Partner ouder/jonger dan jij

Iedereen kent de oudere beroemde playboys die nog steeds een jong blaadje lusten. Maar niet alleen sterren zijn in staat een veel oudere of jongere geliefde te vinden. Wat zijn daar nou de voor- en nadelen van?

 

Sociale druk

Liefde is mooi. Liefde maakt blind. Het is dus ook niet zo gek dat jij totaal geen problemen ziet, maar je omgeving wel. Kon je eerder nog rustig door het leven, nu heeft iedereen wel iets over je te zeggen. Een relatie met iemand die veel ouder is, wordt vaak met argusogen bekeken. Ouders vinden  het niets dat hun zeventienjarige dochter met een man van 26 thuiskomt. Vooral de jongere helft kan veel reacties uit de omgeving verwachten. Bij jongens zijn dit vaak positievere reacties dan bij meisjes. Je moet sterk in je schoenen staan om dit allemaal naast je neer te leggen.

Financieel aantrekkelijk

Als je nog studeert en krap bij kas zit, kan de geldstroom welkom zijn door een relatie met een volwassene. Waarschijnlijk werkt je geliefde al en beschikt hij over een eigen woning. Zo kom je van je dertien vierkante meter en goedkope maaltijden terecht in een riant appartement en lekkere dinertjes. Ook later kan een relatie met een oudere man of vrouw nog erg veel bieden. Denk aan de blondjes en de gigolo’s die na een relatie van drie jaar met een dikke portemonnee  naar de tropen gaan.

(Niet zo) Geweldige bedzaken

Men zegt wel: 'Op een oude fiets moet je het leren.' Maar het kan tussen de lakens echter twee kanten op. Je bent jong en hebt een groot libido en ontmoet een ontzettend ervaren, levenslustige verschijning die je alle hoeken van de slaapkamer laat zien. Of je treft het net even anders (in de wat oudere leeftijdsklassen ) en je krijgt een uitgedoofde partner voor je kiezen. Het vuurwerk in bed is dan ver te zoeken.

Andere levens

Bij iedere generatie horen bepaalde levensstijlen en interesses. Zij voelt de spreekwoordelijke biologische klok tikken en wil niet meer wachten met kinderen, terwijl jij daar als jonge jongen nog absoluut niet mee bezig bent. Een ander voorbeeld. In de weekenden dans jij met je vriendinnen de hele nacht door en heb je de volgende dag geen centje pijn, terwijl hij nog drie dagen op bed bij moet komen. Het zijn deze punten waar je mee moet leren leven. Of niet. Het is een kwestie van compromissen sluiten, wederzijds respect en simpelweg de kracht van de liefde.

Wat is jou ervaring met een oudere/jongere partner?

Bron: Coach2day

FemNa40