Heerlijk een Brabants Kwartierke

Heb je ook zin om je af en toe eens te buiten te gaan met een verwarmend drankje nadat je vanuit de kou thuis bent gekomen?

In plaats van een warme glühwein of warme chocomel heeft Cocktailicious een cocktail waar je ook lekker warm van wordt.

 

Diana kreeg laatst een mooie likeur op basis van caramel en amandel met de naam Kempisch Kwartierke. Natuurlijk maakten wij er een cocktail van. In dit geval een variant op de Irish Coffee. We noemen hem geen Koffie Verkeerd, maar een koffie 'Brabants Kwartierke'. Een koffie waar je graag een (Brabants) kwartiertje* te laat voor komt.

* Een Brabants kwartiertje is een veelgebruikte uitdrukking in Brabant voor mensen die een kwartier te laat komen. En ook ik moet zeggen dat ik me daar wel eens schuldig aan maak.

Ingrediënten Brabants Kwartierke

Koffie (2 delen)
Kempisch Kwartierke (1 deel)
Optioneel: Galliano (0,5 deel) (voor een vleugje vanille, op aanraden van Brabanconne Eefke Boelhouwers)

1 deel = 30 ml

Deze ingrediënten gaan in een Irish Coffee glas. Daarna voeg je de slagroom toe en als laatste garneren met geroosterde amandelsnippers. Deze rooster je in een koekenpan. Zonder olie toe te voegen, net als pijnboompitten. Opdienen met klein stroopwafeltje.

Kempisch Kwartierke is verkrijgbaar via de website.

Foto's en bron: Cocktailicious.

Gerelateerde artikelen

Champagne in Nederland

Door:

Op 1 januari tussen 00:02 en 00:30 spoelt men de oliebollen met de inhoud van ongeveer 1 miljoen flessen Champagne weg, éénderde van de totale jaarconsumptie (doodzonde!).

Lees verder

Cocktail: Apple Pie Mojito

Door:

Deze cocktail is door zijn volle en warme smaken heerlijk op een koude dag. Een herfst variant op de klassieke Mojito. Vooral nu het wat kouder weer wordt een echte aanrader.

Lees verder

FemNa40