Binnen de structuur is ze op zoek naar vrijheid en in de vrijheid heeft ze graag een beetje structuur.
Observeren deed ze altijd al en de afgelopen jaren is ze begonnen haar gedachten om te zetten in geschreven tekst. Yoga helpt bij de inspiratie en lesgeven is een manier om het met zoveel mogelijk mensen te delen.


Filosoferen en vraagtekens zetten, heeft regelmatig geleid tot inzichten bij haar lezers en gesprekspartners. Zaadjes planten om anders te kijken, gaat vanzelf en kan ze onmogelijk onderdrukken. Dat dit proces na je veertigste pas helemaal opbloeit, zal de lezers van FemNa40 niet verrassen.


Haar ervaringen o.a. als gezicht van de verschillende internationale hospitality gerelateerde bedrijven, hebben haar geleerd je overal thuis te voelen. Dat er veel verschillende benaderingen zijn, niets zwart-wit is en begrip geen zwaktebod.


Ze is het gelukkigst in een inspirerende omgeving waar respect voor elkaar en uitdaging hand in hand kunnen gaan. Ze kan wel eens dromerig overkomen in haar wereldbeeld maar haar praktische kant houdt de boel in perspectief. Ze houdt van duidelijkheid. Eenvoud. Maar wel mooi en divers.


Gezondheid is nodig om voor jezelf te kunnen zorgen en de mensen van wie je houdt. Je best doen om het te behouden, vindt ze de meest basale vorm van zelfrespect en verantwoordelijkheid.


Marina is in Amsterdam geboren (1967) maar is opgegroeid in Spanje met een onderbreking voor haar studie Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft ze haar leven in Spanje verder opgebouwd met haar partner Paul en hun twee kinderen Tessa en Sebastian.
Sinds 2011 woont ze weer met haar gezin in Nederland, deze keer in Noord Brabant want daar brandt nog licht.


Alhoewel haar onderwerpen variëren, hebben ze allemaal een centraal thema: de zoektocht naar inzicht om symptoom bestrijding om te zetten naar structurele oplossingen. Met alles, overal en iedereen. Soms als dubbele bodem van een onschuldig verhaaltje, vaak als ‘wake up call’ maar altijd met respect, begrip en een knipoog.


Marina heeft een eigen site met columns, een yoga site met inspirerende teksten. Tevens heeft ze een Engelse site http://www.growingyourname.com voor creatieve ondernemers.


Verder schrijft ze voor: Global women Leadership over wat voor soort leiderschap we nodig hebben om creatieve oplossingen te vinden voor huidige problematiek en zit ze in de bloggerspool van de ASN Bank Voor de Wereld van Morgen.


Marina is gast blogger voor de Stichting Stad van Morgen - Eindhoven en Blog Society van de Telegraaf. Op dit moment is zij bezig met haar eerste boek dat begin 2016 uitkomt.

http://www.marinadenboer.nl
http://www.joyga-yoga.com
Mob: 06 54693191