wat het rouwproces met hem doet. Het is het begin van een intiem verhaal over verlies, verlangen, liefde en vriendschap.

Une Nouvelle Amie zal je inspireren om ook open te staan voor nieuwe vriendschappen. En om je meteen een handje te helpen, hebben we een simpel Frans recept voor je waarmee je indruk zult maken op oude en nieuwe vrienden! Wie weet waar dat op uitloopt! Oe la la!

Cast
Romain Duris
Anaïs Demoustier
Raphaël Personnaz
Isild le Besco


Copyright: Cinéart Nederland

 

Vriendelijke Spinazie Quiche

Een quiche is eenvoudig om te maken, geschikt voor een grotere groep en makkelijk om mee te nemen (ideaal dus om je buurvrouw of je tante eens mee te verrassen). En bovendien is het vooral erg lekker. Hieronder lees je stap voor stap hoe jij snel en makkelijk een heerlijke Franse maaltijd op tafel zet (met dank aan Culinice.nl voor het recept).


Copyright foto: Finedininglovers.com

 

Benodigheden

 • Een ronde schaal of taartvorm van 24 cm
 • Een koekenpan
 • Een garde
 • Een mengkom
 • Een deegroller
 • Een beetje zin

Ingrediënten

 • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
 • 100 g spekreepjes
 • 4 eieren
 • 150 ml kookroom
 • 150 g kaas
 • 10 cl melk
 • 500 g verse spinazie
 • Handje bloem
 • Boter om de vorm mee in te vetten
 • Peper en zout om het geheel op smaak te brengen
 • Onsje liefde

Bereiding

Ontdooit bladerdeeg werkt het fijnst. Haal ze daarom minimaal een uur van tevoren uit de diepvries om op kamertemperatuur te laten komen. Schenk wat lekkers te drinken in. Verwarm de oven voor op 200℃.
Bak ondertussen de spekreepjes rustig in de pan. Pak je mooiste mengkom, klop de eieren los en voeg voorzichtig de melk en room toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Leg de ontdooide deegplakjes op elkaar en rol het deeg op een met bloem bestoven werkplak tot een ronde lap. Vet de taartvorm of schaal in met de boter en bekleed het met het bladerdeeg. Snijd de randen netjes af en prik het deeg gelijkmatig in met een vork.

Verdeel vervolgens de spekreepjes over de bodem. Hier bovenop komt de gewassen spinazie. Leg de kaas eroverheen en schenk dan het eiermengsel erbovenop. Bak de quiche in 25 tot 30 minuten heerlijk gaar en goudkleurig.

Laat de quiche even afkoelen en snijd hem daarna in stukken. Serveer met een lekkere wijn en knapperig stokbrood met kruidenboter of een frisse salade. Jij kunt zeker niet meer stuk bij je nieuwe vrienden. Bekijk hieronder alvast de trailer voor een smakelijk voorproefje. Bon appetite!


Copyright: Cinéart Nederland

 

Earth Angel Fair

Vier midwinter op de Earth Angel Fair in Soest. FemNa40 mag 4 E-tickets weggeven!

Op zondag 21 december vindt de tweede
Earth Angel Fair, midwinter retreat plaats in Soest.

Deze fair is in navolging van de succesvolle eerste editie waarbij vele honderden belangstellenden te gast waren.

 

Bezoekers kunnen inspirerende (kerst) geschenken kopen, readings of healings ondergaan en kosteloos meedoen aan de vele lezingen en meditaties. Kinderen kunnen onder andere engelen en elven stafjes maken.

We sluiten de dag gezamenlijk af met een lichtwerk en vuurritueel. Verkregen inzichten worden daarmee geaard en we doen energiewerk voor moeder aarde. De verkregen kristallen winnen aan licht en kracht om gedurende het nieuwe jaar als lichtbaken te dienen.

Wil jij kans maken op een van deze toegangstickets? Stuur een mail naar: info@de-aarde-engel.nl o.v.v. FemNa40Actie Earth Angel Fair met je naam & woonplaats. Winnaars worden per mail op de hoogte gesteld.

De organisatie is in handen van Linda Goodings van De Aarde Engel Meer informatie via earthangelfair.nl - facebook.com/earthangelfair

Rotary SantaRun Mijdrecht

De Rotary SantaRun 2014 wordt dit jaar in Mijdrecht gelopen i.p.v. Aalsmeer. De opbrengst gaat naar moeders met een gehandicapt kind.

De twee regionale Rotaryclubs (AMU en Mijdrecht) hebben de handen ineen geslagen en de SantaRun wordt gehouden in Mijdrecht op vrijdag 19 december aanstaande!

 

De vorige twee edities van de (Aalsmeerse) SantaRun hebben gezamenlijk ruim €17.000,- opgebracht. Er gaat weer een groot feest van gemaakt worden. 

De bedoeling is dat we allemaal in een kerstmannenpak gaan lopen die je op de website van de Rotaryclub kunt bestellen www.mijdrecht.rotarysantarun.nl

Deze pakken kosten €15,- per stuk en je mag het pak houden met baard en al. De opbrengst gaat naar bovengenoemd prachtige doel.

De happening

Start, finish en het SantaRun-après-ski-feest is op het Raadhuisplein te Mijdrecht.

18.00 uur. Registratie late inschrijvers en verzamelen op het Raadhuisplein, met vrolijke en sfeerverhogende muziek van Dweilorkest DORST.

Er is volop catering aanwezig: Glühwein, warme chocolademelk, bier, frisdrank, broodjes en snacks. 

18.45 uur:   Startnummerloterij, 1e trekking.
18.50 uur:   Muzikale warming-up met een DJ.
19.00 uur:   Countdown en startsein SantaRun 2014. Wandelen, slenteren, kuieren etc. over het parcours in het
                          centrum van Mijdrecht over ca. 4 kilometer.
20.15 uur:   Sluiting finish en de 2e trekking van de startnummerloterij.
20.30 uur:   Prijsuitreikingen en bekendmaking opbrengst.

Aansluitend een oergezellig SantaRun-après-ski-feest met een DJ.

De SantaRun is geen hardloopwedstrijd. We doen het lekker rustig aan en nemen onderweg alle tijd om te genieten van o.a. een hapje, drankje en het Dweilorkest.

Het gaat vooral om de gezelligheid en feeststemming bij de warming-up, tijdens de wandeling, met afsluitend een SantaRun-après-ski-feest.

De Mijdrechtse Rotary SantaRun wordt ondersteund door o.a. Rabobank Rijn en Veenstromen, Loonbedrijf W.P. de Jong, Stichting4Life, Profile Tyrecenter, Stieva, G.Brouwer & Zn, Fronik Infra, Schadenet Kranenburg, Pling Webdesign, Korver Makelaars, UBA Bouw, SC Johnson, Vida Makelaars, Platimex, Kenter Paans Koek Accountants, Hazet Drukkerij, Primex, Zakenvrouwen De Ronde Venen, HEMA, Petershotnews, Ronde Venen Fonds, Jazz- & Showballet Nicole, Juwelier Van Beek, Van der Zwaard Optiek, bioTRADING.

  

  

 

It’s beginning to taste a lot like christmas…

Taste of Amsterdam… aaah, goede herinneringen. Zwoele zaterdagen, zomerse zondagen, een heleboel wijn, een zonnetje, een openlucht dansje en veel struinen en proeven.

De stands, de demo’s en elke keer toch maar weer wat extra muntjes halen. Maar ja, het is er zo lekker, zo gezellig en zo ons kent ons.

Jammer dat we er nog wel een half jaar op moeten wachten… Naaah, niet dus. Hoor je die belletjes rinkelen?

 

Zie je het chefs sneeuwen? Ruik je die hertenstoof al? Nee hoor, je hallucineert niet… Taste of Christmas komt eraan! Jep; een speciale kersteditie om alvast helemaal in de culinaire feeststemming te komen! Dat wordt dus hetzelfde, maar dan anders. En binnen. Let it snow let it snow let it snow…

Er is natuurlijk weer een Taste Theater

Met demonstraties, battles en ‘ready steady cook’ sessies. Hier komen je favoriete chefs en de lekkerste kerstgerechten voorbij. Ramon Beuk en Alain Caron presenteren de kooksessies, foodbloggers Karin, Brenda en Pauline zijn erbij en onder andere chefs Julius Jaspers, Rosah van Schendelen, Bobby Rust, Vito Reekers en Peter Lute doen mee. Klinkt als een heerlijke combi van culinair entertainment en pannetjes vol inspiratie.

Liever even zélf het schort aantrekken? Er is een Academy for Masterchefs, waarin je, net als in de tv-show,
uit een Mystery Box tegen de klok kookt. En er zijn workshops. Leer bijvoorbeeld de grog-achtige
Hot Toddy Cocktail of authentiek kerstbrood maken. Mogen wij daar een glaasje wijn bij? Pfieuw. Ook dat kan.

Met de Pommery Champagne-bar en het Castel wijnplein heeft ook de nippende gast niets te klagen. Oh en voor het serieuzere werk is sommelier Edwin Raben er. Die geeft Masterclasses Bordeaux. Zo proef je mooie bordeauxwijnen en krijg je meteen wijnadvies voor de feestdagen.

Het food-aanbod is gelukkig giga

Ja ja, natuurlijk zijn er de signature dishes van de chefs, maar er komen ook wat foodtrucks voorbij rijden.
Toet toet, De Filostoof is er. Een stoere foodtruck met als missie; ‘goed eten en slap ouwehoeren’.
Authentieke stoofgerechten met huisgemaakte garnituren; ideale vervanger voor de vette hap en toch een goede bodemlegger voor een dagje foodfestival.

Oeh en mosselen, oesters, king krab en kreeft haal je bij de Mosselbar. Puur Brabants handwerk serveren ze bij Houben Worstenbrood. Broodjes van bio-bloem met worst van duurzaam gehakt, gemaakt volgens het familierecept uit 1935. Tot slot: Smokey Goodness, een echte barbecue-truck. Wat een gevaarte is dit! Spareribs, druipend van de bbq-saus, 16 uur lang gegaarde Pulled Pork en gekruide kippendijen met ranch-dip. Mmmm en met die barbecue-geur lijkt het net of we toch weer even in dat zomerse Amstelpark staan.

Vergeten we nog iets?

Mais oui! Het Frankrijk Paviljoen! Mmmm, visioenen van crêpes, kaasjes, sauccison secs. foie, rillettes, confit de canard, bijzondere mosterd, zeezout uit Guérande en natuurlijk ciders en calvados. Nog niet genoeg? Loop even door naar de culinaire kerstmarkt. Ingrediënten voor het kerstdiner, fijne foodie-gadgets en culinaire cadeautjes voor onder de boom.

En nu maar hopen dat iedereen lief is geweest, want je kunt hier shoppen bij foodie-walhallaatjes als de Culishop, Le Creuset, Dille en Kamille en De Wijnfiets  Oh en haal voor het verlaten van de Jaarbeurs nog even iets heerlijks zoets bij Waldo’s Chocolate. Rumbonboontjes voor na de kerstbrunch of van die prachtige macaronlolly’s als aardigheidje voor je schoonmoeder. Als die de terugreis overleven, tenminste...
'Driving home for christmas, with a thousand memories…'

Wat? Taste of Christmas
Wanneer? 12 en 13 december van 12-23 uur en 14 december van 12-22 uur.
Waar? Jaarbeurs Utrecht
Wakosda? €12,50 aan de deur en €10,- als je hier vast bestelt.
Waarom? Om een kerstpakket vol aan inspiratie voor de feestdagen te scoren. 'It’s the most wonderfull time… of the year'.

Geef dé ultieme shopbeleving cadeau

Shopping Experience ‘De 9 Straatjes’. Een begrip in Nederland en ver daarbuiten: De 9 Straatjes in Amsterdam.

Hoog tijd dus dat we deze ultieme shopbeleving op de agenda hebben gezet.

Op donderdag 29 of vrijdag 30 januari 2015 nodigen we je dan ook van harte uit om dit unieke stukje Amsterdam te (her)ontdekken en te beleven.

 

En laat je ook vooral verrassen en verwennen in de boetieks die alleen voor de VIP’s (jij als deelnemer) een uniek aanbod in petto hebben. Bij sommige winkels word je zó in de watten gelegd, dat je bijna vergeet dat je daarna nog 8 straatjes te gaan hebt!

Beleving

Natuurlijk hebben we een prachtige shopgids voor je samengesteld met een shoproute die je langs de leukste winkels leidt en je vertelt wat je daar allemaal kunt verwachten; een uniek aanbod alleen voor de deelnemers.

Voor je aankopen hebben we een mooie shopper voor je die je tot de nok toe kunt vullen. En uiteraard wordt ook de innerlijke mens niet vergeten! Koffie, lekkers, borrel en hapjes maken vast onderdeel uit van de dag.

X-mas gift

Dus heb je nog geen kerstcadeau voor je zus, vriendin, moeder, dochter, tante, nicht of collega, dan is dit dé tip van het jaar! En het leukste: ga gezellig zelf mee! Dat is dubbel genieten!

Bestellen met korting

Bestel nu je kaartjes voor de Shopping Experience in de 9 straatjes direct met korting via FemNa40. Ga naar Ladytalk.nl en vul bij aankoop de kortingscode: 9straatjesfem (geldig tot 26 januari 2015) in en ontvang direct 10% kassakorting op je totale aankoopbedrag! Kijk, dat is nu mooi meegenomen in deze dure tijden!

Geschreven door: Femke van Aalst

Light Festival Amsterdam

Dit is zeker een bezoek waard aan Amsterdam,
het terugkerende Light Festival Festival.

Deze winter licht Mokum weer helemaal op. Het is al de derde editie van het winterse lichtfeest voor jong en oud, waarvan de historische binnenstad van Amsterdam het sfeervolle decor is.

 

Tijdens de donkerste periode van het jaar wordt de stad letterlijk in de schijnwerpers gezet met kleurrijke kunstwerken. De (inter)nationale lichtsculpturen in de openbare ruimten zijn te voet, per fiets of vanaf het water te bewonderen, met of zonder gids. Aan jou de keus!

Vaar- en wandelroute

De vaarroute, Water Colors, voert over de Amsterdamse grachten en de Amstel, langs tal van verlichte sculpturen, projecties en installaties van hedendaagse kunstenaars. De wandelroute, Illuminade, loopt door de Amsterdamse binnenstad.

Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: tal van musea doen mee en er zijn allerlei (rand)activiteiten, waarbij innovaties in de lichtkunst zichtbaar worden.

A Bright City

Het thema van het festival dit jaar, A Bright City, daagt kunstenaars uit een ode te brengen aan het leven in de metropool met een kunstwerk dat hun eigen, verrassende kijk op Amsterdam illustreert.

Groen in de winter

Het festival is zich zeer bewust van duurzaamheid. Lichtontwerp is high-tech. De lichtindustrie beleeft een radicale led-revolutie, die in de komende jaren zal leiden tot tal van innovaties en drastische energiebesparing. Amsterdam Light Festival maakt deze veranderingen zichtbaar en neemt duurzaamheid mee in haar eigen bedrijfsvoering.

Amsterdam Light Festival
Water Colors (vaarroute): 27 november 2014 t/m 18 januari 2015
Illuminade (wandelroute): 11 december 2014 t/m 4 januari 2015

Alle ins en outs vind je op de festivalsite!

Tickets en routeboekjes zijn verkrijgbaar bij de VVV-vestigingen in Amsterdam

 
Foto: Amsterdam Light Festival
Bron

Docufilm: Advanced Style

Tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) wordt de documentaire 'Advanced Style' getoond in de diverse bioscopen in Amsterdam.

Stijl voor gevorderden: Hoe ouder je wordt, hoe beter je weet wat bij je past en hoe je jezelf kunt uiten.

En dat doen ze, de dames van Advanced Style.
Ze blijven niet achter de geraniums zitten en nemen geen blad voor de mond.

 

Het begrip 'overdressed' staat niet in hun woordenboek. De film volgt een aantal vrouwen die bekend zijn geworden door de gelijknamige blog van Ari Seth Cohen. Cohen, zelf kleinzoon van een stijlvol oudje, struint de straten van New York af op zoek naar mooie en creatieve oudere dames.

Zo is er Jackie (80+), die ooit nog danste in het beroemde Apollo Theatre. En de zelfbenoemde 'countess of glamour' Lynn Dell, ook 80+. De quote van mode-icoon Iris Apfel (90+) 'More is more and less is a bore' is al deze dames op het broze lijf geschreven. Dankzij het succes van de blog zijn de vrouwen inmiddels beroemdheden.

Ze worden geboekt voor televisieshows en reclamecampagnes, van K-mart tot het chique Franse modehuis Lanvin. Met hun onafhankelijke, dynamische en kleurrijke levenswijze geven de vrouwen een onconventionele kijk op schoonheid en ouderdom en vegen ze de vloer aan met de jeugdigheidscultus: 'Ik wil er helemaal niet jong uitzien, ik wil er fantastisch uitzien'!

Er zijn niet zoveel kaarten meer beschikbaar, maar het is de moeite om deze documentaire te gaan zien.

Speellijst en tickets

Trailer

Bron

Heerlijk healthy huiselijk: Lavinia

Dat is natuurlijk geen nieuws. Vegafood, amandel-melk, groene smoothies, quinoa... voorheen toch echt wel een beetje voor de ‘healthfreaks’.

Inmiddels helemaal mainstream. Van speciaalzaak naar de Appie. En - even los van de zin en onzin van superfoods - veel mensen maken op dit moment gewoon bewustere keuzes over hun voeding.

 

Grote voordeel van zo’n en-masse-verschuiving in onze eetgewoontes; de horeca móet wel mee. Hoera hoera! Steeds vaker kun je ook búiten de deur je nieuw ingeslagen weg vervolgen.

Want er verschijnt hier en daar granola op de kaart en steeds meer lunchzaakjes hebben nu ook speltbrood.
En na jaren van stilstand, zijn ook de salades eindelijk boven hun geitenkaas-met-honing-dingetje uitgestegen.

Groene golf

Geen wonder dat de zaakjes, waar je helemaal happy and healthy kunt gaan smullen, met een opmars bezig zijn. Sla ging gewoon dríe keer open. Dophert loopt als een speer. Venkel zit overvol. En Rein knalde er ook nog even in.

Maar eerst was daar al Lavinia. 'Voor de levensgenieter met de gezonde levensstijl'. Alle bladen en bloggers stóven er op af. Dat je dan binnen drie dagen zesentwintig recensies over één nieuw zaakje leest.
Het Foodhallen-effect, zeg maar. Véél aandacht en véél lof.

Ik moet toegeven; ik heb Lavinia destijds niet uit vakkundige rebellie vermeden, ik had stiekem ook wel eerder gewild, maar steeds kwam er iets tussen. Een dikke vette burger, bijvoorbeeld. Of dat ze gesloten waren in verband met de zomervakantie. Maar deze week was het dan eindelijk zover.

Homey Huiskamer

Lavinia is klein en knus. En gaat voor het gestylede huiskamer-effect. Dat lukt. Chille bank, allemaal níet-matchende stoeltjes en tafels, veel hout, lieve gedichtjes aan de wand, een gestripte bakstenen muur en planken met prachtige kookboeken, potjes en flesjes vol mjammie meuk, lampen die te koop zijn en vaasjes met verse bloemen. Ha gezellig.

Op de kaart hippe drankjes; huisgemaakte Chai thee, rauwe chocolademelk, kokoswater… en een rijtje groentencocktails. We gaan voor de huisthee met verse munt, gember en sinaasappel. Het is weer eens wat anders dan altijd maar weer huiswíjn.

En dan foodwise

Very vega-friendly, hier. À la carte boterhammetjes met bewust beleg óf voor €8,50 drie Ottolenghi-style items uit de lonkende vitrine kiezen. Doen we. Venkelsalade met sinaasappel en granaatappelpitjes, quinoasalade met pomelo, tomaat en kikkererwten en gegrilde aubergine met hummus. En graag een pizzetta erbij. Want bij Lavinia eet je pizzettas. Punt.

Dunne flammkuchen/ tarte-flambee-achtige speltbodems, met top toppings. Zalm met wasabimayo en wakamé, bijvoorbeeld. Of met paddenstoel, truffel en rucola. Niets quinoa-kutterigs aan. Die van ons is belegd met Caesar Salad. Knisperende sla, gerookte kip, eitje, pecorino en romige ansjovisdressing. Love it.

Lavinia maakt alles waar: licht, smaakvol en good food indeed. Het is hier niet alleen gezellig, maar ook geitenwollensokkenloos gezond genieten! Wij komen terug.

Wat? Lavinia Good Food
Waar? Kerkstraat 176, Amsterdam
Wanneer? Ma tm vrij: 8.30-16 en za/zo: 9.30-16.
Weetje? Ze doen hier ook aan Private Dining, Workshops en Catering.

Op naar de Margriet Winter Fair

Van vrijdag 14 tot en met donderdag 20 november vindt het grootste winterfeest van Nederland plaats: Margriet Winter Fair.

Een bezoek aan Margriet Winter Fair is een heerlijk dagje uit. Je wordt ondergedompeld in de sfeer van de feestdagen en je kunt er genieten van heel veel leuke activiteiten.

 

Je kunt je inschrijven voor workshops, de nieuwste mode zien tijdens de modeshow, maar ook genieten van kookdemonstraties, spetterende optredens van artiesten en ontmoetingen met auteurs. Margriet Winter Fair is de plek om inspiratie op te doen en natuurlijk om gezellig te shoppen.

FemNa40 is er aanstaande zaterdag

Wat het voor ons helemaal leuk maakt, is dat Monique van FemNa40 van 12.00 - 15.00 uur bij de Tefal stand een FemNa40 burger gaat grillen op de geavanceerde Tefal hamburgergril. We houden jullie hiervan op de hoogte via Facebook, Twitter en Instagram. Het is altijd leuk om een kijkje te nemen en haar aan te moedigen.

Spot jij Monique aan het bakken, maak hier dan een foto van en stuur die naar info@femna40.nl en maak kans op 2 bioscoopkaartjes voor een film naar keuze.

Vergeet niet je telefoon thuis op te laden zodat je tijdens de Fair leuke foto’s kunt maken en deze meteen kunt delen via Facebook, Twitter of Instagram. Wanneer je een bericht post, gebruik dan de hashtag #margrietwinterfair zodat zij ook jullie berichten kunnen zien.

Margriet Winter Fair voor drie generaties vrouwen

Meer dan 70.000 vrouwen beleven gedurende zeven dagen ‘een gezellig dagje uit’ op Margriet Winter Fair. Moeders en dochters, zussen, schoonzussen en vriendinnen bezoeken de Fair. Het is voor hen hét moment om zich te oriënteren, te laten inspireren en uiteraard te shoppen voor de aankomende decembermaand.

Exposanten

Circa driehonderd exposanten, o.a. op het gebied van Xmas, Fashion, Food, Beauty, Lifestyle, Home Deco,
Travel, Charity & Fair Trade, Finance, Automotive, Electronics en Telecom presenteren de nieuwste trends, ideeën en producten voor de aankomende feestdagen en winterperiode.

Vervoer

Plan van tevoren je reis zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Kom je met de auto? In het weekend van 15 november zijn er wegwerkzaamheden. Kijk voor meer informatie op www.vananaarbeter.nl

Theater: Welkom bij de familie

Dit theaterstuk is een bittere komedie waarin de bizarre naam van een baby op komst een chaos veroorzaakt tijdens een diner met familie en vrienden.

Gedurende de avond bemoeit werkelijk iedereen zich met de gekozen babynaam en komen familiegeheimen aan het licht die de emoties flink doen oplopen.

 

De succesvolle zakenman en opgewekte levensgenieter Marcel staat op het punt om voor de eerste keer vader te worden. Hij is uitgenodigd voor een diner bij zijn zorgzame zus Elisabeth en geleerde zwager Pierre,
waar ook hun gezamenlijke jeugdvriend Victor aanschuift.

In afwachting van de komst van zijn jonge carrièrevrouw Anna, wordt Marcel overstelpt met vragen over zijn toekomstige vaderschap. Maar wanneer Marcel de vraag wordt voorgelegd of hij al een naam voor het ongeboren kind heeft, zorgt zijn antwoord voor verhitte discussies binnen de familie en krijgt de avond een totaal onverwachte wending.

Onder de originele titel Le Prénom werd het stuk in 2012 verfilmd door regisseurs Alexandre de La Patellière en Matthieu Delaporte. Zij schreven tevens samen het gelijknamige toneelstuk, dat met veel succes werd opgevoerd in Parijs en andere Europese steden.

Cast
Peter Blok
Jacqueline Blom
Hajo Bruins
Ruurt De Maesschalck
Hannah van Lunterne

Productie
Antoine Uitdehaag

Producenten
Joop van den Ende
Edwin van Balken

Te zien in De La Mar theater in Amsterdam t/m 18 januari 2015.

Kaartverkoop:  website

Theater: Annie M.G. op Soestdijk

De tragikomedie Annie M.G. op Soestdijk biedt scherp en vrolijk toneel. Een toneelstuk in een toneelstuk over het huwelijk van Koningin Juliana.

Het is 1958. Het jaar na de Greet Hofmans affaire. We zien de vorstin in een eenzame, moeilijke tijd.

Haar huwelijk bevindt zich op een dieptepunt en haar oudste kinderen zijn het huis uit.

 

Juliana’s vriendinnen besluiten om de koningin op te vrolijken door hun vroegere toneelclub nieuw leven in te blazen. Toneelspelen is immers Juliana’s grootste hobby. Annie M.G. Schmidt krijgt een opdracht speciaal voor Juliana en haar vriendinnen een toneelstuk te schrijven dat met Kerst zal worden opgevoerd.

Haar brutale blijspel Vrouwen om Dr. Deninga gaat over een man die nooit thuis is en bovendien een minnares heeft. Wat gaat dat geven ten paleize met Kerst?

Cast
Annet Malherbe
Ria Eimers
Trudy de Jong
Saskia Temmink

Theaters  en ticketverkoop

Trailer Premiere

 

Charmant Cradam; comme il faut

Ja ja ja, we weten het nu wel. De Plantage is open. Prachtige nieuwe toko bij Artis.
Binnenkort blogpost, natuurlijk.

Maar je zou bijna vergeten dat dezelfde eigenaren naast Dauphine, Eye en Riva ook nog steeds
Café Restaurant Amsterdam hebben. Bijna.
Want bij dit ‘Enfant Terrible’ blijven wij terugkomen.

 

Dit is een plekje met geschiedenis. Niet alleen de onze, maar ook Industriële Revolutie- en duinwater voor alle Amsterdammers-geschiedenis.

Het restaurant huisvest aan het watertorenplein, in de machinekamer van het voormalige pompgebouw uit 1900. Een technisch tijdschrift uit 1941 schreef: 'de goedgevulde en symmetrische machinekamer maakte op den binnentredende bezoeker een grootschen indruk en gold als een sieraad voor de stad Amsterdam.'
Ik zeg: welkom.

Welkom in Cafe Restaurant Amsterdam

Maar wij mogen Cradam zeggen. Cradam is géén zien en gezien worden. Géén hotspot en al helemaal géén hipsterheaven. Eigenlijk is Cradam vooral erg lawaaiig en druk. En voor een gastvrije golf aan aandacht hoef je hier ook al niet heen. Waarvoor dan wel?

Voor lekker en ongecompliceerd eten op een prachtige plek. Houten tafeltjes die voor je neus nog even snel van een nieuw papieren ‘kleed’ voorzien worden? Hier kunnen wij het hebben. Basic bordjes met sobere opmaak? Ons doet het allemaal aan ons geliefde Bouillon Chartier in Parijs denken.

Bediening die soms wat understaffed en onhandig lijkt? Gaan wij ons vanavond écht niet mee bezig houden. Hier ga je heen voor zo’n avondje waarop je heerlijk met je dierbaren bijpraat, elkaar weer eens diep in de ogen kijkt, telefoons van tafel blijven en je verder niets extra’s nodig hebt.

Behalve iets te smikkelen, dan

De kaart is groot en zelfs de opmaak is Frans bistro-ish. Oeufs durs mayonnaise voor €3,75. Wat je daarvoor krijgt? Een koffieschoteltje met een hardgekookt ei en gelige mayo. Precies: comme il faut. Alsof we zo weer aan de Rue du Faubourg Montmartre zitten.

U wilt meer? Dat kan. Want ze hebben ook kreeft, King Crab en kaviaar. Maar daarvoor komen wij hier niet.
Wij komen voor de gebakken kalfshersentjes met salie (€7,75) en de Boudin Noir (€7,85). Heerlijke Franse bloedworst met gecarameliseerde appel. No nonsense en gigantisch goed van smaak.

Als hoofdgerecht eet ik hier - heel avontuurlijk - altijd hetzelfde. Steak frites voor 15 euro. 'Met wat bearnaise erbij, alstublieft.' Oh oh oh, die bearnaise! Lobbig, mooi zuur en natuurlijk in een rvs saus-schenk-kannetje. Hiervoor schuift zelfs Nienke Hofkamp haar geliefde mayo aan de kant. (Het is maar goed dat snackbars nog geen patatjes bearnaise verkopen…).

Daar tegenover staat dan wel dat dit de enige plek is waar ik áltijd mijn überbasic side-salad opeet. En de dessertkaart? Profiteroles, natuurlijk. En Colonel: ‘gewoon’ citroenijs met ‘gewoon’ wodka. Gewoon goed. Gevalletje niets-meer-aan-doen. Oh, jawel; vragen of je de huisgemaakte chocoladetruffels ook to-go mee kan krijgen.

Anti-snobistisch smullen

Bij Cradam vergeten ze nog weleens je brood en boter. Bij Cradam kladden ze ‘ROKEN!’ op je tafelkleed als je tussen de gangen door even samen naar buiten gaat. Bij Cradam rijden ze met karren vuile vaat tussen de tafels door. Dat kun je vreselijk vinden. Of vreselijk charmant. Geniet ervan!

Wat? Cafe-Restaurant Amsterdam.
Waar? Watertorenplein 6.
Wanneer? Elke dag open, maar diner is hier leuker dan lunch.
Weetje? Ook de wijnen gaan hier voor prima prijzen.

Wel lunchen? Check deze lunch-spots dan eens.

Nederlander steeds vroeger op kerstmarktbezoek

Langzaam komen de feestdagen weer dichterbij en zullen half november ook de eerste kerstmarkten in binnen- en buitenland weer openen. Nederlanders blijken zich steeds eerder te oriënteren op een trip naar een kerstmarkt. 

De meeste markten worden sprookjesachtig aangekleed en worden versierd met duizenden lichtjes. De kerstbomen worden opgetuigd en de winkeletalages uitbundig gestyled. Bij de vele stalletjes vind je zeker een origineel cadeau voor onder de boom.


Kerstliedjes en -lekkernijen

Uit alle hoeken en gaten klinken kerstliedjes en overal ruik je de heerlijke geuren van allerlei kerstlekkernijen. Verder kun je hier per kerstmarkt de openingstijden vinden. We wensen je alvast veel plezier op de kerstmarkten en hele fijne kerstdagen.

Top 10 meest populaire kerstmarkten

Van de ruim 300 kerstmarkten op Kerstmarkten.nl blijken de bezoekers zich in september en oktober vooral te oriënteren op kerstmarktbestemmingen in Duitsland. Ook Belgische en Nederlandse markten in Brugge, Haarzuilens, Maastricht en Antwerpen zijn in trek. Net als vorig jaar is de kerstmarkt Centro Oberhausen favoriet.

Top 15 kerstmarkten
1. Kerstmarkt CentrO Oberhausen
2. Kerstmarkt Brugge
3. Kerstmarkt Düsseldorf
4. Kerstmarkt Münster
5. Country & Christmas Fair Haarzuilens
6. Magisch Maastricht
7. Kerstmarkt Dom van Keulen
8. Kerstmarkt Antwerpen centrum
9. Kerstmarkt Düsseldorf
10. Fluweelengrot Valkenburg
11. Kerstmarkt Aken
12. Kerstmarkt Gent
13. Kerstmarkt Essen
14. Kerstmarkt Dortmund
15. Kerstmarkt Berlijn

Met de bus naar de kerstmarkt

Voor wie op een makkelijke en voordelige manier een kerstmarkt wil bezoeken, is een bustrip een uitkomst. Ook hoef je dan niet voor een milieusticker en winterbanden te zorgen.

Kerstmarkten.nl biedt bustochten naar diverse steden in Europa aan. Je boekt een kerstmarktarrangement met de bus vanaf €19 per persoon naar Düsseldorf.

Bron

Dining with the stars

Vanaf 1 november tot en met 16 november is het weer mogelijk om van een culinair hoogstandje te genieten in één van de vele Star restaurants door heel Nederland.

Er is er vast wel een bij je in de buurt.

 

De restaurants waar je een 'Dining With The Stars menu' kunt reserveren, bieden een 5-gangen verrassingsmenu voor het diner en een 4-gangen verrassingsmenu voor de lunch. Elk restaurant serveert een ander menu. Hou er wel rekening mee dat de menuprijs exclusief drank is.

Reserveren

Op de site diningwiththestars kies je een dag, het aantal personen en kies je voor lunch of diner. Er wordt dan een overzicht getoond welke restaurants er nog beschikbaar zijn. Wees er dus snel bij.

Een greep uit de deelnemende restaurants:

Restaurant Cheval Blanc * - Heemstede

Aan de Poel ** - Amstelveen

In De Keuken van Floris - Rotterdam

't Nonnetje * - Harderwijk

Élevé * - Leeuwarden

Herberg onder de Linden * - Aduard

De Bokkedoorns  ** - Overveen

't Amsterdammertje * - Loenen aan de Vecht

Halvemaan - Amsterdam

Château St. Gerlach   - Valkenburg a/d Geul

Het totaaloverzicht van de 69 deelnemende restuarants is te vinden op de website

Het is niet voor iedereen weggelegd om in een van de genoemde restaurants te kunnen dineren, daarom is het zo leuk dat deze kans geboden wordt om voor een relatief laag bedrag te genieten van een culinair diner.

Enjoy!

Omelegg

Deze week liep ik rond vijven langs een zaakje waar én keiharde muziek gedraaid werd én keihard schoongemaakt werd.

Ehm... welke eetgelegenheid gaat er nou zo vroeg dicht? Omelegg, dus. Ome-wattuh?

Omelegg, de eerste omeletterie van Nederland.

 

Hier serveren ze ontbijt. En laat ontbijt. En lunch. En -vooruit- late lunch. Geen wonder dat hier dus vooral vóór de avond gepiekt wordt! En dat met ei, ei en nog meer ei. In eindeloze variaties. Is dat niet saai? Integendeel!

Trendy boerderijtje

Omelegg werd bedacht door twee besnorde broers. Inmiddels zit het er altijd stampvol en gaan er in een razend tempo zo’n 5000 eieren per dag door. Dat betekent ontbijten, terwijl er om je heen met veel rumoer - en nog veel meer lol - gewerkt wordt. Kwam je voor rust?

Achterin staat een grote tafel, waar je kan lezen en laptoppen. De zaak is ingericht met hout. Veeeeel hout.
Oh en rieten manden, planten en gezellige bankzitjes. Het geeft allemaal een hip-en-happening, maar toch lekker landelijk gevoel.

Ook leuk: bloemetjes op tafel, schoolbordjes met toffe wifi-passwords en gave gastenboeken.
Behoorlijk creabea hier. Maar de eyecatcher in het interieur is toch wel de open keuken. Die loopt door de hele zaak, tot en met de spoelkeuken aan toe en is gedecoreerd met knoflookstrengen, kistjes tomaten en verleidelijke baksels. Ei ei ei, we zijn zo blij…

Het is hier moeilijk kiezen

De menukaart is ook van hout. Met daarop een niet-normaal-groot-aanbod aan eiergerechten.
Natuurlijk ‘gewoon’ met ham, bacon, kaas en gerookte zalm of kip, maar ook spannende combo’s met pindakaas, banaan, dadels en walnoten. En ludieke namen als Billy Goat, Greek Wedding, The Italian Job en Spicy Mariachi.

Te avontuurlijk? Je kunt ook zelf samenstellen. Dan kies je uit omelet, uitsmijter, roerei of zelfs alleen eiwit,
met daarbij bijvoorbeeld broccoli, puntpaprika, spinazie, chorizo of gorgonzola. Vet anti-katervoer of post-work-out-meal? You choose.

Dacht je dat we klaar waren? Ze serveren er ook nog eens de hele dag door van die fijne ontbijtarrangementjes, shakshukapannetjes, panini’s en een kipburger. Genoeg gekakeld... gaan!

 • Wat? Omelegg
 • Waar? Ferdinand Bolstraat 143, De Pijp
 • Wanneer? Weekdays vanaf zeven, in het weekend vanaf acht uur
 • Weetje? 'We did the research, the egg was first'

Affordable Art Fair Amsterdam

Van donderdag 30 oktober tot en met zondag 2 november vindt de Affordable Art Fair Amsterdam plaats in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

Ervaren verzamelaars en beginnende kunstkopers vinden op de Affordable Art Fair werk van opkomende talenten en bijzondere collecties van galeries.

 

Het toegankelijke, betaalbare karakter van de beurs verlaagt de drempel van het kunst kopen. 65 Nationale en internationale galeries exposeren dit jaar hun collecties, waaronder Galerie Pien Rademakers, Jaski Art Gallery en Wanrooij Gallery. Ook galeries van ver buiten Europa weten de Affordable Art Fair te vinden. Zo zijn er galeries uit Korea, Hong Kong, Singapore, Australië en de Verenigde Staten.

Dit jaar draait de beurs om 'Take Art Home'. "Vorig jaar zijn we naar een beter bereikbare locatie verhuisd. Hierdoor is het voor bezoekers nóg gemakkelijker om het kunstwerk van hun dromen direct mee naar huis te nemen. Met voldoende en gevarieerd aanbod, een ongedwongen sfeer en een eigen inpakservice willen we zoveel mogelijk bijdragen aan een succesvolle kunstaankoop', aldus beursdirecteur Sebastiaan van Kuijk.

De Affordable Art Fair leert bezoekers een beslissing te nemen over een kunstaankoop aan de hand van drie vragen: 'Past het binnen mijn budget'?, 'Heb ik voldoende ruimte'? en 'Raakt het werk me'?. Kunnen al deze vragen met een volmondig 'ja' beantwoord worden, dan staat niets de kunstaankoop in de weg en kan het kunstwerk direct mee naar huis.

LAB Project Space De bovenverdieping van de Kromhouthal staat in het teken van LAB Project Space, een creatieve en inspirerende ruimte ingericht met werk van jonge talenten die onlangs zijn afgestudeerd aan Nederlandse kunstacademies. Aan een van deze aanstormende talenten wordt tijdens de beurs de Fueled By LeasePlan-award uitgereikt. Bezoekers kunnen hiervoor een stem uitbrengen op hun favoriete kunstenaar.

Behalve voor werk van aanstormend talent, kunnen bezoekers ook terecht in LAB Project Space voor inspirerende lezingen en Art Talks. Get Naked Get Free Get Painted met Selwyn Senatori. Hij staat in een aparte ruimte in de Kromhouthal om naakt poserende vrouwen na te schetsen. 'Naakt poseren heeft niets te maken met seksualiteit, maar met het durven erkennen, accepteren en bewust worden van je lichaam', aldus de kunstenaar.

Op de laatste dag van de beurs, zondag 2 november, worden de schetsen tentoongesteld in de ruimte waar ze gemaakt zijn. Selwyn vraagt hiermee aandacht voor en bewustwording van de noodzaak van borstkanker-onderzoek. De actie is een samenwerking tussen de Affordable Art Fair, Selwyn Senatori en Pink Ribbon en vormt een gewaagde afsluiting van de Borstkankermaand.

AAF At Night

Op donderdag 30 oktober wordt AAF At Night georganiseerd. Van 18.00 tot 21.30 uur zijn er hapjes, drankjes, muziek en leuke evenementen voor alle bezoekers. De avond is speciaal bedoeld om bezoekers met elkaar en met de kunst te verbinden onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Take the stuffing out of the stuffiness!

En dan nog dit...

Op de beurs zijn werken te vinden met een maximale prijs van €6.000,-. De beurs heeft een ontspannen en toegankelijk karakter en bezoekers raken wereldwijd geïnspireerd door de kunstenaars van deze tijd.
De Affordable Art Fair verlaagt de drempel van het kunst kopen voor een nieuwe generatie verzamelaars.
Op iedere beurs is een inpakservice en koeriersdienst aanwezig zodat de aangeschafte kunst direct mee naar huis kan.

Bron

Musicals in Concert 2014

Zaterdag 15 en zondag 16 november vindt de allereerste editie van het unieke evenement Musicals in Concert in de Ziggo Dome Amsterdam plaats.

Nooit eerder stonden Nederlands grootste musicalsterren, waaronder Chantal Janzen,
Simone Kleinsma, Freek Bartels, Stanley Burleson, René van Kooten en Carolina Dijkhuizen, samen op één concertpodium.

 

Zij zullen tijdens deze concertreeks de meest geliefde songs uit het rijke musicalrepertoire ten gehore brengen en het publiek uitnodigen met hen mee te zingen. Ook Nederlands eigen West End ster Willemijn Verkaik (Wicked, Londen) zal speciaal voor dit concert naar Amsterdam terugkeren.

De komende maanden zullen nog meer solisten worden toegevoegd aan deze sterren line-up. Musicals in Concert wordt geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties en RTL Live Entertainment in samenwerking met Ziggo. Meer informatie over onder andere de kaartverkoop, die vandaag gestart is, is te vinden op musicals2014.

Musicals in Concert

Musicals in Concert is een feest der herkenning met alle grote hitsongs die de musicals zo populair hebben gemaakt in Nederland. In een groots concertdecor en begeleid door een live-band onder leiding van
Eric van Tijn nodigen de vele musicalsterren het publiek uit om mee te zingen met hits uit talloze legendarische musicals.

Zo zullen uiteraard ’s werelds populairste musicaltitels als The Lion King, The Phantom of the Opera en Wicked de revue passeren. Maar ook Nederlandse klassiekers als Ciske de Rat, Petticoat, De Jantjes en de huidige hitmusical Hij Gelooft In Mij komen aan bod, naast de zogeheten ‘jukebox’ musicals als Mamma Mia!,
Dirty Dancing, Saturday Night Fever en The Wiz.

En natuurlijk mogen songs uit musicals als Joseph, Aida, Les Misérables en Tarzan niet ontbreken. Nog eenmaal worden deze hits gezongen door de sterren die de rollen origineel vertolkt hebben, samen op het grootste concertpodium van Nederland.

Koop je tickets via See tickets 0900 – 1353 of reserveer via Ticketverkoop

 

Groente, Glamour en Landkaviaar

Dromen van doperwt, verrast door venkel. Ik zit aan tafel.

Nu gebeurt dat natuurlijk heel vaak, maar ditmaal zit ik aan een prachtig gedekte tafel in de eetzaal van een Amsterdams grachtenpand.

Het plafond boven mij is gedecoreerd met ornamentiek en immense kroonluchters.

 

Aan de muren rondom mij eeuwenoud behang, sierwerk en antieke portretten van een statige regentenfamilie. Kaarslicht, wit tafellinnen, het ene na het andere tongstrelende gerecht, mooi glaswerk met daarin goede wijn en tegenover mij zit de welbespraakte Rick Nieman. Hmmm… ben ik misschien aan het dromen?

Wakey wakey

Groente is gezond. Huh, wat? We zaten toch aan tafel? Ja... Flashback, wake-up call. Poef; zo uit de droom! Want even over groente, we weten allemaal dat het gigagezond is en tóch eet maar 5% van de volwassenen en 1% van de jongeren er genoeg van. En ik kan u verklappen, daar hoor ik niet bij.

Gevalletje ‘iedereen weet het, maar niemand eet het’, zoals Joris Heijnen dat omschrijft. Wie? Joris Heijnen. Oprichter van Variatie in de Keuken, een jonge stichting die consumenten én professionals wil inspireren en stimuleren om meer groente te gaan eten. En dan goddank eens een keer níet met dat irritante belerende vingertje, maar met leuke en creatieve projecten.

Zoals de Variatiechef van het jaar-verkiezing, Fresh in de les-workshops en Het grote Groente Feestje op de basisschool. En nu dus ook nog de ‘Gek op Groente’ campagne, die vorige week in stijl van start ging met
The Different Dinner; een avond met... – jep – groente in de hoofdrol.

Smaak en sfeer

En om ons te laten zien dat groente wel degelijk gastronomisch, spannend en zelfs sexy kan zijn, bevinden we ons dus niet tussen de hooibalen en composthopen, maar in het prachtige Museum van Loon op de Keizersgracht. De loper is groen, de tafelversiering is van paprika, maar een aperitief van bleekselderij-sap blijft gelukkig uit.

Niks geitenwollensokken-sfeertje! Positieve praatjes, sterrenchefs, een DJ en een rits aan glamoureuze gasten. Beetje namedropping please? Oké, voor de groente, dan: o.a. Antoinette Hertsenberg, Angela Groothuizen,
Ard Schenk, Wilfred Genee, Sacha de Boer, Jochem Uytdehaage, Rudolf van Veen, Paul Rosenmöller en
Marijke Helwegen schoven aan.

Ik was bang voor bruine bonensoep

Maar ik kreeg bereidingen van artisjokken met butterscotch-miso, gemarineerde soja shiitakes, gepekelde abrikozen en tonburi. Kaviaar van het land, is dat. Een gerecht van Dick Middelweerd, van tweesterrenzaak de Treeswijkhoeve, dus nee, dat doe je thuis natuurlijk niet na. Maar de verwondering over de smaak en sfeer van deze avond; díe neem je wel mee!

Discussies tussen moeder en kinderarts, over tomatenburgers, tv-programma’s, Jamie Oliver en spitskool-stoof; #gekopgroente maakte veel los.

Daar liep ik dan

Op m’n pumps over de grachtenkeitjes. Met een goodie-bag vol wortel en bleekselderij. En een hoofd vol inspiratie en ideeën. This dinner was certainly different. Ik werd verrast door venkel en heb gedroomd van doperwt. Dus ja; ook op mijn eigen dinertafel (en blog) verschijnt wat vaker een heerlijk groente-gerecht.
En voor de vaste lezers; nee, dat droomt u niet. Good night.

Foto’s: Variatie in de Keuken en Ayako Nishibori

Theater: Tandem

Heerlijk om weer eens naar een voorstelling van Liesbeth List te gaan. Samen met Annemarie Oster speelt Liesbeth List het theaterprogramma Tandem.

Het is een voorstelling over ervaringen, herinneringen en observaties van twee harts-vriendinnen.

Ze delen met de zaal lief, leed, vallen, opstaan, humor en hartstocht.

 

Liesbeth List zingt hoogtepunten uit haar uitgebreide repertoire en wordt begeleid op de vleugel door
Ton Snijders. Het wordt omlijst met korte tragikomische verhalen van en door Annemarie Oster.

De start van de verkoop verschilt per theater. Hiervoor moet je even hun websites in de gaten houden.
Onder de naam van het theater staat een link naar hun eigen website.

Bestel alleen kaarten rechtstreeks bij de theaters en niet via de diverse dubieuze ticketbureaus op het internet, die veel te hoge prijzen vragen en vaak niet eens over kaarten beschikken!

Theaterlijst

 Foto: Erwin Olaf. Kleding: Ronald Kolk
Promotiefoto boven: Frederique Vlamings

Bron

Shop eens in een andere stad!

Het is algemeen bekend: we shoppen steeds vaker online. Dat is ook handig, snel en makkelijk. En als het niet goed is stuur je het gewoon weer terug.

Wel jammer aan online shoppen is dat het niet gezellig is en dat je de sfeer, beleving en het advies mist op de winkelvloer en de gezelligheid van de leuke winkelstraten.

En als je al naar een winkel gaat, kies je meestal voor een winkel in de buurt of eentje waar je vaker komt.

Ontdekken

Maar hoe leuk is het om eens een andere stad te ontdekken! Te struinen door straatjes die je nog niet kent en je te laten verrassen door leuke winkeltjes en mooie pandjes die iedere stad zo eigen maken. Natuurlijk kun je dat op eigen houtje doen en terecht! Maar, je kunt er ook voor kiezen om een keer mee te gaan met een Shopping Experience van Ladytalk. Op die manier ontdek je een nieuwe stad en kun je gebruik maken van veel voordeel, leuks en lekkers bij een groot aantal winkels.

Shopping Experience

Iedere Shopping Experience duurt twee dagen. Tijdens twee specifieke data zijn we in één stad. Hier wordt iedereen ontvangen op een leuke locatie met een lekker kopje koffie of thee en een gebakje. Alle shoppers krijgen een shopgids en een mooie roze shopper. In de shopgids staat een leuke route met winkels die je niet mag missen. Want bij die winkels zijn er, speciaal en alleen voor de Ladytalk shoppers, unieke acties.

Denk daarbij aan extra kortingen, leuke cadeautjes, hapjes en drankjes en nog veel meer. Ook kun je gebruikmaken van visagie en wordt er stylingadvies gegeven. Als afsluiting van de shopdag staat er uiteraard nog een lekker drankje en wat hapjes klaar. Natuurlijk bepaal je zelf hoe je je dag indeelt. Een heerlijke verwendag dus.

Leiden – stad van laken, historie en monumenten

Op 30 en 31 oktober staat Leiden op het programma. En we moeten eerlijk bekennen: we hebben zelden zo’n afwisselend en verrassend aanbod gehad! Van parfum workshops en muziek tot koffiebranden en styling.
Het is er allemaal! En dat in de sprookjesachtige straatjes van Leiden.

Ontdek het met korting!

Via FemNa40.nl kun je nu met korting deelnemen aan de Shopping Experience in Leiden. Ontvang direct 15% korting bij het bestellen van jouw ticket en beleef Leiden tijdens de shoppingdagen op 30 en 31 oktober.

Wat moet je doen:

 1. Ga naar de Shopping Experience Leiden op de site van Ladytalk
 2. Bestel je kaarten
 3. Voer de kortingscode in: femna40lt
 4. Reken af

Geniet van een heerlijke dag met de voor jou uitgestippelde shoproute met leuke verrassingen en maak van je shopdag een beleving!

Geschreven door: Femke van Aalst

 

 

Loods vol lekkers: de Fenix Food Factory

Waarom ik bijna alleen maar aandacht aan Amsterdam besteed? Dat toeterde mijn inbox me vorige week voor de zoveelste maal toe.

Jullie hebben gelijk; er gebeurt natuurlijk ook een heleboel leuks en lekkers buiten de Mokumse ring. Hoog tijd om eens wat meer te delen over de culi-avonturen die ik elders beleef en laten we dan maar meteen beginnen in... Rotterdam.

 

Want vorige week was ik daar op de boekpresentatie van Gerrit Jan Groothedde. Zijn boek Weg van de supermarkt is uit en deze locatie onderstreept dat statement op zeer aangename wijze. Stadspicknicken 2.0 is hier!

De Fenix Food Factory

Omgeving? Historisch industrieel, aan de Maas én met uitzicht op de skyline van de stad der brede stoepen.
De loodsen zijn overblijfselen van het werkgebied van de Holland Amerika Lijn. En nu? Nu is het dus de beurt aan de zeven bevlogen ondernemers, die gezamenlijk de liefde voor eten, expertise in handarbeid en een behoefte aan verandering in de voedselindustrie delen.

Wat is er te doen?

We komen aan en het is nog prachtig weer. Buiten zitten studenten, moeders met kinderen, flexwerkers, hipsters, jong en oud op stapeltjes pallets te genieten. Een zonnetje op de kade, wat wil een mens nog meer? Nou iets te eten en te drinken, eigenlijk. Dus wij de loods in.

De hal is groot, hoog en onvermijdelijk ‘on-af’, met in het midden de huiskamer-look-en-feel; heerlijk bij elkaar geraapt, maar toch perfect gestyled vintage meubilair. Zitjes, banken, vloerkleden, lampen, salontafeltjes, koffers, kistjes en bloemen. Voor de gezelligheid heb je hier geen zomers weertje nodig, deze coziness doet het ook goed op een regenachtige middag!

Terug naar dat hapje en drankje. Want er zijn mini-winkeltjes, pop-up stores en inloop-kraampjes. Allemaal met de meest verleidelijke lekkernijen breed uitgestald.

De geur van verse koffie verwelkomt ons

Samen met de mjammie broodjes van Jordy’s Bakery. Croissants, brownies, zuurdesem; ideaal om ter plekke wat te knabbelen of juist om mee te nemen. De Fenix Food Factory is boodschappen doen anno nu; vers en veelzijdig. Want behalve een bakkerij en slowcoffee-ambachtelijke koffiebranders, verkopen ze hier ook streekproducten, kaas, worst (waar zouden we zijn zónder kaas en worst?) en iets te drinken.

Rechtreex zorgt voor sapjes, fruit en groenten. En kommen venkelsoep. Zó van het land naar de loods. En dan de stal van Booij Kaasmakers! Ze verkopen hier naast hun zelfgemaakte boerenkazen ook andermans ambachtelijke kaas, eieren, bollen boerenboter en een goddelijke uiencômpote.

De slagerij is van Firma Bijten. Die kiezen voor vlees uit de regio, biologisch en vers van het seizoen. Het is moeilijk kiezen met dit assortiment aan charcuterie, authentieke paté’s en worsten. 'Kon je het maar állemaal meenemen naar huis…' Supermarktreclame’s aanhalen is hier niet zo gepast, maar het is wél mijn gedachte als ik voor de vitrine sta.

Er was ook wat te drinken, zei je?

Klopt… Stoere non-conformistische stadsbieren van de Kaapse Brouwers, bijvoorbeeld. In het proeflokaal kiezen ze voor smaakexperimenten en gedurfde recepten, zelfs als niet-bierdrinker kan ik alleen al erg genieten van hun leuke proefnotities!

Maar laten we Cidercider niet vergeten. Daar kun je een mooi flesje appelcider of poiré halen. Of een flesje Calvados, voor bij dat notenbrood, zachte delice-de-gourmet-kaasje en potje perenchutney vanavond. Is er nog meer?

Ja, want behalve boodschappenplek en borrelhang-out, barst de Fenix Food Factory echt uit z’n voegen van de activiteiten! Proeverijen, workshops en demo’s, natuurlijk. Maar ook file’s foodtrucks en mucho muziek.
Van jazz tot brunch en van yogales tot Sunday Roast; deze culinaire broedplaats heeft het allemaal!

Of het nou door het wereldse uitzicht op Hotel New York komt, of door de frisse bubbels in het glas; vol lof proosten wij op Rotterdam. En na nog een glaasje weten we het zeker; wij komen terug!

Wat? De Fenix Food Factory
Waar? Op ‘de Kaap‘, Katendrecht, Rotterdam.
Wanneer? Elke woensdag t/m zondag.

Oh... en beteuterd Amsterdam? Geen paniek; onze eigen food-fetish horeca-heaven de Foodhallen is ook bijna klaar! Blog volgt; beloofd.

Musical: Dreamgirls

Albert Verlinde Entertainment presenteert in samenwerking met de grootste theaters van Nederland vanaf 21 september de musical Dreamgirls, de grootst reizende musical van het seizoen.

 

Gebaseerd op het leven van The Supremes en Diana Ross vertelt DREAMGIRLS het verhaal van
The Dreamettes, drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld. Wanneer Effie haar plaats als leadzangeres moet afstaan aan de meer commerciële Deena ontstaat er onenigheid. Maar de bom barst pas echt als manager Curtis uiteindelijk besluit Effie uit de groep te zetten.

De musical werd in 2006 verfilmd met o.a. Beyoncé, Jennifer Hudson en Eddy Murphy in de hoofdrollen en heeft het prachtige verhaal bij een groot publiek bekendgemaakt. Liedjes uit de musical als Dreamgirls,
One Night Only en I am Telling You I am not going werden op slag wereldhits.

De musical wordt aangevoerd door twee van Nederlands beste zangeressen: Berget Lewis en Pearl Jozefzoon (The Voice of Holland), die samen met  een cast van 20 en een live band een nieuwe musicalsensatie naar het theater brengen. Dat mag je niet missen!

Speellijst en kaartverkoop

Trailer

Bron

In het najaar op de Waddeneilanden

Nu de zomer voorbij is, denken sommige mensen dat een vakantie naar de Waddeneilanden gelijk niet meer tot de mogelijkheden behoort.

Niets minder is waar. Hieronder enkele tips waarom je er nog steeds naartoe kunt.

 

Ondek zelf

Mensen zeggen wel eens: 'Als je één eiland gezien hebt, ken je ze allemaal'. Dat is natuurlijk niet zo. Natuurgebied 'Het Oerd' op Ameland is niet te vergelijken met 'De Vliehors' op Vlieland of 'de Boschplaat' op Terschelling.

En de zoet/zout vegetatie in natuurgebied De Slufter op Texel (zeekraal, lamsoor) geldt als uniek voor de Wadden. Daarnaast kent de Waddenzee natuurlijk een ongekende verscheidenheid aan (trek-)vogelsoorten.

Bockbierfestival Texel

Naast het genieten van de natuur kun je tijdens de herfstvakantie gezellig meedoen aan de Bockbier proeverij!

Op 20 oktober staat dit heerlijke najaarsbier weer centraal in de Dorpsstraat.

Je kunt dan tientallen soorten proeven bij verschillende café's. Stel je eens voor: heerlijk uitwaaien en dan een heerlijk donker biertje drinken in één van de gezellige café's die de Dorpsstraat rijk is!

Concerten bij Kaarslicht

Bekende en ook minder bekende musici heten je ook in de herfstvakantie welkom op Vlieland tijdens de Concerten bij Kaarslicht. De rust van de natuur en de pracht van klassieke muziek beleef je samen op o.a. 11 en 22 oktober.

Nacht van de Nacht

De Waddeneilanden zijn uitgeroepen tot donkerste plek van Nederland. Op 25 oktober is er een bijzondere huifkartocht met sterren kijken op het donkerste plekje op het eiland, de Boschplaat. Aanrader is de nachtwandeling van de Vogelwerkgroep Texel. Ontdek hoeveel vogels je waar kunt nemen zonder licht!

Berkentrekken

Voor de actievelingen onder ons kun je op Schiermonnikoog voor het berkentrekken kiezen. Tijdens een uitstapje over het eiland steek je je handen uit de mouwen om de mooie natuur te behouden. Wandel je ook mee de duinen in?

 

 

Musical: Moeder Ik Wil Bij De Revue

Na het succes van de televisieserie Moeder, Ik Wil Bij De Revue, presenteert Joop van den Ende Theaterproducties een eigen musicalbewerking van dit ongekend populaire verhaal, vanaf 9 september 2014 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Een oer-Hollandse musical met humor op de planken en drama achter de schermen die de hoogtijdagen van een grootse revue laat herleven.

 

De mooiste Nederlandse liedjes van toen (o.a. Wim Sonneveld, Gerard Cox en Frans Halsema) vormen samen met onder anderen Simone Kleinsma en Jon van Eerd dé perfecte ingrediënten voor een gegarandeerd heerlijke nostalgische avond uit.

Moeder, Ik Wil Bij De Revue speelt zich af in de jaren ’50 in Nederland. Het vertelt het verhaal van John en Riet Hogendoorn, een beroemd duo dat niet zonder en met elkaar kan leven, met een eigen revuegezelschap.
Bob, zoon van een kolenboer, komt door toeval bij de revue en op dat moment verandert alles.

Cast
John van Eerd, Simone Kleinsma, Terence van de Loo, Raymonde de Kuyper, Hugo Haenen, Robbert van den Bergh, Roos van Erkel, Fenneke Dam, Marloes van den Heuvel, Esther van Boxtel, 

Locatie
Beatrix Theater Utrecht
Jaarbeursplein 6a, 3521 AL Utrecht

Kaarten reserveren: website

Trailer

Shopping Experience Alkmaar

Bijna iedere maand gaat Ladytalk naar een andere stad voor een nieuwe Shopping Experience.
Deze maand gaat Ladytalk naar Alkmaar.

De Shopping Experience  op 26 en 27 september maakt het mogelijk te profiteren van heel veel extra’s bij de leukste winkels door middel van unieke acties.

Denk daarbij aan leuke cadeautjes, hapjes en drankjes, styling adviezen en nog veel meer.

 

Alle shoppers worden ontvangen met koffie of thee en een heerlijk gebakje. Daarnaast krijgen ze een shopgids en een mooie roze shopper. In de shopgids staat een leuke route met winkels die je niet mag missen. Ook kun je gebruik maken van visagie en wordt er stylingadvies gegeven of kun je zelfs een hele make-over krijgen.

Als afsluiting van de shopdag staat er uiteraard nog een lekker drankje en wat hapjes klaar. Natuurlijk bepaal je zelf hoe je je dag indeelt. Een heerlijke verwendag dus. Zo wordt shoppen een echte beleving!

Alkmaar

Ladytalk gaat naar Alkmaar! Deze historierijke stad staat dan wel bekend als dé ‘kaasstad’ van Nederland
(zo vind je onder andere het Hollands Kaasmuseum en de kaasmarkt), maar is bovendien ook verkozen tot de tweede winkelstad van Nederland.

Alkmaar staat in de top 10 van de beste winkelsteden van Nederland en maakt het daarom bijzonder aantrekkelijk om eens een dag flink te gaan shoppen! Naast de grote winkelcentra vind je in de kleine straatjes van het oude centrum diverse boetiekjes en restaurants waar je geweest móet zijn.

Verder heeft Alkmaar mooie grachten, waar je in de zomer een leuke rondvaart doorheen kunt maken.
's Winters duik je na het shoppen een van de gezellige, sfeervolle lunchrooms of restaurants in om de dag mee af te sluiten!

Super special!

Speciaal voor Femna40 geeft Ladytalk een unieke kortingscode weg waardoor je nu met korting kunt deelnemen aan de Shopping Experience in Alkmaar.

Ga naar ladytalk.nl/events-tickets, bestel je kaarten en voor kortingscode femna40LT in en ontvang de korting direct bij het bestellen van jouw ticket en beleef Alkmaar tijdens de shoppingdagen op 26 en 27 september.

Geniet van een heerlijke dag met de voor jou uitgestippelde shoproute waardoor je geen winkel zult missen!

Tickets zijn verkrijgbaar via ladytalk.nl wees er snel bij!

Geschreven door: Femke van Aalst

Dental-reizen

Natuurlijk weet ik dat ze bestaan, maar eigenlijk kan ik me heel moeilijk voorstellen waarom mensen zoiets doen. Vliegen naar Turkije, Hongarije, Bulgarije noem maar op voor tandheelkundige hulp.

Onze tandheelkunde is zo goed. Vaak is het de prijs die mensen trekt. Of men is op vakantie en laat dan gelijk even een kroon/brug/implantaat plaatsen.

 

Behandelingen

Alle tandheelkundige behandelingen worden er gedaan, totale gebitsrenovaties, implantaten, kronen/bruggen, bleken. De prijs is goedkoper dan in Nederland, maar… daar hebben we het al. Hoe is het met de kwaliteit van de behandeling?

Kwaliteit

Tandartsen en mondhygiënisten worden hier regelmatig mee geconfronteerd. Als leek weet je niet of je een goede kroon krijgt en weet je niet of de tandarts teveel tandweefsel heeft opgeofferd of dat de kroon/brug  überhaupt wel goed aansluit.

Voor goede tandheelkunde betaal je daar een prijs voor. Dit is niet alleen in Nederland, maar geldt ook voor een tandarts in Turkije. Je zou eens moeten weten waar die kronen soms uit bestaan en hoe ze gemaakt en geplaatst zijn. Dan schaam je je dat de patiënt daar ZOVEEL voor heeft moeten betalen.!

Hotel

Alles wordt er voor je geregeld: de vliegreis, hotel, gratis ophalen van het vliegveld en naar hotel brengen en vervolgens naar de kliniek. Koffie of thee gratis. Constante begeleiding door een medewerker van de kliniek.
Je kunt het zo gek niet bedenken maar alles wordt voor je gedaan.

Eigen ervaring

Ik heb op een beurs gestaan waar mensen in de behandelstoel konden gaan liggen. Er lag iemand bij mij in de stoel en ik kon niet geloven wat ik zag. Deze persoon vertelde dat hij heel veel last had van zijn tandvlees en dat hij niet wist wat er aan de hand was.

Bij navraag bleek dat hij naar het buitenland was geweest om een brug te laten maken. De brug was bijna niet te zien in zijn mond, je zag alleen maar cementresten zitten, het was zó ontstoken! De rest zal ik maar niet vertellen… geen wonder dat het zo pijnlijk was.

Maar nu… meneer moest naar een tandarts maar naar wie…?

Denk na!

Denk goed na voordat je zoiets beslist, want als er problemen komen, moet je toch echt terug naar de tandarts die het heeft gemaakt. Je eigen tandarts weet hoe je mond eruit ziet, soms kunnen er bepaalde behandelingen niet gedaan worden omdat het tandvlees niet in orde is of om andere redenen.

Maak alles bespreekbaar met je tandarts/mondhygiënist. En als je aan mij vraagt wat zou jij doen…?

Ik zou het nooit doen!

The come back of Kate Bush

De 22 shows die Kate Bush tussen nu tot en met 1 oktober zal geven, waren binnen 15 minuten uitverkocht.

Na 35 jaar heeft Kate Bush eindelijk weer een concert gegeven in de concertzaal van Hammersmith Apollo in West Londen.

Kate begon het concert als een gewoon optreden, maar na zes nummers werd het plotseling een echte theatershow.

 

De BBC omschrijft het concert als een opera, een film en een West End-musical ineen. Andere bezoekers reageerden net zo enthousiast.

Nog dezelfde stem

'Kate Bush heeft niets van haar stem verloren', zegt een man kort na het concert. 'Het zingen was echt perfect'. Ook op de sociale media zijn vrijwel alleen enthousiaste reacties te vinden.

De Nederlandse Maedy de Miranda-Tol was er gisteravond bij. 'Het was echt fantastisch', zegt ze in het NOS Radio 1 Journaal. 'We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten na 35 jaar, maar het overtrof alles'.

Youtube

Er is nog geen registratie van haar concert van afgelopen 26 augustus, daarom hebben we een paar golden oldies van Kate Bush hieronder gezet.

Nu maar hopen dat ze door Europa gaat touren en ook Nederland aandoet.

Foto: Rex Features

2014

De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen! Dit jaar is het van 29 tot en met 31 augustus op en rondom het Museumplein en Leidseplein feest.

De 37e editie van de Uitmarkt staat in het teken van nieuw talent.

Drie dagen lang een batterij aan gratis optredens op verschillende podia in de stad en presentaties van zo’n 200 culturele instellingen.

 

Een knallende opening, voorproefjes van het nieuwe seizoen en kijkjes achter de schermen.
Traditiegetrouw wordt de Uitmarkt zondagavond afgesloten met een daverende Musical Sing-a-long!

Bereikbaarheid

Reisadvies: kom met het openbaar vervoer! Wij adviseren je met het openbaar vervoer naar Amsterdam te komen. De binnenstad is op vele plaatsen afgesloten voor autoverkeer. Zie ook amsterdam.nl/parkeren-verkeer.

De Uitmarkt locaties zijn met openbaar vervoer van GVB zeer goed bereikbaar. Ook stoppen er diverse bussen van Connexxion bij het Leidseplein en Museumplein vanuit o.a. Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Schiphol en Haarlem. Kijk op 9292.nl voor de optimale route van deur tot deur.

Toch met de auto?

Tijdens de Uitmarkt kun je je auto op één van de P+R locaties aan de rand van de stad parkeren en verder reizen met het openbaar vervoer. Zo kom je makkelijk, goedkoop en veilig op je bestemming.

Je kunt je auto er 24 uur parkeren en betaalt hiervoor € 8,-. Dit is inclusief gratis openbaar vervoerkaartjes voor maximaal vijf personen.

Bij P+R Olympisch Stadion en Sloterdijk kun je ook kiezen voor twee OV-fietsen.

De P+R locaties in Amsterdam zijn:
P+R Zeeburg
P+R Olympisch Stadion
P+R Sloterdijk
P+R ArenA
P+R World Fashion Centre
P+R Bos en Lommer
P+R VUMmc (alleen in weekend open)

Daarnaast zijn er twee parkeergarages in de buurt van de Uitmarkt:
QPark Museumplein
QPark Europark

Op zondag kan op veel plekken in de omgeving gratis geparkeerd worden, met uitzondering van het directe centrum.

Have fun!

Verrassend Vietnamees: Pho 91

We besloten om naar Vietnam te gaan.
Gewoon omdat we daar nog nooit geweest waren.

Oké oké, het kwam ook wel een beetje door het feit dat deze week volledig in het teken van klussen staat. Ik ga verhuizen, dus ben al avonden op rij aan het doortrekken, met de verfroller in de hand de nacht in, zeg maar.

Geen etentjes dus en zonder koelkast en gaspitten werd de innerlijke mens ook thuis wat minder goed verzorgd.

Ik was wel toe aan éven eruit en éven iets spannenders dan witte bolletjes met lauwe kaas of kant-en-klaar-maaltijdsalades van de Appie. Daarom werd de aanschaf van de nieuwe laminaatvloer met beide handen aangegrepen om dat éven buiten de deur te gaan vieren. We droomden van aromatisch dampende schaaltjes vol knisperende, frisse, tintelende en pittige smaken. Dus wij naar Vietnam.

Vietnam in Amsterdam, dan

De Vietnamese restaurants schieten de Amsterdamse grond uit en eigenlijk liep ik al een tijdje behoorlijk achter in deze voortrazende oriëntaalse hotspot-trend. Ik zal inmiddels dus wel een rits exotische openingen gemist hebben, maar goed, we pikken de draad gewoon weer op in de Pijp. Want daar zit sinds kort  Pho 91.

Pho, want dat is dus het nationale gerecht van Vietnam; de beroemde noedelsoep (je schijnt het uit te spreken als fa, of feu, of fuh. Daar bestaat online nogal wat verwarring - en zelfs discussie - over). En 91, want dat staat voor het huisnummer in de Albert Cuypstraat. Goed idee, anders loopt je er zó voorbij!

Pho 91 is leuk

Een leuk ieniemienie tentje. De inrichting is modern, maar knus en - gelukkig - niet te hip. Planten, veel hout en creatieve tekeningen op een schoolbordachtergrond. Op de menukaart een kleine selectie van verschillende loempia's, kommen pho (bouillon met rijstnoedels) en soorten bun (roergebakken rijstnoedels).

Wat ik wist van de Vietnamese keuken?

Iets met koriander en kleverig zoete sauzen. Daar hield mijn expertise wel zo'n beetje op. Wat ik inmiddels weet? Het is heerlijk! De gerechten zijn veel lichter dan ik dacht, met verse knapperige rauwkost, niet teveel zout en genoeg frisse accenten. Een aangename verrassing.

Met de verf nog in het haar en het stof nog in de neus, genieten we van de authentieke smaken. Van à la minute gemaakte rijstvelrolls met garnalen, varkensvlees en mjammie hoisin-pinda-saus. We vergeten onze spierpijn en lepelen slurpend een gigakom dampende Pho met noedels en rundvlees leeg.

De kruidigheid, de verschillende structuren, de warmte... oh én er is ook nog god-de-lijk huisgemaakt ijs van gezouten karamel met zwarte sesam. Na één hap stijg je zowat op. Van Vietnam naar de hemel, zeg maar.

Zelfs de rekening brengt ons niet meteen terug naar De Pijp. Opgefrist, opgeladen en opgetogen lopen wij naar buiten. We kunnen er weer tegenaan. Vietnam was precies wat we nodig hadden.

Wat? Pho 91
Waar? Albert Cuypstraat 91
Wanneer? Dinsdag tm zondag, vanaf 17.30 uur.
Wakosda? Een klein tentje met kleine prijsjes. Voorgerechten vanaf 4 euro.
Weetje: Oh, ik heb het op locatie even nagevraagd; pho spreek je uit als feuh. Kunnen we daar ook over ophouden.

Theater: De Huisvrouwenmonologen

'Het huishouden is net het leven; als je het aan de ene kant eindelijk op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje'.

De Huisvrouwmonologen is terug! In de herkenbare en humoristische voorstelling volgen we het leven van drie uitgesproken vrouwen.

De extravagante Elise (59), haar dochter Gijsje (28) met smetvrees en hun chaotische nichtje Saskia (41).

 

Ze bespreken elkaars leven, het huishouden en vragen zich af of de 'echte' huisvrouw wel bestaat? En wat is een huisvrouw dan eigenlijk? En waarom noemen we het tegenwoordig 'zorgmoeder' of 'thuisblijfmoeder' en niet gewoon 'huisvrouw'. Door verschillende gebeurtenissen worden ze gedwongen na te denken over wat ze willen met hun leven.

Ook voor mannen

Dit seizoen is De Huisvrouwmonologen te zien met een volledig nieuwe cast. Vorig seizoen is de voorstelling buitengewoon enthousiast ontvangen door pers en publiek. Enkele recensiequotes: 'hilarisch feest der herkenning', 'de vrouwen in de zaal lagen voortdurend dubbel en kirden het uit van plezier', 'ook leuk voor mannen'.

Info over tickets, speeldata en bestellen op ntk.nl

Het is volop festivalseizoen

Filmfestivals, kunstfestivals, dancefestivals waar je ook kunt eten en foodfestivals waar je ook kunt dansen. Allemaal leuk, maar de festivalwijn is vaak niet te drinken. Dames en heren, er gloort licht aan de festivalhorizon.

Het Bacchus wijnfestival is hier! Drie dagen lang wijn wijn wijn. Alléén maar wijn? Nee joh, dit is een wijnféstival. Dus kun je er in ultieme festivalsfeer natuurlijk ook massa's hapjes en dansjes doen. Voel je die zon doorkomen? Hallelujah!

 

Bacchus

Bacchus kennen we als god van de wijn, druivenoogst en gisting. Maar ook als god van de roes en van de dronkenschap. Hij trok met een stoet van dieren en bezeten vrouwfiguren rond, waarbij er beruchte drank-, dans- en seksfeesten (bacchanalen) gehouden werden.

In veel verhalen werd hun buitensporige gedrag als voorbeeld van de negatieve effecten van teveel alcohol gebruikt. Hmmm... lekker dan. Gelukkig bracht Bacchus niet alleen losbandigheid, hij leerde de mensen ook hoe ze druiven konden telen. Kijk en dáár zijn we dan wél weer heel erg blij mee!

Geen onbehoorlijke praktijken

Wat dan wel? Tien Amsterdamse wijnkoperijen. Welke? Komt ie; B.J. de Logie, Bolomey Wijnimport,
Chabrol Wines, De Wijnschuur, Henri Bloem, Okhuysen, Sprezzatura, Vindict Wine, Vleck wijnen en
Wijnkoperij de Hermitage. Die nemen allemaal 25 van hun fijnste wijnen mee. Dat betekent 250 verschillende wijnen uit alle windstreken. Nogmaals: hallelujah!

Leuk, dat drankgelag, maar je zei dat er ook gedanst kon worden? Klopt! Van funk en jazz tot dikke deephouse en progressieve electro. Jasper Wolff en The Spacegirls komen draaien, de Deeldeliers swingen de pan uit en
De Witte Snor serveert melk en speelt de blues als medicijn tegen de blues.
Check de volledige muzikale line-up hier.

Wijn-spijs-technisch valt er ook niets te klagen

Wat? Het Bacchus Wijnfestival

Waar? In het Amsterdamse Bos
Wanneer? 5,6 en 7 september
Wakosda? 12,50 euro. Bestel hier je ticket!

Bacchus Wijnfestival Amsterdamse Bos

Als festivalland nummer 1, heeft Nederland de hoogste standaard als het gaat om buitenfeestjes. Het Bacchus Wijnfestival combineert deze standaard met goede wijn en lekker eten.

Dankzij de samenwerking met tien bekende wijnkoperijen uit Amsterdam en omstreken staan er meer dan 250 wijnen in de hoofdrol.

Het festival vindt plaats op 5, 6 en 7 september in het Amsterdamse Bos.

 

Het beste van twee werelden

Lekkere wijn is stap één, maar dan wel met het onvervalste festivalgevoel. Live on stage staat daarom een eclectische mix van bands en DJ’s die rauwe blues tot ontspannen house en funky hip hop tot aan snerpende saxofoons ten gehore brengen.

In het wijnlokaal zijn er spannende verhalen over wijn te beleven en te horen. Mobiele keukens zorgen voor smaaksensaties die arm in arm gaan met de wijn en sommeliers maken iedereen bekend met de wereld van wijn en spijs voor de beginner tot aan de connaisseur.

Hoge standaard

De organisatie wil de Nederlandse festivalstandaard hoog houden door belangrijke aspecten extra goed aan te pakken. Zo drink je wijn uit een echt glas, is er geen kakofonie van geluidsbronnen, zijn er extra veel schone damestoiletten die je net als thuis kunt doorspoelen en kunnen de kinderen gewoon gratis mee.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar online, bij alle wijnkoperijen en bij Primera. De reguliere prijs is € 12,50. Een driedaags weekendticket kost € 25,-. Bij deze prijzen komt een fee behalve wanneer men kaarten koopt bij de wijnkoperijen. Aan de deur zijn er beperkt kaarten voor € 15,- verkrijgbaar.

Voor alle verdere info en de line up kun je terecht op bacchuswijnfestival.nl

Hup! De beentjes van de vloer!

Saturday Live is een festival voor jong en oud.
Op 6 september vanaf 14:00 uur start dit festival op het recreatiegebied Geestmerambacht,
Noord-Scharwoude.

De diverse optredens vinden plaats in de megatent. Het buitenterrein wordt ingericht als horecaplein.

Hier kun je van een afstandje ook heerlijk mee-genieten van de optredens.

 

Line up

Miss Montreal
Ilse DeLange
De Edwin Evers Band
Jeroen van der Boom
Glennis Grace
Gerard Joling
Wolter Kroes
Angela Groothuizen
Frans Duijts
Danny de Munk
DJ Sweet Le Freak
Radio Veronica DJ Tour

Festival info

 • Datum: Zaterdag 6 september.
 • Locatie (TomTom): Recreatiegebied Geestmerambacht, Klaregroetweg 1, Noord-Scharwoude. 
 • Parkeren: Parkeren op loop afstand van de entree. Parkeren kost € 10,- per auto. (volg de gele borden, Saturday Live P).
 • Kiss & Ride: Je kunt je laten afzetten, volg de borden Kiss & Ride.
 • Taxi: standplaats op loopafstand van het festivalterrein.
 • Trein: Alkmaar station Noord of Station Heerhugowaard, daarna 10 minuten met taxi.
 • Fiets: fietsenstalling op 1 minuut van het festivalterrein.
 • Horeca: Er is voldoende eten en drinken. Op het evenement kun je uitsluitend met munten betalen. Deze zijn te koop bij de muntenkassa’s op het terrein en kosten € 2,50 per stuk. Eigen horeca is niet toegestaan.
 • Openingstijden: van 14:00 uur tot 00:00 uur. Toegang tot uiterlijk 22:00 uur. Als je het evenemententerrein hebt verlaten, dat loopt tot de entreepoorten, krijg je niet opnieuw toegang tot het terrein.
 • Garderobe: Tegenover de ingang staan kluisjes die je kunt huren. Een kluisje kost € 6,- en € 5,- borg (deze krijg je retour wanneer je de sleutel weer inlevert). Je kunt met ongeveer 3 a 4 personen een kluisje delen.

Tickets

LET OP: schaf je tickets altijd aan via de officiële verkoopkanalen. Op internet is er ongekend aantal websites dat tickets aanbiedt tegen belachelijk hoge prijzen. Helaas kunnen wij hier als organisatie vooralsnog niets tegen ondernemen. Laat je niet oplichten! Bovendien loop je ook nog eens je de kans dat je valse tickets koopt.
Alle kaarten van het Saturday Live Festival zijn voorzien van een barcode die bij de entree wordt gescand,
de neppers worden er meteen uitgevist waarna je de toegang wordt ontzegd. Wees dus gewaarschuwd!

Grachtenfestival Amsterdam

Vrijdag 20 juni is de kaartverkoop voor de 17e editie van Grachtenfestival Amsterdam van start gegaan. Van 15 t/m 24 augustus zindert de hoofdstad van klassieke muziek en jazz, uitgevoerd door jong toptalent. Met 250 uitvoeringen op ruim 90, veelal bijzondere locaties presenteert Grachtenfestival Amsterdam met als thema Óndersteboven' een zeer gevarieerd programma, waarin klassieke muziek en jazz in al hun aspecten te horen zijn. 

 

Nieuwe locaties en verborgen parels

Ook dit jaar verrast Grachtenfestival Amsterdam met bijzondere locaties. Zo zijn er concerten in de (nog niet toegankelijke) fiets- en voetgangerstunnel onder station Amsterdam Centraal, maar ook in het Logegebouw van de vrijmetselaars en voormalige schuilkerken. De winnaar van de Vakjuryprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, accordeonist Vincent van Amsterdam, geeft een concert in metrostation Vijzelgracht van de toekomstige Noord/Zuidlijn.

Meesterlijk!

De Wintertuin van NH Grand Hotel Krasnapolsky, waarvan kenners zeggen de akoestiek minstens zo goed is als die van de Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw, is het decor voor de serie 'Meesterlijk!'. In deze reeks van vier concerten worden jonge meesters gekoppeld aan doorgewinterde meesters uit het vak. De serie wordt op maandag 18 augustus geopend met een concert van Judith van Wanroij (winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2010) en pianist Willem Brons.

Muziektheater

Met de nieuwste productie van Operafront, 'Così fan tutte' (in een bewerking van Lotte de Beer), een uitvoering van Bernsteins 'Candide' en 'Vom Fischer und seiner Frau' komt Grachtenfestival Amsterdam met een uitgebreid muziektheaterprogramma. 'Candide' wordt uitgevoerd door de Nederlandse Reisopera in een Nederlandse vertaling van Willem Wilmink. 'Vom Fischer und seiner Frau' wordt uitgevoerd in een nieuwe kamermuziekbewerking van dirigent Ivo Meinen.

Amsterdam World Jazz City 2014

Jazz is dit jaar nadrukkelijk aanwezig in de programmering van Grachtenfestival Amsterdam, vanwege Amsterdam World Jazz City 2014. Zo is jazzsensatie Windkracht 7 te horen en te zien tijdens het Singelgrachtconcert op woensdag 20 augustus. De huisband van de North Sea Jazz Club, The Fresh Cuts, treedt viermaal op met een jong talent in de serie '5* Jazz'. Jazzliefhebbers komen verder aan hun trekken met concerten van de Dutch Concert Big Band en de serie 'Late Night Classics meets…', waarbij jazz en klassiek ondersteboven worden gekeerd tot een uitstekend in het gehoor liggend geheel.

Op de website van het grachtenfestival kan je bekijken welke dag wie, waar speelt en online zijn er kaaten te bestellen via het concert overview

De Festivalkassa
Je kan ook ter plekke kaarten kopen via  de Festivalkassa in het Festivalcentrum Theater Bellevue, Leidsekade 90 Amsterdam.
Openingstijden:
vr 15 augustus: 15:00 - 22:00 uur
za 16 t/m za 23 augustus: 10:00 - 20:00 uur
zo 24 augustus: 10:00 - 16:00 uur
Je betaalt geen transactiekosten.

Filmpje impressie grachtenfestival 2013

 

Bron

Amsterdam Gay Pride 2014

Gay Pride Amsterdam is een van de beste en leukst bezochte events in de wereld. Vanuit overal ter wereld wordt dit evenement bezocht.

Dit jaar is het van 26 juli tot 3 augustus, met alle belangrijke gebeurtenissen die plaatsvinden op 1 tot 3 augustus. Dit jaar zullen onder andere een Marokkaanse, een Joodse en een Amerikaanse boot meevaren in de parade op zaterdag 2 augustus. Zorg ervoor dat je op tijd je hotel boekt via deze website!

Amsterdam heeft het hele weekend straatfeesten, de beste clubs pakken groots uit. Natuurlijk is de beroemde Gay Parade op zaterdag. Gay pride is een van de meest drukke weekenden van het jaar in Amsterdam.

De Gay Parade begint om 14:00 uur aan het begin van de Prinsengracht bij de haven Westerdok. Aan het eind van de Prinsengracht draait de parade linksaf de Amstel op en komt langs de beroemde witte Magere Brug en passeer je het Stadshuis, Muziektheater een recht te maken in de richting van het Oosterdok.

Deelnemen met een boot of op een boot
Je kunt je aanmelden om deel te nemen aan de Canal Parade via de website www.weareproud.nl

Alleen de 80 geselecteerde boten mogen meevaren in de parade. Andere boten kunnen aan de zijkanten (als er plek is) van de gracht liggen. je moet er vroeg bij zijn want de route sluit op een gegeven moment en kan je er niet meer bij met je boot.

Deelnemende boten en orde
Zodra de lijst van deelnemende boten is beschikbaar zullen we hier publiceren. Dit is meestal een paar dagen voor het evenement.

Bron

Gooische Vrouwen Golfdag

Glitter, glamour, golfen...

Op zondag 3 augustus van 11.00-17.00 uur, organiseren de Heemskerkse Golfclub, I"m Golf Events en Restaurant Grand Café de 19e voor het eerst de Gooische vrouwen golfdag! 

Geniet van deze luxe dag met een high tea, modeshow en vele Gooische kraampjes en activiteiten.

 

Heb je nog nooit gegolfd? Dan kun je je inschrijven voor de Gooische golfclinic en paradeer je over onze prachtige golfbanen. Zo is er:

 • Gooische Vrouwen Golfdag incl. 9 holes op de Par3 baan
 • Gooische Vrouwen Golfdag incl. een golfclinic van een 'pro'
 • Gooische Vrouwen Golfdag zonder golfen

Voor prijzen, tickets en info, ga naar de <a href="http://<a data-cke-saved-href=" http:="" imgolfevents.nl"="" target="New" "="" >imgolfevents.nl"="">website

FemNa40