Amy Adams is de ideale vriendin

Amy Adams is geboren in 1974 en binnen vijftien jaar uitgegroeid tot één van de bekroonde lievelingetjes van Hollywood.

Met haar prachtig lange haren, opvallend blauwe ogen en geweldige persoonlijkheid is ze dé ideale vriendin voor iedereen.

 

Haar glamoureuze verschijning viel op bij het grote publiek dankzij haar rol als prinses Giselle in Enchanted en na American Hustle kon niemand meer om haar heen.

Nu schittert Amy in de nieuwe film van Tim Burton: Big Eyes, nu te zien in de bioscoop. Een waargebeurd verhaal over één van de grootste kunstfraudes van de twintigste eeuw.

Gelukkig is Amy ondanks haar succes heerlijk normaal gebleven en hebben we 6 redenen voor je op een rijtje gezet waarom Amy jouw nieuwe Hollywood BFF zou moeten zijn!

Ze let niet zo op haar lijn

Amy staat ver van de stereotypische Hollywood actrice af die alleen maar bezig is met haar dieet en figuur. Samen met Amy kun je gerust die extra cupcake naar binnen werken zonder dat ze er gek van opkijkt.

'Sommige actrices of publieke personen zijn erg open over hun gedisciplineerde diëten en het is hun goed recht. Zelf zie ik het punt er niet zo van in. Ik zal niet een van die vrouwen zijn die wordt gefotografeerd in haar bikini en waarvan mensen vervolgens zeggen: ‘OMG, kijk naar Amy'! Ik bedoel, het zou OMG kunnen zijn, maar niet om de redenen die ik zou willen'.


Copyright: Getty Images

 

Ze zal je jouw succes gunnen

Voor haar rol in Big Eyes heeft ze een felbegeerde Golden Globe™ gewonnen voor Beste Actrice in een Comedy. Ondanks dat, Amy gunt anderen ook succes en daarom hoef je niet bang te zijn dat ze snel jaloers is op jouw faam en deze van je af wilt pakken.

Ze is namelijk ook erg blij voor andere actrices, terwijl ze weet dat ze eigenlijk competitief zou moeten zijn. 'Mensen moeten vaak om me lachen, ik ben tijdens castings altijd bezig om anderen voor te dragen voor de rol omdat ik graag kijk naar andere actrices in de rollen die ik zou willen spelen'. Wat is het toch een lieverd hè!


Copyright: Getty Images

 

Ze is de ideale filmpartner

Ondanks dat ze zelf in sterke topfilms te zien is, betekent dat niet dat ze alleen maar graag naar serieuze drama’s kijkt. Amy’s favoriete films zijn onder meer: Gone with the Wind, The Wizard of Oz, Vertigo,
The Shawshank Redemption en Paulie, de kinderfilm uit 1998 over een pratende papegaai die weer herenigd probeert te raken met een klein meisje.

'Het zijn al de keuzes die je kunt maken waarvan je weet dat ze goed klinken als je ze bespreekt met iemand en dan zijn er de films die je echt kijkt, soms wel zo’n honderd keer. Ik houd van Paulie'. Pak je de popcorn alvast?


Copyright: Getty Images

 

Ze is stijlvol

Met Amy als beste vriendin heb je altijd een paradepaardje naast je lopen en zit je nooit verlegen om de beste stijltips. Uiteraard mag je vast wel eens iets uit haar kledingkast lenen! Ze heeft al zo vaak over de rode loper gelopen dat haar kast uitpuilt met prachtige designer jurken.

Haar eigen stijl is vrij retro, ze omarmt haar vrouwelijkheid graag in mooie jurken die doen denken aan vervlogen tijden maar draagt ook af en toe een mooi gesneden broek. Kortom, keuze genoeg!


Copyright: Reuters

 

Ze is niet perfect

Je hoeft je bij Amy niet beter voor te doen dan je bent, dat doet ze zelf ook niet namelijk. Ze zegt zelf: 'Ik ben sowieso niet één van die vrouwen die het allemaal zo gemakkelijk laten lijken. Ik ben altijd laat en kijk, er zit guacamole op mijn tas'!

Ook heeft ze voordat ze bekend werd een tijdje bij Hooters gewerkt, een bekende Amerikaanse bar waar het draait om sexy serveersters in korte truitjes en broekjes. Toch heeft ze haar korte broekje snel aan de wilgen gehangen. 'Ik heb vrij snel geleerd dat bier en korte shorts niet goed samengaan'!


Copyright: Francois Duhamel / Annapurna Productions LLC

 

Carrièretips

Jullie zouden samen goede carrièretips kunnen uitwisselen, ze doet het natuurlijk al erg goed, maar ook Amy is wel eens onzeker. Ze heeft namelijk regisseur Tim Burton vrij out-of-character benaderd voor de rol van Margaret Keane in Big Eyes en vond contact opnemen met hem erg spannend.

Toch heeft ze hem een e-mail gestuurd waarin stond dat het haar wens was om betrokken te zijn bij het project. Met haar wilskracht heeft ze uiteindelijk de rol gekregen!


Copyright: Jason Merritt/Getty Images

Krijg je ook geen genoeg van Amy? Bewonder haar nu op het grote witte doek in de film Big Eyes waarin ze samen schittert met Oscar® winnaar Christoph Waltz (Django Unchained, Inglourious Bastards).

nl.waytoblue.com

Gerelateerde artikelen

Bioscoop: 3 Coers

Door:

Deze film draaide op het filmfestival van Venetië waar hij kans maakte op een Gouden Leeuw en is vanaf 6 november in de bioscoop.

Lees verder

FemNa40