Koninklijk Complot - Helderziende

Volgende week donderdag 19 februari zendt de BBC alsnog het eerste deel uit van de omstreden tweedelige documentaire ‘Reinventing the Royals’ over het Britse koningshuis.

Deze docu werd eerder in januari geschrapt. Er zou toen geen toestemming zijn gegeven om archiefbeelden van de royals uit te zenden.

 

De eerste aflevering richt zich in het bijzonder op prins Charles en de periode na het overlijden van prinses Diana. De prins zou direct erna een spindoctor hebben ingehuurd die hem kon helpen zijn imago op te vijzelen. Dit hele verhaal sluit opnieuw goed aan bij mijn thriller ‘Koninklijk Complot’.

Een reden te meer om mijn boek te gaan lezen. Opnieuw veel leesplezier. 

Liefs Linda Udo.

Helderziende - Hoofdstuk 18

Naast het verdriet om haar vader wordt Diana geconfronteerd met de aankondiging van de scheiding van haar zwager, prins Andrew en haar schoonzusje Sarah Ferguson. Fergie is binnen de koninklijke familie haar enige echte vriendin, ze is net als Diana een buitenstaander. Ze delen alles met elkaar en hebben altijd de grootste lol.

Fergie ligt onder vuur door haar non-conformistische houding en flamboyante stijl van kleden. Maar Diana bewondert haar schoonzus om haar rebelse geest. Ook prinses Anne, de zus van Charles, is een procedure gestart om van haar man Mark Phillips te scheiden.

Maar ondanks deze spraakmakende gebeurtenissen zijn opnieuw alle ogen gericht op de prins en prinses van Wales, die door Charles’ afwezigheid tijdens de begrafenis van graaf Spencer publiekelijk blijk hebben gegeven van onderlinge spanningen.

Op de achtergrond spelen ‘Mission Escape’ en de afronding van het boek over haar leven. Een publicatie die het hof waarschijnlijk op zijn grondvesten zal doen schudden en haar verstoorde relatie met Charles zal bevestigen.

Diana probeert grip op haar roerige leven krijgen door regelmatig haar runenstenen te raadplegen, maar die geven geen bevredigend antwoord op haar dilemma’s. Daarom besluit ze de hulp in te roepen van Rita Rogers, een helderziende uit de buurt van Chesterfield in Derbyshire. Rita geniet veel aanzien met haar paranormale gaven en is bekend bij de welgestelde families in Engeland. Het is Sarah die haar bij de prinses heeft aanbevolen.

Diana’s diepste wens is een prettig leven te kunnen leiden, met haar kinderen en een leuke man in een plezierige omgeving. Ze trekt de stoute schoenen aan en maakt in het geheim een afspraak. Ze wil beslist niet dat iemand er van afweet, alleen Sarah is op de hoogte. Diana realiseert zich maar al te goed dat, als de pers erachter komt, haar leven nog meer onder druk komt te staan.

Ze is nerveus als ze voor de eerste keer bij Rita thuis afspreekt. De woning is modern en gastvrij ingericht,
met achter het huis een goed onderhouden tuin met fleurige bloemen. Het huis heeft een prachtig uitzicht over Derbyshire, een graafschap in de Engelse regio East Midlands. De lucht in de kamer is zwaar van de wierook en etherische oliën en psychedelische muziek streelt haar trommelvliezen. De atmosfeer in de woning is rustig en ontspannen.

Ze nemen plaats aan een ronde tafel, waarop een stapel tarotkaarten ligt. Rita pakt de kaarten en schudt ze. ‘Het is belangrijk dat de kaarten met zorg en aandacht worden geschud. Ze neemt er dan ook de tijd voor. Dan legt ze de kaarten met de afbeelding naar beneden, waarbij ze er enkele terzijde schuift. Trek nu tien kaarten'.

Diana kiest er tien. De helderziende legt ze in de vorm van een Grieks kruis voor zich neer, waarna ze de kaarten met de klok mee één voor één omdraait. De kaart in het midden staat voor de prinses haar lot. Op die kaart staan een man en vrouw afgebeeld, hand in hand, terwijl er boven hen een geblinddoekte naakte cupido zweeft, klaar om een pijl af te schieten.

‘Deze kaart van de Geliefden toont de strijd tussen de geestelijke en de wereldse liefde', vertelt Rita.
‘Zij voorspelt een op handen zijnde test. U zult uzelf aan een zware beproeving onderwerpen. Ze draait de volgende kaart om. Deze ligt ondersteboven. Maar waar is de werkelijkheid? Ik ervaar iets van een heel groot mysterie, waar ik geen grip op kan krijgen'.

Rita kijkt haar vragend aan, Diana heeft het gevoel dat ze dwars door haar heen kijkt. Ze weet waar Rita op doelt, maar ze kan er niet op reageren. Ze wil heel graag over ‘Mission Escape’ praten, maar dat is onmogelijk. Door dat te doen zet ze haar eigen leven, maar ook dat van anderen, op het spel.

De helderziende geeft haar inzicht in haar werk en leven, maar niet over de te volgen koers. Diana moet zelf een weg kiezen en een beslissing nemen, zonder zich te laten leiden door de vervormende bril van de krantenartikelen die ze iedere dag doorneemt. Ook voorspelt Rita dat ze binnen zeven jaar met een buitenlander, of in ieder geval met iemand met veel buitenlands bloed, zal trouwen. En dat ze in het buitenland gaat wonen, ergens in een klein en rustig plaatsje waar niemand haar kent.

Ze luistert gehypnotiseerd naar de vrouw die tegenover haar zit. U moet alleen nog even geduld hebben, Hoogheid', zegt ze. ‘Momenteel staan de sterren minder gunstig om u in een nieuwe relatie te storten of uw zinnen te zetten op een rustig uitstapje. Dat is nu nog niet voor u weggelegd. Maar over een paar jaar, als u het spel goed speelt, daarmee bedoel ik het spel van het leven, krijgt u de dingen waar u nu zo hevig naar verlangt.

U zult voor uw vrijheid moeten vechten. Er komt in ieder geval nog drie jaar beroering en in die tijd kunt u niet hertrouwen. Die tijd brengt u nog in het paleis door. Maar daar gaat verandering in komen. Ik zie een enorm grote verandering. Maar ook een ongeluk in een tunnel. Dus wees vooral voorzichtig'.

Diana luistert aandachtig, haar toekomst ontvouwt zich en komt door de woorden van de helderziende tot leven. En mijn kinderen,’ vraagt Diana. ‘De jongens kunnen zich heel gelukkig prijzen met een moeder zoals u.
U geeft ze alles wat ze nodig hebben. Ze gaan een zware tijd tegemoet, maar samen met uw hulp en liefde, komen ze daar zeker uit.

Diana wil haar kinderen zo lang mogelijk koesteren om hen fundamentele waarden en overtuigingen bij te brengen die haar heel dierbaar zijn. Pas als de jongens er echt aan toe zijn, zal ze van het toneel verdwijnen.

Ze komt verfrist en geïnspireerd uit het gesprek met Rita, ze kan haar leven weer positief tegemoet zien.
Ze weet ook dat ze haar hoop niet meer op Charles hoeft te vestigen. Maar wie is de man met buitenlands bloed waar de helderziende over sprak? Zou ze Dodi bedoelen? Met hernieuwde energie en vol positieve gedachten keert ze terug naar Kensington Palace.

Wordt vervolgd...

Gerelateerde artikelen

FemNa40