‘De Ontsnapping’

Het is geen moeten maar willen!

Het is nu bijna een jaar geleden dat
The Men’s Company werd gebeld door de producent van de film 'De Ontsnapping' die zojuist in ons land première is gegaan.

Nu worden we regelmatig benaderd door allerlei media omdat TV en geschreven artikelen er bij de kijkers en lezers ingaan als koek.

 

Maar dit keer ging het om iets anders. Of ons High Class Gigolo bureau The Men's Compagnie advies wilde geven over hoe een High Class Gigolo zich gedraagt.

Want Edwin Jonker speelt in de film dus een dure gigolo die Isa Hoes laat 'ontsnappen' aan haar dagelijkse sleur. En niemand in de fimcrew, inclusief Edwin Jonker, had daar natuurlijk een goed beeld van.

Uiteraard wilden we dat doen, leuke opdracht. We hebben zeer informatieve gesprekken gehad met o.a. regisseuse Ineke Houtman en acteur Edwin Jonker. Edwin wilde het zelfs ook nog een keer op mail ontvangen, want hij vond dat zijn rol wel realistisch moest zijn.

En inderdaad, die gesprekken bleken hard nodig want zij hadden geen benul van het dagelijkse leven en gedrag van een echte gigolo. Maar ja, wie wel?

Help, mijn image!

Whatever, de film is er en iedereen mag zelf gaan kijken. Edwin heeft zijn best gedaan, al vrezen we dat het stigma dat aan 'de gigolo' hangt er niet echt door ontkracht wordt (sorry Edwin). Daar hebben de genodigden op de filmpremiere wel voor gezorgd!

De vele mooi opgetutte BN-dames hadden namelijk al heel snel hun oordeel klaar in de interviews:
'Ik een gigolo bestellen...? Ga weg joh... pfff nee dat heb ik echt niet nodig'!

Nee zeg, stel je voor dat een BN-er op de rode loper gaat vertellen dat ze er regelmatig een inhuurt... dat zou niet echt pr-handig zijn, zullen we maar zeggen. Maar wij klappen uiteraard niet uit de school. Discretie is heilig, daar leven we van.

Is ze zo lelijk dan?

Maar toch. Deze BN-ers lieten in hun interviews ter gelegenheid van de première - al dan niet bewust - wel weer het standaard geluid horen. En dat kriebelt bij ons, want de realiteit is anders.

Vraag op straat een wildvreemde vrouw of ze weleens overweegt om een gigolo in te huren. Wedden dat ze met dezelfde reactie komt? 'Nee hoor, haha, dat heb ik niet NODIG'.

Nu zit hier natuurlijk een raar statistisch dingetje aan vast, want ons bureau bestaat al meer dan 6 jaar en wij leven toch echt niet van de wind. Dat is één. We hebben het dan over 'het taboe' maar daarover later meer.

Nee, het gaat ons nu even om dat woordje NODIG. Dat suggereert immers dat een vrouw die een gigolo inhuurt dat moet doen omdat ze geen andere mogelijkheid heeft. Alsof ze desperate is en niet gewoon een vent kan krijgen!

Goh, nee, met zo’n vrouw is dan vast een steekje los. Of ze is heel lelijk ofzo. Tja... dat is het beeld vaak.

Aan jezelf denken

Feit: vrouwen huren om zeer uiteenlopende redenen een gigolo in. Er zijn vrouwen die hun huwelijk niet op het spel willen zetten en dus niet zomaar vreemd willen gaan. Of vrouwen die hun eigen seksualiteit willen
(her)ontdekken, bijvoorbeeld na een traumatische ervaring in het verleden zoals incest of verkrachting.

Of vrouwen die onverwachts weduwe zijn geworden en nog niet klaar zijn voor nieuwe emotionele bindingen. Heftige persoonlijke dingen dus, waar we vanzelfsprekend zeer zorgvuldig mee omgaan. En niet geschikt voor media.

Echter, de meerderheid van onze vrouwelijke klanten wil gewoon eens een keer plezier met een echte topper. Met een man dus die er heel goed uitziet, die gewoon heel leuk is en ook goed presteert, een man die haar centraal zet en niet zichzelf en vooral een man die begrijpt hoe een vrouw in elkaar zit.

Iemand die echte aandacht en intimiteit biedt en die niet blijft plakken of haar telefoonnummer wil,
maar gewoon weer vertrekt!

Niet moeten maar willen!

Die vrouwen, onze klanten dus, dat zijn vaak zelf mooie, aantrekkeljjke vrouwen. En van alle leeftijden,
want onze klanten zijn - heus waar - tussen de 18 en 70. Deze vrouwen hebben even geen zin meer in al die berichtjes in slecht Nederlands in hun inbox.

Het zijn niet van die types die uit de kroeg of de AH de eerste de beste kerel meeslepen. Ze hebben gewoon geen puf meer om weer al die moeite te doen om (waar trouwens?) een leuke man op de duikelen.

En ze hebben al helemaal geen behoefte aan die sliert losers achter zich aan als ze een avondje uitgaan. Zijn die vrouwen dan desperate? Hebben zij een gigolo NODIG?

Dus niet, integendeel! Ze kiezen nu eens zelf en bewust. Ze durven voor zichzelf en hun verlangens uit te komen en handelen daar naar. Chapeau. Want, beste BN-dames... ze 'moeten' niet maar ze 'willen'

FemNa40