Weg in eigen land: Noord-Holland

Deze week wordt de provincie Noord-Holland belicht.

Grootste stad in de provincie is Amsterdam en de hoofdstad is Haarlem. Gelegen aan de Noordzee, Zuiderzee en doorkruist door brede rivieren, was het dankzij de ligging al van oudsher een van de belangrijkste gebieden van ons land.

Haarlem en Amsterdam kennen ook nog veel mooie en oude grachtenpanden, die de rijkdom van weleer goed laten zien.
Niet voor niets is Amsterdam een van de meest geliefde attracties van ons land. De oude grachten staan zelfs op de wereld erfgoedlijst van Unesco.

Het tegenwoordige Noord-Holland is een mix van grote steden en lieflijke kleine dorpen. Hoewel een groot deel van de provincie bebouwd is, kom je ook hier nog steeds kleine dorpjes en hechte gemeenschappen tegen. De oude vissersdorpen bijvoorbeeld aan het IJsselmeer zoals Volendam en Marken, trekken nog ieder jaar veel toeristen vanwege hun authentieke karakter.

Helemaal boven in de provincie ligt ook nog het eiland Texel. De grootste van de vijf Waddeneilanden staat vooral bekend om zijn schapen en prachtige natuur. Noord-Holland is een leuke provincie om op uit te trekken. Er zijn onnoemelijk veel attracties en bezienswaardigheden.

Evenementen

Onderstaand een opsomming van enkele evenementen in de maand juni en juli: 

Kunst6daagse Heiloo: 25 juni t/m 30 juni. Tijdens de Kunst6daagse staat Heiloo helemaal in het teken van Kunst en Cultuur. Op meer dan 80 locaties tonen professionele- en amateurkunstenaars hun kunsten in beeldentuin, atelier of huiskamers, met poëzie en volop muziek. Diverse organisaties hebben een speciaal programma, zoals GGZ-NhN, Buk Buk en Tintoretto. Ook is er een kunstmarkt in het Trefpunt.

Vondelpark Openluchttheater: 2 juni t/m 25 augustus. Het Vondelpark Openluchttheater biedt een uitgebreid en gevarieerd zomerprogramma. Met klassieke muziek, dans, jeugdvoorstellingen, muziektheater, cabaret en verschillende andere soorten muziek. Ook voor lekker eten en drinken zit je hier goed. Het bijzondere gebouw Vondeling is het horecapaviljoen van het Vondelpark Openluchttheater. Al sinds de jaren '70 zijn alle voorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater gratis te bezoeken Meer informatie op de site van het openluchttheater.

Westfriese Waterweken: 25 juli t/m 25 augustus. Volop genieten in, aan en op het water van Westfriesland! Enkhuizen, Stede Broec, Medemblik, Koggenland en Hoorn staan van 25 juli t/m 25 augustus in het teken van de Westfriese Waterweken. Een uniek evenement, met deze steden en dorpen als podium en decor.
Een verrassende waterbeleving die volop kansen biedt om de streek en al haar producten te promoten. Een evenement voor jong en oud, in, aan en op het water. Drakenboot races, lekker aan de dijk, muziek, theater, wedstrijd palingroken, kindermiddag, reddingsboten, botenshows, rondvaarten en veel meer. Kijk op de site van waterweken.nl voor meer informatie.

 

FemNa40