Het is begonnen…

Het is begonnen; ik bedoel de overgang.
Mijn menstruatie was al een jaar onregelmatig, dat was wel lastig: ik kon me geestelijk niet kon voorbereiden op het maandelijkse dipje, een week voor de menstruatie.

Omdat ik zelf mijn ‘dipje’ niet kon plaatsen, hadden mijn medebewoners daar ook last van.

Nu was ik echt een tijdje niet ongesteld, m.a.w.:
ik ben officieel in de overgang. Een nieuwe fase.
Ik laat het wel over mij heenkomen.

Nieuwe levensfase & hormonen

Ook bij de jongste zorgen de hormonen voor een nieuwe fase in haar leven. De daarbij benodigde voorzorgsmaatregelen zijn al genomen. Met haar ga ik morgen lekker buiten de deur koffiedrinken, met iets lekkers erbij. Moeder en jongste; allebei in een andere levensfase. Dat moet gevierd worden. Ik heb manlief gewaarschuwd voor de rondvliegende hormonen, die hem vanaf nu door zijn vrouwelijke huisgenoten worden toegeworpen.

Ben benieuwd of hij straks in de penopauze komt. Dan wordt het helemaal gezellig in huize Bakker.
Gelukkig schijnen honden geen last te hebben van dit soort hormoonschommelingen, dan blijf onze hond gewoon onze hond. En de oudste, die blijft gelukkig gewoon zichzelf.

‘Er niet als een tiener uit willen zien’

Nu ik langzaam de 50 nader (niet doorvertellen) let mijn dochter meer dan ooit op mijn kledingstijl. Ik wilde af van mijn ‘ouderwetse kledingstijl’ en besloot om mijzelf een leuke skinny jeans, uit de uitverkoop weliswaar, kado te doen. Omdat ik niet meer werk, hoef ik me niet meer iedere dag in nette kantoorkleding te hullen. Dat wil niet zeggen dat ik er als een slons uitzie, maar de noodzaak om mijzelf iedere dag op te tutten is er niet meer.

Maar even terug naar die nieuwe broek. Toen ik deze trots aan mijn dochter showde, kreeg ik het volgende antwoord: ‘Mam, dit mag je nooit dragen. Skinny jeans oké, maar deze niet, deze is veel te hip! Je bent bijna bejaard, dan moet je er niet als een tiener uit willen zien’.

Heerlijk toch, altijd modeadvies op maat en een boost voor mijn zelfvertrouwen!

FemNa40