Koninklijk Complot - Londen, januari 1992

Lieve lezers van mijn thriller ‘Koninklijk Complot,
het mysterie rond de dood van prinses Diana’, Vorige week hebben jullie de proloog en hoofdstuk 1 kunnen lezen. Vandaag deel ik hoofdstuk 2 met jullie.

In dit hoofdstuk krijgt Dodi van Major te horen dat hij een afspraak heeft met de prinses op het kasteel Balmoral. Hij kent Diana al geruime tijd, maar toch kijkt hij erg uit naar het gesprek. Hij is enorm onder de indruk van deze fascinerende vrouw.

 

Londen, januari 1992 - hoofdstuk 2

Om klokslag tien uur, twee dagen na het gesprek met Major, rinkelt de telefoon in het kantoor van Dodi.
Zijn charmante en welbespraakte secretaresse Melissa Henning beantwoordt het gesprek. Een sonore mannenstem vraagt naar Dodi. Melissa begroet de premier vriendelijk en verbindt hem door.

Een paar seconden later neemt Dodi de telefoon op. Major steekt meteen van wal. ‘Goedemorgen, meneer Fayed. Ik heb geregeld dat u morgen een afspraak hebt met de prinses van Wales. Ze verwacht u klokslag elf uur.’ ‘Dat is goed nieuws,’ hoort Dodi zichzelf zeggen. Zijn stem klinkt neutraal, terwijl hij van binnen één en al opwinding voelt. ‘Om elf uur dus, in het buitenverblijf Balmoral,’ voegt Major eraan toe en beëindigt het gesprek.

Balmoral Castle, het kasteel bij Aberdeen in de Schotse Hooglanden, is de zomerresidentie van de Britse koninklijke familie. Ze verblijft er met name in de maanden augustus en september. In de tussenliggende periode wordt het paleis gebruikt voor afspraken van niveau, zoals de afspraak die Dodi met de prinses heeft. Een paar minuten later gaat de telefoon opnieuw. Dodi neemt meteen op.

Melissa verbindt hem door met een van de ingewijden, Henri Paul. ‘Nee, dat absoluut niet,’ zegt Dodi beslist.
Hij begint zachter te praten, omdat hij niet wil dat iemand in het kantoor iets van het gesprek mee krijgt. ‘Dit is niet het geschikte moment, Henri. Dat kan ik je niet over de telefoon vertellen. Het lijkt me beter om dat onder vier ogen te bespreken.’ Daarna verbreekt hij de verbinding en blijft met zijn rug naar het raam zitten.

Dodi is op zijn hoede en wil beslist niet dat hij door één van de betrokkenen op zijn kantoor wordt gebeld.
Ze moeten voorzichtig te werk gaan en ze mogen allerminst opvallen. Zelfs mailen is te gevaarlijk. De enige mailtjes die hij verstuurt, zijn heel algemeen en zonder enige concrete inhoud. De rest van de ochtend neemt Dodi de telefoon niet meer op. Hij wil zich volledig kunnen concentreren.

Aan het einde van de middag verlaat hij zijn kantoor en haast zich naar zijn penthouse in het hartje van Londen, aan Park Lane 60. Er moet aan het plan worden gewerkt en hard ook. Hij wil zijn tijd niet langer verspillen aan kleinigheden. Het gesprek met de prinses van Wales moet grondig worden voorbereid. Het zal een gedenkwaardige ontmoeting worden. Dat staat vast.

In het penthouse installeert hij zich achter zijn bureau en laat zijn blik door de kamer gaan. Er slingert niets rond. De ruimte ziet er bijna steriel uit. Dodi haalt zijn aantekeningenboekje tevoorschijn en begint te schrijven. Ook maakt hij een schetsmatige opzet. Niet veel later heeft hij een groot aantal papieren voor zich uitgespreid liggen, verslagen uit het Diana dossier. Hij rangschikt ze en plakt de schetsen op de muur. Daarna zet hij koffie en wekt zijn computer tot leven. Zijn butler René is al naar zijn eigen woning vertrokken.

Even staart hij naar een leeg scherm. Dan werpt hij een blik naar het plafond. Het plan verschijnt op zijn netvlies, het complete scenario is geboren. De omvangrijke puzzel krijgt steeds meer vorm en langzaamaan vallen de stukjes op hun plaats. Hij bestudeert de schetsen die hij op de muur heeft bevestigd en verwerkt zijn aantekeningen op de computer.

Zijn spieren beginnen stijf te worden van het urenlange zitten. Een massage van zijn holistische masseuse Myriah zou nu meer dan welkom zijn, maar het is ondertussen middernacht geworden. Dodi sluit zijn computer af en bergt de stukken en de laptop op in een kluis die hij zorgvuldig afsluit. Hij kan niets aan het toeval overlaten. Vervolgens neemt hij een douche en gaat naar bed.

Wordt vervolgd...

Natuurlijk vind ik het leuk als je een reactie wilt achterlaten. En heb je een vraag, dan zal ik daar altijd op reageren. Meer informatie? Ga naar mijn boek of mijn Facebookpagina 
Reacties op mijn blog kun je sturen naar info@femna40.nl of naar linda@langlevediana.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40