World Food Festival Rotterdam

Rotterdam, de grootste havenstad van Europa, is een stad die je zelf moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. 

Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen.

Ben jij een beetje op de hoogte van Rotterdam als culinaire stad? Tijdens het World Food Festival van 18 september t/m 27 oktober, laten de Rotterdamse horeca, voedselproducenten, wetenschappers en topkoks zien, horen en proeven wat de stad zoal te bieden heeft op culinair gebied.

 

Een kijkje in de keuken

Als bezoeker krijg je ruim vijf weken lang bijna honderd overheerlijke programmaonderdelen voorgeschoteld.
Denk aan markten met lokale producten, jamsessies tussen topchefs, culinaire fietsroutes, een kijkje in de keuken bij de grootste voedselproducenten ter wereld, workshops van culinaire grootmeesters en natuurlijk veel Rotterdamse proeverijen.

Het tijdelijke Future Food House in het Museumpark vormt het kloppend hart van het festival.

Agenda

Zondag 22 september: Rue des Crêpes. Het plein bij de Pannekoekstraat wordt weer omgetoverd tot een groot food en shopping event. Geniet van heerlijke hapjes en mooie kleding, lifestyle producten en accessoires. Deze editie staat geheel in het teken van het World Food Festival.

Woensdag 18 t/m zondag 27 oktober: RESTaurant. Leer gerechten te bereiden van jouw favoriete kookidool in Kookstudio Meerema. De chefs van De Matroos en het Meisje, Allure, Uit je eigen stad, Oliva, Asian Glories, de Eendracht, Kwiezien en Enoteca leren je de kneepjes van het vak.

Zondag 6 oktober: La Grande Bouffe. Een 20-gangen diner met fijne wijnen én de filmhuisfilm La Grande Bouffe. 
Niet na elkaar, maar gelijktijdig. Chefkok DJ Wooldrik van BIRD haalt alles uit de kast en laat je de film ervaren met oesters, eendenpaté, crêpes suzettes, kalkoen, drilpudding en nog 15 andere gangen.

World Food Festival
Datum: 18 september t/m 27 oktober
Locatie: diverse locaties in Rotterdam
Meer informatie: www.worldfoodfestival.nl

FemNa40