Lekkere zoete Sinterklaas cocktail

Wie zoet is krijgt lekkers, dat is de bekende quote als je denkt aan Sinterklaas. En dus heb ik een lekkere Sinterklaas cocktail voor je gemaakt.

Een lekkere cocktail als je iets bij de taai taai en de pepernoten wilt drinken!

 

Pepernoot Truffel Martini

Wie deze heerlijke Pepernoot Truffel Martini krijgt, is wel heel lief geweest! Vier dit jaar Sinterklaas in stijl met deze spectaculaire Pepernoot Truffel Martini!

Voor deze pepernoten cocktail heb ik de receptuur op de verpakking van pepernoten eens goed bestudeerd.
En dit is vertaald naar likeuren en kruiden die bij de typische smaak van pepernoten passen.

De speculaaslikeur geeft deze cocktail de kruidige pepernootsmaak. Voor de pepernotensmaak zijn truffel chocolade pepernoten gebruikt!

Wat heb je nodig?

Speculaaslikeur (0,5 deel) *
Kahlua (1 deel)
Melk (1 deel)
Gecondenseerde melk of vloeibare slagroom (2 barlepels)
Pepernoten met truffel chocolade
1 deel = 30 ml
Martiniglas
Jigger / barmaat
Blender

* indien niet verkrijgbaar, gebruik dan kaneel- of amandellikeur in combinatie met butterscotch.

Hoe maak je de Pepernoot Truffel Martini?

Om de truffel pepernoten te vermalen, gebruik je natuurlijk een blender. Gebruik maximaal 3 pepernoten. Schenk met een barmaatje 1 deel kahlua en een half deel speculaaslikeur in de blender. Speculaaslikeur geeft de cocktail een kruidige pepernootsmaak, maar is niet noodzakelijk.

Voeg hier 1 deel melk en een scheut gecondenseerde melk aan toe. Blend dit met een een beetje crushed ice zodat de cocktail lekker koud wordt. Uitschenken in een martini glas. Gebruik hierbij een zeefje om het gruis van de pepernoten op te vangen. Opdienen met een paar (truffel) pepernoten!

Pepernoot shot

De Pepernoot shot is leuk om te drinken op Sinterklaasavond. Het is het gemaakt met speculaaslikeur. Maar omdat speculaaslikeur een behoorlijk kruidige likeur is, is het gecombineerd met Baileys. Van beide likeuren gebruik je 50%. Even shaken met ijs en uitschenken in een paar shotglaasjes. Opdienen met pepernoten.

Het originele cocktailrecept is afkomstig van cocktailicious.nl

Gerelateerde artikelen

Champagne in Nederland

Door:

Op 1 januari tussen 00:02 en 00:30 spoelt men de oliebollen met de inhoud van ongeveer 1 miljoen flessen Champagne weg, éénderde van de totale jaarconsumptie (doodzonde!).

Lees verder

Cocktail: Apple Pie Mojito

Door:

Deze cocktail is door zijn volle en warme smaken heerlijk op een koude dag. Een herfst variant op de klassieke Mojito. Vooral nu het wat kouder weer wordt een echte aanrader.

Lees verder

FemNa40