De naam Raymonde Weening hebben wij ‘terug’ in het leven geroepen. De initiatiefneemsters van FemNa40.nl hebben persoonlijke herinneringen aan deze vrouw. De artikelen van enkele bloggers die anoniem willen blijven zullen wij plaatsen onder de naam Raymonde Weening. De blogs van deze vrouwen zijn prachtig om te lezen en willen de anonieme blogsters graag met jullie delen.

In Spaanse sfeer

Door:

De Libelle Zomerweek is dit jaar geheel in Spaanse sfeer. Als de weergoden ons goed gezind zijn, kun je dus je espadrilles en wijde strokenrok uit de kast halen.

Lees verder

Natuurlijk zwart mineraalwater

Door:

Het mineraalwater met fulvinemineralen is een een Canadese creatie, is het eerste natuurlijke mineraalwater waaraan fulvinemineralen zijn toegevoegd. Deze super gezonde mineralen geven het water de zwarte kleur.

Lees verder

Boek: De Code

Door:

De Code geschreven door het Zweedse thrillerfenomeen Fredrik T. Olsson en in Nederland via Luitingh-Sijthoff uitgegeven, ligt vanaf 26 januari in de winkels en is online te bestellen.

Lees verder

Winter (beauty)plan

Door:

De winter wordt gezien als de meest depressieve tijd van het jaar. Rond 20 januari wordt het hoogtepunt dan ook bereikt. Toch heeft het helemaal geen nut om bij de pakken neer te gaan zitten.

Lees verder

Grow Up Club

Door:

Hippe en duurzame kinderkleding kan eindelijk ook betaalbaar zijn! Bambooz introduceert een uniek concept waarmee ouders voortaan 30% van het aankoopbedrag terugkrijgen voor hun gebruikte kinderkleding.

Lees verder

Torres, duurzaam tintel en fris

Door:

De zomer is gearriveerd! En dat maakt blij! Met volle teugen wordt genoten van iedere zonnestraal. Parken en terrassen stromen vol. De barbecue wordt tevoorschijn getoverd en het tot in de vroege uurtjes natafelen.

Lees verder

Boek: De toeschouwers

Door:

Na een succesvol debuut vorig jaar als thrillerauteur, komt Hilde Vandermeeren nu met het gevreesde tweede boek: 'De toeschouwers'. Hilde Vandermeeren (1970) had al een reeks kinder- en jeugdboeken geschreven.

Lees verder

Exclusieve Fab. tassen

Door:

Bij Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam kun je vanaf 8 juli t/m 24 augustus genieten van de exclusieve Fab. tassen die met liefde zijn gemaakt door tassenmaker Fabienne Chapot.

Lees verder

Uit eten met een *

Door:

Dineren in een Michelin sterren restaurant is vaak een prijzige aangelegenheid en niet voor iedereen weggelegd. Tijdens Dining with the Stars is dit niet het geval.

Lees verder

Filmfestival Cannes 2014

Door:

Dit jaar is het de 67e keer dat het filmfestival wordt georganiseerd. De eerste editie was in 1946 en is uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze filmfestivals ter wereld. Helaas zijn er geen Nederlandse films.

Lees verder

Bizarre paaseieren

Door:

Wil je echt even genieten en inspiratie opdoen voor de wel heel creatieve onder ons? Dan wordt dit jouw uitdaging. Het is pure kunst. Bijzondere en bizarre paaseieren.

Lees verder

Waarom een stappenteller

Door:

Ik was deze week op de koffie met een vriendin. Hoe het kwam weet ik niet meer, maar al snel vertelde zij me dat zij een stappenteller bij zich droeg en dit als een dagelijks onderdeel van haar outfit maakte.

Lees verder

Boek: In the Wild

Door:

Nadja Hüpscher trekt er regelmatig op uit om haar nietsontziende oor te luister te leggen. Op uiteenlopende plaatsen vangt ze flarden van poëtische, hilarische of soms melancholieke dialogen op.

Lees verder

Tijd voor glühwein!

Door:

Glühwein of bisschopswijn is vrij recent toegetreden tot de reeks kersttradities, al is warme wijn met specerijen al duizenden jaren bekend. De oude Grieken waren er al dol op.

Lees verder

Ik… een burnout?!

Door:

Burnout, ik? Nee, ik heb het de laatste tijd alleen wat druk gehad. Ja, thuis en op het werk inderdaad. Je kent het wel te veel van alles. Maar een burnout… nee, toch?!

Lees verder

Blijf en hou van jezelf

Door:

Ik hoor steeds vaker om mij heen dat mensen steeds meer ervaren dat ze op zichzelf aangewezen zijn. Niet in letterlijke zin… Maar dat zij aan het ontdekken zijn dat je zelf verantwoordelijk bent.

Lees verder

Samen eten is gezond

Door:

Het is niet alleen gezellig om met hele gezin gezamenlijk te eten maar het ik ook gezonder. De eetlust van de kinderen bevordert, waardoor ze een betere gezondheid hebben, minder last van overgewicht.

Lees verder

Boek: De Wilden

Door:

In haar literaire roman De Wilden beschrijft Marion Pauw over de vraag wat het leven werkelijk de moeite waard maakt. Verder schreef ze het succesvolle Zondaarskind, Jetset en haar eerste roman De Wilden.

Lees verder

Kugel met peren

Door:

Kugel is een traditioneel Joods nagerecht. Het is een heerlijk nagerecht dat tijdens de traditionele Sjabbat wordt gegeten, maar het is natuurlijk ook erg lekker op andere dagen van het jaar.

Lees verder

Cashen met handbagage!

Door:

Er is momenteel heel wat gedoe en verwar-ring gaande met betrekking tot de handbagage die je meeneemt met vakantie. Deze is nu strikt gebonden aan vastgestelde afmetingen en gewicht.

Lees verder

Nail polish remover uit een potje

Door:

Ik heb een ontzettende hekel om mijn nagellak van mijn nagels te verwijderen. Ik lak ze dan ook op een manier dat het ongeveer drie weken blijft zitten. Nadeel hieraan is dat ik drie weken met hetzelfde kleurtje op loop.

Lees verder

Naamswijziging (2)

Door:

Na het insturen van je uitgebreide motivatie voor je ingediende verzoek tot naamswijzi-ging staat je leven in het teken van de vraag 'wat als…'? Het is niet zomaar even iets.

Lees verder

Mooie voetjes!

Door:

Een vervelende voetaandoening zijn kalknagels. Deze worden ook wel schimmelnagels genoemd. Dit is niet gevaarlijk maar ontsiert de voeten. Kalknagels worden bruin of geelwit en vertonen streepjes.

Lees verder

Stichting Pink Ribbon

Door:

Stichting Pink Ribbon vraagt aandacht voor borstkanker. En niet voor niets. 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker en het is zelfs doodsoorzaak nummer 1 voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar.

Lees verder

Met respect wel voetbal

Door:

Gek is dat…! Nou, om de uitspraak of oneliner ‘Zonder respect geen voetbal’ om te zetten in ‘Met respect wel voetbal’… Ja, want met respect voor de medemens bereiken we veel meer...

Lees verder

Inzichten

Door:

Enige tijd geleden ben ik samen met mijn vriendin naar een paragnost geweest. Benieuwd naar wat er zou komen, hadden we een gezellige heenreis samen. We praten honderd uit over onze prille vriendschap, werk, relaties,

Lees verder

Boek: Ismaël

Door:

'Leraar zoekt leerling. Moet oprecht verlangen koesteren de wereld te redden. Gelieve persoonlijk te reageren' - zo luidt de krantenadvertentie waar de hoofdpersoon van ons verhaal op afgaat…

Lees verder

Februari; niet mijn maand

Door:

Wat is ouder worden toch mooi… De kinderen groeien op, je krijgt wat ruimte voor jezelf, hebt meer tijd om iets samen met je partner te ondernemen, maakt meer mee, waardoor je persoonlijke ‘ONT’-wikkeling een boost krijg

Lees verder

Concentratieproblemen ADD

Door:

Ik ben mij er ineens van bewust dat ik concentratieproblemen heb, waarschijnlijk als gevolg van ADD (Attention Deficit Disorder). ADD is ontdekt bij mijn zoon en nu ontdek dat ik ook de symptomen van ADD heb.

Lees verder

De angst van ouders: drugs

Door:

De angst voor ouders geconfronteerd worden met drug en daar aan toegeven. Hoe ga je hier mee om? Verbieden werkt avererechts en toestaan lost probleem niet op, Hier volgt mijn ervaring.

Lees verder