Wellness naar eigen wens 2

De badkamer anno 2012/2013.  In de badkamer staan de persoonlijke wensen centraal. We gebruiken deze van oorsprong puur functionele ruimte niet meer alleen om onszelf op te frissen.

 

We komen er tot rust en besteden even bewust tijd aan onszelf. Dit kan op verschillende manieren: voor iedere persoonlijke wens, stijl én ruimte is er een antwoord. Perscentrum Wonen bespreekt de laatste trends voor de badkamer en licht een aantal nieuwe producten toe.

Op maat ontspannen

oor de badkamer in 2012 zijn er wat algemene tendensen te benoemen. We zien bijvoorbeeld steeds meer energiezuinige toepassingen. Zo wordt er steeds minder water verspild door zuinige kranen. Daarnaast zijn er meer toepassingen en nieuwe gadgets die erop gericht zijn het de gebruiker zo veel mogelijk naar de zin te maken. Wil je dansen onder de douche? Dat kan want met geïntegreerde geluidssystemen stroomt er naast water ook muziek in de badkamer! Badder je liever in stilte? Ook dat kan. Nieuwe whirlpoolsystemen zijn vrijwel geluidloos waardoor ontspannen nog eenvoudiger is. De douchestraal zelf kan ook afgesteld worden naar eigen wens. Er zijn zelfs speciale doucheprogramma’s die er met verschillende fasen en stralen op gericht zijn om je energie te geven, te ontstressen of in balans te brengen. In het algemeen geldt dat er passende oplossingen zijn voor elke ruimte en stijl. De eigen wens kan dus meer dan ooit centraal gesteld worden. Kies jouw badkamer op maat, met hoofd- én handdouche, een thermostaat, regendouche, bad of horizontale douche. Was douchen an sich een aantal decennia geleden nog het toonbeeld van weldaad, tegenwoordig maken slimme toepassingen douchen tot een ware belevenis!

In elke stijl een eigen straal

De nieuwe Power & Soul doucheserie is een innovatieve serie waarbij verschillende straalsoorten het uitgangspunt zijn. De douches hebben twee of vier straalsoorten. Met keuzetoetsen op de achterkant van de douchekop kan snel en eenvoudig gewisseld worden, zodat je met één klik de gewenste straal krijgt: van krachtige jetstraal tot een actieve massagestraal. De serie is verkrijgbaar in de stijlen Contemporary, Cosmopolitan en Authentic. www.grohe.nl

Lekker lui liggen

it is zoals we het gewend zijn: douchen doen we staand en in bad kunnen we languit liggen. Dornbracht draait deze rollen om! Met de Horizontal Shower – de naam zegt het al – sta je niet, maar lig je onder de douche. Deze heeft zes waterstralen, is in temperatuur verstelbaar en heeft een afwijkende breedte, waardoor het hele lichaam mag genieten van watervallen aan druppels. Douchen is nog nooit zo rustgevend geweest! www.dornbracht.com

 Door: Priscilla de Putter & Roxana van den Akker, Perscentrum Wonen

FemNa40