Mode politie op TV en thuis

Kent u dat programma op TV, waarin onschuldige mensen op straat worden aangehouden en als het ware bekeurd worden omdat ze niet modieus genoeg gekleed zouden zijn.

 

Wat draag ik

Ik heb het 1x gezien (echt waar) en vond het helemaal niets. Waarschijnlijk omdat ik, als ik eerlijk ben , die Engelse dames tegen zou komen ook door hen ‘gearresteerd’ zou worden.
Een voordeel van niet meer kunnen werken is dat ik ’s ochtends wat minder lang voor de kast sta. In plaats van na te denken over welke kekke en toch nette kleding ik aan moet trekken, pak ik standaard mijn spijkerbroek, t-shirt, vestje en klaar is kees. Ik hoef me niet meer op te tutten voor een belangrijke vergadering of bila met mijn baas. Mijn nette kleding heb ik aan mijn nichtje geschonken, zij is net afgestudeerd en gaat als docent natuurkunde aan de slag. Als je voor een klas met pubers staat is het toch belangrijk om een beetje autoriteit uit te stralen en kleding kan daar bij helpen.

Daar heb ik dus geen last meer van, dat is dan toch het positieve van chronisch ziek zijn. Niet dat ik er slonzig bij loop, maar helemaal modieus, nee. Als het maar lekker zit.

Dochters weten het!

Nu heb ik een dochter van 11. Zij is, tot mijn verbazing, enorm mode gevoelig. Weet precies waar haar vriendinnen hun kleding kopen, wat hip is en wat niet en heeft bijna meer kleding in haar kast dan ik. Mijn dochter is wat minder gecharmeerd van mijn huidige kledingstijl. Nu ben ik al 45+ en dus bijna bejaard. Maar dat mag, in de ogen van mijn dochter, geen excuus zijn om me als een bejaarde te kleden.

Kritiek

Ik krijg dan ook zeer regelmatig kritiek om wat ik draag. Een jas die te saai is, een vestje dat een stomme kleur heeft, een spijkerbroek die niet ‘skinny’ is, laarzen die te lomp zijn etc. etc. En dan heb ik nog niet eens over die paar grijze haren die ik, helaas, al heb. Als we, voor haar, gaan winkelen, krijg ik gratis (maar niet vrijblijvend) mode advies. Ze sleept me naar het rek met de felgekleurde treggings, haalt er nog feller gekleurde colbertjes bij. Ze vind ook dat ik strakke, gestreepte shirtjes aan moet trekken.

Oke, als je maatje 38 hebt zal dit best cool staan, maar ik vind het voor mijn maat (zeg ik niet) niet meer zo cool staan. Als ik vrouwen zie met mijn maat in van die strakke kleding, vind ik dat, eerlijk gezegd, niet echt mooi staan. Maar goed, dat moet iedereen zelf weten. Het zal wel erg lekker zitten. Ik ben, persoonlijk, erg blij dat ik geen colbertjes meer aan hoef, dat was in mijn werkende leven.

Maar om een lang verhaal kort te maken. Ik heb geen Tv-programma met Engelse dames nodig om kritiek op mijn kleding te krijgen. Ik heb de mode politie al in huis en krijg die kritiek iedere dag gratis, inclusief advies. Mooi toch?

FemNa40