Pas op voor verborgen zout!

De Nierstichting biedt zoutarme alternatieven. 
Dat koken zonder zout lekker is, laat de Nierstichting je graag proeven tijdens de Libelle Zomerweek van 12 tot 18 mei in Almere. 

In aansluiting op het thema Dolce Libella orga-niseert de Nierstichting (stand 1094) kookwork-shops die bezoekers laten ervaren hoe lekker Italiaanse gerechten en producten zijn als je zout vervangt door alternatieven.

 

Want ook in de Italiaanse keuken komen veel producten voor met verborgen zout. Minder zout eten is hard nodig om het risico op nierschade (en erger) te verlagen. Bijna iedereen in Nederland (85%) eet meer zout dan de maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 6 gram. Te veel zout eten is slecht voor je nieren.
Daarnaast verhoogt het de bloeddruk en daarmee het risico op nierschade.

Verborgen zout

De Nierstichting presenteert heerlijke alternatieven voor zoutrijke Italiaanse producten, zoals olijven, pastasauzen, salami en pizza. Zo’n 80% van het zout dat Nederlanders eten, zit in zulke kant-en-klare producten. De Nierstichting legt uit hoe je verborgen zout in producten kunt herkennen, geeft zoutarme alternatieven èn lekkere recepten voor Italiaanse basisgerechten, zoals bechamelsaus en pizza.

Zo kunnen bezoekers in de stand Italiaanse zoutarme hapjes proeven, een digitaal receptenboekje aanvragen en deelnemen aan gratis kookworkshops. Deelnemers leren meer over de diverse smaken, kruiden en specerijen als alternatief voor zout èn gaan zelf aan de slag gaat met proeven.

Italiaans receptenboekje

Als bezoeker van de Libelle Zomerweek kun je in stand 1094 het gratis digitale receptenboekje ‘Pas op voor verborgen zout’ van de Nierstichting aanvragen. Je ontvangt dan 10 heerlijke zoutarme Italiaanse recepten. Bovendien maak je kans op een fantastische prijs: een kookworkshop voor 2 personen bij het Smulweb Kookcollege ter waarde van € 100,-.

Ben je niet in de gelegenheid om naar de Libelle Zomerweek te komen? Het digitale receptenboekje is ook direct aan te vragen via nierstichting.nl/italiaansreceptenboekje.

Nierschade voorkomen

Minder zout eten is beter voor iedereen om het risico op nierschade te verlagen. In Nederland hebben al 1.000.000 mensen nierschade, maar 500.000 van hen weten dat niet. Zij lopen daardoor onnodig extra risico op nierfalen en hart- en vaatziekten. Leven met ernstige nierschade of nierfalen trekt een zware wissel op je lichaam, je energieniveau en je sociale leven.

Dit wil de Nierstichting kost wat kost voorkomen en zet daarom hard in op het voorkomen van (verergering van) nierschade en minder zout eten. Zodat zoveel mogelijk mensen van het leven kunnen blijven genieten.

Bron: nierstichting.nl

FemNa40