Pasta-spinazieschotel

Vandaag heb ik weer zo'n dag waarop ik zoveel te doen heb, dat er weinig tijd overblijft om ingewikkelde maaltijden op tafel te toveren. Onderstaand recept vergt niet veel tijd en als het klaar is, is het smullen!

 

Benodigdheden

  • Olijfolie (voor bakken van de tartaar)
  • 300 gr diepvries spinazie, in blokjes
  • 300 gr tartaar (of mager rundergehakt)
  • 50 gr rauwe- of parma ham         
  • 2 eieren             
  • nootmuskaat   
  • 50 gr Italiaanse kaas ( bv Padano)             
  • 250 gr pasta (naar keuze)      
  • beetje zout 

Bechamelsaus

  • 300 ml melk
  • 40 gr roomboter (of margarine) 
  • 2 eetlepels bloem
  • Wat nootmuskaat (1/3 noot of meer naar smaak)

Bereiding

Doe de melk, boter en bloem samen in een pannetje met een dikke bodem, of zet een steelpannetje op een warmhoudplaatje op het fornuis. Verwarm de melk terwijl je regelmatig blijft roeren. Na een tijdje zal een dikke saus ontstaan. Voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout bijna gaar. Giet af en laat pasta  afkoelen. Doe de bevroren spinazie en tartaar in een diepe schaal. Voeg hier het ei aan toe en daarna de afgekoelde pasta. Roer alles door elkaar. Giet de warme bechamelsaus erover. Bedek met de ham en rasp er royaal kaas over. 10 minuten in de oven (180-200 graden C).

Eet smakelijk!

Geplaatst door Jannie Vennius

FemNa40