‘Mannen met borsthaar’ - Hard werken

Lieve lezers van mijn boek 'mannen met borsthaar'. In hoofdstuk 5 komt Valerie voor het eerst in haar leven in aanraking met een andere vrouw die avances op haar maakt.

Veel leesplezier en op of aanmerkigen of vragen zijn te allen tijde welkom via
erota.sarabos@gmail.com of via info@femna40.nl

 

Hard werken - Hoofdstuk 5

Ruim een jaar nadat ik mijn plan bij Loek had gepresenteerd voor The Theme, had het bedrijf een enorme vogelvlucht genomen. De orders kwamen dagelijks binnen. De zaken gingen zo goed, dat Loek af en toe zelfs ‘nee’ moest verkopen.

Er veranderde voor mij ook het een en ander. Ik moest nu ook regelmatig in de weekeinden werken omdat de thema-avonden vooral op vrijdag en zaterdagavond volgeboekt stonden. Fleur was gelukkig al vijftien en Amelie dertien jaar. Ze waren heel zelfstandig en wisten heel goed wat ze wel en niet mochten doen. We waren een goed team en ik wist dat ik op mijn dochters aankon.

Het kantoorpand van toen was te klein en ongeschikt om themafeesten in te organiseren. Loek had daardoor een landgoed gekocht met daarop een gigantisch monumentaal pand inclusief bijgebouwen. In de diverse bijgebouwen waren onze kantoren gevestigd. In het landhuis waren zalen ingericht met diverse thema's: Halloween horror, Hawaï beach party, Sprookjes uit alle windstreken, Ridders en Jonkvrouwen en Hollywood famous festival.

Iedere zaal had zo zijn eigen charme. In iedere ruimte waande men zich echt in het thema zelf. Zo realistisch mogelijk waren de decors vervaardigd door echte vaklui, die veelal in de theaterwereld werkzaam waren. 
Ook alle bijbehorende kostuums waren vervaardigd door bekwame theaterateliers. Het moest een compleet plaatje vormen, had Loek gezegd. Hoe geloofwaardiger, hoe meer de klanten het naar hun zin zouden hebben.

Vooral het Hollywood thema liep goed. Ik had een afspraak gepland staan met  de marketing directeur
Gea Daaldrop van Gym-it.  Een importeur in fitness apparaten die hun jaarlijkse klantendag een bijzonder tintje wilde geven. 'Hollywood sterren zien er altijd fantastisch uit. Dat komt omdat zij natuurlijk heel veel trainen', had Gea gezegd. Zij wilde een bepaalde link leggen van hun fitness apparatuur naar het thema Hollywood famous.

Ik had afgesproken op het landgoed van The Theme in Doorn. Het was een heerlijke meidag. De zon stond aan een strak blauwe hemel en op het landgoed stonden een aantal bomen vol in de bloesem. De tuinman hield het gazon rondom het landgoed mooi bij. De rodondendrons die tegen de scheidslijn van het gazon stonden,
staken fel af tegen het groen met hun diep paarse kleuring. Een bijna sprookjesachtig tafereel.

Het was elf uur ’s morgens en ik stond op het terras van het landgoed. Heerlijk in het zonnetje, met mijn ogen even gesloten en genietend van de ochtendzon op mijn gezicht. Diezelfde zonnestralen liefkoosden mij en lieten mij koesterend warm worden. Ik hoorde een knarsend geluid, wat steeds sterker werd. Het waren schoenen die over het grindpad liepen, wat rondom het landgoed lag.

Ik zag een vrouw op mij af komen lopen en bedacht dat dit gewoonweg Gea Daaldrop moest zijn. Gea had prachtig lang golvend bruin haar en een slank postuur. Haar zilvergrijze mantelpak gaf haar vrouwelijke contouren een compliment. Toen ze dichterbij kwam zag ik een stralende glimlach en haar gezicht had leuke sproetjes. Door haar manier van lopen kon ik alleen maar concluderen dat dit een zelfverzekerde dame was.

Ik schatte haar midden twintig en achteraf bleek ze al begin dertig te zijn. Tja, sporten houdt de mens dus inderdaad jong en Gea was daar het levende voorbeeld van. ‘Hallo’, zei ze vrolijk, terwijl ze handreikend op mij af liep. ‘Ik ben Gea Daaldrop’.

Haar lichtbruine ogen stonden vriendelijk. Nadat ik mij had voorgesteld, nodigde ik haar uit om met mij naar binnen te gaan om het landgoed en de diverse ruimten te bekijken. Eerst ging ik met haar naar een kamer die als ontvangstruimte voor onze klanten was ingericht. De catering had al alles klaar gezet. De koffie en theekan stonden op een bijzettafel evenals een etagère met daarop kleine patisserie gebakjes en handgemaakte bonbons. De klanten wilden wij altijd met alle egards ontvangen. Zij zorgden er per slot voor het voortbestaan van The Theme.

‘Koffie of thee, ’vroeg ik, eigenlijk al wetende dat het thee zou worden. Koffie was natuurlijk in the scène van het hele fitness gedoe uit den boze. ‘Thee alstublieft’. Zelf nam ik een kop zwarte koffie, vers gezet en goed van smaak. Ik pakte de etagère en hield deze aanbiedend voor Gea. 'Dat ziet er heerlijk uit zeg’. Ze pakte zowaar een petit patisserie met bovenop een halve aardbei. 'Ik kan gelukkig eten wat ik wil. Ik sport het er vanavond wel weer af', zei ze met een grote glimlach en nam een hapje van het gebakje.

Gea stak van wal, met haar idee over de klanten dag van Gym-it in gedachte had. Het was de bedoeling dat de klantendag op een donderdag zou plaatsvinden. Op een vrijdag zouden de klanten te lang blijven hangen en het moest toch ook enigszins zakelijk blijven. De klant moest geanimeerd worden en tevens geprikkeld worden om nieuwe Gym-it apparatuur aan te schaffen. De klanten konden zich ook oriënteren op de ontwikkelingen op het gebied van de nieuwste technologie die toegepast wordt op fitnessapparatuur.

Ze wilde weten of The Theme er bezwaar tegen had als hun fitness apparaten in de sfeerinrichting van het Hollywood thema neergezet zouden worden. Uiteraard zouden de medewerkers van Gym-it zelf meewerken om de apparatuur neer te zetten, ter plaatse te installeren en naderhand ook weer demonteren en verwijderen.

‘Het zou op zich geen probleem moeten zijn Gea. Zal ik je eerst de grote Hollywood zaal laten zien die wij ingericht hebben voor het Hollywood famous festival'? Toen we in de grote voorhal kwamen zei Gea:
‘Jullie hebben het landhuis mooi gerenoveerd. Het heeft er jaren geleden zo verwaarloosd bijgelegen'.

‘Dank je voor het compliment. De vorige eigenaar had niet meer de middelen om het te renoveren en heeft het uiteindelijk moeten verkopen. Onze directeur zocht destijds naar een goede locatie voor onze thema-avonden. Dit landhuis werd hem bijna in zijn schoot geworpen, voor een zeer aannemelijk bedrag. Er moest alleen enorm veel aan gebeuren. Onze directeur wilde het zoveel mogelijk in de authentieke staat  laten terugkeren. 

Daarbij zijn uiteraard de voorschriften van Monumentenzorg en de brandweer meegenomen. Voordat het landhuis er zo uitzag, als het nu doet, heeft de renovatie ruim een jaar geduurd. Niet alleen het landhuis zelf, maar ook alle bijgebouwen zijn gerenoveerd. De tuin is in de laatste fase ook nog meegenomen.  Daar hoefde gelukkig niet al te veel aan te gebeuren, omdat de vorige eigenaar meer in de tuin te vinden was, dan in zijn landhuis.

Ik deed de grote deuren open die toegang gaven tot de Hollywood zaal. Gea keek rond en vergaapte zich aan het interieur. ‘Het lijkt wel of ik een tijdreis maak door de filmgeschiedenis'! zei ze met een stralende lach om haar mond. Er waren afbeeldingen van onder anderen Charley Chaplin, Marilyn Monroe, Brad Pitt, Elizabeth Taylor, Robert de Niro, Angelina Jolie, Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Kinightley en nog veel meer.

Er stonden oude filmcamera’s en regisseursstoelen. Overal hingen er oude studiolampen en filmrekwisieten. De hele sfeer van Hollywood voelde je in de ruimte. ‘Kijk,’ zei Gea enthousiast. ‘Jullie hebben zelfs een stukje Hollywood walk of fame nagemaakt, wat leuk'!

‘We moeten natuurlijk wel het een en ander gaan verschuiven en opslaan, anders passen jullie fitness apparaten hier niet bij in. Ons nieuwste thema is, zoals je kunt zien, Pirates of the Carabbian. De Boeg van
The Black Pearl neemt veel ruimte in beslag. Onze huisfotograaf maakt foto’s van mensen die op de boeg in piraten outfit op de foto willen. Maar de boeg is demontabel en kan voor die dag in de opslagruimte worden gezet. Op die plaats kunnen zo een tiental fitness apparaten geplaatst worden'.

Gea werd steeds meer enthousiast en liep verder achter mij aan naar een bijzaal. Ik stond halverwege de zaal stil en zei: ‘Kijk hier hebben we ook nog een klein podium waar jullie eventueel een presentatie kunnen geven voor jullie klanten. Het zal waarschijnlijk niet de bedoeling zijn dat de klanten zelf in dress code komen'?

‘Nee, de klanten komen zoals ze willen, alleen ik en mijn team zullen in de Hollywood stijl komen. Jullie animatie team is natuurlijk ook geheel in stijl, mag ik aannemen'? 'Uiteraard. Vanaf het garderobepersoneel tot aan de toiletdame. Alles in Hollywood stijl'.

Gea was blij met mijn antwoord. Bekeek de hele zaal grondig en gaf mij aanwijzingen over hoe zij het een en ander voor zich zag. Daarna liepen we terug naar het kantoortje waar we eerder thee en koffie hadden gedronken. Het viel mij op dat Gea al die tijd met een bepaalde blik naar mij keek. Ik kon het eerst niet plaatsen. Het was alsof ze met een vragende blik naar mij keek.

In de tussentijd dat wij in de Hollywood zaal de globale indeling hadden doorgenomen, had de catering een bescheiden lunch neergezet. Ik schreef tussen onze lunch door alle wensen op die Gea voor de klantendag geregeld wilde hebben. Inclusief catering, achtergrondmuziek, het aantal acteurs. De hele bups. 

In onze agenda's keken we welke dag geschikt zou zijn. Donderdag 25 september 2003 stond nog open.
Dan zou de Hollywood zaal van Gea en haar team kunnen zijn, in samenwerking met The Theme. ‘De offerte krijg je aan het eind van deze week en als jullie akkoord gaan, maak ik een officieel contract'.

Gea was onder de indruk en zei dat ze op haar kantoor verslag zou gaan uitbrengen aan haar directeur. ‘Ik weet zeker dat ik hem kan overtuigen dat jullie landhuis en het thema perfect geschikt zullen zijn voor onze klantendag’. We stonden op en ik liep met Gea richting de deur, toen zij zich ineens naar mij omdraaide. ‘Mag ik je nog wat vragen Valerie? Dit is geen zakelijke vraag, maar heb je een vriend'?

‘Eh, nee, waarom wil je dat weten'? Gea keek mij met een stralend gezicht aan. ‘Ik vind je leuk,’ zei ze zonder enige moeite. ‘Hoe bedoel je', zei ik omdat ik zeker wilde weten of ik begreep wat ze bedoelde. 'Nou gewoon,
ik vind je leuk en ik zou je zo willen zoenen’, zei Gea nog steeds even stralend.

Ik wist even niet wat ik van deze situatie moest denken. Dit was nog eens een directe benadering. Gea zag er zo vrouwelijk uit dat het mij verbaasde dat ze op vrouwen viel. ‘Je overvalt mij een beetje Gea. Ik vind je een aardige vrouw, maar ik val niet op vrouwen'. Gea was niet verbaasd over mijn antwoord en vervolgde: ‘Heb je het wel eens met een vrouw geprobeerd dan, hoe kun je nu weten of jij je niet vergist'?

Ik schoot in de lach. ‘Ik val nu eenmaal op mannen en dan ook nog eens een keer op mannen met borsthaar.
En dat hebben vrouwen nu eenmaal niet’. Nu schoot ook Gea in de lach. ‘Eh, nee inderdaad, dat hebben vrouwen niet. Dus ik maak geen kans bij je'? Nu stonden we beiden te lachen om de situatie en ik zag dat Gea er vrede mee had.

‘Dan heb ik mooi pech. Maar ik vind je nog steeds een leuke vrouw Valerie. Je vindt het toch niet erg dat ik je zo direct benaderde'? ‘Dat kan gebeuren. Ik til daar niet zo zwaar aan hoor… en dank je wel voor het compliment Gea. Ik vind je aardig, maar meer zit er echt niet in', zei ik met nog steeds een lach in mijn stem. 'Ik blijf wel gewoon je contactpersoon voor het traject als jullie met The Theme in zee gaan.’

We namen afscheid en glimlachten nog een keer naar elkaar. ‘Mannen met borsthaar’, mompelde Gea.
‘Eeuwig zonde’. Ik begeleidde haar naar buiten. Terwijl zij weer over het grindpad liep, draaide ze zich nog een keer om. Ze zwaaide en riep hard: ‘Ik blijf het wel jammer vinden hoor’. Ik zwaaide terug en moest innerlijk toch wel lachen om de situatie. Dat ik vrouwen aantrok, had ik nooit kunnen bedenken. Maar ja, eens moest de eerste keer zijn toch?

De offerte had ik aan het eind van de week verstuurd. Gea had mij al een dag later via de telefoon aangegeven dat de directeur van Gym-it erg enthousiast was geworden na de verhalen van Gea. De week daarop kreeg ik de overeenkomst ondertekend retour.

Wordt vervolgd...

Gerelateerde artikelen

FemNa40