Lieve Bach Bloesem remedies

Het grootste deel van mijn leven ben ik opgegroeid in Duitsland, in een groot landhuis met een gigantische tuin die volstond met fruitbomen.

Al heel jong was ik gebiologeerd door bloemen en planten. 

 

Ik experimenteerde met potjes, pannetjes en bloemetjes die ik vond in de weilanden om ons huis heen.
Zo maakte ik mijn eigen lekker geurende brouwseltjes.

Rond mijn achtste vroeg ik mijn vader of ik een 'eigen' stukje tuin mocht, waar ik vele jaren vol liefde kruiden, plantjes en bloemetjes kweekte.

Toen ik halverwege de 20 was, volgde ik een opleiding tot Bach Bloesem therapeute. Een prachtige therapie, gebaseerd op de geneeskundige kracht en werking van wilde bloemen en bloesems.

Uiteindelijk werk ik als Klassiek Homeopaat steeds minder met de Bach Bloesem remedies, omdat ik het gevoel heb dat ik met Klassieke Homeopathie net iets verder kan komen en dieper kan werken, maar toch blijven de Bach Bloesems een deel van mijn hart.

Ze staan ook vol trots alle 38 op de planken in mijn praktijk. Ik gebruik ze vooral bij kinderen wanneer ze even een klein steuntje in hun emotie nodig hebben.

En wat ben ik trots dat het nieuwe schooltje van mijn jongste dochter, altijd wanneer een kind valt of schikt,
een glas met een paar druppels Rescue Remedy klaar heeft staan als pleister op de ziel.

 

Bach druppels

De producten van Bach bieden onmiddellijk ontspanning en rust in stresssituaties.

Klik hier om het te kopen.


Bach Bloesem remedies en hun oorsprong

Bach Bloesem remedies zijn fantastisch om in huis te hebben en kunnen zeer goed helpen emoties te verzachten en stabiliseren. Hier een korte omschrijving.

De remedies zijn gemaakt van wilde bloemen en planten. Vernoemd naar de ontdekker, Edward Bach
(een bacterioloog). Toen hij ziek werd, ontdekte hij intuïtief wat voor geneeskrachtige eigenschappen planten bezaten en welke kwalen ze konden genezen.

Hij onderzocht dat de dauw die op de bloemen lag de helende kracht absorbeerde en hij begon deze dauw te verzamelen om het te verwerken als basis voor medicijnen.

Door toenemende vraag, waar de hoeveelheid dauw niet meer aan kon voldoen, begon hij de bloemen in bronwater te laten drijven, in de zon. Deze productiemethodie wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt in het Dr Edward Bach Centre in Oxfordshire.

Bach bloesems maken deel uit van een holistische behandeling, wat inhoudt dat de persoon als geheel wordt behandeld en niet slechts de (ziekte)symptomen. Bach was er stellig van overtuigd dat onze behoeftes en genezing al in de natuur aanwezig zijn. Een stelling en een geloof waar ik mijzelf absoluut in kan vinden.

Bij het kiezen van een remedie wordt er rekening gehouden met: De mentale en emotionele toestand,
de gewoontes, de aard, de persoonlijkheid èn de houding plus het typerende gedrag van de persoon.
Bij een Bach Bloesem behandeling worden niet meer dan 5 remedies tegenlijk gebruikt!

Hoe minder, hoe beter het werkt. De gekozen remedie kan worden gebruikt zolang de persoon deze nodig denkt te hebben. Daarnaast kan een Bach Bloesem behandeling, net zoals Homeopathie, gebruikt worden naast alle andere behandelingsvormen.

Relatie tussen homeopathie en Bach Bloesem remedies

Edward Bach kwam als bacterioloog te werken in het Royal London Homeopathic Hospital en raakte betrokken bij het onderzoek naar de relatie tussen bloedvergiftiging van het darmkanaal en chronische ziekten. Hij kon zeven verschillende groepen darmflora onderscheiden en bereidde er homeopathische nosoden (een extract van een allergeen/ziekteverwerkker) van.

De nosodes maakten het dramkanaal op een voorspoedige manier schoon. Toen deed Bach een belangrijke ontdekking; de zeven nosodes dienden niet vergeleken te worden met de van toepassing zijnde groep darmflora of ziekte, maar met de emotionele gesteldheid van de patient.

Alle patiënten die aan dezelfde emotionele problemen leden, reageerden op dezelfde nosodes, ongeacht welke ziekte ze hadden. Dit betekende dat Bach vooral de stemming van de patiënt hoefde vast te stellen om de juiste remedie voor te kunnen schrijven. De resultaten waren verbluffend accuraat.

De ontdekking van de 38 bloesems en de emotionele hoofdgroepen
 

Bach ontdekte 38 bloemen, deze 38 bloemremedies werden onderverdeeld in 7 emotionele hoofdgroepen:

Angst, onzekerheid, onvoldoende interesse voor huidige omstandigheden, eenzaamheid, overgevoeligheid voor invloeden en denkbeelden, moedeloosheid en wanhoop en overberzorgdheid voor het welzijn van anderen.

Per hoofdgroep vond Bach steeds een aantal bloesems met ieder hun specifieke eigenschap en werking.

Groep 1    Angst: Rock Rose, Mimulus, Cherry Plum, Aspen en Red Chestnut
Groep 2    Onzekerheid: Cerato, Scleranthus, Gentian, Grorse, Hornbeam en Wild Oat
Groep 3    Onvoldoende interesse voor huidige omstandigheden: Clematis, Honeysuckle,
   Wild Rose, Olive, White Chestnut, Mustard en Chestnut Bud
Groep 4    Eenzaamheid: Water Violet, Impatiens, Heather
Groep 5    Overgevoeligheid voor invloeden en denkbeelden: Agrimony, Centaury, Walnut en Holly
Groep 6    Moedeloosheid en wanhoop: Larch, Pine, Elm, Sweet Chestnut, Star of Bethlehem,
   Willow, Oak en Crab Apple
Groep 7    Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen: Chicory, Vervain, Vinie, Beech en
   Rock Water


Wil je meer weten over Bach Bloesems? Neem dan gerust contact met mij op.

artemis-homeopathie.nl

FemNa40