Wat is Sole?

Een klein stukje geschiedenis. De Kelten maakten een 'Sole' van zeezout en regenwater en dronken dit dagelijks.

Mits je het niet overdrijft is dit een volkomen veilig en uitgebalanceerd supplement ('s ochtends en
's avonds één glaasje van 250 ml).

Met een 'Sole' geef je je lichaam een evenwichtig menu van talloze mineralen en spoorelementen in een vloeibare vorm die het bloed herkent en direct in zich opneemt en transporteert naar de cellen.

Voor je cellen zijn dit zogeheten 'elektrolyten' die de elektromagnetische communicatie tussen je cellen verbeteren (de term 'elektrolyt' verwijst naar 'elektrisch licht'). Drink het 's ochtends op een nuchtere maag en geef zo de spijsvertering een natuurlijke oppepper.

 

De spijsvertering activeren

Ook al gebruik je Keltisch zeezout dagelijks, dan nog mag je in de ochtend een Sole (van Keltisch zeezout) nemen. Doordat je dit (het liefst op de nuchtere maag) drinkt, geef je jouw lichaam de opdracht om de spijsvertering te activeren. Het is als het ware een 'natuurlijke boost' aan mineralen.

We adviseren wel om maximaal twee glazen per dag te nemen, omdat het een erg rijk watertje is... mensen kunnen er zelfs klachten van krijgen in de vorm van ondermeer een buikgriepgevoel.
Vele voedingsdeskundigen herkennen dit als een vorm van ontgifting.

Zelf drinken we één glas in de ochtend. Wij gebruiken zelf ook Keltisch zeezout met het koken, maar ook in bad doen we Keltisch zeezout en we voelen er ons perfect bij.

De Sole zelf, dus de voorraad in de koelkast waar je dagelijks een theelepel van neemt, kun je weken goedhouden. Dit was bekend maar dit weten we ook uit eigen ervaring. Meestal verversen we het jampotje met de Sole eens in de vier tot zes weken.

Het glas met de oplossing van de Sole wat je hebt gemaakt, kun je wel beter direct opdrinken. Laat je het per ongeluk staan, maak dan gewoon een nieuw glas met verse Sole.

Op onze website staat het recept om sole te maken.

Gerelateerde artikelen

Brood! (2)

Door:

In de afgelopen twee weken heb ik in mijn keuken hard gewerkt en een aantal experimenten gedaan om (wat ik noem) het echte brood te krijgen. Hieronder mijn recepten.

Lees verder

FemNa40