Braziliaanse snack: Pao de queijo

Tijdens deze voetbalweken moet je soms snel iets op tafel zetten, omdat jouw team net op een tijd speelt dat je niet uren in de keuken kunt staan.

Het gevolg is dat je hap snap dingetjes maakt.
Moet kunnen en op de dagen dat je niet kijkt kun je altijd weer uitpakken.

Onderstaand een recept van één van die snelle hapjes.

 

Benodigdheden (4 personen)

500 g tapioca meel (meel van cassavewortel)
200 g geraspte kaas
twee eieren
1/2 koffiekopje slaolie
2 koffiekopjes melk
vleugje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe het tapioca meel in een beslagkom. Doe twee kopjes melk en een half kopje slaolie in een pan en voeg een vleugje zout toe. Haal de pan met melk en olie van het vuur zodra die kookt en voeg die, samen met de eieren, toe aan de tapioca.

Meng het geheel tot een deeg en voeg de kaas toe als het deeg nog warm is. Boks het deeg goed in elkaar!
Maak kleine bolletjes van het kaasdeeg. Bak de bolletjes tot ze goudbruin zijn in ca. 14 minuten.

FemNa40