Ik ben Joyce Visser-Verduijn. Sinds mijn 15e jaar werkzaam in het kappersvak. Ik heb eerst de opleiding dameskapster gedaan en daarna de opleiding herenkapster. Samen met mijn man heb ik een eigen zaak op de Plantage Middenlaan in Amsterdam.
Ik heb altijd de behoefte gevoeld om mijn vak te verdiepen. Dus heb ik de opleiding schoonheidsspecialiste gedaan, maar kwam er na het afronden van de studie achter dat ik niet in de wieg gelegd ben voor het geven van schoonheidsbehandelingen.


Begin jaren ‘90 kwamen de Hairextensions in Nederland. Voor mij een schot in de roos, ik bloeide helemaal op, zo leuk vond ik het. Ik heb het mijn specialisatie gemaakt.
Via de hairextensions kwamen als vanzelf ook haarstukjes en pruiken op mijn pad. Sinds vorig jaar heb ik mijn keurmerk voor haarwerken en kunnen vrouwen die een pruik nodig hebben bij mij een pruik uitkiezen die door de zorgverzekeraar vergoed wordt.


Geleidelijk aan komen er ook steeds meer mensen met huidproblemen in de zaak. Haaruitval, en psoriasis zijn klachten waar mensen echt onder gebukt gaan. Toen ik 3 jaar geleden in aanraking kwam met de (part-time) HBO opleiding
Derma Therapeute heb ik me ingeschreven. Het is een zware opleiding, die ik januari 2015 afrond. Nu kan ik huidproblemen zowel uitwendig als inwendig, door voedingsadvies, behandelen.


Het leuke vind ik dat in het kappersvak eeuwen geleden kleine medische behandelingen verricht werden zoals aderlaten, kiezen trekken etc. Door mijn opleiding is die cirkel nu weer rond.


Door de jaren heen ben ik lid geweest van verschillende netwerken voor vrouwelijke ondernemers. Dat is inspirerend, leerzaam en geeft veel energie. Ook zijn daar mooie vriendschappen uit ontstaan.


Met FemNa40 hoop ik daar ook op. De unieke vrouwelijke kijk op de wereld, wil ik graag delen.