Remoulade van knolselderij

Deze populaire Franse salade wordt ook soms kant-en-klaar in potjes verkocht. Maar de zelfgemaakte versie is echt veel lekkerder.  Je kunt de knolselderij rauw verwerken.

Je kunt de knolselderij eerst 1 minuut in kokend water blancheren (let op: met koud water afspoelen). De saus is een mosterd-mayonaise, die met wat toevoegingen is opgepept.

De mayonaise kun je zelf maken of een mayonaise van een goede kwaliteit uit een potje gebruiken. .

 

Benodigdheden (4 personen)

  • 500 gr knolselderij
  • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • 2,5 dl. dikke mayonaise
  • 3 el. grove mosterd
  • 1 citroen, schil geraspt en sap
  • Worcestershiresaus, een paar druppels
  • 2 el. peterselie, vers en gehakt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd hem dan in zo dun mogelijke plakken. Leg 3 tot 4 plakken op elkaar en snijd ze in lange, dunne luciferreepjes (‘julienne’). In dit stadium zou je de reepjes ca. 1 minuut (in kokend water) kunnen blancheren.

Doe ze in een kom en schep er de ui door (je kunt de ui desgewenst eerst 1 uur in een kom koud water laten weken als je een mildere smaak wenst).

Klop de mayonaise met de mosterd, het citroenrasp en sap, de Worcestershiresaus en wat zout en peper. Schep er de knolselderij en ui door. Als je de saus te dik vindt, kun je er 1-2 eetlepels melk door kloppen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper. Schep er de peterselie door en serveer in een decoratieve schaal.

Eet smakelijk!

FemNa40