Scrambled egg muffin

Dit is een heerlijk recept voor scrambled egg muffins uit de oven.

Een soort hartig ontbijtje, maar ook heerlijk als lunch of voor bij een high tea.

En absoluut niet moeilijk om te maken!

 

Benodigdheden (6 muffins)

  • Spekreepjes of baconstukjes, hoeveelheid naar smaak
  • 6 eieren
  • 80 ml melk
  • 2 tomaten, zonder zaadlijsten, in kleine stukjes
  • 6 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Handvol fijngehakte peterselie
  • Zout en peper
  • Muffinvorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in met een beetje olie of bakspray. Bak de spekreepjes of stukjes bacon uit en laat uitlekken op keukenpapier. Kluts de eieren los in een schaal. Voeg de melk, kaas, peper, zout en peterselie toe aan de eieren en klop goed door. Verdeel de uitgebakken spekjes en de stukjes tomaat over de vormpjes en vul de vormpjes tot driekwart af met het eiermengsel. Zet ze ongeveer een kwartiertje in de oven. Blijf er goed bij, soms gaan ze nogal hard, maar dat ligt aan het type oven dat je hebt.

Eet smakelijk!

FemNa40