Ja, maar ik weet het wel!

Als ik iedereen moet geloven weten we allemaal precies waar het aan ligt. Helaas wanneer ik weer een intake heb en echt inhoudelijk over voeding vraag, blijken er nog heel veel misverstanden te bestaan.

Dat wanneer je niet wilt aankomen, je niet moet snoepen en snacken, weten we wel.

 

Vergelijken

Toch blijft er ook nog zoveel onduidelijk over voeding en in de supermarkt word je niet veel wijzer. De light chips lijken ineens een gezondere keuze, minder vet, ja toch?! Maar als je gaat vergelijken wat er dan veranderd is, is het zout en/of suikergehalte ineens verhoogd.

En vergelijk bijvoorbeeld eens een boterham met gebraden gehakt met een boterham met pindakaas, allebei heel erg vet.
Maar pindakaas bevat heel veel gezonde vetten, die je helpen vet te verbranden als je wilt afvallen. Het gebraden gehakt uit de supermarkt bevat veel meer onverzadigd vet en zout.

Fruit moet!

Suiker is slecht voor je, dat weet iedereen...., maar suiker in fruit dan? Dan eet ik maar geen fruit meer, kan ik die zoete koek lekker wel nemen. Lijkt voor snoepers een goed idee, alleen mis je dan wel de vezels en vitamines van fruit.

Vitamine C levert zo`n 30% van de dagelijkse behoefte. Naast vitamine C zitten er ook vitamine A, foliumzuur (vitamine B11) en mineralen als magnesium en kalium in.

De vitamines en mineralen zorgen voor een goede weerstand en hebben ook nog een goed effect op de bloeddruk.
De vezels uit het fruit zorgen voor een goede stoelgang en een vol gevoel.

Op mijn site (zie de biografie) staat een lijstje van kcal per portie fruit.

Gerelateerde artikelen

De keuze is reuze!

Door:

In mijn haast dagelijkse ronde door de super-markt, sta ik regelmatig versteld van de keus die er is. De verpakkingen, aanbiedingen en slogans schreeuwen ons tegemoet.

Lees verder

Eet goed, voel je goed!

Door:

Natuurlijk is het belangrijk dat je voeding uit de juiste voedingsstoffen bestaat. Maar wat vaak vergeten wordt is, dat op een goede manier eten ook belangrijk is, om je goed te voelen.

Lees verder

FemNa40