Na mijn ‘carrière’ als directie-secretaresse voer ik als ‘chaos-manager’ de regie over mijn eigen gezin. Het koken in privékring neemt al maar ambitieuzere vormen aan en ik stort mij in een tweetal professionele koksopleidingen. Ik leer nog beter in de pan te roeren en buig mij over een toekomst op het culinaire vlak.

Lekker eten loopt als een rode draad door mijn leven. De toon werd gezet door mijn moeder Floep, die in staat is van elk gerecht iets buitengewoons te maken. Ook zij werd door haar moeder ‘besmet’ en ik weet zeker dat ik het weer doorgeef aan mijn oudste zoon David. Ik geloof er heilig in dat het niet moeilijk is een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Voorwaarde is wel dat je tijd neemt voor de voorbereiding en vooral blijft proeven! Zo kan de balans tussen hoofdsmaken als zout/zoet/zuur/bitter je gerecht maken of breken. Probeer recepten uit, word kritisch en pas het zo nodig aan jouw smaak aan.

Mij is gevraagd dit fantastische initiatief te steunen in de vorm van het aanleveren van recepten. Naast het feit dat ik het een hele eer vind, is het voor mij ook een enorme uitdaging! Uiteraard word mij wel eens gevraagd om een recept met ‘zus’ of ‘zo’, maar om een hele groep te bedienen, dat is nieuw. De recepten die je aantreft, heb ik zelf uitgeprobeerd en zo nodig aangepast. Mijn smaak is breed en ik lust eigenlijk alles, met uitzondering van zuurkool….. Je zult dus ook een enorme variëteit aan gerechten aantreffen, van subtiel tot spicy, van fastfood tot slowfood, van lichte zomermaaltijd tot goedgevulde stoofschotel en van ‘nouvelle cuisine’ tot klassieker. Voor mij zal het selectiecriterium telkens zijn: als je bij mij thuis komt eten, dan zou je dit gerecht voorgeschoteld kunnen krijgen!

Gebakken appels

Door:

Appels uit de oven worden in heel veel landen gegeten en op allerlei manieren bereid. Dit heerlijke honingzoete nagerecht is rijk gevuld met pijnboompitten en dadels.

Lees verder

Hongaarse goulash

Door:

Riblappen zijn de malste stooflappen van het rund (dunne lende) en het snelst te bereiden. Riblappen worden bij voorkeur gedurende 3 tot 3,5 uur gestoofd en lenen zich uitstekend voor een echte Hongaarse goulash.

Lees verder