Geroosterde broccoli met vis in bladerdeeg

Alleen dineren. Het komt weleens voor dat je alleen moet eten en geen zin hebt in ingewikkelde recepten, maar wel iets lekkers voor jezelf op tafel wilt zetten.

Op die dagen eet Claartje van foodness vis in bladerdeeg. Je kunt er heel makkelijk een eenpersoonsportie van maken en hoeft het alleen maar in de oven te schuiven. Een kind kan de was doen!

 

Voor één persoon heb je ongeveer 100 gram vis nodig. Een witvis is prima, van tilapia of kabeljauw tot schelvis. Vis uit de diepvries kun je beter eerst laten ontdooien en droogdeppen, omdat er veel vocht bij vrijkomt bij het ontdooien dat je bladerdeeg anders zompig maakt.

Benodigdheden (1 persoon)

  • Bladerdeeg 2 vellen
  • Schelvis 100 g (tilapia of kabeljauw is ook lekker)
  • Ansjovis 1 visje, ingemaakt
  • Ei 1/2 
  • Broccoli 200 g
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Cayennepeper 1 theelepel (poeder)

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Snijd intussen de broccoli in plakken, met stronk en al. Dikke roosjes snijd je door de helft. Doe de broccoli in en ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi (indien gewenst) met de cayennepeper (ik gebruikte peperpoeder) en een snuf zout en zet alvast in de oven. 

Leg de vis op een plak bladerdeeg. Snijd de vis bij indien nodig, zodat het een mooi pakketje vormt in het midden van het bladerdeeg. Hak de ansjovis fijn en verdeel het over de vis. 
Drapeer het tweede plakje bladerdeeg over de vis, zodat de randen van de onder- en bovenkant elkaar raken. Druk de randen aan om een echt kadootje van je vis te maken. 

Kluts het ei met een vork. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het eimengsel. Zet je vispakketje in de oven en laat 25 minuten bakken. Check na 25 minuten of het bladerdeeg mooi goudbruin verkleurd is.
De broccoli is nu mooi beetgaar geroosterd. Zo niet, dan bak je beide nog 5 minuutjes langer. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

FemNa40