Opgeblazen voelen na een maaltijd

Minder eten is de ideale manier om een opgeblazen gevoel na een maaltijd te vermijden, maar soms heb je het al voor je het beseft.

 

Onderzoek heeft uitgewezen dat de kiwi een oplossing is voor een betere vertering en doet het volle, ongemakkelijke gevoel verdwijnen. Kiwi's bevatten een uniek bestanddeel, dat helpt bij het verteren van proteïnes, die je vindt in rood vlees, zuivel en vis.

Volgens bevindingen volstaat het eten van één kiwi, vooral bij ouderen met een slechte vertering, na het eten van een zware maaltijd met veel zuivel of vettig vlees.
 

Tot deze conclusie kwam een team van de Massey University in Nieuw-Zeeland, na onderzoek in een laboratorium en bij muizen.

De verbeterde vertering van proteïnes in de maag, na het eten van een kiwi, verhoogt de snelheid van vertering van proteïnes in de dunne darm. De snellere vertering van de proteïnes ontstaat, doordat er in kiwi's een uniek natuurlijk enzym zit: actinidine.

Daardoor kunnen alleen kiwi's, zelfs bij afwezigheid van andere verteringsenzymen, verschillende eiwitten verteren. Het gaat vooral om die in yoghurt, kaas, tonijn en rauwe eieren.

Een kiwi eten na een proteïnerijke maaltijd zou daarom de ideale oplossing. kunnen zijn voor mensen met verteringsproblemen. Bovendien bevatten kiwi's ook erg veel vitamine C.

Moeilijk verteerbare voedingsmiddelen

Bonen. Hoewel ze rijk zijn aan vezels en proteïnes, bevatten ze ook oligosacharide, een suikertype dat moeilijk te verteren is. Als deze suiker je dikke darm bereikt, leidt dat vaak tot winderigheid. Door de bonen te weken vermindert de winderigheid, zonder de voedingswaarde aan te tasten.

Gefrituurd voedsel. Met het hoge vetgehalte is het geen verrassing dat gefrituurd voedsel problemen in de maag veroorzaakt. Probeer dit dus te vermijden of kies voor gezondere alternatieven, zoals frites uit de oven.

FemNa40