Thaise stoofpot met ei

Een heerlijk vegetarisch gerecht met hardgekookte eieren en groenten in een pittige saus.

 

Wanneer je rijst erbij serveert is het een complete hoofdmaaltijd. Ingrediënten als djeroek poeroet en verse laoswortel zijn alleen in een toko te koop, maar dan heb je meteen een goede reden om daar eens rond te neuzen. Dit is een heerlijk gerecht dat geregeld bij ons op het menu staat!

Benodigdheden (4 personen)

  • 8 eieren
  • 1 bosje verse koriander
  • 3 el. zonnebloemolie- of arachideolie
  • 1 tl. rode currypasta (pot, “madras” van Patak bijvoorbeeld)
  • 1 el. donkerbruine basterdsuiker
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 5 cm verse laoswortel, in plakjes
  • 2,5 dl. kippenbouillon (van 0,5 tablet)
  • 4 dl. kokosmelk (blik)
  • 3 blaadjes djeroek poeroet (gedroogd of vers) of geraspte schil van 1 limoen
  • 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
  • 1 rode paprika, in dunne ringen of in reepjes
  • 200 gr sperziebonen
  • 50 gr fijngesneden witte kool of taugé
  • zout

Bereiding

Eieren in ruim water in ca. 8 minuten hard koken. Laten schrikken in koud water en pellen. Van bosje koriander steeltjes kleinsnijden, blaadjes apart houden. Lente-uitjes in ringetjes snijden. Van stengel sereh buitenste, harde blad verwijderen en in stukken van ca. 5 cm. snijden. Paprika in dunne ringen of reepjes snijden. Sperziebonen afhalen en in stukken van ca. 4 cm snijden. Witte kool in fijne plakken snijden. Wanneer je taugé gebruikt, moet je die wel even blancheren (water koken, taugé een minuutje laten koken, in vergiet onder koud water afspoelen).

In ruime pan olie verhitten en hierin currypasta, suiker, lente-uitjes, sereh, laos en koriandersteeltjes ca. 5 minuten bakken.

Bouillon en kokosmelk erbij schenken en aan de kook brengen. Djeroek poeroet en vissaus erdoor roeren.

Paprika, sperziebonen en witte kool toevoegen en stoofpot ca.15 minuten zachtjes laten pruttelen. Eieren (heel) na 5 minuten pruttelen toevoegen en stoofpot nog ca. 10 doorwarmen. Ingeval je taugé gebruikt, dan voeg je die nu toe. Op smaak brengen met zout. Bestrooien met koriander. Voor een volledige maaltijd bijvoorbeeld serveren met pandan rijst.

Eet smakelijk!

FemNa40