Bioscoop: Grace of Monaco

En jawel hoor... de meningen zijn weer losgebarsten over de film 'Grace of Monaco', gespeeld door Nicole Kidman.

Het is natuurlijk begrijpelijk dat de familie kritisch is, want het gaat wel over jouw moeder.

De vrees voor imagoschade is met dit soort films groot.

 

Deze film is alleen nooit bedoeld als een biografische film, volgens de hoofdrolspeelster. Volgens de hoofd-redacteur van 'Vorsten' Justine Marcella, is het opmerkelijk hoe openlijk de Grimaldi’s hun woede uiten.

Andere koningshuizen zoals de Britten met de film 'The Queen' en 'Diana' hebben hun mond gehouden.
Ook ons Koningshuis reageert niet op films waarin zij een hoofdrol hebben, omdat zij de artistieke vrijheid respecteert. Bovenien kunnen ze niet overal op ingaan wat er allemaal over hun geschreven wordt.

Voorbeelden van films waar men ook niet blij mee was, zijn:

  • The Social Network (Facebook) Mark Zuckerberg.
  • De Heineken ontvoering (biermagnaat) Freddy Heineken.

Uiteindelijk zijn het prachtige films geworden. En dat is wat het is 'een film' en iedereen kijkt en ervaart het anders. Zo zien bezoekers het misschien ook wel met deze film 'Grace Kelly'. Gewoon een film… soms even wegdromen in deze prachtige omgeving van Monaco en het sprookje wat, erg genoeg, niet goed is afgelopen.

Oordeel zelf!

Grace of Monaco

Grace of Monaco vertelt het wereldberoemde verhaal van Hollywood actrice Grace Kelly, gespeeld door Oscar winnares Nicole Kidman, die door haar huwelijk met Prins Reinier de derde (Tim Roth) Prinses van Monaco werd.

Grace Kelly was een actrice die midden jaren '50 haar grote doorbraak kende in Hollywood. Ze speelde in diverse films van Alfred Hitchcock en ontving in 1955 een Oscar voor Beste Actrice voor de film 'The Country Girl'. Door haar huwelijk met Prins Reinier de derde gaf ze het acteren op en werd ze gekroond tot Prinses van Monaco.

Een waar sprookje leek te zijn uitgekomen, ze ging een leven vol glamour, pracht en praal tegemoet.
Maar tegelijkertijd raakte de stadstaat Monaco in een verhitte strijd met Frankrijk en Grace bewoog hemel en aarde om Monaco van een staatsgreep te redden.

Op 13 september 1982 overleed Grace op 52-jarige leeftijd. Ze kreeg een beroerte tijdens het autorijden en verloor de controle over het stuur, waardoor ze in een ravijn stortte. Haar schoonheid en levensverhaal zullen echter nooit vergeten worden.

Cast
Nicole Kidman
Tim Roth
Parker Posey
Milo Ventimiglia
Frank Langella

Regie
Olivier Dahan

Release datum
5 juni

Ticketverkoop: website

Trailer

FemNa40