Ik ben kinesiologische voedings-therapeut en auteur van 6 boeken.


1) Koud? Eet je warm! (2009)
2) Een gezonde eter voelt zich beter (2011)
3) Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start(alleen verkrijgbaar in mijn praktijk of te bestellen via vetvrij.com)
4) Een gezonde eter in de eerlijke keuken, koken met Irene (2012)
5) Voor een gezonde en vitale huid (2013)
6) Zo bakt Nederland (2013)


Voeding en gezondheid is een echte passie van me geworden en ik studeer dan ook al vanaf 1998 onophoudelijk hierin. Alles wat met voeding en het menselijk lichaam te maken heeft boeit me enorm en ik wil er graag alles over weten. Honderden studieboeken heb ik versleten, een studie gedaan in de Chinese geneeskunst en de opleiding tot voedingstherapeut en kinesioloog. Verder heb ik (auto)kinesiologisch leren testen. Bovendien ben ik er achter gekomen dat iedereen uniek is en een voedingspatroon afgestemd op je lichaam het beste werkt.


Ik ben getrouwd met mijn lieve man Stef en al bij hem sinds ik 15 jaar ben. We hebben samen twee kinderen Stephanie (1997) en Jasper (2001). Stephanie is de fotograaf van de foto’s in al mijn boeken. Mijn man is eigenaar van een bouwmarkt Formido Sittard. We wonen in een heerlijk huis aan de rand van Sittard met een prachtig natuurgebied op loopafstand waar ik veel te vinden ben met onze hond Fleurtje. Mijn praktijk heb ik achter het huis waardoor ik werken, schrijven en het gezinsleven perfect kan combineren.


http://www.persoonlijke-voeding.nl.

Last van huidproblemen?

Door:

Wanneer je huidklachten hebt, is dat ontzettend vervelend. Er zijn veel verschillende soorten huidaandoeningen die door heel veel verschillende oorzaken ontstaan. Dat maakt het ook zo moeilijk om er weer vanaf te komen.

Lees verder

Zoutwatergroente

Door:

Zeewier is een verzamelnaam voor zeeplanten. Er zijn verschillende kleuren zeewier en de kleur die het heeft, hangt af van de diepte waar het wier zich bevindt.

Lees verder

Kweekvis of zeevis?

Door:

Waar kies je voor? Let op als je vis eet waar het vandaan komt. Ook als je vis bij de visboer of op de markt in de kraam koopt, wil dat niet zeggen dat het ook werkelijk uit de zee komt. Dus check het altijd even!

Lees verder

Spijsverteringsproblemen

Door:

Wanneer we eten, gaat het lichaam ermee aan de slag. Je eet, het lichaam verteerd, het lichaam neemt voedingsstoffen op en afval wordt verwijderd. Simpel gezegd is dat wat er gebeurt elke dag opnieuw.

Lees verder

Winterdip in aantocht?

Door:

Krijg jij last elk jaar van een winterdip? De dagen worden korter en donkerder en hetaantal mensen met gezondheidsklachten als het gevolg van te weinig licht toe. Dan zijn er twee dingen die je kunt doen.

Lees verder

Eet wat bij je past

Door:

De milt bepaalt hoeveel energie er is voor de warmtehuishouding, de spijsvertering, je algemeen energie. Dit en nog veel meer, met bijna 70 recepten, kun je vinden in mijn nieuwe boek.

Lees verder

De verbazing van de dag

Door:

Vandaag was ik met Stephanie in het ziekenhuis voor haar knieën. We gingen even de supermarkt van het ziekenhuis binnen . Zegt Stephanie: 'Mama moet je eens kijken hoeveel troep ze verkopen'.

Lees verder

Autisme, ADHD en voeding

Door:

Er is wel degelijk een relatie tussen autisme, ADHD en voeding. Helaas wordt dat vaak nog niet herkend of mee gewerkt. Gelukkig zien we dat steeds meer mensen die ervan bewust worden dat voeding een goed effect heeft.

Lees verder

Zeekraalschotel

Door:

Ik heb weer een heerlijk recept gemaakt voor 2 personen (kost tussen de 3 en 4 euro p.p). Het is glutenvrij, graanvrij, melkvrij, suikervrij, veganistisch en zooivrij. Gemakkelijk klaar te maken en heerlijk gezond.

Lees verder

Pompoenpittenpasta

Door:

Deze pompoenpittenpasta voor op bijvoorbeeld (essen)brood of crackers is niet alleen heel lekker maar echt mega gezond. Het is in een handomdraai te maken en in de koelkast een paar weken houdbaar.

Lees verder

Groentebrood

Door:

Irene heeft een heerlijk recept voor een groentebrood gemaakt, door het tarwemeel te vervangen door een boekweit- en kikkererwtenmeel.

Lees verder

Lekkere appelbeignets

Door:

We kunnen ons weer tegoed doen aan de appelbeignets, de lekkere tegenhanger van de oliebol.. Om deze te maken heb ik voor 2 verschillende manieren gekozen: voor de bewuste en de gezonde eter.

Lees verder

Kerstkoekjes

Door:

Koekjes zijn altijd lekker, daarom mogen ze tijdens de kerstdagen niet ontbreken. Irene Lelieveld heeft 2 recepten van kerstkoekjes om deze op een bewuste of gezonde manier klaar te maken.

Lees verder

Cupcakes maken

Door:

ACTIE: 'Zo bakt Nederland', uitgegeven door Uitgeverij Elmar BV, verloot 2 exemplaren van het boek onder de lezeressen. Wil je hiervoor in aanmerking komen, stuur dan je naam en adresgegevens naar: info@femna40.nl

Lees verder

Voeding, de weg naar gezondheid

Door:

De titel van dit artikel laat zien waar mijn leven om draait en de weg die ik samen met mijn kind heb bewandeld. Ik ben Irene Lelieveld, (auto) kinesiologische voedingstherapeut en auteur van 6 boeken.

Lees verder