Van manuscript naar boek (8) - Doorzettingsvermogen

Een boek schrijven is één, het aan de man/vrouw brengen is iets heel anders, zelfs als alles via een uitgever loopt. Die je trouwens eerst moet overtuigen van je schrijfkwaliteiten.

En er zijn uitgevers die je manuscript alleen in behandeling nemen met een deugdelijk marketingplan erbij. Ik moet derhalve reclame maken voor mezelf en voor mijn boek.

Ik moet laten weten dat ik een boek heb geschreven dat anderen beslist zouden moeten lezen. Dus.

 

Doorzettingsvermogen en durven vragen - Hoofdstuk 8

Inmiddels heb ik al een heel klein beetje verkoopervaring, maar ik ben nog niet die veelgelezen succesvolle, overal gevraagde, graag geziene en goed uitziende bestsellerauteur. Hoewel dat nogal eens van het toeval kan afhangen, mocht je dat willen. En van je doorzettingsvermogen.

J.K. Rowling is met Harry Potter eerst door meerdere uitgevers afgewezen. Maar ook dat heb ik tot nu toe niet bereikt, ik heb nog geen uitgever durven benaderen. Met mijn roman ga ik dat zeker doen. Is de bedoeling.

Hulpvraag

Oefening baart kunst. Zeggen ze. Mijn drie eerder zelf uitgegeven blogboekjes kan ik hier mooi voor gebruiken, in deze tijd met Sint en Kerst op komst. Oefenen voor het grote werk, mijn roman aan de man/vrouw brengen. Maar dat kan ik niet alleen.

Dus stap ik maar weer eens uit mijn comfortzone - heb er zelfs wakker van gelegen - en doe wat ik eigenlijk niet durf: ik vraag jullie om hulp. Bij dezen [diepe ademhaling]: Willen jullie mij helpen mijn boekjes in alle boekwinkels van Nederland en België te krijgen? Zodat ook onbekenden ze kunnen kopen? Pfff, dat is er uit, hèhè.

Winnen

O ja, hoe je dat kunt doen? Bestel één of meer van mijn boekjes bij de plaatselijke boekhandel. Dat is alles, niet meer en niet minder. In Assen, Emmen en Meppel liggen ze er al, nu de rest van Nederland nog. En België.
Ilona verzekerde mij ervan dat mijn boekjes, ook als je alle blogs al eens hebt gelezen, nog steeds leuk en zeer lezenswaardig zijn.

Natuurlijk doe ik iets terug: je kunt een gesigneerd exemplaar van dít boekje, mijn vierde dus, winnen. Mail mij een selfie met of een foto van het door jou gekochte boekje in of voor de boekhandel of zet het op mijn tijdlijn op Facebook of Twitter.

Onder de inzendingen verloot ik tot aan de Kerst wekelijks dat boekje, dat in mei 2015 uitkomt. In eigen beheer uitgegeven, dat dan weer wel.

Gerelateerde artikelen

Leren

Door:

Vraag mij waar ik goed in ben en ik benoem wat beter kan. Dáár ben ik namelijk goed in, in ramp-reflectie.

Lees verder

FemNa40