Mijn naam is Emmy Hallensleben. Ik ben in 1964 geboren te Rotterdam. Op 17-jarige leeftijd verruilde ik Rotterdam voor mijn huidige woonplaats, het prachtige Brielle. Ik ben al ruim 30 jaar getrouwd en moeder van een tweeling, een dochter en een zoon.


Jarenlang ben ik in strijd geweest met mijn gewicht, maar sinds ik mij geschoold heb tot gewichtsconsulent, heb ik zowaar een stabiel gewicht weten te bereiken.
Op 44-jarige leeftijd heb ik zomaar de stap gezet om een eigen praktijk te beginnen. En wat vind ik het leuk om mensen met succes naar een voor hun passend gewicht te coachen. Dit doe ik zowel in mijn praktijk als ook op locatie bij een woon/werk locatie voor verstandelijk gehandicapten.


Daarnaast heb ik nog een aantal andere ‘uitdagingen’ in mijn leven zoals hardlopen, paardrijden en werd ik uitgenodigd mee te werken aan dit mooie initiatief FemNa40, ik heb er zin in! Kijk ook eens op mijn site: http://www.ehvoedingsadvies.nl

Eet meer! (2)

Door:

Het zijn zomaar wat ideeën die je kunt gebruiken en waar je misschien soms even aan moet wennen of over nadenken of misschien zelfs een (gezonde) gewoonte van gaat maken.

Lees verder

No pain, no gain

Door:

No pain, no gain. Dit geldt voor alle cliënten in mijn praktijk, maar in het bijzonder voor de mensen die ik begeleid met een verstandelijke handicap.

Lees verder

Geen zuivel?

Door:

Vorige week had ik zomaar ineens twee cliënten die geen van beiden zuivel gebruikten. Het gegeven is niet nieuw, maar twee tegelijk was wel gelijk een hint voor mij om er iets mee te doen.

Lees verder

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Door:

Zo, nu moet het maar eens klaar zijn. Laat de excuus Truus in het oude jaar en stuur de zielige ikke de laan uit en zet alle overige excuses bij het grof vuil. Geen pardon meer voor wat er niet gelukt is.

Lees verder

Ook jij fit de winter door

Door:

Weer een mislukt crash dieet achter de rug? Helemaal beu van het proberen zonder resultaat of juist zwaarder dan ervoor? Hier zijn een paar simpele oplossingen om lekker en goed in je vel te komen zitten!

Lees verder

Snaaien en graaien

Door:

Ook regelmatig op zoek naar chips, koek en chocola? En niet een beetje of een stukje, maar gewoon álles? Kun je er niet mee stoppen wanneer je dit eigenlijk wilt?

Lees verder

Eet goed, voel je goed!

Door:

Natuurlijk is het belangrijk dat je voeding uit de juiste voedingsstoffen bestaat. Maar wat vaak vergeten wordt is, dat op een goede manier eten ook belangrijk is, om je goed te voelen.

Lees verder

De fik erin!

Door:

Het is weer barbecue tijd, dus kan de fik er weer in. Wil je toch ook op je gezondheid letten, dan zijn er best wel wat tips om gezond en lekker te barbecueën.

Lees verder

Smoothies… gezond?

Door:

Ga jij even lekker! Je eet gezonder, maakt betere keuzes, maakt lekkere 'gezonde' smoothies. Sta je vol verbazing op de weegschaal, is er gewicht bij, in plaats van af... dat is even lekker!

Lees verder

Antioxidanten

Door:

Antioxidanten*, één van de toverwoorden van de gezondheidsmagazines, je kunt geen blad openslaan of er wordt wel iets over verteld, fabels en feiten.

Lees verder

1 ei is geen ei…

Door:

We beginnen ook steeds vroeger met het kopen van producten voor zogenaamde 'feestdagen'. Neem de paaseieren maar als voorbeeld, die liggen al vanaf eind januari in de winkel en blijf er dan nog maar eens vandaan...

Lees verder

Het is weer zover

Door:

Herken je dit, heel de dag heen en weer vliegen, alles tegelijk doen, ongelooflijke trek hebben en houden? Bij mij is dat een voorteken, want ja hoor, ben ik dus de volgende dag weer ongesteld.

Lees verder

Tussen de Sint en oliebol

Door:

Zo in de periode naar Sinterklaas en Kerst hoor ik altijd al de eerste berichten over goede voornemens... Natuurlijk juich ik altijd mensen toe. die gezonder willen gaan eten en meer bewegen.

Lees verder

Vet gezond!

Door:

Door allerlei dieetgoeroes en hypes ingegeven, zijn veel mensen bang van vet geworden. Er is een hoog aantal te zware mensen en we zijn alleen maar minder vet gaan eten.

Lees verder

Bah, lust ik niet!

Door:

Is jouw kind een lastige eter, ben je bang dat je kind te weinig eet? Was ik ook altijd bang voor, maar nu weet ik dat het eigenlijk niet nodig is. Oh, wat vond ik dat vroeger vervelend.

Lees verder

Ja, maar ik weet het wel!

Door:

Als ik iedereen moet geloven weten we allemaal precies waar het aan ligt. Helaas wanneer ik weer een intake heb en echt inhoudelijk over voeding vraag, blijken er nog heel veel misverstanden te bestaan.

Lees verder

De keuze is reuze!

Door:

In mijn haast dagelijkse ronde door de super-markt, sta ik regelmatig versteld van de keus die er is. De verpakkingen, aanbiedingen en slogans schreeuwen ons tegemoet.

Lees verder

Koekje erbij?

Door:

Als je de reclame mag geloven is ieder kinderkoekje super voedzaam, barsten van de granen en vezels en worden zelfs aangeprezen als een evenwichtig ontbijt!

Lees verder

Eet je beter!

Door:

Wij worden dik en ziek van onze westerse manier van eten! Ons voedingspatroon moet vooral uit 'gemak' bestaan: pakjes, zakjes, als je maar niet hoeft na te denken welke kruiden en over wat ergens nog meer in moet!

Lees verder

Lentekriebels

Door:

Yes, het gaat eindelijk de goede kant op met het weer, geen sneeuw, vorst maar eindelijk gaat het wat warmer worden.... want wat hebben we allemaal zin in het voorjaar!

Lees verder

Levenslang!

Door:

Dit is een mooi begin van een kennismaking. Wanneer iemand bij mij in de praktijk komt, is die niet met een korte termijn planning klaar. De adviezen die ik geef, zijn lange termijn visie. Levenslang dus!

Lees verder