Songfestival

Ik hou er van, lach er maar om, maar ik hou ervan.

Als klein meisje mocht ik opblijven met kladblok op schoot en papiertje gescheurd uit de Troskompas waar alle nummers van de deelnemende landen opstonden en zat ik voor de tv met potlood en gum in de hand.

In de zelfgemaakte vakjes en schreef mijn punten.

 

Als er ook in die tijd aan mij gevraagd werd wat wil jij later worden, dan zei ik: de mevrouw van het songfestival die zegt pays bas, douze points, the Netherlands twelve points, gekleed in een mooie galajurk. Nu jaren later heb ik ook nog steeds de hoop dat we een keertje winnen. Afgelopen jaar met Anouk dacht ik dat ook echt, met haar 'Birds', maar helaas, ze werd wel een goede 9e.

Maar ja, wanneer kunnen wij nu eens een keer met onze vlaggetjes zwaaien. Is het eigenlijk niet al misgegaan op het moment dat de liedjes ook in het Engels mochten. Had het niet mooier geweest als ieder land in zijn eigen taal had gezongen. Het is tenslotte het Eurovisiesongfestival!

Neem Heddy Lester 1977 met 'De malle molen'. In de malle molen van het leven, draai je allemaal je eigen rondje mee, de molen draait ook zonder jou, je paard blijft nooit lang leeg, dus kom draai met de malle molen mee.... Geweldige tekst of moet er in de tekst het woord vrede zitten?

Denk aan Nicole, het meisje op het krukje met gitaar werd 1e en onze Ruth Jackott met 'Vrede' in 1993 toch mooi de 6e plek. Maar verder dan dit zijn wij de laatste jaren helaas niet gekomen. Iedereen kan wel zeggen ik heb niks met het songfestival, maar nog steeds zingen wij alles met volle borst mee als we in de kroeg staan.

Met Waterloo van ABBA of Puppet on a string en Kisses for me, save all your kisses for me... (en dan zwaaien met je handje bye bye baby bye bye).

Favoriet

Mijn favoriet en waarschijnlijk haakt nu iedereen af, is Johnny Logan met in 1980 What's another year en in 1987 Hold me know 2 keer de 1e plek behaald. Dit jaar gaat onze Ilse DeLange samen met Waylon als
The Common Linnets een nummer ten gehore brengen 'Calm after the storm'.

Het is een prachtig nummer, maar toch wel een beetje Saskia en Serge en dan 30 jaar later. Bij onze Ilse denk je toch meer aan knallen, je denkt meer aan So incredible, Miracle en Hurricane. Maar er zit een gedachte achter om het integer te houden en mazzelig zijn ze geloot achter Portugal, dat uitkomt met een heel gezellig vakantieliedje waar Jody Bernal en Belle Perez jaloers van zouden worden.

Op hoop van zegen en ik wens ze alle goeds, want we sturen wel net als vorig jaar 2 toppers van artiesten naar het songfestival. Hopelijk gaat mijn hartje van ding ding a dong en gaan we in ieder geval wel naar de finale!

Gerelateerde artikelen

Maxima en Lex in Amstelveen

Door:

Ieder jaar is het een feestje geweest op Koninginnedag in Amstelveen. Dit jaar is het anders, want nu komen hkh Maxima en zkh Willem Alexander een bezoek brengen aan het stadshart in Amstelveen.

Lees verder

FemNa40