Waar komen pijnboompitten vandaan?

Wat veel mensen niet weten is dat de pijnboompitjes in dennenappels zitten die groeien in een den, de pijnboom genaamd.

Er zijn heel veel soorten en 20 ervan worden gebruikt. Hieronder zie je een dennenappel waar ze inzitten en die ik gekocht heb in Duitsland in de supermarkt.

 

Pijnboompitjes zijn erg gezond en er zit onwijs veel mangaan, koper, fosfer, ijzer, magnesium, zink, vitamine E, B1, B2 en B3 in. Doordat er pinoleenzuur in zit, werkt het goed tegen hart en vaatziekten.

Rare smaak na het eten

Sommige mensen krijgen een rare smaak in de mond na het eten (soms een paar dagen erna pas) van de pijnboompitten. Alles wat je erna eet of drinkt smaakt bitter of metaalachtig. Het is niet ongezond die smaak maar wel vervelend en wordt veroorzaakt door een stofje triglyceriden. De smaak kan wel tot 5 dagen blijven hangen en echt een smaakstoornis geven.

De Chinese Pinus armandii.pijnboompitjes veroorzaken deze smaakstoornis, dus als je er last van hebt eet deze niet. Je hebt vast wel eens gezien dat er vollere en langwerpige soorten pijnboompitjes zijn. Laat die langwerpige staan want deze kunnen die je smaakstoornissen geven (let op soms worden ze gemengd).

Gerelateerde artikelen

Clafoutis met perziken

Door:

De ‘clafoutis aux cerise’ (de kersen met pitten alstublieft, zoals de traditie is…), is een klassieker uit de Franse keuken en relatief makkelijk te maken. Een heerlijk nagerecht, lauw geserveerd, in puntjes.

Lees verder

FemNa40