Introductie Sara Bos

Het besluit om een erotische verhalen te schrijven, is eigenlijk gekomen door een oud collega, die altijd gefascineerd en soms met blozende wangen naar mijn ervaringen luisterde die ik had tijdens mijn single tijd, na m'n scheiding.

Veelvuldig riep ze dan tegen mij: ‘ga toch een keer een boek schrijven, je vertelt het zo leuk'!

 

Toen eenmaal ook mijn jongste dochter ging samenwonen met haar vriend, besloot ik om maar eens te gaan ontdekken of ik in het schrijven ook mijn eigen fantasie de loop kon laten gaan.

Een ding stond voor mij wel voorop, ik wilde het anders aanpakken dan de meeste schrijvers en daar bedoel ik mee dat als ik een erotisch boek lees, ik mij bij sommige schrijvers erger dat altijd ‘alle vleeswaren’ bij naam en toenaam genoemd worden en het dan voor mij vaak ‘plat’ eerder als afknapper dan erotisch overkomt.

Preuts ben ik allesbehalve, maar waarom moet seks altijd op zo een manier omschreven worden. Ik wil juist de zintuigen prikkelen, de eigen fantasie van de lezer stimuleren, in de erotische delen in het verhaal. Mijn eigen (date) ervaringen heb ik deels meegenomen in het verhaal, uiteraard geanonimiseerd.

Voordat ik jullie in mijn volgende blog meeneem naar het eerste stuk van mijn verhaal, wat overigens 'mannen met borsthaar' heet, even een tipje van de sluier van mijn date tijdperk.

Datingsite

Ik had mezelf, zoals zovelen, in laten schrijven bij een datingsite toen voor mij het moment was aangebroken dat ik weer open stond om leuke mannen te ontmoeten.

Eerlijk is eerlijk, je gaat eerst toch ook op het uiterlijk af, maar er bekroop mij een ‘keurslager’ gevoel en bij sommige foto’s kreeg ik het gevoel van 'tuurlijk man, die foto is minstens 20 jaar oud' en dan de profiel-omschrijvingen…

Of jij als vrouw maar blij mocht zijn als je meneer aan de haak kon slaan, want hij wilde wel met je kunnen pronken! Alsof vrouwen een etalagepop zijn of zo of moest ik ‘geil’ worden van zijn opsomming materiele bezittingen… zucht!… en om nou te zeggen dat hij een of andere onweerstaanbare hunk was? Eh nee dus.
Een man met duidelijk teveel ‘bla-die-bla’ gehalte.

Regelmatig kreeg ik ook reacties van mannen die wel 10 tot 15 jaar jonger waren. Sommige waren jummie aantrekkelijk en natuurlijk was mijn ego op dat moment mega gestreeld. Alleen val ik nu eenmaal op mannen die ‘rijper’ zijn.

Soms zeiden mijn dochters, als ze de reacties van de jongere mannen zagen en de jongen er heel leuk uit zag: ‘Mam je bent vrijgezel, wat kan jou het schelen, het is echt een lekker ding, wat let je'!

Mijn fantasie kon dan wel de vrije loop met me nemen, maar mijn gevoel gaf altijd aan dat ik mezelf zou verloochenen als ik een ‘toy boy’ zou nemen. Mijn reactie was dan ook altijd: 'dank je wel, maar nee dank je.
Ik ben ‘La Paay’ niet.'

Ik heb soms letterlijk krom van het lachen over het toetsenbord van mijn computer gezeten als ik sommige profielomschrijvingen van onze andere sekse las. Wat zijn veel mannen toch pretentieus en arrogant of moet ik eigenlijk zeggen onzeker... want zo vertaalde ik dat.

Natuurlijk zullen er ook genoeg vrouwen zijn die zich anders voordoen dan dat ze werkelijk zijn, maar dan ben je alleen maar jezelf voor de gek aan het houden toch? Ik ben van mening dat als je zelf niet oprecht en eerlijk bent, je daar een wisselwerking in krijgt. ‘What comes around goes around’, ofwel wie de bal kaatst, kan hem terugverwachten.

Toen kwam de ware

Ik heb wat dat betreft echt een bijzondere leuke tijd gehad in het hele date gebeuren en heb veel leuke en bijzondere mannen ontmoet, waarvan ik met sommige toch wel af en toe een hartstochtelijke ervaring heb gehad. En ineens kwam ik daar mijn huidige partner tegen, waar vanuit eerst een vriendschap nu iets heel moois is ontstaan.

Tip

Oja, voor de lezer die nog vol in het date circuit zit, wellicht nog een handige tip. Als je een date hebt en je voelt vrij snel ‘dit gaat ‘m echt niet worden, maar ik merk dat hij helemaal in zijn element is met mij… Hoe kom ik hier zo snel mogelijk vanaf? Zeg beleefd tegen hem: ‘ik merk dat ook bij jou de bekende ‘klik’ er niet is'. Dan houd je de eer aan jezelf en heb jij je date ook niet gekwetst met een botte afwijzing.

Mocht je willen reageren op de inhoud van de blog, dan kun je dat doen via
info@femna40.nl of via erota.sarabos@gmail.com

Tot de volgende keer!

Gerelateerde artikelen

BB: Bucket List en Bierbuiken (2)

Door:

Waar mijn vorige blog eigenlijk alleen maar over mijzelf ging (ook niet aardig), gaat deze blog over een paar waarnemingen die ik deed vanaf mijn luie ligstoel op de veranda van ons vakantiehuis aan het Garda meer.

Lees verder

FemNa40