Koninklijk Complot - Een nachtelijk gesprek

 

Een nachtelijk gesprek

In Londen is het stil als om drie uur ’s nachts bij Dodi de telefoon overgaat. Het is John Major, hij is zojuist door de prins gebeld en moet Dodi dringend spreken. Hij valt meteen met de deur in huis. ‘Charles wil dat u de druk zo snel mogelijk opvoert zodat Diana, het liefst vandaag nog, een beslissing neemt'.

‘Waarom belt de prins mij niet zelf en waarom komt hij hier nu vannacht mee,' reageert Dodi geprikkeld.
Hij weet dat de prins erg bedreven is in het manipuleren. ‘De prins is met andere zaken bezig. Daarnaast doet hij geen oog meer dicht door het hele gedoe met zijn vrouw. Hij ligt er hele nachten wakker van.

Het is maar goed ook dat hij u niet heeft gebeld, want hij heeft een pesthumeur. Sinds hij door de perikelen met de prinses zo onder druk is komen te staan, is hij niet meer te genieten. Hij wordt met de dag bozer en gefrustreerder. De prinses heeft hem nogal tegen de haren in gestreken'.

Major verandert van onderwerp. ‘We moeten het toch nog eens over de risico’s hebben die aan de opdracht kleven. Er is nog wel iets wat u moet weten voordat u ‘Mission Escape’ verder gaat uitvoeren'. Dodi spitst zijn oren als die van een jachthond. Major zwijgt lang genoeg om hem nieuwsgierig te maken.

‘U brengt ook uw eigen leven in gevaar. In groot gevaar zelfs. En dat allemaal om het Britse koningshuis te redden. U kunt niet voorzichtig genoeg zijn, meneer Fayed. Daarnaast mogen we nooit worden ontmaskerd'. Dodi voelt een koude rilling door zijn lichaam trekken.

‘Wat wil Major hiermee zeggen, vraagt hij zich af. Wil hij me waarschuwen of tegen me zeggen dat ik niet zo dom moet zijn'? Hij heeft het in een eerder gesprek ook al aangegeven. Ze ondernemen een gevaarlijke actie, dat beseft Dodi maar al te goed.

Hij is zich ten volle bewust van de gevaren die de bizarre missie met zich meebrengt, maar hij laat zich niet ontmoedigen en gaat niet op de opmerkingen van Major in. Ze praten nog even door over wat andere zaken.

‘Ons idee is als volgt: Diana is voorbestemd te sterven en opnieuw geboren te worden. Als ze is verdwenen, zeggen we dat de paparazzi haar hebben vermoord. Ze worden dan letterlijk in onze val gelokt', vervolgt Major op samenzweerderige toon.

Er verschijnt een glimlach op zijn gezicht, die Dodi door de telefoon niet kan waarnemen. ‘U en uw team moeten ‘Mission Escape’ tot een succes maken. Meer kunnen we niet vragen'. Met deze woorden sluit hij het gesprek af.

Dodi legt de telefoon weg en gaat weer naar bed. Het is niets voor Major om hem op dit tijdstip te bellen.
Dodi vraag zich af hoe hij de druk bij Diana kan opvoeren, maar eigenlijk vindt hij het nog steeds vooral een taak voor Charles zelf.

Wordt vervolgd...

Gerelateerde artikelen

Boek: Koninklijk Complot

Door:

'Kijk, dat is nu mijn leven. Alles is openbaar. Ik word gemanipuleerd door de paparazzi en de koninklijke familie. Geen moment voor mezelf. De wereld is compleet gehersenspoeld over wie ik ben.' (Diana Spencer).

Lees verder

FemNa40