De Bergense Kunst10-daagse

Een primeur voor de Bergense Kunst10-daagse. Amara Hoeve aan de Oosterdijk 3 in Bergen ontpopt zich tijdens het evenement als een bruisende hotspot voor de liefhebbers van beeldende kunst, poëzie, food en muziek.

 

De kinderen kunnen zich heerlijk vermaken in het kids paradise met o.a. een springkussen en een voorleesbus. Voor de mannen is er een gezellige bar en live-muziek, zodat de dames eindelijk eens rustig op alle gemak van kunst, poëzie en heerlijk eten kunnen genieten.

De boerderij, Amara Hoeve, opent tijdens de Kunst10-daagse een pop-up restaurant. Een exclusieve chef-kok komt samen met leerlingkoks heerlijke bistrogerechten bereiden. Deze gerechten zijn allemaal gemaakt van streekproducten.

Muzikaal is er ook volop te beleven, zoals de Colombiaanse zanger Juan Noguera, die samen met zijn band de opening op zaterdagmiddag 17 oktober feestelijk afsluit. Van donderdag t/m zondag is er dance en deep house door DJ Lady Lago en jamsessies door de Woodlounge Band.

Op 18 en 24 oktober worden er poëzie-estafettes gehouden waar telkens zes dichters aan meedoen. Zo zal onder andere de Alkmaarse dichteres Alja Spaan optreden. Spaan heeft afgelopen jaar nog de tweede prijs gewonnen op de prestigieuze Turing gedichtenwedstrijd.

Uiteraard staat de kunst centraal. Zo zijn er van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 25 oktober honderden werken te bewonderen van zeventig internationale kunstenaars. Uit Europa, maar ook uit andere delen van de wereld, zoals Singapore en China.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een bijzondere samenwerking tussen Global Village en Bozar de l’Abattoir (uit België).

De veelal kleinere werken van de internationale kunstenaars worden aangevuld met middelgrote kunstwerken en grote buitenobjecten en installaties van vijftien bekende Bergense kunstenaars als: Gerard Moret,
Jerôme Bech, Giorgi Shengali.

Jeroen van Paassen, de man achter Global Village, is de samensteller van de expositie.

Veiling

Op zondag 25 oktober wordt er vanaf 14 uur een kunstveiling gehouden.

Amara Hoeve aan de Oosterdijk 3 is tijdens de Kunst10-daagse op werkdagen geopend van
12:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 12:00 tot 24:00 uur.

Op het erf is bovendien volop parkeergelegenheid. Voor meer informatie: Website


Joan Priego - Kapitalistisch zelfportret

Gerelateerde artikelen

FemNa40