Heb ik HIV?

In de spreekkamer moest ze het meteen kwijt: 'ik ben zooooo stom geweest en heb zo’n verschrikkelijke spijt!'

Via de mail had Bianca gevraagd of ze een afspraak op het SOA spreekuur kon maken. Liefst vandaag nog, want het was heel dringend, ze maakte zich heel erg veel zorgen of ze misschien HIV of andere SOA had opgelopen.

 

Op mijn vraag wat er was gebeurd, vertelde Bianca dat ze 3 weken geleden met een vriendin een weekje naar Turkije was geweest. Lekker naar het strand, er even uit. Haar man, met wie ze al 19  jaar super gelukkig getrouwd was, had alleen in de zomervakantie vrij en viel dus af als reisgenoot. De kinderen waren al groot genoeg en met z’n drieën redden ze het prima een week zonder haar. De reis was snel geboekt.

Leuke barman

Op de eerste avond in Turkije was de barman van het hotel haar al opgevallen. Een knappe, aardige, jongen.
Hij gaf haar regelmatig complimentjes over haar mooie blonde haren. Samen met haar vriendin had ze veel plezier in het flirten. Op de zesde avond van hun verblijf was er een feestje in de bar van het hotel georganiseerd. Bianca en haar vriendin waren paraat, het ging hard met de wijntjes.

De  mooie barman had veel aandacht voor haar en strooide met complimenten. Toen het al laat werd en ze eigenlijk al wat tipsy begon te worden, had de barman gevraagd of ze wilde dansen. Haar vriendin, die inmiddels ook wel aardig wat wijntjes op had, was al naar haar kamer gegaan en Bianca had er nog een dansje aan vastgeknoopt.

Tijdens het dansen werd ze door de barman zacht gezoend en zo kwam het van het een in het ander en was ze uiteindelijk met de barman in bed beland, waar ze een heftige vrijpartij hadden.

The morning after

De volgende ochtend had ze aan haar vriendin verteld wat er die nacht was gebeurd, die meteen had gevraagd of ze wel een condoom had gebruikt. Bianca had geen condooms meegenomen op reis en in de roes er ook niet bij stilgestaan dat ze een condoom had moeten gebruiken. Ze had er geen rekening mee gehouden dat ze wel eens seks zou kunnen hebben, ze was toch getrouwd?

Vanaf het moment dat haar vriendin het woord condoom en SOA had genoemd was ze vol zorgen. Wat als ze Aids had opgelopen? Hoe moest ze het haar man vertellen? Ging ze nu dood? Kon ze haar kinderen besmetten?

Test afnemen

In het spreekuur heb ik Bianca informatie gegeven over haar risico op SOA en HIV. Ze vertelde dat ze de barman orale seks had gegeven (gepijpt) en dat ze vaginale seks had gehad. De SOA waarop zij risico had gelopen waren Chlamydia, Gonorroe, Syfilis, Hepatitis B en HIV. Tijdens de afspraak heb ik een keelstrijkje afgenomen en zij heeft zelf een strijkje uit haar vagina genomen om beide te testen op Chlamydia en Gonorroe.

Voor het betrouwbaar testen op Syfilis, HIV en Hepatitis B moest ze nog 10 weken wachten. Mijn advies was om zolang ze geen zekerheid had of ze geen van deze besmettingen had opgelopen, tijdens de seks met haar partner een condoom te gebruiken.

Bianca was zo bang haar man iets over te dragen, dat ze geen zin meer had in seks. Gelukkig bleek de uitslag van de Chlamydia en Gonorroe goed en wees het bloedonderzoek op Syfilis, Hepatitis B en HIV aan dat ze geen van alle had opgelopen.

Heb jij iets soortgelijks meegemaakt en maak jij je zorgen over SOA? Maak dan gebruik van onze gratis Soatestwijzer. Wil je betrouwbaar SOA testen kijk dan op soapoli-online in onze webshop. Voor persoonlijke vragen zijn wij altijd bereikbaar via info@soapoli-online.nl, whatsapp of telefoon.

FemNa40