Nou… dat had je veel eerder mogen doen!

Gargamel, weet je nog? Die van de Smurfen.

Met die enorme zware en donkere wenkbrauwen?

De slechterik?

 

Een eeuw geleden waren de Smurfen (die blauwe figuurtjes) heel populair op de televisie en werden er mini-poppetjes gemaakt voor in de letterbak. Let-ter-bak.

Ook zo'n woord wat een tikje prehistorisch aan kan doen. Al was er wel een 'revival' toen een aantal jaar terug de Smurfen opnieuw in de belangstelling kwamen.

Afijn, Gargamel dus. Typisch artikel denk je nu misschien?

Wenkbrauwen als Gargamel?

Want ik ga het dus hebben over wenkbrauwen. Je weet wel. Die dingen boven je ogen. Die tegenwoordig heel Nederland bijtekent, bijpoedert en bijwerkt. Ik heb blijkbaar onder een steen gezeten want ik deed dat nooit.

Sinds vorig jaar zomer gebruik ik overigens een wenkbrauwgel met een kleurtje. Dat dan weer wel. Goede tip van schoonmoeder. Want daardoor zag het er wel een stuk netter uit.

Wil jij schitteren in de Flair?

Ik heb van mijzelf best brede en (al zeg ik het zelf) mooie wenkbrauwen. Ik ben er in ieder geval altijd tevreden mee geweest. Zelf heb ik er nooit aan durven plukken. Totdat ik benaderd werd voor een reportage in de Flair alweer 12 jaar geleden. Met als onderwerp... juist ja... wenkbrauwen!

Ik moest eraan geloven, hoe spannend ik het ook vond. Het werd daadwerkelijk mooier. Ze hebben niet veel aan de vorm veranderd. Alleen overtollige haartjes weggehaald.

Nou, dat had je veel eerder mogen doen!

De reacties op mijn werk zeiden voldoende: 'Wat mooi! Je hebt veel meer een open blik gekregen. Dat had je veel eerder mogen doen (ai!)'. Needless to say dat ik na dat moment toch probeerde deze mooie vorm vast te houden.

Maar toen kwam er uiteindelijk een zwangerschap, een baby, een peuter en de tijd om mij bezig te houden met onder andere mijn wenkbrauwen vervloog.

Hi, ik ben Anastasia!

Totdat ik vorige maand naar de Proefparade: Beauty Collection 2016 ging en kennismaakte met het merk Anastasia. Het merk heeft sowieso altijd in mijn hoofd gezeten omdat ik bij mijn beautynichtjes vaak genoeg mooie reportages en tutorials heb gezien om je wenkbrauwen prachtig in shape te krijgen.

Ik durfde het zelf alleen niet aan. Bijtekenen, wenkbrauwpoeder, gel. Pfff, hoe moet je dat nu goed doen?Wow! Zo strak en mooi kan het dus worden als je de aanwijzingen opvolgt! (photo credits: Marguerita van Marstyle)

Rory selluf doen... of toch maar niet?

En toen was er ineens dit super product. Potlood en wenkbrauwborstel ineen. Een kind kan de was doen?
Dat dacht ik in ieder geval. Tijdens het event was het super vakkundig aangebracht. Al zittend op de stoel dacht ik: 'oh, dat kan ik ook. Dat doe ik even'.

Niets is minder waar. Mijn experiment een tijdje later (let op! zonder tutorial of uitleg) had als resultaat dat ik er verschrikkelijk uitzag. Ja, nu willen jullie graag een foto zien hè? Ik dacht het niet. Ik heb ze spontaan allemaal gewist. Gargamel versie 2016? Toch maar niet.

Afijn, na het zorgvuldig bekijken van deze hele handige video (2.26 min tot 3.29 min) - en het goed voorbereiden én grondig oefenen in plaats van direct zomaar rücksichtslos aan te brengen - heb ik mijn repertoire dusdanig aangepast dat het zelfs mij lukt om steeds behendiger te worden in het bijwerken van mijn wenkbrauwen. Inderdaad, door en met dit fijne product.


Werk jij jouw wenkbrauwen bij? En met welke producten?

Tot de volgende keer.
Rory Blokzijl

40envoorheteerstmoeder

Gerelateerde artikelen

Donshaartjes

Door:

Het is geen ramp om donshaartjes in je gezicht te hebben, maar zodra die haartjes ineens donkerder worden en beginnen op te vallen, is het natuurlijk een heel ander verhaal.

Lees verder

FemNa40