Hoe vergroot je jouw sexappeal

Het is moeilijk te omschrijven en bijna niet te definiëren waarom je tot iemand aangetrokken bent, zelfs wanneer die persoon niet per se knap, slim of zelfs aardig is.

Maar hoewel sexappeal misschien een ongrijpbaar fenomeen is, betekent het niet dat het ook onbereikbaar is.

Onderstaand lees je hoe ook jij sexappeal kunt krijgen.

 

Blijf mysterieus

Laat de mensen maar raden! Vertel niet gelijk alles over jezelf. Mensen vinden het leuk om te puzzelen en zullen meer geïnteresseerd zijn in hoe je elkaar zit en wat je bezighoudt als ze nog niet gelijk alles weten.

 • Wijs elegant af. Als iemand je pusht om meer te vertellen, wimpel die persoon dan sluw en flirterig af: 'Als ik je dat vertel, moet ik je doden' is een klassieker, maar je kunt ook zeggen: 'Sorry, dat is vertrouwelijke informatie' of 'Alleen intimi mogen dat soort dingen weten'. Om je woorden nog een beetje extra kracht bij te zetten, kun je tegelijkertijd lief lachen of knipogen.
 • Ga niet voor het alledaagse. Als je praat over jezelf, houd het dan interessant. De alledaagse details van je dag zijn niet zo interessant als andere onderwerpen waarover te praten valt. Bedenk waarom jij zo uniek bent en probeer dat op een subtiele manier duidelijk te maken zonder al te veel bloot te geven.


Straal zelfvertrouwen uit

Straal uit dat je geen andere mensen nodig hebt om te bevestigen dat je knap bent. Dat weet je zelf allang.

 • Word niet zenuwachtig. Als je zenuwachtig doet, vinden potentiële partners je echt niet interessant. Als je in jezelf gelooft, geloven anderen ook in je.
 • Loop vol zelfvertrouwen. Sta rechtop, kin omhoog en loop vastberaden. Ook al voel je je misschien niet zo, je zult er onstuitbaar uitzien.
 • Kijk mensen in hun ogen. Kijk niet naar de grond of afwisselend wel en niet in de ogen van je gesprekspartner. Goed oogcontact duidt aan dat je zelfverzekerd bent en trekt andere mensen aan.
 • Wees een dappere flirt. Er zijn genoeg muurbloempjes in deze wereld, maar er zijn maar weinig zelfverzekerde vrouwen die lekker in hun vel zitten. Zorg dat jij eruit springt door zonder angst de eerste stap te zetten: begin met flirten, praat duidelijk en zelfverzekerd en laat de ander weten dat je interesse hebt. Je zult onweerstaanbaar zijn!


Houd je agenda vol

Besteed niet alleen maar tijd aan het verkrijgen van sexappeal of aan het bedenken wat anderen van je vinden, maar maak je leven interessant! Doe sociaal, besteed tijd aan je hobby’s en probeer nieuwe dingen uit. Jij wordt daar zelfverzekerder van en anderen zullen zich meer tot je aangetrokken voelen.

 • Geef mensen het idee dat je een heel druk leven hebt. Als iemand je mee uit vraagt, doe dan niet of je alle tijd hebt voor een date. Plan de date op een later moment dat je daar ‘tijd’ voor hebt (nog een voordeel: als je je date een paar dagen laat wachten, zal diegene er nog meer naar uitzien!).


Wees niet terughoudend

Een onderdeel van sexappeal is dat je uitstraalt dat je speciaal bent, dus verlaag je niet tot alledaags drama. Hieronder volgen een aantal tips om erboven te blijven staan:

 • Verlaag je niet tot roddeltante (helemaal als het over andere vrouwen gaat). Onthoud: jij staat boven dat alles.
 • Accepteer afwijzing. Als iemand geen interesse heeft, laat het dan zitten zonder ophef te maken. Dat is hun verlies en iedereen ziet hoe volwassen jij daarmee omgaat.
 • Niet iedereen zal je aantrekkelijk vinden of van mening zijn dat je sexappeal hebt. Het antwoord daarop is: 'Lekker belangrijk'! Blijf gewoon die aardige, fantastische en geweldige persoon die je bent en laat anderen lekker met hun eigen probleempjes worstelen.


Tips!

 • Wees verleidelijk! Raak de ander aan en flirt, maar ken je grenzen. Iedereen vindt een beetje geplaag leuk.
 • Misleid anderen niet. Mensen kunnen zich daardoor beledigd voelen en boos of verdrietig worden. Leer om iedereen liefdevol toe te laten in je leven, maar leer ook hoe je mensen waar je genoeg van hebt of waarvan je realiseert dat je ze niet in je leven wilt, af kunt wimpelen. Respecteer de persoon, maar respecteer ook je eigen grenzen en neem assertief en beleefd afscheid van mensen als je niet meer met ze om wilt gaan.
 • Doe niet net alsof iemand je niets kan schelen, want sommige mensen snappen dat niet.
 • Wees niet te eerlijk tegen je date. Als je vindt dat iets niet voldoet aan jouw normen, vertel dat dan beleefd en vol zelfvertrouwen.
 • Sta je mannetje en observeer. Als je ziet dat iemand naar je kijkt, loop er dan heen en begin een gesprek. Het best wat je kunt zeggen is: 'Hoi, ik ben (zeg je naam duidelijk en vol zelfvertrouwen). Hoe gaat het'? Wacht niet tot de ander eindelijk een keer naar je toekomt.
 • Begin altijd met flirten, maar als je verder gaat, dwing dan niemand tot dingen waar diegene nog niet klaar voor is, daar wordt de ander alleen maar kwetsbaarder van. Wees jezelf en heb zelfvertrouwen gedurende elke stap in de relatie.
 • Leg je hand op zijn/haar been. Geef complimenten over zijn/haar lichaam. Vrouwen voelen zich in het bijzonder graag knap.
 • Doe kleine dingen waardoor je zelfverzekerder wordt. Bijvoorbeeld een lekker luchtje opdoen of je benen scheren, kan er al voor zorgen dat je je zelfverzekerder voelt, omdat je je dan geen zorgen hoeft te maken of je wel lekker ruikt of dat hij je harige benen voelt. De kleinste problemen in het leven kunnen je al minder zelfverzekerd maken, dus pak die kleine dingen aan zodat je je geweldig voelt en er geweldig uitziet!

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40