Moeder verwacht een cadeau!

Driekwart van de moeders verwacht een cadeau op Moederdag.

Ondanks dat moeders het liefst verrast worden op Moederdag, heeft twintig procent van de Nederlandse moeders wel eens zelf een Moederdagcadeau gekocht.

Misschien maar goed ook, want bijna een kwart van de Nederlanders blijkt Moederdag wel eens te zijn vergeten.

 

Dat blijkt uit een onderzoek naar Moederdagcadeaus van webwarenhuis fonq.nl dat onder 534 Nederlanders is uitgevoerd.

Moederdag wordt gevierd met cadeaus

Hoewel 23 procent van de ondervraagden aangeeft Moederdag wel eens te zijn vergeten, ziet het er dit jaar voor moeders rooskleurig uit. Bijna 85 procent geeft aan dit jaar van plan te zijn een Moederdagcadeau te kopen of te hebben gekocht. Dit is zelfs boven verwachting van de Nederlandse moeder; driekwart van de ondervraagde moeders verwacht dit jaar een cadeau te krijgen van haar kinderen op zondag 11 mei.

Moeders houden van verrassingen

Wat vervolgens cadeau wordt gedaan, laat qua originaliteit nog wat te wensen over. De meeste mensen geven hun moeder een bos bloemen cadeau (30%), terwijl slechts 18 procent van de moeders aangeeft het liefst bloemen cadeau te krijgen. Er wordt met name gehoopt op iets origineels, zoals een verrassing op die dag (42%). Onder moeders met thuiswonende kinderen is ook een zelfgemaakt cadeau gewild (37%).

Cadeaus duurder dan verwacht

Met een gemiddeld bedrag van €25,84 blijkt het Moederdagcadeau duurder dan wat moeders ervan verwachten. Moeders geven aan een bedrag van €19,43 gepast te vinden voor een cadeau op Moederdag. Dit is 33 procent lager dan wat uiteindelijk aan een Moederdagcadeau wordt uitgegeven.

De meeste moeders gaan ervan uit dat hun kinderen dit jaar het Moederdagcadeau kopen (59%), terwijl ruim een derde verwacht dat hun partner het Moederdagcadeau koopt. Een kleine 7 procent van de moeders is dit jaar zelf op pad gegaan om een Moederdagcadeau te kopen.

Bron: fonq.nl

FemNa40