Boek: Huis van herinneringen

Het bekende schrijversduo Nicci French
(Sean French en Nicci Gerrard) schrijven al jaren spannende thrillers.

Sinds 2003 schrijft Nicci Gerrard ook apart thrillers, zoals Nooit vergeten en Het weerzien.

Nu heeft hij Huis van herinneringen uitgebracht, een roman waarin hij het toch voor elkaar krijgt om wat onderhuidse spanning te verwerken.

 

Samenvatting

Eleanors kinderen vinden het de hoogste tijd dat hun halfblinde, vierennegentig jaar oude moeder naar een verzorgingshuis gaat. Eleanor stemt daarmee in, maar staat erop haar bezittingen zelf uit te zoeken, in plaats van die taak aan de familie over te laten. Ze heeft namelijk het een en ander te verbergen.

Nadat haar eerste poging om haar geheimen te vernietigen eindigen in een bijna fatale brand, draagt haar kleinzoon zijn vriend Peter voor om haar te helpen. Samen met Eleanor sorteert Peter geduldig alle oude brieven en foto's. Wanneer ze stuiten op een stapeltje liefdesbrieven wordt zijn nieuwsgierigheid gewekt.

Hij weet de oude dame zover te krijgen dat ze het grote geheim van haar leven met hem deelt. Terwijl Eleanor vertelt, komt het verleden weer tot leven: de oorlog, waarin een gepassioneerde maar onmogelijke liefde opbloeide die vele levens daarna bepaalde...

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40