Ik ben 51 jaar, moeder van twee volwassen kinderen en al 27 jaar getrouwd met mijn man. Nadat de kinderen uitvlogen voor hun studie vond ik het tijd voor een nieuwe stap in mijn leven en ben ik voor de tweede keer gaan studeren. Na jaren ervaring in het bedrijfsleven als financieel deskundige ben ik in 2010 gestart met de sociale studie Pedagogiek waarvan ik mijn Master in oktober 2014 heb afgerond.


Aansluitend heb ik een specialisatie gedaan bij het Expertise Centrum Kind en Scheiding en volg ik de opleiding tot familie mediator. Juist de combinatie van mijn financiële, fiscaal-juridische en pedagogische expertise en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven heeft de basis gevormd voor mijn nieuwe praktijk db-Mediation. In mijn praktijk begeleid ik scheidende partners met zowel de zakelijke- als de emotionele aspecten van de scheidingsachtbaan.


Wanneer er kinderen betrokken zijn bij een scheiding staan zij centraal in het scheidingsproces. Naast het Mediation traject van de ouders kan ik als Pedagoog en KIES-coach de betrokken kinderen ondersteunen, coachen én een stem geven in het scheidingsproces. De ondersteuning is gericht op de psychosociale en praktische problemen als gevolg van een scheiding.


De begeleidingsmethodiek die in de praktijk wordt toepast is erkent door het Nederlands Jeugd Instituut, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en heeft in 2013 de parel van ZonMw uitgereikt gekregen. Samen met de kinderen en hun ouders wil ik de gewenste toekomst in beeld brengen en de ongewenste huidige situatie van een afstand gaan bekijken zodat zij gezamenlijk een nieuwe toekomst met vertrouwen tegemoet kunt gaan.


http://www.db-mediation.nl