Hoe is vrouwelijk vuur ontstaan?

Ik heb in de afgelopen jaren een enorme verande-ring doorgemaakt. En ben nog steeds aan het veranderen. Ik probeerde mijn leven in controle te houden en liet me leiden door mijn angsten. 

En diep van binnen voelde ik een schaamte, een schaamte omme echt te laten zien; in de naaktheid van wie ik ben, met al mijn eigenschappen. Ik deed er alles aan om mijzelf in stand te houden. Mijnleven, mijn overkomen. Ik leunde op mijn kracht, mijn kracht was mijn grootste vriend.

 

Wat ik niet doorhad was dat juist deze kracht en behoefte aan controle, mensen van mij afhield en misschien nog belangrijker; mijzelf afhield van Mij Zelf.

Dieptepunt

2 Jaar geleden stortte alles in, alles waarvan ik dacht dat het absoluut zeker was, viel in elkaar. Niets bleek nog zeker. Er gebeurde dingen tegelijk in mij: Wahaa Dieptepunt! En een diep gevoel van landen in mijzelf, in alle naaktheid, met al mijn pijnen en wouw, wat tegelijkertijd naar boven kwam was ‘vertrouwen’.

Ik kreeg een relatie met vertrouwen. Feitelijk was het een haat/liefde verhouding… Het ene moment kon ik leunen in vertrouwen en voelde ik me gelukzalig en vooral ‘heel’. Het andere moment zat vertrouwen aan mij te trekken, maar duwden ‘kracht’ en ‘doorzetten’,’ controle’ en ‘onkwetsbaarheid’ nog harder… Langzaamaan won het vertrouwen.

En waar vertrouwde ik nou precies in?

Ik begon te vertrouwen in het leven… dat alles loopt zoals het moet lopen, hoe hard en pijnlijk een levenspad kan zijn (en geloof me, ik heb flink wat hobbels op mijn pad gehad). Vertrouwen in mijzelf, ik voelde dat in mijn kwetsbaarheid enorm veel liefde schuilde en potentie tot verbinding.

Wat spannend om mijzelf ECHT te laten zien! Om lief te hebben en tegen mensen te zeggen dat ik van ze hou, zonder dat ik iets terug wil of verlang. In deze hele reis ben ik mijzelf aan het vinden en geniet ik er steeds meer van om bij mijzelf te zijn.

Vrouwelijk vuur gaat hierover. Welke schillen om ons hart hebben we ons zo eigen gemaakt? Hoe kunnen we die voorzichtig afpellen. In respect naar onszelf. Zodat we ons uiteindelijk echt kwetsbaar zien in de spiegel,
echt laten zien aan anderen. En het grote geluk hiervan ervaren als we dit doen.

Dit is wat we gaan ontdekken in de cursus Reis je met mij mee? Dichter naar jezelf?

Welkom, we starten vrijdagavond 4 april. Voor meer info neem contact met mij via 06-51244595 of op yogahart.nl.

FemNa40