Maak het jezelf dit jaar gemakkelijk(er)

Tijdens Kerst draait het natuurlijk vooral om gezellig samen eten. En omdat er voorafgaand aan de feestdagen toch altijd al zo veel op je to-do-lijstje staat, willen wij je graag wijzen op een paar gerechten die je al ruim van te voren kunt prepareren: ovenschotels en stoofpotjes.

Om inspiratie op te doen en om te zien wat je allemaal kunt klaarmaken, zou je één van de kookboekjes van Le Creuset kunnen doorbladeren.

 

Ovenschotels

Met of zonder kookboek, een ovenschotel klaarmaken is meestal helemaal niet moeilijk, vraagt niet veel voorbereidingstijd en zo’n schotel is toch lekker. In de tijd dat je ovenschotel in de oven staat om gaar te worden, kun jij op je gemak wat anders gaan doen.

Verder weet je zeker dat met Le Creusets duurzame multifunctionele ovenschaal de temperatuur van je ovenschotel goed bewaard blijft en dat de schaal, dankzij het tijdloze design, zeker niet zal misstaan op een feestelijk gedekte tafel.

Stoofpotjes

Om een stoofpotje te kunnen bereiden, hoef je ook geen keukenprinses te zijn. Wel is het belangrijk een goede pan als die van Le Creuset te gebruiken, liefst één met een dikke bodem. En als je potje eenmaal op het vuur staat te pruttelen, kun jij ook in dit geval ondertussen wat anders gaan doen.

Wil je je gerecht tijdens de kerstdagen nog een speciale touch geven, dan kun je het verdelen over en serveren in de mini-cocottes van hetzelfde merk en krijgt iedere gast een eigen stoofpannetje. Succes gegarandeerd.

Bron: www.12Cook.com

FemNa40