Een vakantiehuis huren of kopen?

Er in de zomer lekker tussenuit naar Spanje, Frankrijk, Italië of Duitsland, maar niet elk jaar weer eindeloos willen zoeken naar dat ene perfecte vakantiehuisje?

Dan kun je natuurlijk ook een recreatiewoning kopen. . ‘Maar is dat niet heel lastig?’, denken veel mensen. Nee, want dit kan heel eenvoudig via Recreatiewoning.nl.

 

Je vindt hier veel vakantiewoningen die te koop of te huur zijn en kun je gemakkelijk bekijken wat voor jou de beste keuze is.

Voortraject

Na een jaar hard werken, is niets zo lekker als je koffer inpakken en met gezwinde spoed richting je vakantiebestemming vertrekken. Het voortraject kan soms echter behoorlijk stressvol zijn. Want zijn alle leuke vakantiehuizen vaak niet al maanden van te voren volgeboekt?

Niet vreemd dus dat steeds meer Nederlanders een recreatiehuis kopen. Zelfs tijdens de crisis steeg het aantal Nederlanders met een eigen vakantiehuis. Inmiddels hebben zo’n 250.000 landgenoten een eigen recreatiewoning. Volgens de  Rabobank is dit wel te verklaren: ‘Op dit moment staan veel huizen te koop, er is ruimte om over de prijs te onderhandelen en de hypotheekrente is erg laag.’

Maar een vakantiehuis kopen? Hoe pak je dat aan? Daar komt Recreatiewoning om de hoek kijken. Hier vind je niet alleen duizenden vakantiehuizen die te koop of te huur zijn, maar ook veel informatie over het kopen of huren van een tweede huis.

Voordelen van een recreatiewoning kopen

Ben je helemaal verliefd op een bepaald land of een specifieke regio waar je het liefst ieder jaar naartoe wilt?
En heb je jezelf er weleens op betrapt dat je tijdens je vakantie bij makelaarskantoren in de etalage staat te gluren? Dan is een recreatiewoning kopen misschien een goed idee.

Door een vakantiehuis te kopen en hierin te investeren is het goed mogelijk dat je er bij wederverkoop nog geld aan overhoudt. Maar in de tussentijd heb je wel een vakantiehuis dat helemaal van jou is, naar eigen smaak ingericht kan worden en dat altijd tot je beschikking staat. En niet alleen in de zomer!

Je vindt inmiddels ruim 1000 koopwoningen in diverse landen, zoals Portugal, Frankrijk en Italië.
Daarnaast vind je er allerlei handige informatie en goede tips over het kopen van een vakantiehuis.

Voordelen van een vakantiehuis huren

Lijkt het je heerlijk om je vakantie door te brengen in een geweldig huis of appartement in de heuvels van Toscane, de Provence of Algarve? Maar vind je het leuker om elk jaar een nieuwe vakantiebestemming te ontdekken? Dan is een vakantiehuis huren de beste optie. Je hebt dan bovendien niet de onzekerheid die bij het kopen van een recreatiewoning komt kijken, zoals de stijging of daling van de waarde.

Een mooi vakantiehuis huren kan ook: er staan inmiddels al 15.000 huurwoningen online. Het huuraanbod bestaat uit duizenden appartementen en vakantiehuizen van particulieren en verhuurorganisaties. Tevens kun je niet alleen een vakantiehuis huren in Nederland of Europa, maar op alle continenten.

Wat dacht je van een vakantiehuis huren op Bali of Curaçao? Door te huren heb je de keuze om de wereld te ontdekken, terwijl je heel comfortabel in een mooie recreatiewoning verblijft.

Keuzehulp en landeninformatie

Recreatiewoning.nl biedt veel meer dan een ruim aanbod aan vakantiehuizen om te huren of kopen.
De bezitters van een vakantiehuis adverteren om hun eigen woning te verhuren. Het bedrijf helpt geïnteresseerden ook op weg bij het kopen of huren van een recreatiewoning. Want wat zijn bijvoorbeeld de voor- en nadelen van een nieuwe hypotheek? En hoe zit het met de wetgeving in het land waar je een huis wilt kopen?

Er verschijnen wekelijks informatieve artikelen over allerlei vraagstukken omtrent het kopen van een vakantiehuis, geschreven door specialisten op het gebied van recreatief vastgoed. En wil je meer weten over het land waar je een vakantiehuis wilt huren of kopen? Geen probleem, want voor de meeste landen is er een uitgebreid landendossier.

Bron

FemNa40