Zonnecreme met SPF 50

Zo verleidelijk als de zon is, bescherm de huiddelen die met de zon in aanraking komen goed. De zon is nodig voor de huid, geeft je energie en een gezonden teint en uitstraling.

De zon maakt de huid weer een beetje dikker en geeft een goede bescherming in de zomer. En zoals met alles, is teveel zon niet goed voor de huid. Het huidverouderingsproces wordt versnelt en dat willen de meesten van ons niet! Mocht je wat langer in de zon willen, gebruik dan een goede zonnecrème.

 

SPF 50 creme

Voor het gezicht adviseer ik altijd een SPF 50. Deze geeft de hele dag door bescherming en zorgt voor een reductie van ontwikkeling van pigmentvlekken.

Een zonnecrème is geen vervanger van de dagelijkse verzorging! En een crème met een SPF zou ik niet willen adviseren als je gaat zonnen. Gebruik dan een verzorgende huidcrème en daarover een SPF 50. Dit omdat de SPF een allergische reactie kan veroorzaken op de huid.

Daarnaast is het vaak dat een ander werkzaam ingrediënt uit de crème gaat voor de SPF, dus een minder actief werkzame crème.

Voor het lichaam is de SPF erg afhankelijk van het huidtype. Je weet zelf heel goed of je gevoelig bent voor de zon of niet.
Een SPF is niets anders dan een verlenging van de tijd dat je in de zon kan zitten zonder te verbranden. Met een SPF 20 kan je 20 keer langer in de zon zijn zonder te verbranden. Daarnaast geeft een geleidelijke kleuring van de huid een mooie, diepe en egale kleur.

Nou, ik zeg, laat de zomer maar komen!

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40