Gewoon een dag in een Bed & Breakfast

De dag begon goed in Bed & Breakfast Residence 102, gezellig gasten aan het ontbijt, waaronder een journalist van DE REISGIDS. Dit is het reisblad van de Consumentenbond. Deze journalist was hier om een weekendje Leiden te beschrijven en wilde graag overnachten in een B&B en hij kwam op aanraden van het Visitor Center Leiden bij ons terecht. Dat vonden we natuurlijk best spannend, de Consumentenbond is niet niks en normaal gesproken ook best streng.

Maar we waren er helemaal klaar voor en stonden vol verwachting bij de ontbijttafel te wachten op onze gasten, waaronder de journalist. De kamer vond hij de avond tevoren in ieder geval prachtig. We hadden hem de Van Gogh Suite gegeven.

De gasten genoten inmiddels van het uitgebreide ontbijt, toen de gasten uit het City Appartement naar boven kwamen stormen met de mededeling dat er iets niet in orde was in het appartement. Nog vol goede moed gingen we mee naar beneden, maar na een eerste blik in het appartement geworpen te hebben, begrepen we dat er iets ernstig mis was. De vloer stond blank, het stonk enorm en er kwamen vreemde geluiden uit het toilet en de badkamer. We hadden een echte verstopping van het riool en het stroomde over uit de wastafels!

Een geluk bij dit ongeluk was dat onze vaste sanitair (en riool) specialist al onderweg was, omdat hij deze ochtend een kraan in de garage zou komen aanleggen. Hij kon dus gelijk aan de slag toen hij aankwam met het ‘vuile’ werk. Kaplaarzen en handschoenen aan.

Ik ging terug naar de ontbijtgasten, maar af en toe kwam Fernando naar boven om verslag te doen van de overstroming en om bevindingen en vragen te stellen. Tegelijkertijd wilde de Poolse gast afrekenen met een creditcard, wat natuurlijk deze ochtend niet lukte en zat onze journalist nog heerlijk te genieten van zijn ontbijt. Op dat moment ging de bel en stonden de gasten op de stoep die om 12:00 uur aan zouden komen. Ze waren 2,5 uur te vroeg en hun kamer was nog niet schoongemaakt.

Volgens mij was Murphy (wet van Murphy) bij ons op bezoek. Uiteindelijk is alles goed gekomen:

  • De verstopping was binnen een uur opgelost en was veroorzaakt door allerhande ‘artikelen’ die men in het toilet gooit
  • De journalist had een fantastisch verblijf gehad en had genoten
  • De gasten die te vroeg kwamen hebben buiten op het bankje in het zonnetje genoten van het zicht op de gracht

 

Eind goed al goed!

FemNa40