Bioscoop: Youth

La Giovinezza (Youth) is de nieuwe Engelstalige film van regisseur Paolo Sorrentino, die voor zijn wereldwijde succesfilm La Grande Bellezza de Oscar voor Beste Buitenlandse Film ontving.

 

Michael Caine en Harvey Keitel spelen Fred en Mick, twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie.

Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Mick’s schrijversgroepje en de andere hotelgasten.

In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek.

Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor over om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren.

La Giovinzezza (Youth) was geselecteerd voor de Official Selection van het Cannes Filmfestival 2015.

Regie
Paolo Sorrentino

Cast
Michael Caine
Harvey Keitel
Rachel Weisz
Paul Dano
Jane Fonda

Trailer

Gerelateerde artikelen

Bioscoop: 3 Coers

Door:

Deze film draaide op het filmfestival van Venetiƫ waar hij kans maakte op een Gouden Leeuw en is vanaf 6 november in de bioscoop.

Lees verder

FemNa40